- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
Szerintem ez csak vihar a biliben.
Ez az üzemanyag mizéria is hamar lecseng.
Gazdasági szempontból egyértelműen azé a jövő, aki minimális méretű tárolási kapacitással és jól szervezett logisztikával dolgozik. Viszont ekkora kilengéseket nem visel ez a rendszer, mint amit a szomszédunkban zajló háború okozott.
A pandémiával együtt ez is rámutatott a globális kereskedelem sarkalatos pontjaira, de attól még túl sok változás nem lesz.
Én annak örülök, hogy annyira őrült dolgok itt nem történtek, mint a sötétzöldek által behülyített németeknél. -
PociAti
őstag
válasz
Bobrooney #37260 üzenetére
Olvastam én is az előzményeket, nem feltételeztem azt, hogy házat keresel és megvennéd.
A 10M Zalára ez a 15M körüli ajánlat az én tapasztalataim szerint is kész szíváshalmaz.
Megértem azt is, hogy ha valakinek csak ennyije van (vagy ennyije sincs), akkor ez még szimpatikus lesz számára és meg fogja venni. Nem lennék a helyében, és legkevésbé amiatt, mert Zalában van.És nem kenném el a helyzetet a kép minőségére hivatkozva, kb. minden egyes fotón valami apró részlet ami azt súgja hogy ez a ház megkeserítené a hátra lévő életem. Menekülj!
-
PociAti
őstag
válasz
Bobrooney #37250 üzenetére
"Ötödik: Na ez szimpi"
Az, amelyiknél a falak körbe fel vannak vizesedve?
A terasznál teljesen penészesnek tűnik a külső vakolat.
Sem a tüdő, sem a vese és egyéb belső szerveknek nem tesz jót a penész.
Pénzért "eladjuk" az egészségünket, pedig inkább az a jellemző, hogy pénzen egészséget szeretnénk vásárolni.
Az a ház alapjaiban hibásnak tűnik, talán a fekvése miatt is ennyire nedvesedésre hajlamos.
Nem nagyon tudok elképzelni olyan élethelyzetet, hogy ezt választanám. Kellő fokú igénytelenség, és kitartó barkácsolási vágy kell hozzá. (Vagy baromi sok pénz.) -
PociAti
őstag
Lehet arra próbál utalni, hogy hiába van másik kontinensen szabad LNG kapacitás, ha nincs felesleges tartályhajó és nincs meg hozzá a szabad infrastruktúra ami megtöltse a tartályokat, itt meg kiszedje belőle. Ezek a bővítések mind megoldhatók, kb. 5 évre tippelték a szükséges időt.
-
-
PociAti
őstag
Szívesen.
Még annyit, hogy folyamatosan módosulnak a dolgok, szóval amit leírtam az nem szentírás, idén már lehet máshogy vannak a dolgok, mint ahogy előző évben, vagy tavalyelőtt voltak.
A GYHG-hez kellett számlát vinni, azzal igazoltad hogy aktív ügyfél vagy. De a zsák igénylését csak személyesen (vagy meghatalmazással) lehetett intézni. Mármint az tudta intézni, aki a befizető. (Nehogy olyan személy jusson ingyen zsákhoz, aki nem is fizetett érte, és a jogos igénylő meg pofára essen. Legalábbis ez volt akkor az indok.)Gyakran a lakosok a közszolgáltatók szemei. Ha értelmes és jogos dologról van szó, akkor jelezni kell nekik.
Például a Szent Imre út - Vasvári Pál út kereszteződésében a gyalogos / kerékpáros járdán (a volt orosz laktanya oldalában) van pár eperfa, annak lehulló termései már kb. 3-5 centis lekvárt alkottak, amikor írtam nekik. 2 nap múlva összetakarították, és hetente rendszeresen visszajártak takarítani. Ez sok évvel ezelőtt volt, azóta automatikusan ellenőrzik és takarítják.
-
PociAti
őstag
válasz
SyMbioTe #37107 üzenetére
Jól mondod, pár kiegészítéssel.
Tudtommal nem csak venni lehet, hanem igényelni is. Pont az ilyen utcai lombhulladék miatt lehet ingyen igényelni pár zsákot. (GYGY, Bartók Béla út: https://gyhg.hu/ugyfelszolgalat#/)
Viszont ha felveszed velük a kapcsolatot és felvázolod a helyzetet akkor teljesen normálisan állnak a dologhoz. Lehet nem azonnal, de belátható időn belül megoldják (küldenek kocsit). Házon belül meg kell szervezni a járművet és az embereket, és le kell papírozni.
Ez utóbbi meg már inkább Győrszol (ex.Komszol). -
PociAti
őstag
Gyakran szóba kerülnek a tápegységek itt a topicban, gondoltam megemlítem ezt a friss győri hirdetést:
33 darab javítandó hibás hiányos tápegység eladó 250-1200W.
(Amúgy semmi közöm hozzá, csak szembe jött velem.) -
PociAti
őstag
válasz
Joker88 #37071 üzenetére
Nagy ívben tojok a focira.
Abból a szempontból viszont jó, hogy az illető a Slovnaft tulajdonosa (ami meg a MOL Csoport tagja).
Tehát egy nagyvállalatról van szó, nem pedig a fekete gazdaságban megtermelt pénzt szeretnék tisztára mosni. Pedig ez utóbbi eléggé jellemző a focira.
Jobb helye lett volna annak a pénznek máshol? IGEN. -
PociAti
őstag
válasz
SyMbioTe #37065 üzenetére
Csak pár kattintás volt.
Első tippnek beírtam a böngésző címsorába: gyorplaza.hu (hátha működik, és láss csodát, működött).https://gyorplaza.hu/parkolas/
"2022 január 17-től megszűnik a díjmentes parkolás, első 2 óra 300Ft, utána minden megkezdett óra 300Ft.
Továbbra is kivételt képeznek ..."
Információt célszerű hiteles forrásból beszerezni, nem bulvárlapokból.
-
PociAti
őstag
válasz
Bobrooney #37043 üzenetére
Bár nem Adyváros, de ez volt a legközelebbi hely, ahol jó minőségben másoltattam, nyomtattattam.
Mila Print
A saját weboldaluk most nem működik (az nem jó hír).Utána biztos helyként már csak Belvárosi címeket tudnék felsorolni (A-Grafi, Varázsceruza, stb. ill. Apáczai környékén is volt 2 másoló).
Illetve Szabadhegyen az Erfurti út - Fehérvári út kereszteződésben ott van az Illés nyomda. Régi helyükön simán fogadtak utcáról betérő ügyfeleket.
A kórház Magyar úti oldalán a 4 emeletes aljában is volt fénymásoló (Magyar u. 23.)
Korábban a Plázában lévő papírboltban is volt erre lehetőség.
Mindegyik eléggé leharcolt gép. -
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #37010 üzenetére
Én is csak pár hónapja pótoltam ezt a hiányosságot. Szerintem megérte. Ha a szereposztást nézzük, akkor különösen igaz a "kifordult világkép és értékrend" kifejezés.
Puzsért évek óta nem hallgattam, néha elég makacsul áll bele dolgokba, de több helyről hallottam, hogy ez az műsor elég "jó", vagyis inkább megéri meghallgatni.
Önkényes Mérvadó 2021#135; Oscar-díjazottak minősége az idő függvényében
Ebben a műsorban megemlítették ezt a filmet is, és egész jól rávilágítottak a filmes szakma minőségi hanyatlására. Az lett a mérce, melyik film mennyi bevételt termel. -
PociAti
őstag
válasz
zsigee #36984 üzenetére
Így van, szerencsére nem vagyunk egyformák!
Én imádtam azt, hogy a közelünkben van a "konkurencia". (Később már nem is így neveztük őket.)
Voltak ügyfelek, akik igényelték a tutujgatást, vagy olyanok, amikre nincs jobb szó: "energiavámpírként" viselkedtek. Tőlünk lekoptak, és náluk jelentek meg. Ennél nagyobb áldást el se tudtunk képzelni! -
PociAti
őstag
válasz
zsigee #36981 üzenetére
"Ma két oldalt szeretnék nyomtatni, jó fejek voltatok, holnap visszatérek 2 hetes projekttel..."
Nem emlékszem rá, hogy az alatt a pár év alatt valaha történt volna ilyen eset!
2 oldal nyomtatása 30 Ft, új céges ügyfél volt amikor 30 milliós projekttel látott el minket.A vállalati ügyfelek kiszámíthatatlan ütemben tolták ránk a munkát, így érthető a "több lábon állás", azaz a magánszemélyek kiszolgálása.
Ügyfélkezelés területén rossz a cég híre. Egyik ismerősöm fogalmazta meg találóan, ő úgy érzete, mintha szívességet tennének azzal, hogy elválalják a munkát. (Bár a hangulat fáradtság kérdése, az pedig szezonális.)
Én csak arra emlékszem, hogy mindig nagyon vártam a pénteki rövid műszakot. Imádtam a munkám, de a kimerültség eléggé kifacsart. Felmondás követően majdnem 1 hónapon át napi 12 órát aludtam. Viszont voltak hónapok, amikor a stáb fele csak lézengett.Ennek ellenére miért vannak még mindig ügyfelek? Nagyon egyszerű okból: csakis a céges megrendeléseknek köszönhetően lehet megvenni a legjobb gépeket, szükséges nyersanyagot, ennek hála a legkisebb munka is csúcsminőségben készül el. (Még ha azon alig is van haszon.)
Konkurencia a szívélyes kiszolgálással ragadta meg az ügyfeleket, amire nekünk nem volt energiánk, de a végtermék minőségében ég és föld volt a különbség. És pont a minőség hiánya miatt maradtak le ők a nagy céges megrendelésekről."Baromira rossz az irány, amerre halad a világ..."
Ha nem ismerjük az okokat, akkor könnyű ezt képzelni. -
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #36978 üzenetére
A kiszolgálást ne vedd személyeskedésnek.
Én digitális nyomdában dolgoztam, egyszerűbb munka, ami csak pár ezer Ft-ba kerül, azzal kapcsolatos egyeztetések majdnem annyi időbe kerülnek, mint azoké a munkáké, amik ott tornyosulnak elvégzésre várva, viszont azok értéke százszor, ezerszer többet ér, és valójában azzal kellene haladni.Nem a vevővel szokott lenni a probléma, hanem a szituációval, hogy apró munkákkal is foglalkozni kell.
Ha aprólékosan kiszámolnák az összes tételt, elsősorban a rászánt időt, akkor ezek veszteséges munkák. Viszont ezekkel is foglalkozni kell. (Ha valaki a maga területén igazi szakemberré válik, akkor nem mindig könnyű lelkesedéssel, fásultság nélkül elvállalni a kevés kihívást jelentő egyszerűbb munkákat.)Viszont mivel nincs alternatív lehetőség elénk tolva, így nem kell foglalkozni a munkás lelki világával és azzal, mennyire éri meg nekik. Ez az ő dolguk.
-
PociAti
őstag
válasz
zsigee #36972 üzenetére
"Mert, hopp, azért egy vga is bekerül a gépbe, mert mégis lesz játék is..."
Nem az a típus vagyok, akit fikarcnyit is érdekelnének a játékok. Legalább 10 éve lövésem sincs arról, hogy van-e előre telepített játék a Linux disztrókon.
Ha valami baleset folytán mégis megcsapna a játék szele, akkor ez a tény önmagában nagyobb probléma lenne, mint egy olvadt kábel, illetve annak következményei.Van egy tartalék kártyám, GeForce 210-es, TDP: 31W. Nem kell miatta Paksra költöznöm.
-
PociAti
őstag
válasz
tserrof77 #36969 üzenetére
Köszi!
Közben a kábeldzsungelben elbújva megtaláltam a maradék 4 pint tartalmazó részt.
Tegnapig egy G41-es alaplapot szolgált ki a táp, ahhoz csak 20 pin kellett.
Kipróbáltam, működik. Nagy az öröm!Az alaplap mérnökei most elsírják magukat, mert a lap a kategória csúcsa, a proci meg kb. a kategória alján helyezkedik el. Csak hirtelen ezt az ASUS Z97-P-t hozta szembe velem az internet.
-
PociAti
őstag
válasz
tupacamaru #36967 üzenetére
-
PociAti
őstag
Sikerült jó áron socket 1150-es alaplapot és házat vennem, már csak egy tápra lenne szükségem.
Ritkán használt netezős gép lenne, kis fogyasztású procival (Celeron G1840).
Ehhez keresek 24-pines tápot, kb. 300W teljesítménnyel.
Esetleg lenne valakinek ilyen tápegysége?Illetve van otthon egy régi, 20 pines táp. Gondolom azt nem lehet rádugni az új alaplapra. Mi az elnevezésbeli különbség közöttük, hogyan szoktak rá hivatkozni?
-
PociAti
őstag
Nincs valakinek elfekvőben kedvező árú LGA 1150-es alaplapja?
Akár kisebb hibái is lehetnek, minden más alkatrésszel rendelkezem, tartalék cuccokból össze tudnék rakni egy gépet, már csak alaplap hiányzik.Másfél éve még 20-ért vettem egy szép állapotú, használt, de komplett Dell gépet gold táppal, 4GB memóriával, G-s procival, azóta csúnyán felkúsztak az árak.
-
PociAti
őstag
válasz
Balinov #36917 üzenetére
Bár ez már 1 éves, de elévülhetetlen produkció KAP-tól: A jeltolmács.
-
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #36798 üzenetére
Épp műszerekről volt szó. és azok közül nagyon sok 9V-os.
És mint fent írtam, 6-8 évig, vagy akár működni szoktak elemről, 20 év után meg már maga a műszer is lehet, hogy idejét múlttá válik, vagy leamortizálódik. Ezek alapján 3-4 elem kiszolgálja a műszer élettartamát.NiMH akkumulátorral megcseszhetem! Pár havonta, amikor pár percre kell a műszer, az állásban a NiMH már használhatatlan. Ott állunk letolt gatyával, és nem működik a műszer. És ez szinte minden alkalommal újra visszatérő probléma lenne általános akkumulátoroknál. A bosszúságok elkerülése végett kevés óraszámban üzemelő mobil berendezéseknél a mai napig sokkal ésszerűbb megoldás szokott lenni a tartós elem, mint egy általános (tehát nem speciális, azaz aranyáron mért) akku.
-
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #36796 üzenetére
Igen, elemet!
Beleteszed a készülékbe, tudja az 1,5 Voltot vagy a 9 Voltot, és műszerek esetén kb. 6-8 év múlva, amikor már lemerült, akkor veszel egy újat bele.Akkumulátor feszültségszintje 1,2 Volt, és nem minden eszközben lehet átkapcsolni a tápforrás típusai között, így rövid időn belül reklamálni fog az alacsony feszültségszint miatt, rosszabb esetben nem is működik. De még ha működik, akkor vagy garantáltan előbb lemerül, vagy valami baromi drága (pl. eneloop) akkumulátort vettél, ami soha nem hozná vissza az árát, emellett legyártása se biztos, hogy kevésbé terhelte meg a környezetet, mint pár hagyományos elem legyártása.
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #36793 üzenetére
Ócskásnál (nem tudom megvan-e még) lehetett kapni 4-es AA-s elemtartót és 9C-os elem apa illetve anyag csatlakozót, mindegyik forrasztható kábelvéggel.
Van egy csomó cuccom ami 9V-os elemet igényel, jellemzően műszerek, meg az egyik mérleg, valamint spéci időjárás állomás, aminek elég nagy étvágya van, így azt a fent vázolt megoldással táplálom. -
PociAti
őstag
válasz
ladopapa72 #36724 üzenetére
Ha csak egy funkciót korlátozó részegység hibájáról van szó, attól még működőképes termék lehet, így járhat rá a garancia.
A leírásból ki kellene derülnie mi a hiba, és az mennyire befolyásolja a működést.
Pl. egy telefon hirdetésnél az szerepel hibaként, hogy nem fókuszál a kamera, és közben kiderül, hogy naponta 10-szer újraindul, és a hangszórója se működik, akkor joggal elégedetlen a vásárló. A kamera hibától függetlenül lehet garanciát adni a készülékre, és talán van olyan körülmény, amikor kell is.A fenti esetben ki szokás kötni egy eredetinél rövidebb garanciális idő, mely a hibás részegységre és ahhoz kapcsolódó funkciókra nem vonatkozik. (Lásd, mint egy újracsomagolt termék valamely webáruházban. Azoknál van elállási idő is.)
-
PociAti
őstag
válasz
ladopapa72 #36597 üzenetére
Ez a szerencsétlenül sikerült telefonos képernyőkép azt sugallja, hogy 1400 Ft a 32GB-os pendrive.
-
PociAti
őstag
Mégis mit vársz a méréstől?
Mit kezdenél azzal az információval, hogy a mérés pillanatában egy bizonyos frekvenciasávban mondjuk valamely skálán 42 lesz az érték?Aztán fél nap múlva, amikor a szélirány, páratartalom, stb megváltozik, akkor nagyságrendi eltérés is bekövetkezhet.
És két hónappal később leszerelnek valami fejet, mert áttértek más rendszerre, de fél év múlva pedig felkerül egy egész más egység, mert pl. 5G-vel bővül a torony által nyújtott szolgáltatások sora.
Szóval méréssel csak egy adott időpillanatnak a tudománytalan eredményét kapnád meg, mert eleve nem tudnál mit kezdeni a kapott adattal, és hónapokon belül nagyságrendi változás is bekövetkezhet. Abba meg szinte biztos lehetsz, hogy egészségügyi határértéken belül lesz a sugárzás.
Korábban nem véletlenül említettem, mint emberi eredetű sugárzás. Mert annyi más, kikerülhetetlen sugárzás ér minket, hogy ennek mértéke valószínűleg eltörpül mellette.
Példaként ott van a "Banánnal egyenértékű radioaktív sugárzás" fogalmát tárgyaló Wikipédia szócikk. Nagyon szemléletes és szórakoztató infografika van az oldalon:
- Ha 1 éven át élünk egy atomerőmű közelében, azzal 0,09 μSv dózist kapunk,
- viszont ha megeszünk egy banánt, akkor 0,1 μSv ér minket = 1 BED, Banana equivalent dose.
- Repülővel átrepülni USA keleti partjáról a nyugatira pedig 40 μSv, (444-szer több, mint amit az atomerőmű okozna 1 év alatt).
- Illetve 1 éven át élni egy téglából vagy betonból készül házban 70 μSv (777-szerese az atomerőműnek). -
PociAti
őstag
A szabadhegyi torony adatait megtalálod ezen az oldalon:
https://www.fmdx.hu/transmitters-hng-szabadhegy.htm. -
PociAti
őstag
A (#36488) számú hozzászólásban meg lett említve egy szélhámos aki "mindenhez is ért", neki biztos lenne valami provokatív, nézettséget növelő elmélete erre is
A mobiltelefon sugárzása a legerősebb (emberi eredetű) hatás, ami ér minket, és ott se a készülék miatt szokott fájni a fejünk, hanem mert hiába okos a telefon, ha hülyékkel beszélünk rajta.
A sugárzáson való görcsölés többet tud ártani, mint maga a TV torony. Így ha valaki emiatt aggódik, az képes mentálisan megbetegíteni önmagát, és minden apró megfázás esetén nyomná az ideg az agyát, hogy biztos ez is a torony miatt van. Nos aki ilyen miatt aggódik, annak nem javasolt torony közelébe költözni.
-
PociAti
őstag
válasz
Joker88 #36497 üzenetére
Bármely Rossmann és talán DM üzletben (szublimációs nyomtatóval) kinyomtathatod magadnak a cewe kioszkon.
Amúgy van még pár klasszikus labot, ahol nem nyomtatják, hanem előhívják a képeket.
Viszont mindenkinek sokkal jobb, ha online adod le a rendelésed, nem pedig helyben megy a szerencsétlenkedés, mert azzal csak feltartanál egy embert, aki azt várja, hogy az ügyfél mikor fejezi be a tökölést a saját telefonján, ahelyett, hogy érdemi termelő munkát végezzen. Tapasztalatból mondom, dolgoztam hasonló helyen. A SprintFotónak egész jó az online felülete, én is náluk hívatom elő a képeimet. Marcal Bélán vannak, Lajta u. 26. alatt, de lehetőségként ott van még a belvárosi Fekete Macska is.szerk... feltéve, ha képek alatt fényképre gondolsz. Ha ábrára, grafikára, akkor az egyetem közelébe van pár lehetőség, devárosrésztől függően létezik csomó másik hely is.
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #36456 üzenetére
Ha rá tudod venni az eladót csomagküldésre, akkor szinte ingyen van, annyira jó az ára:
https://hardverapro.hu/apro/ujszeru_xerox_phaser_3140_lezernyomtato_elado_ered/hsz_1-200.html.
Képek alapján makulátlan állapotban van.
Eredeti tonerrel kb. 11 Ft a lapköltség, utángyártottal 2,5 - 3 Ft/oldal. -
PociAti
őstag
Sziasztok!
SATA3-as SSD-t keresek, 60 és 480GB között kedvező áron.
Egy médiaszerverbe kerülne (16GB-os pendrive-ot váltana le). Szóval nem fontos hogy hibátlan legyen, mert az se fontos, ami rá kerül. -
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #36133 üzenetére
Végül is sikerült választ adnod a kérdésre, köszi.
https://homedt.hu/alkalmi-megbizoinknak
Közvetlenül a saját weboldalukon már 150.000 Ft-os értékbiztosítást írnak, vaterán keresztül ez csak 100.000 Ft.Ennek költsége kb. 9.281 Ft lesz, míg célirányosan saját autóval bőven a duplája, ha azt vesszük, az üzemanyagköltség - az amortizációtól függően - a tényleges költségek kb. 40-70%-át teszik ki, plusz egy teljes nap elmenne rá. Én ennek a díjnak a dupláját is lazán rászánnám erre a projektre. Persze az más téma, ha valakinek eleve arra van dolga, vagy élvezetet jelent számára 600 km-t vezetni.
-
PociAti
őstag
Sziasztok!
Egy varrógépet kellene Szegedről Győrbe fuvaroztatni. Ebben kérném a tanácsotokat.
A gép önmagában 32-37 kg, az állvány 20 kg lehet.
Úgy saccolom, hogy 2 csomagban fel lehetne adni (ebay-en láttam rá példát), a fuvarcégek kb. 40 kg-ban adják meg a súlyhatárt, a méretlimitek pedig 60×80×200 cm körül szoktak lenni. Mindkét egység alulról súrolhatja a határokat.De mi van akkor, ha mégis túlcsúszik valamelyik paraméter?
Ismertek ennél jobb megoldást? (Nem az olcsó megoldást keresem, hanem a jót.)
Nagyobb személyautóba is belefér, így ha valaki ezen a vonalon közlekedik, és be tudna vállalni egy ilyen fuvart, azt meghálálnám.
-
PociAti
őstag
válasz
Füleske #36093 üzenetére
Ha valakinek valamire szüksége van, akkor nem fogja érdekelni a 27% áfa.
Ha igen, akkor amúgy se volt fontos.
Én ezután is fogok Ázsiából rendelni, mert amiket meg szeretnék venni, azokból azokon a piacokon van kínálat.
Némileg átrendeződhet a piac, de csak egyes szegmenseknél számítok arra, hogy nagyobb európai raktárak jöjjenek létre. -
PociAti
őstag
válasz
Diák66 #36073 üzenetére
Megértem a helyzeted, és elég jó egérnek tűnik ami most van.
A szakmai topikokban, amikor a hozzászólások nem csak a felületet karcolgatják, ott elég sokszor előkerülnek a Bluetooth hátrányai és azt szűrtem le belőle, hogy ha szívás van vele, akkor nagyon keményen kell küzdeni, mert csomó komoly oka lehet a szívásnak.
Én a nano USB csatlakozókhoz gyorsan hozzászoktam, a lehetőségek is sokkal bővebbek. -
PociAti
őstag
válasz
kovacsroli #36028 üzenetére
Nem voltam elég figyelmes (és nem volt eléggé kihangsúlyozva), hogy egyszerre van 2.4 és 5 GHz-es hálózat, és az eszközök ezek közül random módon csatlakoznak valamelyikre.
(Ez alól csak a PS4 a kivétel, mert mivel az alapmodell, nem a Pro és nem a Slim, így ennél adott a 2.4 GHz.)Átmenetileg felejts el a 2.4 GHz-t, és próbáld meg milyen az élet akkor, ha a router csak 5 GHz-en kommunikál. Ennek vannak előnyei és hátrányai. Nagyobb sebességre képes, de kisebb a hatótáv, nehezebben birkózik meg a falakkal. Ha labilissá válna a net, akkor ezt az archer C6-ot vidd közelebb a dolgokhoz. (Pl. a PS4 közelébe, és akkor kábellel rá is tudsz csatlakozni.) Feltételezem, hogy az előszoba amúgy is a lakás szélén van, ami nem a legoptimálisabb jelszórás szempontjából.
Persze a számítógépeken + telefonon egyenként is letilthatod a 2.4 GHz-t teszt jelleggel, de tesztelés szempontjából a fenti módszer egyszerűbb.
-
PociAti
őstag
válasz
kbhuinfo #36026 üzenetére
Nekem sem áll össze a kép.
Ha jól értelmezem, a Digi normális sebességű netet szolgáltat, mert vezetékesen megfelelő érték mérhető.
Ebből kifolyólag egyértelműen a Wi-Fi környékén kellene szétnézni.
(1) Rossz helyen van, de állítólag máshol is ugyanolyan gyenge a jel.
(2) Valami zavarja. Nem csak szomszéd Wi-Fijére kell gondolni, hanem gagyi kínai videó transzmitterekre, vagy más rádiófrekvenciás eszközök is bekavarhatnak. Viszont méréskor a sávoknál talán lenne ennek nyoma. (Pl. minden sávon gyenge a jel.)
(3) Az eszközben van a hiba, selejtes a router, az antenna hibás, rosszul érintkezik. De akár feszültség ingadozás is okozhat teljesítmény csökkenést, pl. a tápegysége rossz, vagy nincs elég feszültség a konnektorban.Ez ami pikánssá teszi a történetet: "Nagyon ritkán lehet rajta mérni olyan 250-300 mbps között, de 90%-ban 30 mbps alatt van, sőt sokszor 3 mbps alatt...."
Ennek a 10% időintervallumban előforduló normál sebességnek kellene tudni az okát, és könnyebben körvonalazható mi miatt nem lehet normális jel a maradék 90% időben.Én automatizálnám a speedtest méréseket, esténként is menne, hogy ezt egy (vagy több) nappali eszköz okozza, vagy időszaktól független jelenség.
-
PociAti
őstag
válasz
Bobrooney #36003 üzenetére
Írd le az alaplap típusát, talán lenne valami megoldás a BIOS-ba belépni.
Egyik céges gépnél találkoztam hasonló jelenséggel. Lemerült az alaplapi elem, így visszaállt alapértelmezés szerinti beállításra. A kopott ventilátorok nagyon zajosan üzemeltek normál mdban. BIOS-ban át kellett állítani a power management-ben Silent módra a ventiket, aztán újra csendesen működtek. Ezt kb. minden hétfőn el kellett játszani. -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35955 üzenetére
Én máshogy látom. Munkahelyemen kb. 2 hét leforgása alatt mindenki (kb. tucatnyi ember) elkapta a vírust, pedig szinte mindenkinek külön irodája van. Tünetek nélkül fertőztük össze egymást és a családtagokat. Aztán jött a köhögés és a láz. Fiatalabbak 2 hét kínlódással túl voltak rajta, (szülőket is ideértve) kb. 4-en kórházba kerültek, és van akinél ez már lassan 1 hónapja tart, és nincs jó bőrben.
Sokan nem értik meg a szabályok lényegét, és felelőtlenül a kiskapukat keresik.
Pedig ez a vírus, és főleg az variáns rendkívül intenzíven terjed, nagyon könnyű átadni. Pedig pár hét intenzív lezárással az átadási folyamat megszakítható lenne. Nem lenne szükség másra, minthogy 2 héten át megfertőzöttek (tehát tünettel rendelkező ÉS nem rendelkező emberek) ne adják át új személyeknek.Megértem én azt is, hogy sok vállalkozás komoly anyagi gonddal küzd, de a lehetőségeket figyelembe véve a szabályok szigorú betartásával, a tovább nem adással lehetne leggyorsabban és legolcsóbban javítani a helyzeten. És ehhez csak pár hétre lenne szükség, ha betartanák az emberek.
-
-
PociAti
őstag
válasz
Diák66 #35874 üzenetére
A laptop 10 éves, a kijelzője 7 éves. A csere során eredeti Dell kijelzőt kapott, vagy valami kínai utángyártottat? Ha eredetit, akkor azt célszerű kiemelni. (Nagyon sokan az eredetinél lényegesen rosszabb minőségű, ún. kompatibilis alkatrésszel pótolják a sérült kijelzőt.)
-
PociAti
őstag
válasz
PociAti #35848 üzenetére
Annyival azért kiegészíteném, ahol nem csak a szakma elsajátítására, hanem képzésekkel az ügyfelek kezelésére is megtanítják az embereket (lásd tőlünk "nyugatabbra"), ott a legkellemetlenebb helyzeteket is fájdalommentesebben meg tudják beszélni egymással.
Nem elég a szakmához érteni, az ügyfél kezelés is egy tanulandó terület, aminek létezéséről sokan nem is hallottak. (Vagy hangulat függően változó elképzelésük van róla.) -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35846 üzenetére
Hasonló véleményen vagyok én is.
A szerelőknek tele lehet a hócipője azokkal a tulajdonosokkal, a merev véleménnyel rendelkező önjelölt autógurukkal, akik ránézésre megmondják mi a probléma.
Az igazán szép dolgok megbontás után szoktak kiderülni.
És a felelősség kié abban az esetben, ha a szaki csak pontosan azokat az elemeket cseréli ki, amit az ügyfél kért, viszont a probléma oka, vagy az igazán komoly gondot jelentő hiba egy mélységgel beljebb van?
Az a szerelő aki tiszteli a saját szakmáját, az nem az okoskodó ügyfélnek kíván megfelelni, hanem a járműt szeretné üzembiztosabb állapotba hozni. -
PociAti
őstag
válasz
zsigee #35780 üzenetére
Valamennyire átérzem a helyzetet.
Nehéz ügyfeleknél csak a makacs rokonok tudnak rosszabbak lenni.
Mert nem arról van szó, hogy mi nem vagyunk képesek többet kihozni a gépből, hanem ez egy olyan zsákutca, ahol minden egyes százalék növekedés komoly vagyonokba kerülne, és hamar elérnénk a plafont.
Kötelességnek érzem felhívni a figyelmüket arra, hogy annak a pénznek szinte bárhol jobb helye lenne.Geekbench szerint az AMD A8-7600 valahol félúton van a 4.gen intel G3460 és i3-4160 között. Ezek félkonfig ára (ház, alaplap, 8GB RAM, proci) valahol 25-30k között lehet (GPU és háttértár nélkül). Az árakkal kapcs. mások majd pontosítanak.
Ezzel az összeggel még egy egy centivel se lennének előrébb, és inkább 40k körül lenne az i5-ös, de abból későbbiekben lehet még i7 is. -
PociAti
őstag
válasz
zsigee #35780 üzenetére
"Azt nem tudtam, hogy így elszáltak a VGA árak. (laptopról van valami hír?)"
Elfogytak a videokártyák, ezért gamerlaptopokat halmoznak fel a bányászok
Durvák ezek a képek a salgó polcokra felhalmozott laptopokról: https://twitter.com/I_Leak_VN/status/1357930696581414912.
-
PociAti
őstag
válasz
tserrof77 #35777 üzenetére
50.000 USD környékén van a BTC, nem tudom milyen leharcolt kártyákat lehet kapni, de ilyen árfolyam mellett ha egy cső kukoricán lehetne kriptót bányászni, még azt is felvásárolnák.
A piac állapotához kellene igazodni, és ha érzelmileg nem kötődik a számítógéphez, akkor elengedni az öreg vas kezét, és ahogy a többiek írták előttem, 4. (esetleg 6.) generációs intel gépet kell összelegózni, ott lehet leggazdaságosabban, kevés pénzből teljesítményt fogni.
-
PociAti
őstag
Indukciósnál nem lényeges, hogy ne legyen deformált az edény alja, az inkább a kerámia főzőlap, és az ún "villanytűzhely" sajátossága, mert ott közvetlen hőátadás van. Indukciós esetén viszont erőtér jön létre, így bármilyen nem mágnesezhető anyagú edényből tudnak indukciósat készíteni, ha a magjában van megfelelő mágnesezhető anyag. Az edény magja számít, nem a felülete, így az apróbb deformációkat is könnyebben elviseli.
A tapadásmentes "márványos bevonat" esetében először kerámiára gondolnék, bár az elvileg homogén színű, de tudják azt is mintázni. Leginkább a hagyományos zománc néz ki márványosan, bár abba szerintem könnyebben letapadnak a dolgok, mint a kerámiában. A teflont (és annak klónjait) a legkönnyebb felismerni.
-
PociAti
őstag
Az indukciós kis érték esetén szakaszosan működi, de szerintem picit máshogy, mint ahogy írtad. Megfelelő mágneses tér kiépítéséhez energiára van szükség. Talán 200 W a minimális teljesítmény (típustól függő érték). Ha ezen a teljesítményen folyamatosan üzemelne, akkor érné el a kb. 80°C-ot. Ezért a 60°C-ot úgy éri el, hogy 3 másodpercig 200 W, majd 6 másodpercig semmi. (Hasra ütésre mondtam az értékeket.)
Igazad van, a gázzal ellentétben itt sokkal egyenletesebben oszlik el a hő a fazék/lábos aljában. Elvileg sokkal jobban hasznosul az energia is. Bár gázzal (jelenleg) olcsóbb főzni, de nem hinném hogy egy háztartás esetén ez komolyan számítana. Viszont normálisabb edényeket igényel az indukciós, de azt a szintet amúgy is illik megugrani.
-
PociAti
őstag
válasz
atos19881101 #35723 üzenetére
"(amúgy ezért jó a gáz...)"
Gyakorlatilag felsoroltad az egyetlen előnyét: ha problémás a villamos hálózat terhelhetősége, ez működik anélkül is.
Viszont 10.000 Ft körüli, indukciós lappal is sokkal hatékonyabb a főzés. Ezer fontosabb tevékenységet tudok annál, minthogy ott álljak a fazék mellett és várakozzak. Indukcióssal 2 percen belül lezavarható a tésztafőzés lényegi része. (Kb. másfél perc a forrásig, mehet bele a tészta, utána meg pár gombnyomással beállítható a maradék tevékenység paraméterei: pl. 60W, 9 perc.)
-
PociAti
őstag
válasz
ígyvanferi #35702 üzenetére
A szolgáltatás jellegén múlik. Vannak nagy költségvetésű, és hosszú ideig tartó munkák, melyeknél az árajánlattal eltöltött idő hossza, vagy annak bérköltsége eltörpül.
Viszont vannak munkák, ahol ez nem így van. És az árlistában szereplő tételek alapján akár az ügyfél is ki tudná számolni magának a költségeket. Vagy legalábbis elég pontosan be tudná lőni. De sokszor hallottam már: "Kérjünk árajánlatot, az úgy is ingyen van!" -
PociAti
őstag
válasz
boogie84 #35708 üzenetére
Pont ezzel szokott lenni a legnagyobb probléma!
Amikor az ügyfél megtervezi....
A legprofesszionálisabb programmal, aminek most szerezte be a legfrissebb lopott példányát, ami még bugos is. Hiába néz ki jól monitoron, a vágógép összecsinálja magát. A lopott szoftver legfrissebb változata sem képes a "tervező" tudásbeli hiányosságait pótolni, pedig tényleg sokan azt hiszik.Egyből nyilvánvalóvá válik, hiába kérnénk az ügyféltől normális tervet, azt se érti mi a probléma vele. Így inkább felesleges körök futása helyett meg lehet próbálni valahogy az állományt alávetni valami hibajavító optimalizálásnak.
Az esetek többsége nem ilyen, de fenti jelenség elég gyakran előfordult. Például AutoCAD esetén is volt pár ismert bug, melynek egy részét egy sima frissítés (bugfix) megoldott volna, de az ügyfelek esze ágában sem volt frissíteni, mert szerint jó ez így ahogy van. Igaza volt, képernyőn, és tintasugaras plotteren tényleg jó volt, de más eszközökön nem. (Nem véletlenül jelent meg a bugfix.)
-
PociAti
őstag
válasz
boogie84 #35695 üzenetére
Én meg azt tudom elképzelni, mennyire utálják az árajánlatokat!
Csak a kérés feldolgozása, a tervrajz megnyitása, az egyedi igények értelmezése, az alapján a különböző munkafázisok alapján kalkulációk készítése (alapanyagár, munkadíj), majd annak ellenőrzése, és végül az árajánlat elküldése.
A bonyolultságtól függően 5 - 15 percig is eltart, és csak egy darab nyamvadt termékről van szó.Jó esetben meg ott tornyosul más munka, ami fix, amivel haladni kellene, ebből meg jó eséllyel nem lesz semmi, mert az egyedi árajánlatok jelentős részéből nem lesz semmi.
Volt főnököm az árlistába a szolgáltatások közé felvett egy új tétel: árajánlat készítés 3.000 Ft.
-
PociAti
őstag
válasz
golya32 #35671 üzenetére
Nem a facebook miatt kell, az nélkülözhető / törlendő. Fecsegéshez, felületes tartalom pörgetéséhez jó bármely gagyi kínai eszköz.
Komolyabb céges hálózatba, ahol auditálni kell a készülékeket, ott előírás lehet a megbízható gyártó, mely nem pakolja tele gyanús szoftverekkel az oprendszerét, amely valami fura Android mutáció.Vannak nagyon jó podcast-ok, ahol a tulajdonosok beszámoltak róla miért frissítik legalább 2 évente az iPhone-t
a legújabb modellre. Az életük központi eszköze a mobiltelefon. Nem csak alap dolgok miatt, mint pl. ébresztés, fizetés, email olvasás, hanem ha nincsenek az irodájukban, ezen keresztül dolgoznak, és produktivitás szempontjából rendkívül fontos az eszköz minősége. Az az ökoszisztéma, amit az Apple nyújt, arra hiába létezik több androidos alternatíva, nem áll össze az egész eggyé. -
PociAti
őstag
válasz
Dryman #35646 üzenetére
Akit eltántorít az iPhone ára, annak nem való!
Keressen olyat, amit a fizetéséből megengedhet magának. Valami harmadik vonal beli kínait, aminek az ára 2 év után órásit esik, harmadik év fölött meg már támogatás se lesz rá.Közben pont az Apple tett legtöbbet azért, hogy a kis méretű telefon újra sexy legyen. iPhone 12 mini mindössze 135 g tömegű, 12 mini 131.5 x 64.2 x 7.4 mm és 1080×2340-es kijelző.
A reklámját nem láttam, nem nézek hirdetéseket/reklámokat.
-
PociAti
őstag
Attól függ hol vagy?
Belvárosban Fekete Macska, Marcal Béla I-en SprintFotó.A5-ös amúgy előhívás területén nem szabványos méret, mert hüvelykes méretből indulnak ki, nem metrikus mértékegységből. A5: 210 × 148,5 mm, fotó méret: 8" (203,2 mm) × 6" (152,4 mm). Mások az arányok is, nem csak a méret más.
Megjegyzés: én előhívásról beszéltem, te nyomtatást kérdeztél. Nyomtatást nem tudom hol vállalnak. Talán fénymásoló üzletben, digitális nyomdákban.
Illetve a Rossmann, DM-ben van a cewének szublimációs nyomtatója, ott magadnak kinyomtathatod, de nem tudom mekkora a max szélesség. Lehet az általad kért méret már túl nagy. -
PociAti
őstag
válasz
Buldozer99 #35612 üzenetére
Leginkább a technológián múlik, mennyire lesz jó a hálózatod. (Másodsorban a telítettségen).
Ha szerencsés helyen van az ingatlan, akkor van optikai szál. A kábeltvs netet találtam a legrosszabbnak (VidaNet). Én digis vagyok, és a korábbihoz képest fele áron 33-szor lett gyorsabb az internet, és a stabilitása is kb. ilyen mértékben javult. (Leszámítva 2020 novembert, mert akkor először tapasztaltam apróbb leállásokat.) A telefon is nagyon olcsó a diginél, és a mobil árak is rendben vannak, ha a szűkös országos lefedettség elégséges. -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35589 üzenetére
"Tökmindegy"
Nem, nem mindegy! Pont ezért beszélünk róla."Az átlagembert, de még az informatikusokat is megtéveszti."
Ez független az ember szakmájától, de egy informatikustól mégis csak elvárható lenne, hogy értelmezni tudjon egy szöveget. Mondjuk egy reklámot meg tudjon különböztetni szakmai írástól attól függetlenül is, hogy nagy betűkkel ki van írva melyik."Ott a kulcsszó: jogtiszta"
Szövegértelmezés és minimális jogi ismeretek - vagy annak hiányában - józan ész segít itt is.Azt állítja (valaki, valamiről), hogy jogtiszta. De mégis mi jogtiszta?
Ha én vásárolok egy zenei albumot, attól még nincs jogom hozzá étterem tulajdonosként a vendégeknek lejátszani, rádióban azt az anyagot leadni (hacsak nem fizetek utána további jogdíjat).
Ugyanígy ha egy multi vállalat / nonprofit alapítvány / oktatási intézmény mennyiségi licencet vásárol, attól még nincs joga egyenként tovább értékesíteni azt.
Pedig mindegyik példába bele lehet tuszkolni a "jogtiszta" kifejezést. -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35586 üzenetére
"Pcworld-os!!! Szakmai lap cikke a 8usd-s windows 10-ről."
Egyből az elején leszögezik, hogy egy nem egy cikk, hanem HIRDETÉS!
Majd a tételek felsorolását követően keményen leszögezik:
"Az ajánlat nem a PC World, hanem a Keysworlds akciója, amiért semmilyen felelősséget nem vállalunk. Az ajánlattal kapcsolatban, illetve bármilyen felmerülő probléma esetén az .... címen lehet érdeklődni."Akinek szükséges van Windows rendszerre, az utána járhat ennek a cégnek mitől tudja a többieknél látszólag olcsóbban árusítani a redmondi cég termékét, vagy mi benne a trükk?
Laikusoknak pedig azt lehet ajánlani, mindent megbízható forrásból. Legyen az termék, vagy információ. Lopás vagy csalás pedig kerülendő tevékenység. Nem csak a várható büntetés miatt, hanem annak etikai vonzata miatt is.
-
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35583 üzenetére
Hogyan lehet már valami "kicsit szürke"???
Ezt elmagyaráznád. Ilyen kifejezést nem igazán olvasni a jogszabályokban.A számla pedig nem tesz törvényessé semmit, és ettől a vevő még nem lesz védve. Visszautalnék az orgazdaság kifejezésre. Hivatalos forrásból megvásárolva nagyságrendi különbség van a termék ára között.
Attól valami még nem lesz legitim, mert még nem sikerült rábizonyítani a nyilvánvaló törvénytelenséget.
A Microsoft piacpolitikájának legfontosabb eleme a monopolhelyzet. Ha a legális példányok száma kellően magas szinten van, akkor a cég számára kedvezőbb, ha a maradék mennyiség illegális példány, minthogy a konkurencia terméke legyen. Ide vezethető vissza, hogy JELENLEG nem lépnek fel annyira aktívan, mint amennyire szigorúan képesek lennének fellépni a gyanús termékekkel szemben.
-
PociAti
őstag
válasz
zsigee #35574 üzenetére
Nem hinném, hogy lopott szoftverek beszerzéséről kellene itt beszélni.
Microsoftnál dolgozó fejesnek az volt a véleménye, etikai meggondolásból inkább használj torrentezett windowst, minthogy a valós ár tizedéjért vegyél valamit, mert ha fizetsz érte, azzal a fekete gazdaságot erősíted. Senki ne higgye, hogy nem lopás vagy csalás útján jutnak hozzá az eladók az olcsó példányokhoz. Ez orgazdaság, és nem csak az eladó, hanem a vásárló is felelősségre vonható, mivel vásárláskor tisztában van, hogy ezért az árért legálisan nem lehet hozzájutni a termékhez.
-
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #35558 üzenetére
Nekem sokkal pozitívabb tapasztalataim vannak. Az asztalos gyönyörű munkát végzett, jó volt vele együtt dolgozni, de kellett hozzá a jó ügyfél is. Nem tervrajzzal kerestem meg, hanem laza elképzeléssel számítógépasztalt illetően. Adott nyersanyagból (táblából) kimaxoltuk a legnagyobb felületet. Magasság adott voltak, ki kellett hozni még belőle a lábakat, hátsó és alsó merevítőt.
Azóta is több 1-2 nap hosszú kisebb munkát adtunk neki. Időszakok vannak, amilkor hétvégenként ráér ilyen kisebb melókra.
Viszont nincs olyan asztalos, akivel a kérdező által megálmodott asztalt legyártatnám. A fiókokat célszerű lenne sínesre elkészíteni, annak belső méretei nem tudom bele lettek-e méretezve. Illetve a megvásárolható méretekből indul-e ki a tervező? És még sok olyan kérdés lenne, ami szerintem nem lett megfelelően kidolgozva.
Annyi macera lenne vele, hogy ilyet szerintem az asztalos magának se csinálna meg. Ő is mondta, hogy vannak dolgok, amiket saját célra inkább készen vásárol (pl. ágykeret), mert nagyüzemi feltételek mellett sokkal gazdaságosabban le lehet gyártani.
-
PociAti
őstag
válasz
kiszi07 #35499 üzenetére
Azok táborát erősítem, akiknek kifejezetten nem tetszik, ha szakmai oldalon születésnapok felemlegetése zajlik.
Úgy is a facebookról értesül a másik fél, akkor privátban köszöntse fel ott. Másra úgy se nagyon való az a felület.
Véleményed szerint nekem most "el kellene mennem". -
PociAti
őstag
válasz
Joker88 #35418 üzenetére
Van laptopom (üzleti kategóriás HP), de nem szeretem használni, csak rendes asztali gépnél vagyok produktív. Nincs olyan felhasználási terület az életemben, ahol valami előnyét érezném a laptopnak a rendes asztali géppel szemben.
Zavaró, ha nem egy (vagy több) normál méretű monitor van előttem, vagy ha billentyűzeten nincs numpad, vagy ha az egér nem jó minőségű.
Laptop esetén is megoldható lenne mindez, ha vennék hozzá dokkolót, de túl sok extra kiadásba kerülne egy azonos erejű gép picibe, mint normál asztali méretben. (Meg más apróságok is hiányoznának, mint pl. most 2 SSD és 3 HDD van a gépemben.)
Ezt a gépet folyamatosan újítom, és van még benne tartalék. Laptopok sokkal gyorsabban öregednek, upgrade körülményesebb. -
PociAti
őstag
válasz
Hannibhál #35388 üzenetére
Süle Attila oldalán 3000 Ft egy 8 mm-es kazetta digitalizálása, és nagyjából ez szokott lenni az elfogadott ár.
Vannak helyek, ahol perc alapú a díj, vagy bizonyos hossz után vált át perc alapúra a díjazás.10-12 kazetta díja kb. 30.000 Ft, VHS esetén már megérné venni egy felvevős magnót: jófogáson 19.000 Ft.ért árulnak.
Működő 8mm-es kazetta (Hi8, Video8) lejátszására alkalmas eszköz nagyon ritka, így azoknak magas az áruk. A hibás magnó is 25.000 Ft-ért árulják. Működőt nem is találtam, így még azt se tudom javasolni, hogy vegyél egy használtat, másold át a cuccaidat, és 10k-val olcsóbban rakd vissza a használt piacra.
Vagy megbízol egy ezzel foglalkozó vállalkozást, vagy keresel valami ismerőst (vagy netes ismeretlent), aki kölcsönadná neked a működő kameráját / lejátszóját. A digitalizáló kártya beszerzése (kölcsönzése) már egyszerűbb feladat.
-
PociAti
őstag
válasz
Hannibhál #35386 üzenetére
Remélem jó sok kazettáról van szó, mert különben nem éri meg beruházni lejátszó és felvevő egységekbe! Győrben is több vállalkozás foglalkozik VHS-ek digitalizálásával, egzotikus kazetta típusokra vagy van lejátszójuk (valami régi kamerájuk), vagy kérik az ügyféltől, hogy hozzák be azt.
-
PociAti
őstag
Sziasztok!
Irodai célra keresek csendes, kis fogyasztású AMD/ATI kártyát (1 - 2GB). Kb 5-10.000 Ft közötti árkategória.
Egy Geforce GT 730 (2GB 128 bit) lenne leváltva. Valamelyik új Linux kernel egyes nvidia driverral összeakad, ezért váltok AMD-re.
AMD Radeon R5 340, Radeon R7 430 és hasonló kártyákat nézegetem most. Ha lenne valakinek hasonló eladó kártyája, vagy egyéb kártyára ötlete írjon. Köszi. -
PociAti
őstag
válasz
Vérboci #35269 üzenetére
De az úgy logikus és kézenfekvő lenne.
Ha érdekelt valamilyen számtech cucc bolti ára, akkor mindig a bitbolt honlapjával kezdtem. Az volt a referencia.
http://bitbolt.hu/cd-es-dvd-lemezek-tokok -
PociAti
őstag
válasz
golya32 #35211 üzenetére
A nád viselkedését nem ismerem, de hallottam olyan esetről, amikor valaki a szomszéd házfalának látványát bambusszal szerette volna természetközelibbé varázsolni. Jó közel ültette a falhoz, de a bambusznak annyira intenzív gyökérzete van, hogy az átkúszott a szomszédhoz és alulról felnyomta a padlóját. (Régi építésű ház volt, a falakban is ki tudja milyen kárt tett.) Nem olyan egyszerű ilyen konkrét esetre megfelelő paragrafust találni, mert nem szokványos jelenség.
-
PociAti
őstag
Nem sok esélyed van. Ha jól emlékszem pont ekkor dolgoztam az önkormányzaton és a mi jogászunk adta be ezt a módosító javaslatot, amit végül elkaszáltak. Hatalmas telekkel rendelkező jogász ismerősei "nyomására" született meg az a javaslat. Részlet ebből: "d.) fa esetében 8,00 méter". Ez annyit tesz, hogy egy telek közepén álló fa legalább 16 méteres telekszélességet igényelne. Ez hosszúkás telkek esetén gyakran kivitelezhetetlen, mert léteznek 16 méternél vékonyabb telkek. (Nem biztos hogy pontosan ez volt az amit elkaszáltak, de hasonló számok voltak benne.)
Részben ide vonatkozó cikk: A 26 millió forintosra taksált mogyoródi árnyék.
Mivel a fa már ott volt, így az esélyed nagyon alacsony. Hivatkozási alap: neked kellett volna előre számolni az árnyékkal.
Nagyon durva esetekről lehetett olvasni, amikor valakik önállóan oldották meg a "problémájukat". Volt aki drónnal levegőből permetezte le a szomszéd fáját, Balaton partiak pedig közterület fáit furkálták meg és injekcióztak belé mérget csakhogy jobb legyen a kilátásuk.
Ha létezne törvényes út, a rendszert ismerve évekig tartana. Szerintem próbáld felmérni a kár mértékét, számold ki hány liter szilvapálinkát tudnál venni belőle és nyíltan ajánld fel, hogy azért cserébe megbízható emberekkel kivágatnád a fáját (esetleg kapna helyére kevésbé magasra növő csemetét).
Vagy kipuhatolni valahogy mire lenne szüksége, és azért cserébe kérni a fa kivágását. -
PociAti
őstag
válasz
envagyok #35117 üzenetére
Nem tudhatod, számára mennyi értékkel rendelkezik annak a tárgynak a birtoklása.
Aldiban, Lidliben 4.000 Ft-ért lehet kapni rádióvezérelt órát. Ugyanazt az időt mutatják, mint a sok százezer Forintba kerülő mechanikus órák, csak a szinkronizálás miatt még azoknál is pontosabbak. Mégis vannak, akik megveszik a drága mechanikus órákat. -
PociAti
őstag
válasz
Joker88 #35039 üzenetére
A komplexum neve Interspar Center Győr (ISP Center).
Az étteremé pedig Liu's Cooking. Weboldaluk: http://www.egyelsokat.hu/. Ide vonatkozó cikk: Robotpincér viszi ki az ételt egy győri kínaiban. -
PociAti
őstag
-
PociAti
őstag
válasz
Dryman #34953 üzenetére
Tar csavar és csapágy szaküzlet: http://tarcsavar.hu/elerhetosegek/uzletek/
Ipar út, Fehérvári út körgeometriájú csomópont közvetlen közelében. (Van webáruházuk is tájékozódás végett.)
Megjegyzés: vidd be magaddal a csapágyat ha tudod, az megkönnyíti a dolgukat. -
PociAti
őstag
válasz
boogie84 #34935 üzenetére
Bárcsak lenne a foxpostnak weboldala, ahol le lennének ezek írva!
Mint például a Csomagautomaták oldal, (1: Győr Árkád, 2: Győr Interspar Center, 3: Győr Tesco, Királyszéki út 33, 4: Győr Tesco Mini, Mécs L. u. 33.),
vagy Csomagküldéssel kapcsolatos oldal, illetve Csomagátvétel oldal! -
PociAti
őstag
Családon belül fejlesztéskor mindig vándorolnak eggyel lejjebb a gépek, így most is van egy komplett gép, egy Pentium E5400-as, ami hasonló teljesítménnyel bír, mint az általad említett AMD-s gép. Bár a tiéd kereken ötöd annyit fogyaszt (TDP: 65W vs 13W). A méréseim szerint az E5400-as éves fogyasztása kb. 16.000 Ft lenne, a tiéd 3000 körül. Ez a része, meg hogy pont erre a célra lett megálmodva szimpatikussá teszi a gépedet, csak az Intel 1150-es "beakadt" nálam, mivel családban a másik 2 gép is az, és ez még kényelmesen fejleszthető marad.
Köszönöm az ajánlatot, de nem élnék vele. Linuxon "egzotikus" AMD lapokkal nincs tapasztalatom, nem mernék abba az irányba elmozdulni, bár reális választás lenne, és valószínűleg működne. -
-
PociAti
őstag
Sziasztok! FCLGA1150 (Intel) procihoz keresek alaplapot, kb. 4GB RAM-ot, de legfőképpen 24/7-ben üzemeltethető, minőségi tápegységet. 250W is elegendő lenne, kis fogyasztású procit kellene meghajtania, enyhe terhelésű home server épülne belőle.
-
PociAti
őstag
válasz
Dorien #34823 üzenetére
Tényleg nincs? Miért ne lenne!
Már legalább 10 éve nem dolgozom az önkormányzatnál, de mindig is voltak publikus adatok. Bár gyakran eléggé mélyen fel kellett túrni hozzá az város honlapját, de voltak.
Most pl. a gyor.hu / Önkormányzatok / Rendezési terv oldalon célszerű körbenézni.
Győr PH Térinformatikai rendszerVagy a Városépítési Osztálynál érdeklődni.
Korábban, amikor még a szabadon felhasználható online térképek fejletlenebbek voltak, akkor még (sok más okból) túlburjánzott PDF dokumentumok voltak csak elérhetőek. A fent belinkelt oldal OpenStreetMap alapokon nyugszik, a megfelelő jogosultsággal online karbantartható.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB Green gyári független szép állapotú jótállás!
- Dell Precision 7550 15.6 FHD i7-10850H 32GB 1TB nVidia Quadro T2000 workstation tervező
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítá
- VW/ Skoda fejegység Android 13, 6/64gb eladó
- Lenovo Loq Gaming 15IRX9
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- Microsoft Surface Pro 6 i5-8350U 8GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest