Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
A motorok sebességét, sebességkülönbségét látod így is. Elvégezhetem én is a teszteket, ugyanazt az eredményt kapom Win7 x64-en is. WonderCSabo kolléga le is írta már több hsz-ben is. Sunspider teszten Fx elveri a Chrome-t, Kraken-ben szorongatja, erre gyúrnak még kicsit, hogy utolérjék.
-
pete_21
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Nem. Windowst használok én is, mint ahogy a felhasználók többsége.
Sk8erPeter: A #5495 hsz-eden jót röhögtem.

-
pete_21
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
Mivel én leginkább a Firefox-ot ismerem, ezért a Chrome-ot leginkább azzal tudom összehasonlítani.
Sebesség alatt mit értesz? Mert ha a UI válaszképességét, abban tényleg jobb a Chrome, bár már hallottam embereket, akik a Chromeban pont ezt kifogásolták... Ha a javascript teljesítményre gondolsz, akkor nézd meg ezt az oldalt. Kraken-ben jobb a Chrome, Sunspiderben viszont a Firefox veri. V8 bench meg tudtommal a Google tesztje, szóval nem lehet készpénznek venni. Egyébként ezek olyan eltérések, amit általános használat közben nem veszel észre.
Nálam a Chrome több memóriát eszik, de egyébként aki manapság 2-4-6 Gb (vagy még több) memóriával azzal foglalkozik, hogy 50 Mb-tal több memóriát eszik a másik böngésző... Az meg is érdemli. Nem azért van a memória, hogy használjuk?
A közérthetőség mit takar?
Egyszerűségre: nézd meg az Fx4/5-öt, IE9-et, ezek se bonyolult alkalmazások. Az átlaguser ugyanolyan könnyedén elboldogul velük, mint a Chromemal. (Feltételezem az Operával is könnyen el lehet boldogulni, bár ezt régebben használtam csak.)
Abban egyetértünk, hogy manapság az egyszerűségre, letisztultségra mennek rá. De már szinte minden böngésző olyan, hogy az átlagfelhasználó gond nélkül elvan velük, nem igényel egyik sem különösebb szakértelmet. Fx4/5, IE9 semmivel nem bonyolultabb, összetettebb, mint a Chrome. Nem igényelnek több szakértelmet.
Hogy egy gyereknek mit ajánlanék? Én személy szerint a Fx-et, de ez tényleg szubjektív. És azért ezt, mert nem látom, a Chrome miben lenne jobb, és nem látom, miért lenne alkalmasabb egy kezdő felhasználónak/gyereknek. -
pete_21
addikt
válasz
idegen lény
üzenetére
És ezeket a baromságokat te el is hiszed? Szerinted miben lett a Chrome az etalon, amit mindenki követ?
Mi az, amit a Chrome bevezetett, és mindenki átvett tőle? Miben nyújt a Chrome többet, mint bármelyik másik böngésző??(#5476) idegen lény: "A króm olyan elképesztő iramot diktál a fejlesztésekben, hogy ma már mindegyik őt próbálja követni/másolni."
Az egy dolog, hogy milyen gyakran adnak ki új verziót, de figyeled, hogy mik az újdonságok? A gyors fejlesztési menetrendnek köszönhetően lehet, hogy egy főverzióváltásnál alig van benne újdonság, amit az átlaguser észrevesz, vagy éppen használna.
És megintcsak: miben követik? Miben másolják a többiek?? -
pete_21
addikt
Biztos hülye kérdés, de a 9-es Chrome-ban már mindent gyorsít a GPU? Ha jól emlékszem, a 8-asban még nem, ott talán a canvas elemek voltak csak gyorsítva. A 9-esben már mindent a GPU gyorsít (képek, szöveg, felhasználói felület stb.) ?
Vagy majd a 10-esben lesz teljes GPU gyorsítás? -
pete_21
addikt
A Chrome leginkább azért új a listán, mert nemrég tett szert ilyen arányú piaci részesedésre.
De szerintem nem baj, hogy rajta vannak ezek a szoftverek a listán, mert ez azt jelenti, hogy foglalkoznak velük, mind a fejlesztők, mind a támadók. Mellesleg a biztonsági réseket mindig prioritásként kezelik, szóval ezek már biztosan ki vannak javítva (nagyjából mindegyik említett szoftverben).
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tanuljunk angolul!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Anime filmek és sorozatok
- Battlefield 6
- Arc Raiders
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Yettel topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest