- Netfone
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Aktív témák
-
Kérdés:
VC++-ban mysql-t akarok használni. Adott a libmysql.lib és libmysql.dll.
Szépen bemásoltam őket a ...../lib-be és a windows/system-be is; de a program fordításánál kapok egy ilyet:
Linking...
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_stat@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_list_tables@8
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_error@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_list_processes@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_get_server_info@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_get_host_info@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_get_client_info@0
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_free_result@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_num_fields@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_fetch_row@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_fetch_field@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_num_rows@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_store_result@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_query@8
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_close@4
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_select_db@8
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_real_connect@32
test.obj : error LNK2001: unresolved external symbol _mysql_init@4
LIBCD.lib(wincrt0.obj) : error LNK2001: unresolved external symbol _WinMain@16
Debug/UVE.exe : fatal error LNK1120: 19 unresolved externals
Error executing link.exe.
UVE.exe - 20 error(s), 0 warning(s)
Hogy tudom megoldani? -
''gyengén fizetett melónál nem javasolt... ''
Nem munkaköri dolog.:)
''Table Path (PathId, MainAttr1, ...) ''
Na itt a gond (azaz nem gond, végülis van rá megoldás), tehát külön tárolni az utakat sokkal több keresés, mintha pontokhoz rendelném őket (de azt hiszem, ezt is kipróbálom, sqlben).
A második részét illetően fogalmam sincs, mi az a c STL, de biztos rájövök:D.
Azt hiszem, előszőr mégis marad valami lassú, de működő megoldás, hogy lássam, egyáltalán működik-e amit akarok.
Köszi., -
Redundansan letarolod minden ponthoz az osszes oset
Itt sajna nem egy fáról van szó, hanem egy általános gráfról (kivétel, hogy a kapcsolatok irányítottak és többfélék). Szóval az ősös módszer elvetve, ráadásul iszonyat tárkapacitást igényel. Lentebb írod, hogy ez képes tárolni általános gráfot is, de azt meg nem ezzel érdemes megvalósítani.
Azt hiszem, egyelőre kézenfekvő egy sql-es vagy ahhoz hasonló C-s megoldás, ahol egy tábla a pontoké [id, name] (ha C-s, akkor megcsinálom az indexelt elérést úgy, hogy egyszer az id, egyszer a name a kulcs), a másik tábla pedig a pontok adataié, amely gyakorlatilag egy bucket hashing-indexes kutyulmány lesz.
Egyelőre az sem biztos, hogy lesz értelme annak, hogy mindezt megcsinálom (esetleg).
Mégegy: C-ből milyen libraryval lehet sql-t elérni?
Köszi a gondolkodást mindenkinek. :P -
1. Alias java-s arraylist
Ez elvetve.
2. Alias stl-es vector (legalabbis asszem az igy muxik)
Láncolt listával nem foglalkozom, szerintem nem biztonságos, ráadásul piszkos lassú. A keresés-beszúrás nem probléma, de oly mértékben lassú, hogy bármi más módszer alkalmasabb lenne rá.. -
Na újabb apróság.
Adott egy rekord (C, CPP). Szeretnék hozzárendelni információkat, azonban ezek számát nem szeretném maximálni. Tehát lehet, hogy egy 5000 elemű tömb csatlakozik hozzá, lehet, hogy 1. Nem lenne jó egyből valami óriási területet lefoglalni, ellenben problémamentesnek kellene lennie gyakorlatilag korlátlanul sok adat hozzárendelése esetén is.
Nyilván fájlban egyszerűen tárolhatónak kellene lennie.
Amire én gondoltam: adni minden egyes rekordnak egy id-t, majd egy másik fájlban
[id][adat] formában tárolni az adatokat. Ezt id szerint rendezve kellene tartani, így könnyen megtalálható lenne az adott id-hez tartozó összes adat. Azonban hogy ne kelljen minden egyes adatfelvételkor újrarendezni az adatbázist, a rendezett adatok után lenne egy rendezetlen adatsor, amit - miután az adott id-hez tartozó adatokat kiolvastuk a rendezett tömbből - lineárisan végigkeresve még kibogarásznánk a lényeges adatokat.
(ez az egész a gráf pontjaihoz tartozó adatok tárolására szolgálna)
Van valakinek gyorsabb ötlete? -
Sziasztok,
javaslatokat-segítséget kérnék az alábbiakhoz.
(mindekelőtt megemlítem, hogy abszolúte nonprofit a dolog, nem mással akarok pénzt kerestetni :), mindössze egy, az élő nyelvekkel kapcsolatos gondolatnak próbálok a végére járni, de ezt egyelőre nem részletezem.).
Elméleti kérdések-követelmények:
Szeretnék egy gráfot tárolni egy adatbázisban. A gráfnak több speciális tulajdonsága is van.
- a pontjaihoz tetszőleges információ legyen rendelhető és lekérdezhető
- az élek irányítottak, és szintén egyedileg lekérdezhető és hozzárendelhető tulajdonsággal rendelkezzenek
- meg kellene oldani, hogy a gráfban tudjak utakat letárolni, és adott pontról eldönthető legyen, hogy az adott kiindulópontú és adott végpontú útnak eleme-e.
- két pont között az összes utat egyszerűen fel lehessen térképezni, nem elég az utak számát tudni, hanem az egyes utak tagjait is ismerni kellene.
A gráf pontjainak száma (N) nagyságrendileg 1000-10000 körül mozog, a kapcsolatok száma pedig 100000-1000000 között.
Kérdés: SQL-t használjak a gráf tárolására, vagy egyedi adatbázist? (azért szimpatikus egy ''hivatalos'' adatbáziskezelő, mert egy ekkora adatbázist rendes indexelés/egyebek nélkül szerintem nem lehet kezelni)
Kérdés: milyen formában tároljam le? Gráfokat ugyebár összekapcsolási mátrix formában szokás tárolni. Egyelőre nem jutott más az eszembe, mint egy olyan sql tábla, amely gyakorlatilag egy kvadratikus mátrix, de ezzel több gond is van, pl. az, hogy n^2-el arányos a táblaméret, másrészt minden egyes új pont felvételekor egy új oszloppal és egy új sorral kellene bővíteni a táblát, amely elég macerásnak tűnik..Ráadásul egy adott pont tulajdonságait is kellene tárolni, amelyet nem tudom, hogy oldjak meg - minden pontnak új tábla :?..
Kérdés: Hogy oldjam megy a harmadik problémát anélkül, hogy túl sok felesleges adatot tárolnék le? Én arra gondoltam, hogy minden útnak lenne egy azonosítója. Ha egy út átmenne egy ponton, akkor a ponthoz hozzárendelnénk az út számát.
Programozási kérdések-követelmények:
- A gráf variálását interneten keresztül is meg kellene tudni oldani, tehát parancsok bevitelével kellene tudni új pontot létrehozni, új kapcsolatot létrehozni, stb. Erre lehetne mondani, hogy PHP, de:
- jó lenne, ha konzolszerűen lehetne elérni az adatbázist, tehát nem html formokkal, hanem kliens-szerver-szerűen (ez persze nagyképű megfogalmazás, magyarul mint egy irc kliens kellene működjön, de webről, és nem letölthető kliensprogrammal).
- a gráf miatt a főprogramnak rengeteg mátrixműveletet kellene elvégeznie, tehát egy php szóba se jöhet.
Javában még nem tudok, de ha alkalmasnak találjátok erre a feladatra, akkor annyit megér, hogy egy kicsit beletanuljak. Valahogy nem lehet megoldani, hogy C programot használjak internetes alkalmazásokhoz? Ehhez a részéhez abszolúte nem értek, szóval ha valakinek van ötlete...
köszi a javaslatokat előre is.
Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest