- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Magisk
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3137 üzenetére
Igen, ezért kérdeztem, van-e értelme?
Szerintem várj a resettel, ha a mostani beállításhoz van cuccod.
Ultin lvl100-on végig tudod nyomni a sztorit majd, és alacsony szintű SR-t (ez lehet akár 35-ös, ki tudja?) is tudsz majd farmolni hátha esik valami.
Plussz ugye ha egy adott szet tartalmaz receptet, akkor egyazon darabjából legyárthatsz többet és majd konvertálhatod.
Megnéztem amit linkelt neked, pont az a sisak és tökfedő.
Szerintem Unstable nélkül is működni fog, petes cuccokból és skillekből elég jó statokat kap a pet. De persze élesben derül ki. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3135 üzenetére
Nem tudom, van-e értelme annak a skillnek? Állandóan újraidézni őket.
A Grimtoolst nézegetve a következőket találtam:
Mythical Circlet of the Great Serpent ami rendelkezik ezzel: "-4 Second Skill Recharge to Summon Blight Fiend"
Illetve a Ghol's Malice szet "1 Summon Limit to Summon Blight Fiend" tulajdonsággal is rendelkezik.
A sisak recept AoM-es, a szet FG-s.
A buildet nem tudom, de ha pusztán a tárgyakat nézzük, használhatóak együtt. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3119 üzenetére
Igen, rendes, jó a community és a devek is, Zantai eléggé hiperaktív a fórumjukon.
(#3120) Peace: Ennél többet nem tudok mondani.
Egy javaslat: Ideas and Feedback topik. Esetleg tehetsz egy próbát, hogy beírod amit ide írtál, persze angolul. Szereted a játékot és gamepaddal játszol, és erre tudnak-e mondani rá valamit?
Oathkeeper: nézd meg a skilleket, mert van amihez melee fegyver kell, nem csak pajzs.
Ha mégse lövöldöznél, ne feledd a Totally Normal shield féléket, könnyen beszerezhetőek, több szinten!
(#3121) Shadowguard: Majd mondd el SR75-ön is, milyen a szintezés!
Általánosságban: a patch ezt a játékot is fel szokta borítani, és miután lemegy a sok panaszkodás/hálálkodás a builderek már elő is állnak az új helyzeteknek megfelelő buildekkel.
Annyival másabb a dolog, mint máshol, hogy nincs Szezon/Liga, szóval a régi cuccokat is lehet nézegetni, van-e valami használható?
Erről a visszavonult Nándi tudna mesélni, elég sok buildet gyártott egy időben az eredeti fórumra. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3112 üzenetére
Azt tudnod kell, hogy egy top build volt.
A nerf nem tette használhatatlanná, csak gyengítette.
A sztori végigvitelére Ultin és ott farmolásra alkalmas.
Nyilván a magasabb SR-ekben és a 105-170 Cruciblében lesz a leghátrányosabb a dolog.
Amúgy kreatív, majd kitalál valamit, és ha lesz cuccod át tudod alakítani a karit, ha kell.Peace: az Optionsban van az attackra és spellre is egy opció, tedd be vagy vedd ki a pipát. Szerintem kontrollernél is működik a dolog.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3102 üzenetére
Gratulálok!
Szerettem a peteseket, elég jól haladnak.
Egy korábbi patch balanszolta a játékot. Pl. a Veteran keményebb lett.
Ez a Grim Dawn Version 1.1.5.0 patch pedig sok változást hozott, pl. az Epic (kék) tárgyak is használhatóbbak lettek.
Pl.: "This update includes over 6000 changes to items at all levels, including a major overhaul to most Epics and Rare Affixes. Due to the scope of the changes, most individual adjustments are not listed in this changelog." -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3055 üzenetére
Ebben a posztomban ajánlom az enyém "ilyen" és "ez volt a cél" Grimtools linkeket.
Gondolom nem nagyon fogsz magas SR-rel foglalkozni, felviszed lvl100-ra a karit, farmolgatsz kicsit ultin, mész és majd jössz megint.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy sztori módban nem kell 100% követés cuccokkal. Ha stimmelnek a skillek, resistek fent vannak, és a cuccok is támogatják a támadásod (most ugye pet), skilljeidet, OA-DA, stb. rendben van, akkor a sztori módban lehet elsőre nem fognak sikerülni az endbossok, de menni fog a dolog. Meg majd a Nemesisek is.
A Celestialok más kérdés oda kell build.(#3056) Har_melin: Igen, az augmentek határozzák meg.
Nekros és Inquisitoros karinál van olyan, hogy az egyik alapból elutasít. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3053 üzenetére
Tegnap este amikor válaszoltam neked majdnem beírtam mit szólnál alternatívának egy petes Conjurerhez, de hát az Oathkeeper volt a kikötés.
Mondjuk ez?
Az Occultist ággal foglalkozz, elsősorban Curse of Frailty, majd Hellhound és Familiar.
Ahogy láthatod nem csak levelinghez, később is maradnak ezek.Petesnél az a fontos, hogy szinte minden cuccon legyen petes bónusz. Persze amellett, hogy magadat is menedzseled.
Nagyon ajánlott Salazar kardja, már alacsonyabb szinten is van!Ez egy nagyon régi build, amikor HC-ztam ennek alapján mentem.
Nyilván lehetne upgradelni és vannak jobbak azóta.
De igen sok Grimtools link van, mikor kb. hogy kellene kinézned.
Gondolom a Compendiumban van petes kezdő.The Carnival - A Guide to Pets - a legnagyobb pet szakértőtől.
Szerettem a peteseket, gyorsan haladt, arra kellett figyelni, hogy ne legyek túl távol a harctól, és egyből idézzem le megint ha kimúlt.
A Curse of Frailty meg az egyik legjobb skill. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3050 üzenetére
Ha választottál masteryt, nem lehet visszavonni.
Annyit megtehetsz, hogy ha az egyikben biztos vagy, azzal fejlődsz amíg bírsz, és később választod ki a másodikat. Meg átskillezed, ha szükséges. De visszavonni nem lehet.Retal Warlord például.
Viszont nem DoTos. A retal a retalra épül. Magas HP, 3200+ DA buffokkal.
Mondjuk ennél a buildnél másik sisakod lesz. Callagadra elég szemét.
Viszont a Totally Normal Shieldnek van lvl50-es változata is. Könnyen beszerezhető.Itt van sok kezdő build, és további linkek is vannak kezdő buildekhez.
Ha szeretnél támpontot az Oathkeeperes levelinghez. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3047 üzenetére
Grat a lvl100-hoz!
Sosem láttam így összehasonlítva.
Csak egy tipp: most nyugalmi állapotban lehet nem proccol valami. A Grimtoolsban meg ugye oldalt ott van 3 kapcsoló a buffokra, stb.A Grimtoolsban van egy checklist.
Tallózd be a karid majd nézd meg, hogy hiányzik-e valamelyik Important Quest? -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3037 üzenetére
Jól összeraktad.
Igen, látszik, hogy mindent cseréltél amit tudtál.
A medálra mindenféleképpen rakj egy augmentet. Tudod, mozgásost. Meelee weaponost. Lvl1-es elérhető az FG kultoktól. Persze lehet van magasabb szintűd már.
A helyedben elhúznám lvl94-ig.Az a helyzet, régen volt közelharci karim, főleg a távolságit és a petest preferáltam.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3027 üzenetére
Igazad van.
Nálam a mule karik nevei pl. Szet 1, Szet 2, Szet 3 (kékek szint szerint, majd lilák szint szerint. Szóval lvl94-es lila biztosan nincs szet egyesnél), Lila, Dupla (pár jobb cuccból másodpéldány, hátha kell valakinek), Kék. Ilyesmi.
A szetek a Grimtools alapján voltak sorba szedve, de ugye mióta berendeztem jöttek új szetek, azokat a Szet 3 végére tettem.
Emellett Excelben vezetem (a Grimtools alapján) milyen receptjeim vannak, és milyen szetjeim vannak (ebből megvan-e a kraftolható). Igaz erősen frissíteni kellene.Tudom nem ez a legésszerűbb megoldás, de azelőtt alakítottam ki, mielőtt elkezdtem használni a GDIA-t és ezért csak nem double rare zöldeket és fölösleges kékeket tettem bele.
Most az az előnye, hogy nem kell többet foglalkoznom a GDIAval.Azt még tudnod kell, hogy a lvl1-es karinak át szoktam adni a Lokarr szetet (meg a pár hónappal ezelőtt jött XP-s gyűrűket, kezdő fegyvert, mozgásos augmentációkat, XP italokat, mandateket, stb.), de úgy szerettem játszani, hogy a későbbi fegyvereket, ékszereket, az olyan ruházatot amit be lehet tenni Lokarr mellé azt mind az aktuális kari lootolta magának.
Így jól haladtam, de megmaradt az öröm is, amikor valami jó cuccot lootolam magamnak.
Aztán néha a kék cuccokat összevetettem a kék karival, a lilákat a lila mule karival, majd mehetett sok dynamitos cuccrobbantás nyersanyagért. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3025 üzenetére
Nekem minden fontos cucc (lilák, szetek, stb.) mule karaktereknél van, a GDIA-t már nem rakom vissza. Abba tudatosan a majd jó lehet valamire zöldeket (a double rareket nem) raktam elsősorban, és a kékek egy részét. Aztán egyszer csak rájöttem, hogy kivenni nem szoktam.
Ha kraftoláshoz kellett valami MI, mentem farmolni.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #3023 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy azonos verzió alatt van crossplay?
Pl., ha GOGon megvan az alapjáték, akkor a Steames alapjátékosokkal tudsz játszani, ha ugyanaz a patch verziótok. Ugyanez fentebb is, kiegenként. AoM-es AoMessel, stb.
Tudom inkább egyedül nyomulsz, de nem árt tudni.
(Nekem volt egy kisebb hardver upgrade végre, még én sem raktam vissza, de a patch után biztosan! Ebben a hónapban jön.) -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2982 üzenetére
Nem titok, mit szólnak, a Grim Misadventure alatt ott vannak a hsz-ek.
Kevés ember a vásárlói bázishoz képest, de ott, a grimdawn.com-on folyik a fő kommunikáció évek óta, ott a legjobb kérdezni, és ott kapható válasz is. A legjobb visszajelzési mód a fejlesztők felé.Nagy siker lesz, ebben biztos lehetsz.
Akinek nem tetszik a dolog, az nem foglalkozik vele. Nem kötelező.Anno az alapjáték megkapta bővítésnek Port Valburyt, az AoM pedig az Ancient Groveot.
Később kijelentették, hogy az FG kieg SR módja miatt nem lesz az FG-be is Skeleton keyes terület rakva utólag. De mégis tettek, és nem is akármilyet, a v1.1.5.0 hozta el. Szerették volna a játékosok, ha nem szakad meg ez a hagyomány.
Vagy: "A new NPC at the Conclave of the Three now offers a breadcrumb quest to introduce you to Difficulty Merits." - Ez is egy felvetés volt, hogy tök jók a meritek, de nem lehetne-e valami questet csinálni velük kapcsolatban? Tetszett a fejlesztőknek is az ötlet, és megcsinálták a fenti módon.Pl. a ládában keresés, autoloot a komponensekre - ezek is nagyon régi kérések voltak. Mert nagyon népszerű a Grim Internals Tool, de sokan nem akarnak használni semmi ilyesmit, másrészt a készítőnek minden patch után igazítania kellett a művén. Egyeztettek vele, majd a legnépszerűbb funkciók bekerültek a játékba.
Azt akarom mondani, hogy ha valaki felvet egy értelmes ötletet, és sokaknak tetszik, és a fejlesztők is látnak benne fantáziát, akár meg is valósulhat.
Itt is meglehet kérdezni a fejlesztőket, ha 1-1 döntésük nem jön be, miért így csinálták? Lehet választ is kapsz. Nagyon aktívak a fórumjukon, illetve a Redditen is, Zantai főleg.
Ugye a támadó (miért nerfelték ezt is, stb.) írásokkal nem lehet sokmindent kezdeni, de értelmes kommentre kaphat értelmes választ az ember.A két Loyalist Item Pack is kapott utólag bővítést.
Rajongói kérésre készül a harmadik csomag. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2978 üzenetére
Igen kifarmoltam, de én is örülök a dropoknak. Csak nekem már a kék és a lila számít pár zöldtől eltekintve.
A Lokarr szetet akár lvl92-ig is használom, ha nincs lentebb komplett értelmes szetem az adott karinak. Bár amikor kijött az FG, rengeteg nyersanyagot öltem abba, hogy 1-2 kivétellel minden kék szetem komplett legyen. Azóta meg csak egy petes új karim volt.
Szóval ha megint húzok majd karit, jó eséllyel lvl65-72 körül váltom le a Lokarrt. A +40% XP amit ad, nagyon ütős!
A mai napig sztori módban szeretek szintezni, és ahogy írtam a Lokarron kívül minden más friss drop (kivéve a 2 XP-s gyűrűt, nem olyan régi patch tette bele a játékba), amíg el nem érek olyan szintet, hogy megérje más szetre cserélni. Akkor előszedem amit érdemes (ha megvan).
Így nálam is megvan a friss drop izgalma. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2968 üzenetére
A színezős modot nem használom.
Ellenben egy roppant primitív módszert igen: ha megtelik az inventorym, kiszórom a zöldeket a földre az árusnál. A lootfiltert átállítom Double Rare-re. Ha nem mutat semmit a földön, akkor felveszek és eladok mindent. Ha mutat, azt megtartom.
Szerintem én igen kevés "sima"' zöldnek venném hasznát, nem is olvasgatom el, mi micsoda.
Mondjuk simából megtartom a különlegesebbeket, azok ránézésre is szebbek, pl. a Nemesisek, bossok, unique bossok saját cuccait. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2964 üzenetére
Gratulálok a 100-as karidhoz!
Írta Jambiyya, hogy megvannak neki, de nekem is megvannak a receptek.
Ha ráérsz délután és megvan a nyersanyagod, akkor meg is ejthetjük majd a dolgot.
(Most szólok, teljesen bolond a gépem, lehet nem sikerül egyből a csatlakozás, random fagyogat. Nem a játék miatt, mindegy mit csinálok. Emiatt egy ideje nem is játszok. Később tudok Wint telepíteni.)
Melyik kell?
Írd le, ha hibádzik még valami, hátha van valakinek feleslegbe.
Akár Grimtools linket is dobhatsz, hogy néz ki most a karid.
Előreláthatólag 17:00 után lesz jó nekem. -
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2957 üzenetére
"A játékban eljön egy pont (éppen azért, hogy az alapjáték végigjátszása után is legyen még tartalom), ahol ezek nélkül már nem megy, az endgame tartalomhoz kellenek. A trade arra szolgál mindkét játékban, hogy a játékos tudását tegye próbára a megfelelő cucc birtokában, ne folyamatos frusztráció legyen annak hiányában."
Na igen, ilyenkor kezdődne az, hogy szépen farmol az ember azzal, amivel rendelkezik.
Vagy kifarmolja az ismert helyű MI szeteket, és indít egy olyan karit, ami hasznát fogja venni.
Vagy indít pl. egy petes Conjurert, aminél a legfontosabbak a petet támogató cuccok. Fognak esni.
Lehet variálni, hogy az FG-re át se megy az ember, alap+AoM-en fejleszti fel a kariját sztori módban, amire szinte minden alkalmas.
Vagy neki kell állni alacsonyabb SR-t farmolni, és az új nyersanyagból szetet konvertálni. Főleg, ha recept megvan belőle, akkor kraft + kovertálás.Vannak kivételek.
Tudnék linkelni olyan buildet, amit 100% talált cuccokkal vittek végig, class felvétele nélkül például.
Vagy olyat, amit 100% kraftolható cuccokból csináltak meg - bár nem sok értelme lenne, igen régi.
Úgy gondolom, ha a builderek nagyrésze nem elsősorban a magasabb SR, meg gyorsabb Crucible, stb. dolgokra összepontosítanának, hanem pl. lvl94-ig, frakciós cuccokra, és kék ill. zöld (nem double rare) cuccokra, amikről ismert, mi dobhatja, (ugye most rengeteg affix változott), akkor születnének még hasonló buildek.Az ilyen kivételek jóval gyengébbek és több időt igényelne a velük való játék.
Tudom, csak néha játszol a GD-vel, csak arra próbáltam rávilágítani, hogy trade nélkül is meglehet lenni.
Nem annyira szükséglet, mint a PoE-ben, itt nincs időkorlátod sem.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2953 üzenetére
Az Összefoglalóban van Discord link, Disordra is érdemes beírni az ilyesmit, hátha éppen aktív valaki.
A lehetőségek: ez a fórum, ill. a grimdawn.com-on az ide illő topik.
A hazai vagy külföldi Discord.Úgy emlékszem nekem is megvannak azok a receptek, de csak délután leszek.
Igen, persze, hogy jobban kivan dolgozva ez a dolog a PoE-ben, mert az a játék erősen épít arra, hogy rákényszerülsz kereskedelemre, a GD-ben ez inkább opció jellegű. Úgy emlékszem én kb. 600 óra után kényszerültem erre, de lehet mégkésőbb. Az volt az első, teljesen build alapján készült maxos karim, 3-4 kraft ill. csere kellett hozzá, a többi cucc megvolt.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2949 üzenetére
A legnagyobb buktató az szokott lenni, hogy a Sahdina's Memento tárgyat eladják az emberek, és később szereznek tudomást a questről. Ezért is emlegetem annyit a szetet, hogy képbe legyen az, aki eljut odáig az Ultimaten az AoM elejére. Anno én is eladtam. Karinként egyszer spawnol.
Igen, karinként egyszer kell megcsinálni, utána ott marad a portal ami a Lokarr előtti területre vezet.(#2950) Har_melin: Gondolom a [Tool] Rainbow Filter (Item Highlighting) használod.
Én nem élek vele, de fórumon láttam már ezt a hibát.
A toolokkal az a helyzet, hogy upgradelnie kell a készítőjének a patch után a hibamentes működés érdekében.
Az a helyzet, hogy elkezdtem felszámolni a GD item Assistantot, veszegetem kifele a cuccokat. Így is vannak raktárkarijaim, legfeljebb lesz még pár. Nagyon sok cuccot eltároltam oda, de igazából alig vettem ki bármit is korábban (kék és zöld cuccokat tárolok ott. Szeteket és lilákat raktárkariknál). -
Har_melin
addikt
válasz
Har_melin #2947 üzenetére
Rákerestem a wikiben - bár ezt egyetlen questnek írják le, de ha jól értem, akkor ha egyszer megcsináltam, akkor utána már a quest nélkül is visszamehetek többször is a főbosshoz? Mert remélem nem kell a quest összes pontját újra meg újra végigcsinálni. (Amilyen kegyesek hozzám a RNG istenek nekem tíz próbálkozás után lesz kilenc csizmám és egy sipkám...)
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2947 üzenetére
A Lokarros Quest benne van a topik összefoglalóban.
Ő és az előtte lévő terület elég kemény, jó farmolóhely.
Ő egy Celestial kategóriás, a Nemesis kategória fölött van. Jó cucc kell hozzá.
Lokarr emiatt a szet miatt fontos.1-1 darabja szokott esni, nem konvertálható. Lvl1-től hordhatja kari akár lvl82-94-ig, is, ha mondjuk nem petes. Mert a petesnek pet bónuszos cuccok kellenek. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2945 üzenetére
Ha rám hallgatsz:
Malmouthnál eléred a max. reput az XP ital miatt és igazából mindegyiknél a Mandatek miatt.
Az FG kieg első településén veszel Difficulty Meriteket.
A Crucible farm jó ötlet, kell a cucc Lokarr ellen.
Bekeríted a Lokarr szetet Lokarrtól.
Mindezt később átadhatod későbbi karidnak, és jobban fog haladni mint az első.
Utána mehetsz haza (PoE). -
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2939 üzenetére
A topik Összefoglalóban találsz róla PDF-et Nánditól.
Mivel 100-ig eljutottál, nyisd meg nyugodtan a menüben a következő fokozatot, ne kínlódj az alap fokozaton.
Ja, ha halsz, ugyanúgy XP-t veszítesz, mint sztori módban.
Talán érdemes lenne sztori módban lvl94-ig elhúznod a karit, mert akkor már bármilyen cuccot felvehetsz, és halálkor "csak" XP-t veszítesz. A cuccok miatt a lvl94 az utolsó mérföldkő a lvl100 előtt. 100-ig ugye még 6 szintnyi pontot kapsz amire eljutsz oda és 100-on ha meghalsz nincs bünti, az a max szint.- Számít milyen bosst, pl. ha volt köztük Nemesis, akkor beadhatja az ő cuccát. Ez jellemző az MI-kre (Monster Infrequents) is, a zöld cuccokra. Ha van az a típusú ellenfél, akkor dobhatja a cuccát.
- Ami a dropot illeti, 3 nehézségi szint van, a videókban a 3-ikat farmolják általában 150-170 között. Ami elég durva, ajánlott a jó cuccokkal rendelkező kari.Sokan használják csapatban komoly játékosok a Cruciblét, mert 4 erős karival hamar van esély jó cuccokhoz jutni. Vagy pénzhez, ha eladod.
Én egyedül játszottam mindig. Nándi a Crucible szakértő, ill. Jambiyya.
Én a sztori módot preferálom inkább. (Bár ha a gépem jobb állapotban lenne biztos leállnék farmolgatni a Cruciblét is.)Régen voltál erre, volt azóta több patch, úgy egy hete a 1.1.5.0, ami nagyon sok változást hozott, Epic és Rare tárgyak Affixei változtak, beleértve a frakciós cuccokat is.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2616 üzenetére
Igen sokan szerették, csak átjött közben a components auto-loot, a health barok, a Crucible map választás is... a legnépszerűbb funkciók. A GI jelenleg annak ajánlott kb. akiket a statisztikák érdekelnek. Persze nem csak ennyit tud, de szerintem szépen felturbózták a játékot a fontos funkciókkal.
Ja, az auto-loot alapból kivan kapcsolva a játékban, be kell kapcsolni egyszer.
Azért jöttek át ezek a funkciók, mert rengetegen kérték, a GI-t sokan használták, és mindig volt egy kis idő a patch utáni GI frissítésben. A program fejlesztője nem hagyta abba, de örül, hogy bekerültek funkciók a játékba.Sokminden történt az 1.1.2 óta.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2614 üzenetére
Üdv újra itt!
Nem kell elnézést kérned.
Nem használok GI-t, de azt tudom, hogy ha a játék verziója frissül, akkor a GI készítőjének is frissítenie kell.Miért használod a GI-t?
Nem tudom mennyire figyelted a topikot, vagy a játék frissítését, de több GI funkciót beépítettek a játék fejlesztői.
Itt a leglátványosabb miket, sok változás volt a Grim Dawn Version 1.1.4.0, és Grim Dawn Version 1.1.4.1 patchekben.
A legfrissebb GI linkje mindig az első hsz első linkje. Le is írta, hogy kell telepíteni, nyilván a frissítésre is érvényes.
Nem tudom, ez van-e felrakva neked? A legfrissebb? Lehet ezt kellene feltenned, és utána frissíteni a játékot? -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2314 üzenetére
Malagant valamelyik videóját a 20-ik percig néztem, lvl23-nál járt akkor.
Érdekelt hogy hozta össze.Ahogy Nándi szokta emlegetni, lehet Cruciblével is szintezni, a kapott pontokért Devotiont venni.
Vagy felvenni Devil's-ben kezdéskor a lore notet (a híd előtt ahol jönnek a zombik el kell forgatni a kamerát hozzá). Utána meg irány a csónak és a slithek szigete a csapóajtóig.
Szóval van pár módszer.
Ezekhez jött a Difficulty Merit is, igen rövid idő alatt ezzel és a valamelyik szintezéssel igen sok szintet lehet ugrani (Lokarr szet + XP ital ajánlott). -
Shadowguard
senior tag
válasz
Har_melin #2311 üzenetére
Pont ma reggel néztem (bár én nem tudtam, hogy PoE-ből jött)
Anno akartam csinálni egy Blademastert, de csak odáig jutottam vele, hogy lvl16, csak Nightblade-en van pont, szóval bármi lehet belőle. Dervish-hez van szintezős build is, plusz találtam egy egész jó buildet max szintre (amihez persze megvan egy csomó minden...
), szóval duplán esélyes.
Úgyis azt tervezem, hogy Act3-4 magasságában behozok vagy teljesen egy új karaktert (egy druiddal szemezek) vagy folytatom a Nigthblade-et/Warlordot.Nekem annyiból szerencsém volt, hogy a Purifier vacak gearban is egész jól el tud karistolni (és nem teljesen is teljesen kezdőként vágtam bele). Vannak necces helyzetek és olyan bossok, akiket a pokolba kívánok, de azért csak végigszenvedtem ultin is a játékot (utólag is köszönök minden tippet, mindenkinek
).
A loot az más kérdés... Nem is az zavar igazán, hogy nem esik ki a legendary, ami a buildhez kellene. Inkább az, hogy a Cabalist-hoz kinézett buildhez kevesebb item hiányzik, mint amennyi a Purifierhez megvan. De a fentebb említett Dervish is hatalmas előnnyel indul geart tekintve (8 vagy 9 item pipa, lehet több is... meg kell néznem ha hazaérek).
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2295 üzenetére
Már értem mi kavart meg, és teljesen érthető.
Nekem ez még nem tűnt fel, a Grimtoolst nézegettem most.Szóval: az alapjátékban kettő van a frakcióknak, kivéve a választhatóakat, nekik 3.
Minden kiegesnek 3 van.Ez hatalmas OFF:
Most vettem észre, hogy új funkciója van a Grimtoolsnak. Az új, GD logóra kell kattintani, és akkor át lehet váltani a Last Epoch Tools nevű oldalra, ami a hasonló nevű játék oldala lesz. Még erősen kialakítás alatt van, hiszen a játék is béta. Itt írtam róla egy keveset. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2290 üzenetére
Sajnos nem tudom jobban linkelni, sok build amúgy sincs feltétlenül (még) benne a Compendiumban, csak a topikjában, a Classes, Skills and Builds-ben.
Szóval Requnix a builder neve, és csinált pár igen részletes starter buildet.
Pl.: [1.1.2.4] MR. ZAPPY Wind Devil Storm Totem Vindicator Complete Build & Leveling Guide! Top Starter!
Ha legörgetsz, az Other Builds alatt van a többi buildje.
Nekem tetszik a formátum amit használ, és igen részletes.
Mások is csinálnak részletesebb Starter buildeket, csak jó lenne összegyűjteni egy helyre őket.
Ez persze az, amit a neve is mutat, kezdő, kivitelezhető, részletes build. Lvl100 meglehet vele, de nem lesz egy Crucible/SR mindenölő gyilkológép, mert ahhoz komolyabb cucc is kell.Visszaenged igen, ha letelik az idő közben, gyengébb lesz a jutalom.
Amúgy lvl100-as karival nagyon sok receptet és szetdarabot szedtem össze az SR első 1-2 pályáját farmolva - de ekkor Ultin voltam a játékban.(#2291) Har_melin: Ahogy Nándi írta. Az valószínűleg nem augmentáció volt.
A következő limitek vannak rá: el kell érni a megfelelő lvl szintet és reputációt. Más karidnak nem adhatod át (soulboundos). Ha választható frakcióval jóban vagy és a következő fokozaton változtatsz ezen, akkor már nem vásárolhatsz náluk. -
Nandi88
junior tag
válasz
Har_melin #2290 üzenetére
Nem rég dobtam ki egy updatetel commando és blademaster buildet, bár azok shieldesk és tankosak, de egyik legjobbak a gamebe.
Gondolod forumon keres rám és nézd meg őket.
A másik melyik karinak kevés a dpse?
(#2291) Har_melin Hát akkor nem augmentet vettél, mert augmentet bármikor vehetesz annyit, amennyit akarsz.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2285 üzenetére
Gratulálok!
Megnyugtatlak: mind szívatós, de valamelyiket könnyebb leverni, valamelyiket nehezebb.
A karid milyenségétől is függ. Ha lvl94 fölött van fullos szetje az embernek, akkor minden könnyebb.
Lokarrt Ultin lehet csak, és nem lesz egyszerű lenyomni.
Az út hozzá elég kalandos.
Nagyon megéri, mert jó Questsorozat, illetve a Lokarr előtti terület elég jó farmolós terület és eléggé szívatós is. A szetje meg hatalmas boost lesz majd új karinak, ha sikerül begyűjteni.Most csak azt emelném ki, hogy Ultimaten miután legyőzted Logot és unlockoltad az AoM-et (lement az intro) irány Devil's Crossing és a nagy dög lábai közül össze kell szedni a Sahdina's Memento-t. Nagyon fontos, hogy karinként csak egyszer spawnol. Tedd el jól.
Illetve ha majd itt jársz a játékban, akkor a legközelebb a boszik táborában lehet majd respecelni a karit, amit Elitere visszalépve is megtehetsz akár, ha szükséges.
De ez Ultis dolog, itt egy közelebbi tipp: Krieg szet. azon kevés szetek egyike, amiről ismeretes, hol lehet kifarmolni. Nem olyan soká tudnád is használni, bár attól függ milyen karid van.
Pl.: +1 to all skills in Soldier
+1 to all skills in Arcanist
+1 to all skills in Necromancer szóval több kari kombináció is tudja használni, de a Soldier profitál belőle a legjobban, illetve a Physical Damage.Ha gondolod lökd majd be a Grimtoolsba a karid, hogy lássuk milyen, hogy is áll.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2265 üzenetére
Igen, 55 a szint limitje.
Mondjuk a beáldozóst akkor érdemes lehet, ha van sok felesleges nyersanyagod, azért dobhat valami cuccot. Bár nem biztos, hogy megéri.
A monsterest mindenképpen érdemes, ha az adott frakció eléggé utál, lesz köztük csillagos is, esély a jobb cuccra. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2257 üzenetére
El se kezdted, úgy gondolom.
Az AoM-es részt meg kell csinálni, és szerintem akkor spawnolni fog.
Amikor Mourndaleben beszélsz vele akkor ad Questet, Miután megcsináltad mindkettőt szerintem utána fog az FG-ben spawnolni.Illetve itt van ez is: [Spoiler] Solved! Dalia's SUPER SECRET QUEST
Érdekes Questsorozat, ő benne van az összes GD címben.
-
Nandi88
junior tag
válasz
Har_melin #2248 üzenetére
Gondolom theodinről van szó, 2 támadása van, amit mindenképp kerülgetni kell és nehéz kikerülni...
Amikor felugrik és lecsap a másik, amikor ilyen kis bombákat kezd el lövöldőzni.
Egyébként nem kötelező vele szarakodni én már nem is szoktam, mivel mehetsz elitre Lorghoren után..
-
Shadowguard
senior tag
válasz
Har_melin #2245 üzenetére
Nem tudom pontosan mi a gond az endbossal, de arra emlékszek, hogy én a Purifierrel végig kergetőztem vele (úgy rémlik neked is ranged karid van). A második fázisnál az a trükk, hogy már a tüzeket is folyamatosan kerülgetni kell, meg amire jó figyelni, hogy az idézett gazokat gyorsan csapd le.
Én folyamatosan futottam előle, és ha néha megállt castolni lőttem bele kettőt és futottam tovább. 25% alatt különösen trükkös, akkor elkezd enrage-elni (látatlanban itt lehet a gond) és sokkal gyorsabban fut. Ez az a pont, amikor ha meg is állsz max egy lövést szabad elengedni és futni tovább. FolyamatosanEgyébként ez is egy olyan boss, amit el nem tudom képzelni hogy oldok majd meg melee karakterrel
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2245 üzenetére
Örülök, hogy sikerült.
Igen, könnyen elfogyhat a pénz, de legalább a kovács úgy megtanulja a tekercseket, hogy a többi karidnak is letudja majd kovácsolni.A recept nem kari, hanem acc, függő. A HC van csak elszeparálva.
Ezeket a támadásokat tudja.
Italokkal próbálkoztál már?
Az egy dolog ha rendben van a resisted, a tuning nem árt néha.
pl.: Flamedrinker Ointment. 20% Reduction in Burn Durationt is tud, és több resist italra jellemző, hogy a durationt csökkenti.
Vannak sebzésnövelők, health regen, stb. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2243 üzenetére
Vinelton különleges. Recept poolnak szánták a készítők.
Az AoM megjelenése után egy patch rakta be a játékba az Ancient Groveot és vele Vineltont is.
Vele az volt a cél, hogy az alapjáték receptjeit belehessen gyűjteni ha még nagyon hiányosak.
Célszerű pár millióval menni és mindent megvenni amíg már csak ismétléseket ad csak be.
Úgy rémlik legalább 40 receptet vettem tőle anno, és azt hittem valami bug, hogy nála így vannak a receptek, később találtam egy bejegyzést a GD fórumon, hogy ez a szerepe.Nem bánnám, ha az FG-be is jönne majd hasonló, az biztos hogy jön oda is egy Skeleton keyes terület elvileg a V1.1.3.0-ban.
Holnap devstream, infók is lesznek a következő patchről.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2235 üzenetére
Az Összefoglalóból ajánlom a Service NPCs-ből a Merchants részt.
Vannak árusok akik rendelkeznek olyan MIkkel, amik kellhetnek kraftoláshoz. Azt most meg nem mondom, hogy minddel-e, viszont egy részük könnyebben elérhető, más részük Skeleton keyes területen van. Amúgy a Grimtoolssal meg lehet nézni mit ki dobhat és hol. Utána lelehet farmolni.Ha már olyan rosszban vagy a Beastekkel, ajánlom farmolni a Swarming Hivet. Jó lesz következő fokozaton is.
Nemesis nem lesz ott, viszont ha eléggé utálnak több csillagos lesz bent, és elég könnyen megközelíthető.A Grimtools bővült egy Advenced Search opcióval.
-
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #2204 üzenetére
Vinelton, a Malmouthos árus, a Steps of Tormentes, és a Bastion of Chaosos adhatja be, ha nem változott azóta a dolog.
Normálon is bekell adnia, mert alacsony szintű relic.
Idézek korábbról: "növény árus és azon a területen van. Neki változik a recept készlete. A következő szint kb. közepéig szoktam menni, majd vissza hozzá, akkor frissülnek a receptjei. Ő egy pool, ha jól rémlik direkt az alapjáték receptjeinek könnyebb beszerezhetősége miatt."
Valaki írta korábban, hogy kis idő elteltével változik minimálisan az árusok cucca amikor kicsit később visszament ugyanabban a sessionban. Szóval nem csak Vineltonnál működik a dolog. El kell hagyni a területét, majd visszamenni.
(#2203) Har_melin: Igen, ahogy Athos írta. A GOG árul GOGos kulcsot, a Steam és a Humble Steamest, és ennyi a lehetőség. Más boltokban nem láttam még.
-
Nandi88
junior tag
válasz
Har_melin #1985 üzenetére
Attól is függ, majd hogy mire fogsz menni. Malagament jó buildeket rak össze, de nem feltétlenül állják meg mindig a helyüket, egyes esetekben. Majd nézzél szét a topicomba is, ha netán SR vagy cruci farmra lesz szükséged.
(#1984) reelc Senkinek nincs magára rakható, de jelenleg, én lokkarba 2 halállal act 3ba vagyok ultin, szóval ez inkább skill és mennyire tudsz a mobok elől kikerülni dolog ez, ismered a mobokat.
A másik közben annyi lila esik, hogy ott azért lehet magadra pakolgatni.
Persze rajta eleve jobb cuccok lesznek, mivel több az armor a lokkarral szemben.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #1978 üzenetére
Ajánlom Nandi88 PDFjeit az Összefoglalóból, hasznosak.
Pl. a leveling skilllek.Arcanist
Talán érdemes ezt bepróbálnod. Igaz cuccokat nem linkelt csak skilleket és a Devotion sorrendet lvl44-ig a grimtools linkekkel. Igaz nem Coldos hanem Elemental (tartalmazza a Coldot) és Aether dmg-s, viszont single masteryre van csinálva, később eldöntheted mi legyen a másik ága?Battlemage (Arcanist + Soldier)
Druid (Arcanist + Shaman)
Mage Hunter (Arcanist + Inquisitor)
Sorcerer/Sorceress (Arcanist + Demolitionist)
Spellbinder (Arcanist + Necromancer)
Spellbreaker (Arcanist + Nightblade)
Warlock (Arcanist + Occultist)
A linkek itt vannak hozzájuk. De azalapján amit írtál már nézted.Konkrétat nem tudok javasolni, mert ilyen összeállításom még nem volt, nézd meg melyik a szimpatikus.
Ami a cuccokat illeti fontosak a resistek és hogy akár sebzésfajtával akár skillel támogassák a buildedet.
Pl. Coldosnak jó az elementalos cucc is, a vitalityssel nem sokat ér.
A componentseket használd bátran, korábban volt egy patch amitől jobban hullanak, kompletté téve elég jó boostot adnak. Nemrég a lootfilter is átlett dolgozva.
Menni fog a dolog, droppal is sokáig lehet haladni.Szerk: Látom közben Nándi is írt, már nem törlöm ki az enyémet, ha már ennyit írtam.
(#1980) Nandi88: Ő PoEvel játszik főleg, a GD-ben nem volt még komolyabb karija, Lokarr és egyéb dolgok nem téma nála.
-
Nandi88
junior tag
válasz
Azé nem fogsz ilyet találni, mert mindenki vagy minden küldit megcsinál és lesz lvl 100 elite közepéjéig harmadáig vagy rohanak lokkarba + exp poti, és mivel mindenki tudd annyira "pilotingolni", hogy nem hal meg vele így hamarabb elérve 75, ahol magukra raknak egy elrakott setet, ami éppen add vmenyit, hogy elhúzák 94ig, utána magukra pakolják, ami kell.
A másik, teljesen mindegy milyen build chariról van szó, mindenki lvling skillekkel megy, mert ahhoz nem kell cucc, amit amúgy is 75 tudnál magadra rakni leghamarabb.
Nagyon ritkán 94 ig megyek lokkarba, de akkor már nekem is nagyon koncentrálni kell, de akkor nincsen setem 75be. (Ennek 1 előnye lesz, hogy a 94 hamarabb meglesz.)
Ebben az esetben meg ajánlom írásom, ami az összefoglalóba van.
Ha coldról van szó nagyon sok minden jöhet szóba és itt is, arcanist nightbalde, arcanist inquistor, arcanist occultista (bár ez inkább petes meg nem coldos).
Szóval ha nightbalde, akkor Dw jöhet szóba, ha inqusitor, akkor meg bármi más.
Ezek közül nézzél ki egyet, ami nem tartalmazz zöld cuccot és azt told a lvling skillel.
Ami kell ressist, hp és heal vagy defend skill és menni fog simán.
http://www.grimdawn.com/forums/showthread.php?t=77992 Itt lesz topicom itt nézz szét mi tetszik.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Üdv újra itt!
Próbálok keresni olyasmit amit írtál, de ahhoz olyan build kell ami nagyon részletes: olyan 15 szintenként van hozzá Grimtools link + ugye a kikötéseid.
Miért cold? Fagyasztani akarsz?
Addig is, ha gondolod olvasgasd a téma Összefoglalót, és gyere a Discordra ha van kedved - link az Összefoglalóban.
Lettek ilyen dolgok is, mióta nem jártál erre.Van build szakértő is Nandi88 személyében.
-
reelc
Topikgazda
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #1025 üzenetére
Egyetértek, a változatosság a játék előnyére válik.
Jó dolog a Monster Infrequents és a frakciós árusok egyaránt.
Így lehet 1-1 darabért célzottan farmolni (persze kell hozzá szerencse, de eléggé behatárolható hol eshet és kinél) , vagy reput növelni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Har_melin #994 üzenetére
Én is jártam hasonlóan, mikor nézem az inventoryt és látom milyen jó fegyó esett. Gondoltam berakom, megnézem hogyan változik a sebzés vele, erre látom, hogy dual wield helyett az egyik slotban (bal oldali) pajzs van a karakternél. Jobban megnézem a fegyót, hát nem annak kellett volna a pajzs helyén figyelnie?
Köszönöm az Ancient Grove-os tippet, ott pont nem jártam
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #994 üzenetére
Grat.
Tudod, hogy van ez... Normal/Veteran ismerkedés a játékkal, igazából nem érdemes túl sok időt itt tölteni.
Elite már izgalmasabb, a drop is jobb.
Ultimate a kihívás, lehet farmolgatni az endgame cuccnak valót. + ekkor már a Nemesis Bossok is lent vannak, lehet vadászni rájuk a jobb lootért + Skeleton keyes területek a mindenféle bossokon felül.(#996) Har_melin: igen szeretem én is, 2 hetente adnak ilyen infót már a Kicksater óta. Ha meg nem, mert nagyon az elején vannak valaminek, akkor arról szólnak időben.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #989 üzenetére
Úgy van ahogy mondod. Sőt mióta van kieg, jobban halad a Black Legion.
De ezzel együtt is azt mondom, nekem küzdelmesebb a Black Legion, mint a Devil's Crossing.
Úgy is, hogy nálam a cuccaik miatt általában baráti az Outcast, és nem questelek nekik. Ahogy írtad.
Igaz Cronleyéknál ha jól emlékszem még nem sikerült lehoznom a Nemesist egyik karival sem, ellenben a Devil's Crossing kimaxolva.
Ultimaten szoktam kimaxolni a baráti frakciókat. Ugye 3x a questjeik + bounty + ami alapból jön ha az ellenségeiket írtom. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #987 üzenetére
Egy nagyobb patch után került be oda, a lista készítője nem upgradelte a változással.
Nekem sem volt eszemben, hogy volt ilyen.Nekem a The Black Legion volt húzós, főleg ha szövetkeztem a The Outcasttal.
Cronleynek valóban az a hátulütője, de ha nem csak a barlangot nézed hanem a Four Hillst is, ott lesznek a csillagos emberei, bánya amiben dinamit is van.
Szerintem sokat jelent ha a frakciós küldiket megcsinálja az ember az adott szinten. Van ami csak akkor aktiválódik, amikor egy szintet már elértél náluk. Pl. Devil's Crossingban a Hargate Islandos. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #981 üzenetére
Te azon a képen áthúzott felhő van?
Bevan kapcsolva a felhőbe mentésed?
Ahogy írtam korábban azt ki kell kapcsolni, csak úgy működik a program.
A Steamben is ki kell kapcsolni és a játék menüjében is.
Most jutott eszembe, hogy a játék menüjében is van ilyen opció. Ezt nem mondtam, kiment a fejemből, elnézést. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #976 üzenetére
Ezt a kérdőjeles valamit sosem láttam. Fogalmam sincs, mi lehet.
Bocsánat, akkor kicsit félreértettelek.
Igen, pl. beomlasztott falban sem lehet látni mi van. Ellehet forgatni a képernyőt, jobbat nem tudok mondani, ill. rázoomolsz a karidra valamennyire.Megértem, hogy bosszant, próbálj meg a menüben gammát ráadni.
Igen, vannak bosszantó dolgok, de én azt hiszem már hozzájuk szoktam/már el is felejtettem, hogy bosszantóak.
Megnéztem, a karimnak 0% + radiusa van.
A képminőség vacak, mert lowon játszok, régi gépem van. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Har_melin #973 üzenetére
No akkor ezzel a "sötét a pálya" dologgal nem vagyok egyedül. A Void-s edge olyan szinten volt problémás, hogy szinte belehajoltam a 27"-os monitorba lássak valamit a pályából, de ugye ütleg közben jön pár effekt is a képernyőre, aztán ember legyen a talpán aki így lát is valamit, pedig +15% light radius cucc is volt a karin.
reelc
Összeszedtem a kimaradt Devotion pontokat két kivétellel (Mogdrogen's Shrine, Tomb of the Damned) mivel ezek frakció státuszhoz kötöttek és egyiknél sem vagyok még Honored
Közben nekiugrottam a Malmouth résznek (amit linkeltét cheklist oldalt, írja, hogy The Undergrowth-ban lennie kellene Shrine-nak, de térképen nem találkoztam vele), meglepően folyamatosan sikerült vele haladni, de itt már nagyon csalafinták a támadások - így volt 1-2 perec közben -, de sikerült eljutni Malmouth alá, jelenleg a sewer-ben vagyok és megpróbálom Homestead reputációt Honoredre vinni (6 xp kell hozzá), ha már úgyis emlegettétek ezt a wrist dolgot gondoltam megnézem magamnak, had haladjon az a fejlesztés is gyorsabban
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #973 üzenetére
Magában a játékban nem is fogsz tudni keresni.
Ahogy írtam külön fájlokban tárolja a program a belerakott cuccot, és azok között tudsz keresni. De a GDIA-n belül, nem a játékon belül.
Az utolsó shared stash füledre pakolt cuccot fogja behúzni a GDIA (persze futnia kell), és az utolsó előtt fülre adja majd vissza (a GDIA felületen visszaküldöd). A frissüléshez arrébb kell menni valamennyivel a ládádtól, majd vissza és akkor már megtörtént a transfer.
Ennél jobban nem tudom elmagyarázni, bocs. Működik, régóta használom.
Van más ládamanager program, de az meg nekem nem működött, pedig szóról-szóra betartottam mindentA chtonian riftek valóban sötétek, de nem játszhatatlanul. Lehet nekem van picit több gamma ráadva a játékra (ránézésre 70-75% körül lehet), vagy a monitoromra picit több fényerő, mint neked - én ezt nem tudhatom, de látok mindent.
Ami a lootot illeti, ha ki is van kapcsolva lootszűrő,, az <ALT> nyomvatartásával minden loot látszik.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #970 üzenetére
Nem.
Frakciónként 1db Writs használható. Sőt ha már egy ilyet használsz, akkor később az adott Mandatesét nem tudod már használni. Egyik sem stackelhető.Megoldás lehet hogy ha eléred a szintet akkor Writset veszel és használsz. Ha majd valamikor teljesen bíznak benned, akkor bevásárolsz Mandatekből, és majd új karin aktiválod őket (egyből lehet még úgy is hogy nem ismeri a frakciókat). Én úgy gondolom a Writs a legelső karinál hasznos, ő az úttörő, a Mandatekhez.
Azért hogy teljes legyen a kép van egy harmadik féle tekercs: Warrants.
You can use these items, purchased from Quartermasters, to boost reputation gain on the next difficulty and with your alternate characters.
Én még sosem használtam. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #958 üzenetére
Én sem tudtam, Soldiert általában másodlagosnak választottam a túlélő skilljei miatt.
De valóban, nézd meg a játékban mit ír, az a döntő.
Most rákerestem, a Grimtools Fighting Form passzívra rangedet ír, de a GD Wiki meeleet. Gondolom volt egy változás.Sok duplikátumot szétrobbantottam, lilákat is (senkinek se kellett), de nekem sok pénzem és dinamitom volt.
Volt lilában olyan ami megérte (pl.: Blood of Ch'thont adott), de én azt mondom nem érdemes kínlódni vele, add el. Alacsonyabb szintű tárgyból alacsonyabb szintű alapanyagot nyersz ki.
Ha valaki ötletet akar meríteni buildhez, +1 to all skills in.. cuccok listája.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #952 üzenetére
Gratulálok!
A GDIA infókat kiegészíteném azzal, hogy itt a képeken látható módon szépen lehet keresni. Ez a legjobb megoldás. Komponenst, stb. nem érdemes berakni, csak fegyvereket, ruházatot.
(#953) AtHoS: Skeleton keyes akkor kb. jó, amikor végigértél a nehézségen. Azok eleve kihívást jelentő területek.
Tudni érdemes: nincs minden bokorban alapanyag a Skeleton keyhez. Ha egy olyan területen meghalsz, abban a sessionban nem mehetsz vissza, és kiteleportálni sem lehet. Szóval itóka és üres tarisznya legyen.Ahogy korábban írtam a Steps of Tormentes Chamber of Souls jó farmolós hely.
Majd ha eljutsz odáig, az Ancient Groveba úgy érdemes bemenni, hogy ha van jópár millió vaspénzed.
Vinelton miatt, aki növény árus és azon a területen van. Neki változik a recept készlete. A következő szint kb. közepéig szoktam menni, majd vissza hozzá, akkor frissülnek a receptjei. Ő egy pool, ha jól rémlik direkt az allapjáték receptjeinek könnyebb beszerezhetősége miatt.
A játékfájlokból kibányászva ki milyen receptet árul.
Amúgy ahogy gyűlnek a receptek, egyre jobban lehet majd konvertálgatni a components-eket, szóval a receptek a Relicek és a különböző tárgyakon felül italokra és componensekre is van.Van egy komolyabb cheklist, de csak akkor, ha úgy érzi bárki kis, hogy nem öli meg neki a játékélményt. One-Shot Chestsek karinként/nehézségenként 1x spawnolnak.
Secret Areas. A lista első fele olyan amit a térkép nem jelöl. A lista második fele is jó loot lehetőség.
A River Passaget is érdemes meglátogatni. Lehet ott van az előző linken csak más néven.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #955 üzenetére
Elnézést kérek, siettem, és még korán volt meló előtt.
Valóban nincs. Szóval 2-őt érdemes felszedni az ELITE fokozat elején.
Azt gondoltam azért is jó csak odáig, mert ha már megvan a kieg játssza azt az ember, de ezt a kis energia/idő ráfordítást megéri az a pár Devotion pont. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #941 üzenetére
Ha a Mad Queenre gondolsz, akkor az csak úgy ott van a titkos helyén nem ő a guardian.
Iszonyat szemét ellenfél, van olyan karim akit sokszor kinyírt, mert nem igazán volt meg hozzá a cuccom.
Igen, durva HP, HP regen és Vitality damageje is van.Honnan tudod, hogy ott kellene esnie fegyvernek? Melyiket vadászod?
Szólj, ha pl. kraftolni kellene relicet, csak nincs recepted. Rengeteg recept van elég random mikor mit ad be, nem érdemes várni. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #938 üzenetére
Először is, gratulálni fogok, hogy lenyomtad a Sentinelt.
Nem csúfolódok, komolyan.
Másodrészt ha mondjuk be is adja a tárgyat, lvl94-es lesz. Elraktározhatod, akkorra amikor akkora leszel. Más cuccokat is dobhat, a specifikusak vannak feltüntetve. Az a helyzet, hogy még Normal/Veteran szinten is akkor csináltam meg a Hidden Pathot, amikor már jó magas szintű voltam.Ha már szóba került, ez a Sentinel területe. Ott fel van tüntetve a várható lvl szintje a monstereknek. Ha jól rémlik a bossok legalább +5 szinttel fölötted vannak.
Van skálázódás, ahogy láthatod. Szóval majd ha lvl100-on is eljössz ide, a sima mobok is várhatóan lvl100+ról fognak indulni.
A terület farmolható többször, de ahogy az egész játékra jellemző, ahogy nő a lvl szinted és ezzel a monsterek szintje egyre csökken hozzád képest, úgy lesz egyre vacakabb a loot.
Pl. ha mondjuk legyőzted Loghorreant az alapjáték végén mondjuk lvl55 vagy, semmi értelme visszamenned Warden Krieghez az act 1 főbosszához, mert annyival alattad van ő és főleg az egész területe.Szóval látogasd meg nyugodtan a Hidden Path első területét, és nézd meg mennyire bírsz el vele. Ha sima ügy akkor jöhet a következő, stb. Mindhárom nehézségen érdemes lesz újracsinálni az egészet. Ha pl. Normalon megcsináltad, nem kell újra beszerezni a köveket, meglátogathatod bármelyik őrt, ill. a Sentinelt is Normalon.
Az átlalam többször emlegetett AoM Secret Quest van még ami ilyen érdekesebb Quest alapú összetett feladat. Ahogy írtam a linken, Ultimate szinten érhető csak el.
Én már végigvittem, és csak olyan embert tudnék bevinni a Quest végső területére, aki szintén Ultimate szinten van, szóval az alapjátékot végigvitte Eliten és unlockolta a végső nehézségi fokozatot.Farmolásra amik nem Quest alapúak:
Skeleton keyes területeken jobb a drop mint egyébként.
Ja és ne feledkezzünk meg a Steps of Torment Suffering szintjén a Chamber of Soulsról. Kicsi szoba, és rengeteg csillagos ellenfél fog spawnolni.Emellett ott van Fort Ikon börtönében a The Outcast frakció. Ha úgy döntesz ellenség lesz, lehet farmolni.
Barrowholmban pedig egy barlang van erre a célra, ha úgy döntesz nem barátkozol velük.
Talán érdemes a Grimtoolsban ránézni a cuccaikra a választás előtt, mert lehet rosszba leszel velük a loot miatt, de kellene pár cuccuk.
Ezt a 3 frakciót nehézségenként lehet resetelni. Pl. csak Ultimaten leszel a barátjuk, előtte farmolod őket.Emellett a játékban sok beomlasztható fal van, általában tűrhető loot van mögöttük, ill. a karinként és nehézségenként egyszer spawnoló one-shot chestek.
Rengeteg dolgot meglehet nézni a térképpel, bal oldalt ott a listája.Nekem se jut minden eszembe.
-
Xalderon
tag
válasz
Har_melin #933 üzenetére
En ugy tudom, hogy ha felkeresel ket masik kereskedot es utana visszamesz az eredetihez, akkor mar frissulni fog a kinalata, ill. a fakcios vendor targyain a rollok. En ezzel a modszerrel probaltam meg nyaron a legoptimalisabb statokkal rendelkezo fakcios felszerelest megvenni.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #935 üzenetére
Igen, a rollok változnak, de frakciósnál maguk a tárgyak nem cserélődnek.
Annó a bétába ugrottam bele, amikor egy karácsonykor féláron volt az Early Access. A cég alapítójának megszavaztam a bizalmat (miután utánaolvastam hol tart a fejlesztés, néztem videókat, láttam hogy folyamatosan kommunikálnak a játékosokkal, közben a játék is frissül), mert fontos szerepe volt régen a Titan Questben, amit nagyon szerettem.
Szóval Homesteadig volt kész a játék amikor játszogattam vele. A Diablo 3 mellett nagy felüdülés volt.
Mivel korlátozott területbe öltem igen sok játékórát, lett mindenfélém. A sima vendorokat csak cucc eladásra használtam, ezért nem tudtam az árufrissülésről.
Aztán megjelenésig letettem a játékot, mert úgy gondoltam hogy én ezt teljesbe akarom tolni. Így is lett.Amikor HC-ztam, akkor meg annyira bennem volt már hogy eladom a cuccot és kész, hogy akkor se bogarásztam a kínálatukat, amikor teljesen 0-ről indult az első HC karim.
Amúgy sok időm elment azzal, hogy duplán-triplán meglévő tárgyak tulajdonságait hasonlítgattam. Utána már nem érdekelt. Mert az egyik százaléka magasabb, a másik alacsonyabb a másikénál, stb. Egy idő után nem kínlódtam ilyesmivel, csak a liláknál.
-
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #933 üzenetére
Ja, még annyi, hogy player lvl85-ig van az alapjáték, a tárgyak szintje azt hiszem lvl75-ig van. Afölött már AoM-esek, de a Grimtools pontosan megmondja.
Nagyon sokat adott a kieg a játékhoz, akár a Diabloknál, ott is jelentős.
De természetesen kieg előtt is volt élet, a buildek működnek. Ha követed az elveket, megfelelő skillekkel, meg augmentációk, resistek rendben vannak, stb., eléred majd a max. szintet. Persze azóta az alapjáték is kapott patcheket, volt sok balanszolás is, cucc változás is.
Ezzel a kereskedő változással megfogtál.
A frakcióstól vettem dolgokat, a salvage vendornak kb. csak eladtam.
Googleben rákerestem az előbb, de eddig nem láttam egyértelmű választ. -
reelc
Topikgazda
válasz
Har_melin #928 üzenetére
Ezt meg kellett néznem, engem nem zavartak ezek a dolgok.
Mondjuk amikor beborította a képernyőt, az nekem sem tetszett, amikor tudtam előre hogy nagy harc lesz, felraktam a legnagyobbra a filtert. Pl. a Death's Vigil feltámasztós részénél (a te jóváhagyásodra indul el).Szerintem csak a lootfilter kikapcsolás, vagy a legmagasabbra állítása van erre. Esetleg rakd csak eggyel fentebb.
Optionsben Auto Item Tooltipsből vedd ki a pipát. Úgy látom ezt pont neked találták ki. A földön lévő cuccra már nem hozza fel a tulajdonságokat, viszont az inventorydban feljön.
Igazából ez nem tudom mennyire lenne hasznos, esetleg ha bárkinek van kedve, nézzen rá. Most jutott eszembe, hogy vannak ilyesmi tutorialok is.
Grim Dawn New Player Knowledge CompendiumEgyéb tutorialok, "kitűzve" felülre a fontosabbak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest