- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3830 üzenetére
A nehézséggel úgy tudsz játszani, hogy kevesebbet farmolsz, és haladsz előre ahogy bírsz. Vagy ott vannak a Skeleton keyes területek is (pl. Steps of Torment), vagy amit írtam a múltkor, amit dynamittal kellett berobbantani.
A D3-ban szerintem túlzás, ami van.Gratulálok amúgy a lvl50-hez!
Akkor spoiler!
Frakció:
Homesteadban, amikor már elég küldit csináltál nekik, akkor egyszer csak választanod kell 2 küldött között: Kymon's Chosen vagy Order of Death's Vigil.
Onnantól az egyik baráti lesz, a másik ellenség.
Majd más karival érdemes a másikat választani, hogy megismerd azt a sztoriszálat is, ill. beszerezd a receptjeiket, és a frakciós Mandatet.Majd ha elég jóba leszel a The Black Legionnal, akkor egy ponton döntened kell, hogy Anesteriával (The Outcast frakció) jóban leszel-e. Ha igen, akkor a Black Legion repud csökkeni fog, mert a két frakció nem szereti egymást. De meg lehet oldani, hogy maxos legyen mindkettő.
Ez az első kettő választható, a többit nem lövöm le.
Devotionról Nándi is írt a pdfjében.
Talán meríthetsz ötletet a Beginner buildekből, amit pár napja linkeltem. Ha találsz benne a karidhoz hasonlót.A cuccaid eléggé a te szinted alatt vannak. Látom, törekedtél a Cold sebzésre.
A gyenge resisteket kellene fentebb tolni.
Pl. sisakba egy ilyet. Esetleg helyette egy elemental resistes cuccot lehet cserélni, ha főleg azért van fent.
Nézd meg, hogy állsz a baráti frakcióknál, kicsit dolgozz nekik, ha nem kell sok.
Nélkülözhetetlenek az augmentjeik.Tőlem nem kapsz konkrét választ, jó-e a builded, nem nagyon volt még Arcanistem.
Látom sok attrib. pontod nincs elosztva. -
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3827 üzenetére
Szet recepttel amúgy sem érsz semmit. Kevés kivételtől eltekintve egy szeten belül egy recept van (pl. sisak). Később (ezzel nem érdemes még foglalkoznod és amúgy sincs hozzá nyersanyagod) majd kraftolhatod és konvertálhatod ugyanazon szet más darabjára (ha beadja azt ami kell
).
Nagyobb dilemmád lehet, hogy a zöld (persze, ha nagyon rare), vagy a kék item maradjon rajtad.
Szerintem jelenleg a következő teendőid vannak:
Szórakozz jól, ne agyalj.
A cuccaidban legyenek componentsek és frakciós augmentek, rengeteget segítenek!
A sorrend: Grim Dawn, AoM kieg, FG kieg. Első játékosnak így érdemes, ha megvannak a kiegek. Így minden baráti és ellenséges frakciót kioldasz, jön majd a repu.
A Veterannal ne kínlódj, az amolyan Normal+ fokozat."Az vegul is mit jelent elorol indulni az egesz jatekkal??"
Ezzel mire célzol?A lvl50 nem mond így semmit, az inkább igen, hol jársz?
Sok mindent nem hallottam még tőled (milyen frakciót válasszak, hogy tetszett a Steps of Torment, Barrowholm fura hely, stb.), ebből úgy gondolom, sok minden van még előtted. Szerintem szépen kitettek magukért a fejlesztők, van tartalom, kihívás a játékban.
Ha túl sokat farmolsz egy helyen, magasabb szinten leszel mint a mobok, egyre kevésbé jön majd XP és loot. Ezzel ösztönöz a játék a haladásra.
Menj bátran előre, ha elkezdesz halni, akkor resist gond lesz valószínűleg, orvosolható (componentsek, augmentek, tárgycsere). A Devotionok is nagyon fontosak!Ha nagyon nem érzed a karid, a Grimtoolsba berakhatod, és megoszthatod a linkjét, szívesen ránézünk.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
MegalodonS #3827 üzenetére
Én az elején nem igazán gyűjtögettem/vadásztam szetteket. Ami esett, illetve frakciós árusoknál amik elérhetővé váltak a reputáció növekedésével használtam. Frakciós cuccok között vannak nagyon jók. Új városban elsőként őket kerestem meg és lapoztam át a kínálatukat. Fegyvereket főleg. Panaszkodtam is amiatt, hogy gyakorlatilag frakciós cuccokat loot-ból nem is tudtam jobbra cserélni (legalábbis fegyvert)
Nehézségi fokozatnál D2 nehézségi szintjeire gondolj, pont úgy működik itt is (resist-ek elszaródnak, stb...). A legelső karakterrel végig kell menj a történeten ismét. Másodikhoz már vannak trükkök, de ha jól rémlik csak utolsó fokozaton lehet beszerezni amivel meg lehet nyitni a magasabb szinteket kezdő karakter részére.
Lvl 70től esnek majd olyan cuccok, melyek endgame buildekhez is használatosak.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
MegalodonS #3822 üzenetére
Might&Magic-el ezek szerint nem igen játszottál. Ott aztán volt menekülés vagy inkább mentett állás visszatöltés, ha rossz területre néztél be és sokkal magasabb szintű lényekkel találtad a csapatod szemben
Amúgy a "problémás" portál kieggel érkezett, a kezdetek kezdetén nem lehetett vele találkozni, így igazából eltévedni sem.
-
válasz
MegalodonS #3822 üzenetére
A küldik elég jól le vannak írva a tekercsekben játékon belül merre menj mire vigyázz stb., nagyon elveszni nem tudsz.
-
keneseig
tag
válasz
MegalodonS #3819 üzenetére
Nekem a Grim Dawn Wiki sokat segített a küldikkel.
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3817 üzenetére
Loghorreant megölted?
Utána történhet a dolog, mert ő az alapjáték főbossa.
Egy kis intró is lesz, ahogy kezdődik a kieg. -
válasz
MegalodonS #3815 üzenetére
Ott beszélj a kapitánnyal meg a csajszikaval aki elvesztette a rokonat. Utána tudsz menni az első kieg területére...
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3812 üzenetére
Megvan az értelme, hogy megnyílt az a rift, de tényleg jobb az első 1-2 karival a sztorit követni.
Amúgy neked még lehet nem éri meg dynamitozni... Scrapet meg componentseket találsz bőven. Inkább add el azt ami nem kell. Később jól jön a pénz.
Pl. ami tekercseket megveszel (vagy lootolsz) és megtanulja a kovácsod azokat más karid kovácsa is tudni fogja.Én petes karit szerettem a legjobban szintezni.
-
válasz
MegalodonS #3810 üzenetére
jaaa így már értem, igen mert az adott nehézségi szinten ha letolod a Krieget akkor a muki megnyitja neked a portált a forgotten gods kiegre. Ha ez az első karaktered akkor nem ajánlom, hanem old arcovia felé menj igen.
-
válasz
MegalodonS #3808 üzenetére
Krieg után a Homestead felé vezető út következik, az az Act 2. De lehet rosszul értem amit mondasz. Minden portálod nyitva van? Ettél kavicsot?
-
válasz
MegalodonS #3806 üzenetére
Tolj bele 500+ órát és lesz jobb rálátásod a dolgokra és addigra meg már legendary setjeid is lesznek szép számmal.
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3804 üzenetére
Nem rémlik, hogy nagyon vásárolgattam tőlük. Elvoltam a loottal, a kováccsal, meg a frakciós árusokkal.
3 Inventor van a játékban.
A Devil's Crossingos Kasparov mellett fog állni, de előbb ezt a questet teljesíteni kell, hogy megtaláld és visszajuttasd DC-be.Hol jársz és milyen szintű vagy?
A Grimtools térképen rákattintasz valamire, akkor nagyobba mutatja azt a területet. A jobb felső sarokban állítgatni lehet mit mutasson, pl. a Level limitset.
Pl. a Flooded Passage rift környékén egy torlaszt lelehet robbantani dynamittal. Itt láthatod, mennyivel magasabb szint az a terület, az egy challenge area. Ezek keményebb területek, pár patch óta mutator(ok) is van(nak) rajta. Nehezítés.
Másik változata a Skeleton Keyes terület. Na, azok kihívást fognak jelenteniez a céljuk.
De ha a sztoriban eljutsz oda, kapsz egy olyan kulcsot, és a receptet. -
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3802 üzenetére
Salvage Dealerre, vagy frakciós árusra gondolsz?
Itemet eladsz, vagy dynamittal szétrobbanttatod egy Inventorral.
Neked mi a rift?
Van Crucible és az FG kieggel a Shattered Realms.
Meg bounty, a frakciós asztalnál lehet felvenni általában.
Szerintem sztori módban elég jól lehet szintezni. Haladni kell, hogy mindig legalább a te szinteden legyenek a mobok, de inkább fölötted. -
Hokunda
senior tag
válasz
MegalodonS #3792 üzenetére
Lvl 100-ig ultimaten fogsz eljutni (játékostól függően normal/veteran olyan lvl 50-60 között vált elitre, onnan meg 70-80 között ultimate) Jönnek majd a shrineok (a különböző csillagképek a karakterednél) a farmolható tombok (egy erősebb csoport szörny spawnolása majd farmolása esetén viszonylag jobb cuccok/monster infek)
A dmg meg a res két különböző dolog, mindkettő fontos de ultimaten a resist nélkülözhetetlen, ettől függetlenül ez könnyen kiépíthető augmentek, adott itemek/szettbónuszok/csillagképek által.
Darlet valami act I-es side quest az még nagyon az eleje.
Én is azt mondom, hogy lehetőleg 1 karakterre fókuszálj eleinte, a játék könnyen érthető, főleg a sztori szinten könnyen is vihető. Egyelőre még komoly akadályokba sem nagyon fogsz ütközni, az endgame tartalmakra - ha tetszik a játék - meg lesz már benne 60 órád és egy csomó kérdés egyértelmű lesz! Nándi összefoglalóját érdemes elolvasnod.
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3789 üzenetére
A meritet nem tudod még használni.
Majd az FG kiegben lesz aktuális. Ha most átadnád egy kezdő karidnak, csak összezavarna (mert pl. az összes portalt feloldaná. Nem tudnád hol jársz, még nem ismered a játékot). Ezért is mondtam, hogy egy karival juss majd el lvl100-ra, Ultimate fokozaton a játék sztori végére.Ha sok pénzed van, akkor fokoztosan a stasht ill. shared stasht szerintem.
Geart biztos nem vennék. Hacsak nem valamelyik frakciónál nincs valami spéci dolog, ami egy ideig jó választás.Cuccon egyféle komponens és egyféle frakciós augmentáció lehet.
"A Componentseket lehetőség van eltávolítani: Devil's Crossingban Darlet az Inventor NPC szét tudja szedni az augmentált cuccot, te választod meg a Componentsre vagy a cuccra van szükséged, a másik megsemmisül."
Őt majd meg kell menteni.Vannak már alacsony szinttől is.
Funkciójuk a támadás növelése, vagy resistek. Augmentnél a lvl1-esek speciálisak, csak medálra rakhatóak, és valamilyen mozgásos és támadásos bónuszt ad.
A resistek nagyon fontosak, ezekkel a cuccokkal szépen lehet egyensúlyozgatni a kezdetektől a kari hiányosságait, ha a dropban nincs szerencséje az embernek.Aztán egyre jobban kellenek, nélkülözhetetlenek lesznek.
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3780 üzenetére
Akkor huszadikként mondom: shared stash.
Amúgy: fejlett karival berakod a shared stashba Crucible módban amiket át akarsz adni.
Lvl1-es karival meg ugyanúgy kiveszed.Vagy ahogy írták, az FG kieg. hozott Difficulty Meriteket, amiknek az is hozadéka, hogy nem kell megcsinálni az első küldit, beengednek a Devil's Crossing kapuján egyből.
De pl. ennek is feltétele, hogy egy karival jó sokat játszol, és majd a következő karik tudják majd ezt a meritet hasznosítani.Nagyon sokáig szetek nélkül is lehet boldogulni. Igazából a sztorit mindhárom fokozaton végig lehet vinni.
Ez jó, mert ultin kitudsz farmolni pár olyan cuccot, aminek ismert a helye (szeteket is).
Erősebb leszel, gyorsabb farm, aztán esetleg endgame is mehet (Crucible, vagy SR), de nem kötelező. Inkább akkor, amikor már másik karinak akarsz cuccokat.Neked még kicsit korai, de 172 féle szet van a játékban.
Több Masteryhez, Mastery kombókhoz, Mastery nélküliekhez (mármint mindegy milyen Masteryd van, a szet általános), esetenként ékszer szet, vagy fegyver szet, ha olyan.Jó az Oathkeeper is, de nagyon haladós pár petes build is. Ebben a játékban pet attack skill is van, szóval ha akarod, be is célozhatod kit támadjanak, de nem kötelező.
Ami a cuccokat illeti, a frakciók árusait is érdemes nézegetni. Ahogy nő a reputációd feléjük, úgy férsz majd több cucchoz hozzá (fokozatok vannak).
-
válasz
MegalodonS #3784 üzenetére
sok minden lehet, egy warlord lehet 2H dps, 1H+shieldes is, de van retaliation alapú sebzés, attól függ mire akarsz menni a végén.
-
válasz
MegalodonS #3782 üzenetére
az első karakterem elég nyakatekert módon született meg, akkor ismerkedtem a játékkal, kvázi ugyanezekkel a kérdésekkel traktáltam itt a többieket, de kaptam segítséget rendesen.
Aztán a második már hatékonyabb lett meg a következő is, aztán jobban beleástam a témába és mindig finomhangoltam a meglévőket a saját ízlésem szerint. Volt hogy egy adott szett darabot legyártottam 10x mert tizedikre adta be a legmagasabb statot... drága volt de most az pl ki van maxolva úgymond.
-
válasz
MegalodonS #3780 üzenetére
shared stash népszerű ma...
-
válasz
MegalodonS #3778 üzenetére
mert vannak kavicsok amik unlockolják a normal/elite fokozat összes portálját.
-
válasz
MegalodonS #3775 üzenetére
a shared stash az a fül az amelyik lilás színe van.
-
Qlux
tag
válasz
MegalodonS #3775 üzenetére
Úgy, hogy közös a láda. És lvl1-en lehet ezeket használni.
-
válasz
MegalodonS #3773 üzenetére
mert ez aminimum második karija. az egyik előzővel farmolta ki a teljes Lokarr settet meg az xp potikat
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3771 üzenetére
Ez így jó, benne van minden.
Örülök, hogy tetszik. -
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3768 üzenetére
Bármelyik kovács jó lesz.
3 nehézségi szint van, mindegyiken újra választhatsz ha jól rémlik. De persze, másik karival is választhatsz majd.
Az FG kieget is megvetted, vagy csak az alapjátékot és az AoM-et?Sokféle poti van, egy részük majd megvásárolható, vagy ha lesz recept kraftolható.
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3765 üzenetére
Újként annyit mondanék neked, hogy nézd meg az Optionst, ha nem tetted még.
Pl. be lehet kapcsolni az autolootot ezekre: komponensek, italok, krafting materialok (pl. scrap).
Health barokat is lehet állítgatni.A kovácsnál, ill. a ládádban (a personal és shared részben egyaránt) van search funkció, később igen jól jön.
A lootfiltert is átalakították régebben, elég jó lett.
A lvl szint jelződ fölött az egy óra. Ha ráviszed a kurzort kiírja az időt, ha rákattintasz, kint is marad. Szerintem a valós idő kijelzésének lehetősége nagyon fontos ebben a műfajban!Most így ennyi jutott az eszembe.
-
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3765 üzenetére
Bármikor választhatsz secondaryt (masteryt nem lehet vosszavonni), de tényleg, akár lvl80-on is.
Vannak olyan kombók, hogy az egyik masteryből főleg a támadó skillek, másikból meg pl. ami az életbenmaradást segíti, egyfajta supportként.XP-t buksz halálkor.
Szintet nem fogsz bukni miatta (ha pl. szintlépés után halsz pont).Blacksmith.
Van egy quest (Tale of Two Blacksmiths), ami során választanod kell a 2 kovács között. A választottad Devil's Crossingban lesz.
A receptek accountra vannak, vagyis amiket megtanul, azt későbbi karid kovácsa is tudni fogja.Ráérsz többre is, nincs szezon.
Az első karival tényleg érdemes felfedezni mindent, kimaxolni pl. a frakciókat, mert lesznek olyan fejlődést segítő cuccok, amik átadhatóak másik karinak, és az már gyorsabban fog haladni ezek + a tapasztalatod révén.
-
válasz
MegalodonS #3759 üzenetére
Stashem tele legendary settekkel, bökj rá mi kell és adom ingyen, na jó egy köszönöm jól esik.
Továbbá kraftolni is majdnem mindent tudok már. én azt vettem észre, hogy a battlemage a legerősebb kari Krieg settel. Van dögivel más erős kari is, nekem is közel 30 lvl 100-as karakterem van, abból úgy igazán erős kb 3. De mint írták, mindegyikkel másképp kell játszani és lehet nagyon fun. Sok tartalom van a játékban, jó secret areákkal meg küldikkel. Alapsztori és hangulat is jó. GetRekt szemüveges csávókám maga a legenda a játékban, nagyon jó videókat posztol, vannak remek buildjei is. Egy másik ruszki guru buildjei szintén alattomosan OPk, érdemes innen is csemegézni. De mindenképp előbb "szívjál" az első saját kariddal. Ráérsz ezeket később is átnézni.
Ja és van PH! Grim Dawn Discord server is, engem ott megtalálsz a többiekkel együtt.
Discord -> GrimDawnPH! -
reelc
Topikgazda
válasz
MegalodonS #3759 üzenetére
Üdv itt (is)!
Igen, csak itt vagyok TG.
Sok hasznos infó van a topik öszefoglalóban.
Úgy lett összeállítva, hogy segítség legyen a játékosoknak.
A mai napig aktuális, ezt kivéve: "Components: Monsterekből, ládákból hullhat, és általában 3-4 azonos db-ból lehet összerakni egy komplettet, a
Stash, ill. az Inventory felső részén van ikon hozzá (Auto-Combine)."
Mert egy patch eltörölte a darabokat, és mindig komplett esik.Nándi PDFjei nagyon hasznosak, szintén fent vannak:
Nándi összefoglalója kezdőknek
Nándi összefoglalója
Nándi Crucible ismertetője (ez az aréna DLC, endgame)
Nándi Shattered Realms ismertetője (ez a Forgotten Gods kieg endgameje)Természetesen segítünk amiben tudunk.
De jó eséllyel már ott a válasz a fel nem tett kérdéseid egy részére.Tök jó ezt a játékot önmagadtól felfedezni, végigvinni elsőre.
Próbálhatsz saját buildet is összerakni, ami - ha ismered a játék mechanikáit - elég sokáig működhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Drón topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest