Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
-
Mobilarena
Kapcsolódó linkek:
• Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovas93
tag
Amíg random lemerülés nélkül kibírja, hogy navigálok és fényképezek egy utazás során, addig nekem bőven elegendő lesz. Nálam a megbízhatatlanság az, ami miatt teljesen kiesik egy telefon a pikszisből. Nem szeretném azt átélni, hogy egy idegen országban nyaralok és navigálás miatt annyira felmelegszik a telefon a hőségben, hogy nem tudok egy képet lőni a párommal... Azt kibírom, ha változik a felület.
-
Cyborg
őstag
Ha lenne a közvetlen környezetedben oneplus tulaj, ugyanezeket mondaná, Nekem van több is, az egyik imádja, a másik megvan vele, a harmadik pedig már teljesen megőrül, egy-egy frissítéssel totál máshová raknak dolgokat, variálnak, és egyre romlik a stabilitás

... és mindhárom OP 8 Pro , csak, hogy összezavarodj
-
lovas93
tag
válasz
Technoman
üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek. Jelenleg én is ezzel a problémával küzdök, hogy egy Xiaomi Mi8-nak keresem az utódját, de anno ez egy olyan best buy telefon volt, hogy le vagyok döbbenve, hogy hasonló minőségért és tudásért kénytelen leszek minimum 2x annyit kipengetni... Ebből adódik viszont az is, hogy ne hallgass a kollégákra, én 4 és fél éve imádom a Xiaomim és előtte is az volt, amit azóta is használ a testvérem teljes megelégedéssel, pedig az már 6 éves telefon. Ennyit a megbízhatatlan Xiaomikról.
Visszatérve a telefonválasztásra, a Pixel telefonokat a hektikus, megbízhatatlan működés miatt vetettem el, mert sajnos közvetlen környezetemben is volt olyan, aki panaszkodott rá. Maradt a Xiaomi 13, a OnePlus 11 és az Oppo Find X5 Pro. Viszont nálam a tökéletes középút valószínűleg a OnePlus lesz, mivel jobb a kamerája, mint a Xiaominak és jobb a hardvere, mint az Opponak, úgyhogy már csak arra várok, hogy 250 alá essen be az ára.
Anno még úgy indultam, hogy 150-nél többet nem akarok kiadni telefonra, de elég hamar arcon csapott a felismerés, hogy annyiért manapság nem jár sem csúcs hardver, sem csúcs kamera... -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Technoman
üzenetére
„Hogy nekem átkéne futtatnom valami apple marhaságon, hogy feltöltsem a telóró, na nem!!!”
A többi elvárásod miatt valóban célszerűtlen volna az iOS használata. Ez viszont, amit idézek, már valószínűleg sok éve megoldódott helyzet. Én 2018. óta használom ezt a rendszert és már akkor sem kellett „átfuttatni valami Apple marhaságon”.Szerintem ez engem is zavarna, ha így lenne.

Simán importálom Windows PC-iPhone közt a 3uTools alkalmazásban, mint anno a robotos telefonjaim idején. -
xhege
veterán
válasz
Technoman
üzenetére
Én ugrálok az IOS és a droid között, és a személyes véleményem az, hogy ma már nincs akkora különbség a két rendszer között stabilitásban (nyilván droid esetén felső kategóriás telefonon használva), mint volt korábban. Ez szerintem köszönhető annak, hogy a droid javul, az IOS pedig önmagához képest romlik. Az IOS romlása annak (is) köszönhető, hogy bár lassan, de ők is egyre több funkciót engednek be a rendszerbe lásd widget, amik hozzák magukkal a hibákat, bugokat (pl több widget esetén is gond, hogy nem frissül az általa mutatott adat, csak ha rákattintasz). Az IOS 16 azért nem volt egy fáklyás menet a korábbi IOS verziókhoz képest bugok szempontjából, elég benézni az iPhone topikokba. Viszont ha nem is akkora, de azért még az IOS előnye megvan éppen azért, mert viszonylag gyorsan tudnak reagálni javítással az általad is említett kevés készülék miatt.
-
Technoman
őstag
válasz
Technoman
üzenetére
Egyszóval srácok, nem egyszerű ma egy jó felsőkategóriás telót venni, jó áron, ha a régi -szintén megbízható- telódat akarod lecserélni.
Huawei P30 Pro-ról jönnék át (4 éves a kicsi, semmi bajom nincs vele, csak már a fotó képességei nem olyanok, mint a kezdetek idején)
Samsung S23U a "megbizható", de (jelenleg) baromi drága és fotóba van jobb
Google Pro 7, a "fotós", de szoftverileg több sebből vérzik, viszont árilag még elfogadható.
Apple, az "atomstabil", de nem (a fentiek miatt)
Xiaomi, na erről minden kollégám lebeszél
Honor, nem ismerem, de ez is drága (köszi az infót spect80, de seftes helyen én nem veszek telót)
Tehát, egyelőre marad a két első versenyző ill. megvárjuk, hogy mit virít a 8-as széria. -
Technoman
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Iphone nem szeretnék venni. Nekem túl zárt a rendszer.
A fő okok, amiért nem:
- Nem tudom egyszerűen átlőni a képeket egy Droidra (tudom, töltsem fel felhőbe, de ha egy istenháta mögötti helyen vagyok a hegyekbe, ahol a GPS-en kívül semmi mással nem kommunikál a külvilággal a telefonom, az úgy nehéz lesz)
- Utazásnál mindig zenét hallgatok, ami az én általam megszerzett sok TB-nyi zenéim közül válogatok. Hogy nekem átkéne futtatnom valami apple marhaságon, hogy feltöltsem a telóró, na nem!!!
- Az elmúlt évekbe, kaptam egy 5S-t, de nem tudtam megszokni a kezelését. (tudom, azóta kijött vagy 1000 frissités)
Mindazonáltal tudom, hogy szoftverileg egy baromi stabil készülék (még jó, össz 10 telefonon müxik az opp, szemben a 100 millió féle droidos telóval) -
spect80
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Jogos, sok múlik a személyes preferenciákon.
-
tomboy0013
veterán
A szürkeimportos árát ne az Alzás Pixel árral hasonlítsd össze. Illetve Aliexpresses fólia és tok ár az nem sokat dob az árra, ne pl. az itthoni Spigen tok és fólia árakat hasonlítsd egy gyári tokhoz és fóliához mert nem az a kategória. Ha olyat akar az ember azt a Honorhoz is meg kell venni. A gyári töltő van 10 körül Amazon-ról ami nagyobb tétel, de egy 25W Samsung töltőt lehet hozzá 5000 alatt venni itthon ami tökéletes hozzá. Szóval difi bőven lesz a kettő között ha korrektek akarunk lenni az összehasonlításnál.
-
xhege
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
Igen akkor még nagyon friss telefon volt, csak a történelmi hűség kedvéért írtam le, hogy 7 Pro esetén is volt ilyen. Hogy mennyit javult azóta nem tudom, mert a hívással is sok gondom volt, így némi Hentai OS kitérőt követően elváltak útjaink.
-
-
-
xhege
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
Azért halkan leírom, hogy nekem a 7 Pro egy konferencián szoba hőmérsékleten (novemberben) videózás es fotózás közben forrt fel és kapcsolt ki.
Lehet egyedi hiba volt, de az biztos, hogy saját tapasztalat. -
Technoman
őstag
Marha drága
Sajnos van ez a jelenlegi Pro 7, amit a "zöld manósnál" 300k alatt megvehető. Ez számomra egy emészthetőbb ár. A honor jelenleg az S23Ultránál is drágább. -
Technoman
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Eléggé beleástam magam a dologba. Az összes topikot lementettem, ami a jelenlegi Pixelekkel foglalkozik, itt az MA-n (ezért nyúlhattam félre a fentiekkel
)
Több évre szeretnék venni, egy jó fotós telót, ami a jelenlegi P30 Pro-mat váltaná. De elég nehéz. Jelenlegi állás: megvárom a 8-as szériát, hátha lesz egy "Hűha! faktor". Ha nem marad, az akkor már talán 250K-s 7 Pro. -
válasz
Technoman
üzenetére
Nem tudom mennyire követted a Pixel telefonok induláskori problémáit, mindre rá volt sütve megjelenéskor, hogy ilyen rossz.

Nem tökéletes telefon, sajnos a Google is, a többi androidos telefon gyártókhoz hasonlóan elég lassan reagál az ilyen szoftveresen javítható problémákra. Lehet egy custom ROM megoldja a problémákat, vagy csak a Google Android 13 rendszerben lesznek befoltozva ezek a problémák. -
Technoman
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Ok, akkor ezt benéztem
Köszi az infót -
tomboy0013
veterán
válasz
Technoman
üzenetére
A 7 Pro-nak sok köze nincs a 7a működéséhez hiába sokban hasonló a hardver, szóval felesleges ebből kiindulni. Ahogy a másik 7a hírben is olvasható a melegedés komolyabb gondolat okoz a mindennapi használatban, a 7 Pro-nál viszont nincsenek jelen ezek a gondok (kijelző sötétedés, frissítési ráta visszavétele).
-
Technoman
őstag
válasz
tomboy0013
üzenetére
Két teló között vacillálok: az "üzembiztosabb" S23 Ultra és a jobb fotóképességekkel rendelkező , de sokak által bugos Pixel között. ( Igazatok van, ez a Pixel 7a topikja, ide csak azért írtam be, mert itt kezdődött el az ezzel kapcsolatos beszélgetés. Természetesen a 7 Pro lenne a kiszemelt)
-
Postas99
őstag
Volt miu, maui, iui, f@sui rendszerű készültem, és amióta volt motorola telefon a kezemben azóta irtózom a bohócruhás Android verziótól. Ennek ellenére átlag usernek vallom magam, nem játszom a telefonon, ellenben elvárom hogy a telefon legyen értem és tudjon olyan dolgokat ami ezeken a farsangi öltözet rendszereken csak nehézkesen vagy sz@rul működnek. Irtózom a végletekig illogikátlanul osszerakott dolgoktól. Nekem jó a fapad!
-
ghiottone
nagyúr
válasz
tomboy0013
üzenetére
+1
én se értettem hirtelen, hogy 7a vs. S23 Ultra? -
xhege
veterán
válasz
tomboy0013
üzenetére
Bár nem nekem szólt a kérdés, de többnyire a jobb fotós képességeket keresik az S23 Ultra tulajok.
-
xhege
veterán
-
Technoman
őstag
Hááát srácok. Olvasva itt a melegedésről, az időnkénti elérhetőségi bakikról + m1995 logikus okfejtésére, meg most erről a mobilarenán, lehet, hogy marad az S23 Ultra (bár még megvárom a 8-as szériát) Bármennyire is jobb kamerája van a Pixeleknek, mint a Samsung/Apple/Xiaomi vonalnak, nekem egy hosszabb túrázás alkalmával, egy üzembiztos(abb) teló kellene.
-
tomboy0013
veterán
Ki az átlag user szerinted? Ezt is tedd hozzá mert erről mindenki mást gondolhat, és így ugye az átlag szó értelmét is veszti. Valamiért azt gondolja mindenki aki az átlag szót használja, hogy mindenki ugyanúgy vélekedik arról mi az átlag egy bizonyos témán vagy területen belül, pedig ennek köze sincs a valósághoz. Amiről nincs tanulmány vagy bármilyen kézzel fogható bizonyíték az nem tekinthető általános érvelési alapnak mert értelmetlen, pont mint átlagról beszélni okostelefon felhasználók között, úgy hogy lényegében csak a saját felhasználási szokásaidat ismered biztosan és ebből vonsz le következtetéseket, amik jó eséllyel tévesek. Igazán leszokhatnának már erről az emberek.
-
törölt tag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
A Google egy reklámcég, bevételük 80%-a reklámokból ered. Csak a 123. napirendi pont náluk a Pixel, hiszen a reklámbevételt bármilyen Android, Chrome, Google kereső és felhő, Gmail, YouTube usertől elérik. Mint a Microsoft a Windows, Office, Azure stb. mindegy milyen Dell, HP stb. hardver van mögötte, ők keresik a pénzt a licence és reklám alapján.
Az Apple elsősorban hardvereket árul és a hardverhez kapcsolódó szolgáltatásokkal vonzzák a vásárlókat. Ezért van bolthálózat, partnerhálózat, szolgáltatók, szervizek, kiszámítható roadmap a termékpalettán, ráépült ökoszisztéma, fejlesztőknél prioritást élvez a platform. Tudod mire számíthatsz.
A Google a nagy amerikai piacon sem erőlteti meg magát Pixel miatt, ott is bátornak kell lenni valaki megvegye az új, gyerekcipőben járó Pixel Foldot. Mivel USA-ban Android = Samsung, a dél-koreaiak pedig az Apple módszert másolják boltokkal, globális elérhetőséggel, saját Samsung ökoszisztémával.
A Google-nek pedig nem fáj a Samsung erős, hiszen rajtuk keresztül is elérik a reklámbevételüket.Nézheted úgy mint a Microsoft a '90-es években: nem számítógépet árultak, hanem tucatnyi OEM partner készítette a hardvert, ők adták a Windows-t és Office-t és azon keresztül tarolták le a PC piacot. Amikor próbáltak saját mobilokat kiadni (Nokia felvásárlás, Windows Phone) akkor egyrészt a saját hülyeségeik miatt öngólt rúgtak amikor WP7 készülék nem kapta meg a 8-as rendszert és az meg nem kapta meg a 10-es rendszert, tehát többször húzták ki a szőnyeget a fejlesztők és userek alól, másrészt mivel az alsó-közép Lumia köröket vert az akkori Android készülékekre, a Google nem engedhette ezt és visszatartották a Gmail, Maps, YouTube appokat, anélkül pedig nem lehet versenyezni okostelefon piacon. Pár éve a Microsoft hobbiból újra belekóstolt ilyen referencia modellnek mondott Microsoft Surface hardverek készítésébe, hát ahogy Google Pixel esetében, ott is csak 123. gondolat, mivel ők sem akarnak a bejáratott számítógépgyártó OEM partnereikkel (Dell, HP...) versenyezni és user szempontból bátor kalandornak kell lenni aki megveszi a Surface dolgokat. Főleg Magyarországon, jó pénzért Surface Duo vagy Pixel Fold, hát csodabogár kategória.
(Egy kivétel van Microsoftnál, az Xbox, ami felépített márka, Windows-PC gyártók helyzettel szemben nincsenek konzolgyártó OEM partnerek, hanem a Sony PlayStationnel versenyeznek, hivatalos jelenlét sok helyen és a vásárlók számára egy bejáratott termék.)
Egyszerűen a tömeg, az átlag számára zsákbamacska bármilyen Pixel, Surface termék, ha egyáltalán hall róluk, hiszen nincs hivatalos forgalmazás, se szerviz, hálózati problémák, kétséges a támogatás, mivel 123. gondolat a cégnél egy új CEO bármikor elkaszálhatja.
Az Apple és a Samsung bejáratott módszer alapján működnek, a vásárlók tudják mire számíthatnak. Nem zsákbamacska.
-
Zsolt,72
senior tag
Mindkettőtöknek köszönöm a választ, így már jobban értem, mi a helyzet.
-
Technoman
őstag
válasz
ghiottone
üzenetére
Hát igen ebben igazad van, de ez ugye, a gugli csúcs telója, tehát elvárható lett volna min. egy pro 7 vagy a feletti kamera hardvert beletenni. Most nézem, hogy a mo-i "főboltban" már előjegyezhető a Fold, uszkve 830-870k-ért
(összehasonlítás végett, a Samu Foldja sem volt még megjelenés idejében ennyi, pedig az a márka is kezd egy túlárazott Apple lenni)#156Coleman.B
"....mert ilyenkor el szokott hangzani az az érv, hogy „hazánk túl kicsi piac, nem érné meg egy ilyen óriáscégnek a jelenlét”. Ezt el is tudom fogadni, mind a földrajzi területünk, mind a lélekszámunk alapján."
Én ezt azzal cáfolnám -főleg, ha a nyelvi supportot is megemlítik, mint okot-, hogy akkor mi van a sógorokkal? Tudtommal, ők is Goethe nyelvét beszélik, náluk miért nincs hivatalból ott a Google, mint nálunk? Miért van csak a németeknél. Érthetetlen. -
xhege
veterán
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Persze az ok egyértelműen az, hogy nincs hivatalos forgalmazás hazánkban. A Googlenek szerintem ez a telefongyártás dolog csak egy hobbi. Nem veszik komolyan. Tizenegynéhány országban jelen vannak, aztán pipa. Ahogy korábban a név is sugalta ezek "csak" referencia telefonok.
Véleményem szerint Európa vagy legalabbis az EU országok lehetnének egy egységes piaca a Googlenek telefon szinten. Lehetne egy logisztikai központ mondjuk Németországban vagy bárhol, ahonnan az egész Uniót ellátnák. Nem lenne ez akkora nagy dolog, ha tényleg komolyan szeretnének valamit itt, de sajnos nem szeretnének. -
mad823
őstag
válasz
Zsolt,72
üzenetére
De ez csak a Google hardverre igaz (mármint hogy nincs itthon support), a szoftverre nem. De azt ne felejtsd el, hogy az Apple nem tud más gyártókon keresztül hardverrel megjelenni, míg a Google igen, szóval emiatt is lehet eltérő a stratégia. (Illetve Apple hardver nélkül nem tudsz Apple szolgáltatásokat igénybe venni, de az szintén nem igaz a Google-re.)
-
Zsolt,72
senior tag
„Nekem volt több Pixelem, csak azért vannak ott anomáliák, legalábbis magyarországi használat mellett.”
Igen, és ezen anomáliák egyértelműen avégett vannak, hogy hazánkban nincs hivatalos forgalmazás, úgymond nincs jelen a Google, mint gyártó (hivatalos viszonteladók és szervizpartnerek formájában). Ezen pedig azért vagyok meglepve, mert ilyenkor el szokott hangzani az az érv, hogy „hazánk túl kicsi piac, nem érné meg egy ilyen óriáscégnek a jelenlét”. Ezt el is tudom fogadni, mind a földrajzi területünk, mind a lélekszámunk alapján.Nem vagyok üzletember, csak egy egyszerű felhasználó
, ezért az kicsit furcsa nekem, hogy (példának okáért) egy nagy riválisuk, az Apple számára ugyanez nem okoz ugyanilyen elzárkózást. Itt hangsúlyt kap az ugyanilyen szó, hiszen az Apple sem teszi elérhetővé itthon az összes finomságot/jóságot, amit más piacokon igen, mégis belefér nekik a hivatalos jelenlét viszonteladók és szervizpartnerek formájában.Nyilván, aki nálam jobban járatos az üzleti világban, annak egyértelmű a két óriási vállalat eltérő magyarországi gyakorlata.
-
xhege
veterán
válasz
Crafter32
üzenetére
A Balckberry valóban parádés volt a maga korában, kár értük nagyon.
Nekem volt több Pixelem, csak azért vannak ott anomáliák, legalábbis magyarországi használat mellett. Van aki együtt tud vele élni, illetve “mókolgatja” (Hentai pl), van akinek nem jelentkezik, de engem zavart a dolog, így megváltam a legutóbbi Pixel 7 Protól. Most S23 Ultra van, ami parádés mint telefon, de fotózásban vannak gyenge pontjai. -
spect80
őstag
nekem céges telekommal is szívás volt vele, sőt főleg azzal, mert azt használtam. voda volt a másik. Most asszonynak is voda van, semmi gondja.
Az a sejtésem, hogy a stock és a utólagos volte/5g patchek csak részleges frekvenciákat tesznek elérhetővé, azért van azokkal is gond, míg a Hentai minden elérhetőt.szerk.: ja exynosos telók nálam sem brillíroztak, de az S22U már egész használható volt
-
Crafter32
őstag
Úgy látom a kommenteket olvasva nem vagyok egyedül a problémával. Nagy kicsi a lehetőség amiből lehet választani. Asust néztem még alternatívának, de...
Sonym régen volt, még Sony ION volt ha egyáltalán tudja vki mi volt az. A mai Sony telefonok nagyon tetszenek formára, viszont ahogy nyomkodtam Mediamarktban, nagyon kompromisszumos a használata vagy szöveg írása nekem. Iphonet is próbáltam, formára és anyaghasználatban a legjobbak közt vannak, de az IOS anyira felidegesítet, hogy 4 hónap múlva szintr féláron el kellett gyorsan adnom. Így marad a Samsung, Google és talán a Sony.
Ezért is nem cseréltem le a jelenlegi Samsungomat, mert nem volt mire. Kicsit jobb kamera lett volna benne, gyorsabb is lenne amit sosem használok ki és nagyobb a mérete is az újaknak ami szintén zavarna.
Pixel egy elég jó lehetőség. Csak nehéz rátalálni. Aki nem olvas egy kicsit utána az azt sem tudja létezik. Kérdeztem olyat is róla aki telefonos boltban dolgozott Nokia fénykorában, de hirtelen csak nagy kérdőjel volt az arcán, kis kínai márkákat is jobban látni, mint a Pixelt.
Blackberry volt a legjobb a mai modern telefonok közt, de a telefongyártást tönkrevágták a vezetők. Pedig az OP rendszer még mindig gyorsnak érződik ha bekapcsolsz egy Playbookot.
Nem marad más, venni kell egy Pixelt...😁 Puding próbálja az evés. Ha nem jön be, még mindig ott az A54. -
spect80
őstag
látom nincs új a nap alatt. pixel 6 proval is végigszívtam az itt leírtakat: A12 alatt nagyjából használhatatlan volt a telefon: térerő gondok, hívásszakadás, random merülés, volte, 5g stb. A13-al némileg javult a helyzet, de ott is frissítésről frissítésre javultak/romlottak a hívási képességek, hiába a root és a volte, 5g patch. Persze akkor is ment az elmélkedés és a "szakértés", hogy nagy a szórás a telefonok között és hibás példányt fogtam ki/szar a voda/hibás a sim kártya/az adótorony/a mars és a jupiter együttállása zavar be, stb. Aztán meguntam odaadtam feleségemnek, mert szinte csak fotóz és facebookozik, de próba alapon felraktam a hentai romot és azóta úgy tűnik megszűnt minden hívásprobléma. Vidéken ahol a stock rommal nem volt szolgáltatás ott most majdnem fullos a térerő, hívásszakadás, kiesés nincs azóta.
Csak így meg pont a biztonságnak adtam egy pofont egy ismeretlen forrású 3rd party rommal.
Szóval ez a telefon kb. annyira való Magyarországra, mint egy jobbkormányos autó. használható így-úgy, de nem az igazi. -
Technoman
őstag
Ma jött ki a Google Pixel Fold kamera tesztje, a DXoMark-on. Hááát.... érdekes lett a végeredmény.
Gyakorlatilag a 7a megverte a Fold-ot mindenbe (azonos összértéket kaptak) Egyedül a zoom miatt lett erősebb a Fold -
Fall-N
veterán
Poco X3 Pro telefonon sem működik a VoLTE, minden más telefonban meg igen (Samsungom például), ez is érdekes. Bár lehet MIUI hiba is, a fene sem tudja. Mielőtt eladtam az X3-at szívtam is vele. Yetteles voltam, amivel működött a VoLTE, jó is volt a hangminőség. Miután Netfone-ra váltottam, ami Voda hálózatát használja, már nem működött, így elég gyatra volt a hang híváskor. Lecseréltem a Pocot és a Motorola g32-n működik szépen a VoLTE alapból. A fene se tudja miért működik valamikor és miért nem.
-
MC Pite
veterán
-Vodával van egy csomó hálózati gond, telefontól függetlenül
-Mindegyik szolgáltatónál és minden telefonnál vannak gondok hogy be van-e kapcsolva a volte vagy sincs - különösen a szolgáltató által nem forgalmazott telefonoknál nem akar magától bekapcsolni.
-Yettelnél addig kell hívogatni az ügyfélszolgálatot, amíg valaki leveszi a tiltást. papíron támogatott telefonban 72 órán belül aktiválódik a volte, nem általuk forgalmazott telefonoknál ez magától nem történik meg (átraktam samsung és xiaomi telefonba, abba se akart menni nejem kártyáján).-volte tavasz óta van yettel, telekom, vodánál is gyárilag. [link]
-5G rootolva van. Az hogy engedi beállítani nem azt jelenti hogy van! Amikor a státusz sorban van fent 5G (NSA van még csak itthon) akkor használja a 4G+ és 5G sávokat.+ egy sima és egy zoomos összehasonlító kép P6a/P7a: [link]
-
K82
őstag
LadaLord: ha a jelenlegi telefonodon most látod h aktív a VoLTE akkor a szolgáltató részéről is be van kapcsolva ill. a telefonban is. Elvileg készülékcserekor ennek nem szabadna változnia, én egyszer évekkel ezelőtt bekapcsoltattam és azóta is aktív.
Hallosz: attól még h preferált hálózatnál 5G-t ír nem jelent itthon semmit, szoftveresen van tiltva a nem támogatott országokban. Nyugodtan átállíthatod 4G-re, változás nem lesz. Kivéve ott ahol a Google hivatalosan jelen van mert akkor lesz 5G-d is, az USA-ban pl. elég meglepő helyeken is volt 5G lefedettség amikor kint voltam. A VoLTE állapotát meg tudod nézni a tárcsázóba ütött *#*#4636#*#* kóddal (phone information - jobb felül 3 pötty - IMS service status).
-
LadaLord
aktív tag
Nem teljesen a témába vág, de itt is van szó a VoLTE-ról, úgyhogy felteszem a kérdést. Pixel 7a-rá tervezem lecserélni a jelenlegi Redmi Note 10S-t, de ez a VoLTE dolog kicsit aggaszt, kár volna szívni vele. Yettel flottás a fő sim-em, ill a másik Telekom. Írja most, hogy megy a VoLTE, akkor ez azt jelenti, h a szolgáltatónál is be van kapcsolva ugye, és max a telefonon kell majd bekapcsolni, hogy menjen?
Köszi előre is a segítséget!
-
Kindar
tag
Akkor meg lehet a vállalati flottás szolgáltatás ennyire remek vagy.
Így legalább nem kell mennem értelmetlenül magyarázni az illetékesnek, hogy mit akarok és miért, ha úgysem segít.K82:
Most olvasom, hogy véleményed szerint viszont a voLTE hiánya okozza mégis, különben a privát kártyán sem lenne hálózat olyankor. MC Pite esetében más készülékkel ugyan, de VoLTE mellett is ugyanez a jelenség. -
K82
őstag
Ugyanazokat az antennákat használja ugyanazon a hálózaton, elvileg nem szabadna ebben a formában előfordulnia a térerő problémának.
Cégesnél sajna ilyen, a flotta kapcsolattartót kell zaklatni, az ő érdekük is h normálisan lehessen telefonálni. Van pár ismerős multinál, nekik szerencséjük volt mert 1-2 nap alatt sikerült aktiváltatni. -
MC Pite
veterán
Pont erre panaszkodtak a céges A53nál, hogy nehezen érnek el, elég sokáig tart mire kicsöng. Voda, fizikai simmel, van volte.
savage45: Nem kérdés, mert szeretem a fluid rendszert, alap androidot pár extrával, jó minőségű természetes képeket, és ha nem fejnehéz a telefon.
-
savage45
csendes tag
S21FE vagy ez?
Ti melyiket vennétek? (mondjuk ha az 5G nem szempont) -
Kindar
tag
Azért nem gondoltam erre, mert ott beszéd közben nincs gond, nem szakad a vonal, egyszerűen csak gyakran nincs rajta térerő, de vonalat azt nem bontott még soha.
De akkor teszek egy próbát, hátha sikerül elintézni. Multi cég, flotta... Sok jóra nem számítok, mert eSIM -et sem lehet kérni.
-
Kindar
tag
Akkor már csak a hálózat drop-ra kellene megoldás a céges fizikai SIM-hez. Elég bosszantó amikor hívni akarok róla és 1 percig malmozni kell mire megint van rajta hálózat. A legjobb, amikor a telefon azt hiszi, hogy van hálózat, elindítja a hívást, de egy percig csak hívás indítása felirat van, de nem csörög ki, nem bont meg semmi. (Ilyen volt a 4a esetén is)
-
Kindar
tag
Spigen nekem is. Dobozból kivéve egyből ment rá az üveg.
Igazából ez bőrtípustól is függ. Nekem zsírosabb a bőröm. Kézmosás után csontszáraz kézzel nekem is megy mindig egyébként meg hangulat függően. A 4a sem szeretett ha kicsit nedves volt a kezem, de ez sokkal finnyasabb. Előtte OnePlus 3 volt. Azt imádtam. Annak mindegy volt, elsőre olvasott mindent. -
MC Pite
veterán
-
Kindar
tag
Sziasztok,
Én csak pár tapasztalatom szeretném megosztani. 2 hete használom nagyjából a készüléket:
-vodafone hálózat szívás. Dual SIM módban van használva. A fizikai SIM-en láthatóan is gyakran nincs hálózat. A privát kártyám az eSIM, azon van adat is. Ott hálózat csak ritkán nincs, de gyakori, hogy hívás közben amikor hálózatot vált a készülék, akkor szakad a vonal. Hívtam a Vodafone-t. Tippnek olvastam a VoLTE szolgáltatás hibát, hogy nem támogatott a készülék, de a hálózat próbálkozik. Ki akartam kapcsoltatni a szolgáltatást, de nem volt aktív. Így bekapcsoltattam. Azóta hívás közben van HD felirat a számláló mellett. Tisztább a hang és még nem volt bontott hívás. Ennek még csak 3 napja, szóval nem biztos, hogy megoldás. Beállítás módosítás előtt volt recsegés is az én oldalamon, azóta az sincs.
- melegedéssel nekem még nem volt bajom, de ugye ez használattól függ. Nem játszom, de sokat használom youtube, és egyéb streaming szolgáltatásokra, igaz csak wifin. Mobilnet, Bt füles és Spotify sokat szokott menni fekete bringás táskában, úgy még nem volt vele gond.
- ujjlenyomatolvasó: azt hittem, hogy a pixel 4a-ban rossz... Jelentem abban szuper. Ebben 40-60 a sikeres olvasás aránya. 40, hogy olvas... Ellenben az arccal történő feloldás áldás. (Nem biztonságos, de államtitkok nincsenek rajta.)
- akkumulátor: még most jobban bírja mint a 4a, de így is naponta töltöm, igaz 80%ig csak.Hirtelen ennyi jutott eszembe. Ha valakinek van kérdése, ne tartsa magában, ha tudom a választ, segítek.
-
Zsolt,72
senior tag
A dobozon sincs feltüntetve? Mármint a Google esetén.
Most nem otthon vagyok, így.nem tudok ránézni (pedig van egy szép gyűjteményem Almás dobozból is), de úgy emlékszem, itt olyasmit ír, hogy „tervezve az Egyesült Államokban, összeszerelve Kínában/Vietnamban”.
„Azt, hogy hol szerelik össze szerintem lényegtelen, ameddig jó a végeredmény.“
Ezt én is így gondolom.
-
Fall-N
veterán
válasz
Zsolt,72
üzenetére
Google nem nagyon publikálja, ki szereli össze. Sok komponens Samsung, így adott lenne, hogy ők, de előbb tudnám elképzelni, hogy a Foxconn vagy más kínai OEM.
Azt, hogy hol szerelik össze szerintem lényegtelen, ameddig jó a végeredmény. Az viszont nekem is szimpatikusabb, ha nem kínai szoftver van és nem az adatvédelem miatt, hanem mert jobb a stock Android. MIUI-t használtam múlt hétig vagy 4-5 év hosszan. Bár nem utáltam meg, de sokkal jobban működnek a dolgok nélküle. Vannak persze normális kínai szoftverek is, például a BKK csoport tagjai (Realme, Vivo, OnePlus), amik kevésbé vannak teleaggatva saját szoftverrel. Motorola is ezért szimpatikus, meg a Nokia is az lenne, az az ár/érték arányon bukik meg. Ezért vettem a POCO után Motorolát. Sony is jó lenne, de ők totál elmentek rossz irányba (távirányító képarány és borsos ár).
-
Random felmelegedést a Oneplus One telefonom csinálta, garanciába cseréltek benne alaplapot anno.
Pixel 3a is csak egyedül a hosszú úton a navigálásnál a nagy melegbe szokott hisztizni, hogy túlmelegedés elkerülése érdekében bizonyos funkciókat kikapcsol.Megrendeltem reggel a telefont.

Este leadom a rendelést XtremeSkins-re. -
-
Fall-N
veterán
válasz
Crafter32
üzenetére
Sajnos olyan telefon már nem nagyon van, ami nem kínai. Már a Motorola is a Lenovo kezében van, mondjuk engem nem zavar. Egyedül a Pixel és az iPhone "amerikai", de ezek is ott készülnek. A Nokia is annyira finn, mint a Motorola amerikai, azaz semennyire.
Szerk.: Sony kimaradt.
-
Crafter32
őstag
Vannak kínai márkás tárgyaim nekem is ahogy mindenkinek és természetesen én is tudom minden ott készül, de valamiért nem szeretnék "kínai" telefont. Így gyorsan le is szűkül a kínálat.
Tokot mindenképpen rakok rá, de azért mégsem szeretnék olyan színű telefont amit nagyon nem kedvelek. Talán marad így a fehér, de nálunk a családban a lányok mindig fehéret választják, így nekem az is kicsit női.
-
lovas93
tag
Igen, ettől félnék én is, mert alapvetően mikor elutazunk, vagy autóval mennem kell valahova, akkor kb csak a telefonomra vagyok utalva. Éltem át hasonlót anno egy Sony Ericsson Xperia-val még időszámításunk előtt.
Eltévedtem autóval és ahogy bekapcsoltam a mobilnetet meg a navigációt, a telefon 80%-ról elég gyorsan kikapcsolt... Szóval az olyan mély nyomott hagyott bennem, hogy soha többé nem szeretnék ilyet átélni. -
MC Pite
veterán
Kevés megbízhatóbb telefonnal találkoztam a pixelektől idáig (P6a bezárólag). Szóval értem is hogy miről beszélsz, meg úgy vélem hogy nem pont ezekre vonatkozik. Biztos nagy számok törvénye alapján előfordul, de szifonjaim röhejesen bírták a navigációt, csak és kizárólag a befúvóra rögzítve és oda hideg levegőt fúvatva lehetett használni ha sütött a nap. És mint nemrég írtam, az A53asaink téglaként merütek németből haza navigáláskor AA_-val, úgy, hogy a gyári kábellel a fejegységre voltak dugva. Kibírtuk röhögés nélkül, de a privát One Plus, Pixel és Xiaomikészülékeinkkel nem volt ilyen gond, de mind három A53 lassan merült töltés/AA navigálás közben. Enyém 2 óra alatt 4%ot töltött, de legalább nem merült (navi, spotify, waa).
Igaz, 6x %ról alig egy nap alatt kikapcsig merült a P7a, úgy, hogy nem használtam (pár értesítés jött rá) - de az elején jellemzően dolgozik, optimalizál (frissítés után volt épp). Így kipróbáltam, hogy pármásodpercenként töltött a PD töltéssel 1-1%-ot.
De ez pár nap alatt kisimul gondolom ennél is mint elődeinél, meg ha használom, látom nyilván.Amikor navigálás meg fontosabb videózás közben cserbenhagy egy készülék, az nem kicsit dühítő/patthelyzet, az tuti.
-
Nem sokkal tud kevesebbet mint a normál Pixel 7, jó vétel lehet majd ez is, ha nem zavar az 5G hiánya pl.
-
lovas93
tag
És elvileg nem is minden készülékre jellemzőek ezek a problémák, de nekem ez már bőven kimeríti a megbízhatatlanság fogalmát. Nekem a lassan 5 éves Xiaomim simán kibírta a görögországi nyaralást 35 fokos, árnyék nélküli strandolás közben is és fotózni is tudtam vele. Lehet, hogy nem Pixel szintű képeket lő, bár nekem így is tetszetősek, de ha már cserélek, akkor nem szeretnék naponta ide irkálni, hogy másnak is csinál-e hülyeségeket a telefonja.
-
xhege
veterán
A magam részéről szeretem a Pixelt, de én is jártam úgy egy rendezvényen mint amit a kolléga leírt. Céges konferencia volt elkezdtem fotózni, és pár videót készíteni, amikor a telefon felforrósodott, majd kikapcsolt. A konferencia szobahőmérsékleten zajlott novemberben. Igaz máskor nem tapasztaltam ilyet, de sajna nem egyedülálló dolog ez.
-
Cyborg
őstag
Én erre meg azt mondom, hogy volt jópár telefonom már eddigi 44 évemben, és soha egyik se volt ennyire stabil, mint a jelenlegi Pixel4A-m, és sohe semelyik nem húzta eddig nálam. Tudom, nem 7A, ne is folytasd. Rendbe lesz rakva a 7A is, nyugi.
Szerintem azon a rendezvényen, ahol felforrt a pixel, ott felforrt még jópár egyéb márka is, csak nem írták be a topikba.
...ennyi pénzért, ilyen fizikai méretben, ilyen képminőséget, és megbízhatóságot nem kapsz. Szerintem -
lovas93
tag
Pont pár kommenttel feljebb írta valaki, hogy szerette volna megörökíteni a lánya ballagását és a telefon túlmelegedés miatt nem engedte használni a kamerát... Nekem fontosabb, hogy egész nap a rendelkezésemre álljon a telefon és ne csináljon olyat, mint mondjuk a kollégámé, akinek random felmelegedett és 80%-ról 20% körülre esett a töltöttség. Irodában nem volt gond, mert van töltő, de ez egy túrázás vagy utazás alkalmával igen kellemetlen tudna lenni.
-
Crafter32
őstag
4éves az A40-em, valamit lassan tényleg venni kellene, de mind tepsi vagy irreális árú. 160-170 ezer környékén van most a 7a, ami nagyon jó, Btel vagy Partneronál.
5G nem érdekel, minimálisat netezek wifi nélkül. Úgy tudom a Volte is megoldodott, ráadásul nem vagyok Vodafoneos sem. Töltési hisztit abszolút nem értem, nekem inkább felesleges beszólógatásnak tűnik, hogy bizonyítsa a jelenlegi telefonja jobb nála.
Legnagyobb gondom a telefonnal, hogy nincs fekete színben csak a krematorium szürke van.Azért kíváncsi leszek még a 10 V tesztre is, A54 melett még az lehet alternatíva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- 131 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Gyári garanciával Digitalizáló tábla XP-PEN Artist Pro 24
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sajnos van ez a jelenlegi Pro 7, amit a "zöld manósnál" 300k alatt megvehető. Ez számomra egy emészthetőbb ár. A honor jelenleg az S23Ultránál is drágább.
)

(összehasonlítás végett, a Samu Foldja sem volt még megjelenés idejében ennyi, pedig az a márka is kezd egy túlárazott Apple lenni)

De ez pár nap alatt kisimul gondolom ennél is mint elődeinél, meg ha használom, látom nyilván.