- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
"milyen kapcsolattal jön be? :https// mert azalatt nem megy a chat"
Már hogy a büdös francba' ne jönne be, ne állíts már ilyeneket, mielőtt utánanéznél...
Nálam alapértelmezettként https-kapcsolattal megy a Fácsé, és attól még megy a chat...
Az, hogy sokszor a Fácsé szarakodik, megszakad a csetkapcsolat, stb., az egy másik kérdés, és az totálisan böngészőfüggetlen, és ahhoz sincs semmi köze, hogy sima http- vagy https-kapcsolaton keresztül használod-e. Nem is értem, honnan szedted, hogy https-kapcsolaton keresztül nem megy a cset...A többiekkel egyetértek, hogy a Fácsé immár egy nagy kalap fos lett, az idők múltával nem hogy egyre jobb lett volna, hanem egyre szarabb, rendkívül erőforrásigényes, nagyon sok probléma van vele, instabil, stb. Ettől függetlenül tény, hogy még mindig ezerszer jobb, mint az erőltetett iwiw, ahol utánozni szerették volna sok mindenben a Fácsét, de sajnos minél inkább erre törekedtek, annál szánalmasabb lett az egész.
(#5979) bAtt001: szoktak szórakozni a fiókoddal?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nincs ilyen "bug"...
Ha Tibivel a Facebook Theater Mode-ra gondoltok, akkor ott nem lehet lementeni a képeket közvetlenül jobb klikkel, mivel egy külön vászonon jelenik meg a kép, és...na, nem kezdem el magyarázni, másképp van megoldva.
Ha a külön vászon jön elő, nyomni kell egy F5-öt, és eltűnik a vászon, máris tudod menteni a képet. Mondjuk én inkább felraktam extensiont (lásd a linkelt cikkben a linkeket), ami eltünteti a francba.(#5892): MooTools-ról kérdezd ntomkát.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát mondjuk amiket a Dragonfly-jal kapcsolatos problémákkal kapcsolatosan korábban ntomka leírt, azok nagy része tényleg nagyon zavaró, pl. az nagyon ratyi, hogy konzolra kiíratok egy objektumot, és nem lehet azonnal helyben a konzolon vizsgálgatni, ahogy a Chrome-nál (vagy Firebugnál). Meg az is, hogy nem lehet több példányt futtatni a Dragonfly-ból, csupán egyet, plusz ha elindítom a fejlesztőeszközt az oldal betöltése UTÁN, akkor újra kell töltenem F5-tel az oldalt ahhoz, hogy láthassam a konzolra kikerülő (hiba)üzeneteket (oldalbetöltéskor). Ez Chrome esetén mind meg van oldva.
Plusz az is, hogy Chrome-nál egy konfigfájlban egyből beállíthatom, mely oldalak esetén lépjen érvénybe a kiegészítőben lévő script, ne kelljen szarakodni azzal, hogy az összes, az oldalt módosító JS-fájlba belegányolom, hogy melyik oldalakat akarom majd manipulálni (oldalspecifikus kódok esetén). Ezenkívül külső scripteket is az általam tetszőlegesen megadott helyről tudok Chrome-nál betölteni (a kiegészítő könyvtárstruktúráján belül), azok időzítését is be tudom állítani, stb. Ezek Operánál mind hiányoznak. Nagyon gáz, és nagyon csalódott vagyok, hogy az Opera ezt ennyire elb@szta.Pedig eléggé kedvelem a böngészőjüket.
Nemsokára újra fogom telepíteni a vindózomat meg az Ubuntu-t is, úgyhogy megint lehet, hogy felgyorsul kicsit a Chrome-om.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Egyébként ki tudja, lehet, hogy még a végén ez a szó is része lesz a magyar nyelvnek, ugyanúgy, ahogy a "komputer" (pl. "komputerzseni"
), "fájl", "flopi" és hasonlók, hátha lesz egy "kressel" szó.
(#5129) laszlohu: az angolt a magyar helyesírás szabályai szerint kisbetűvel kell írni!
Neveztessük át a fórumtémát (júúúj, majdnem topicot írtam!
) "Google Chrome+nyelvtanóra napi 15 percben" címűre.
laszlohu: amúgy múltkor én is kaptam nyelvtani kioktatást, pedig kétlem, hogy rászorulnék.
Úgyhogy nézd el ezt.
DE Te tényleg elképesztő sokszor használod tök feleslegesen a "crash-el" szót.Mellesleg a magyarosított szavak sokkal rosszabbak, mint a crash-el, ez tény, lásd pl. az "applikáció" szót - ilyen nincs, mégis használják, még szakirodalmakban is. Olyan szó van, hogy "alkalmazás", ha már az "application" angol szóról fordítunk.
-
koshmar
veterán
Ő még annyira sem ért ezekhez mint én... (az már rekord
)
Szóval ha végig csak övé lett volna az asztali gép, akkor még ma is IE8-cal tolná...
Én raktam fel a Chrome-ot, még abban az időszakban, amikor új alternatívákat kerestem az IE leváltása.
Elsőre bejött, azóta is csak az van rajta, mint böngésző. -
Namelesske
addikt
Már már fanboymód lelkesedik, és minden kommentben hozzáteszi, hogy chrome, egyszerűen agyamra megy nekem is ez a hozzáállás. Jó megértem hogy jó szoftver, de kit érdekel hogy 70 komment után is az ie8 félpercig töltött be a chrome meg 1mp alatt. Sokszor inkább nem is írok semmit, mert még bannolnának flame keltés miatt. Nekem nem is lenne bajom, de nem valami releváns a véleménye így, hogy nyilvánvalóan nem ismeri az összes böngészőt, meg magát a szoftvert amin fut.
Ui: Bocsánat ha megbántottalak
-
koshmar
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
userscripts.org - prohardver.hu : forum : hotkeys in editor
[Opera, Firefox és Chrome]Ez működik Chrome alatt is (épp most használom - 10.0.648.204).
De ennek semmi köze a srác által felvetett problémához, ez csak a hsz. írásakor használható hotkey-gyűjtemény. -
koshmar
veterán
-
Sk8erPeter
nagyúr
Attól még, mert a Te egereden a középső görgő gombként is használható, nem biztos, hogy másnál is...
Van pár olyan egér, aminél a görgő csak simán görgő.
Mellesleg Chrome-nál is úgy működik, mint pl. Operánál, középső gombra (amennyiben tényleg a middle button-re van beállítva, nem bírálja felül semmi szoftver) új fület nyit linkre kattintva vele.(#3981) ntomka:
"Hát ez a középső egérgomb gyárilag így működik."
Csak annál kavarodhat meg a dolog, akinél fel van telepítve pl. Logitech SetPoint, ami alapértelmezetten felülbírálja a középső gombot, és zoomolási lehetőséget ajánl fel. Persze ezt vissza lehet állítani a sima középső gomb funkcióra, első dolgom volt.(#3975) ntomka:
A "natív" 64 bitest jelen esetben hogy kell érteni? Eleve a megfelelő könyvtárakkal fordítják le, amikor írják a programot, és így közvetlenül az oprendszer 64 bites eszközeivel, adatstruktúráival, blabla tud operálni, vagy mi? Kicsit OFF, de most ez kicsit homályos. -
koshmar
veterán
-
-
wxppro
aktív tag
Na, újraraktam a win7-et, és avasttal együtt felraktam a Chrome-ot. Ugyanaz a jelenség, 2 órát működik hiba nélkül, aztán elkezd leállni. Megint akkor kezdte az elsőt, mikor a kezdő oldal ikonra kattintottam. Most már kicsit idegesít, mi a fene baja van? Semmilyen bővítmény nincs még telepítve.
-
wxppro
aktív tag
Oprendszert írtam, W7 64bit, tűzfal ami a winfosban van, Chrome meg amit beajánl letöltésre a keresőoldalon, gondolom az a Stabil.
Opera és Explorer 8 sem megy, ellenben a Mozilla hasít ezerrel, csak én a Chrome-ot szoktam meg.
Opera macerás, azt állítgatni kéne (mondjuk a Java az istennek nem megy rá, még telepítés után is azt jelzi, hogy nincs), Explorer meg olyat csinál, hogy megnyitsz egy google.hu-t, írnál valamit a keresősávba, leütsz bármilyen betűt, és bedob egy ablakot, hogy az IE működése leállt...
A chrome meg minden 5. kattintásnál kék képernyő, szomorú pálcikaember-fej...Ja, és avast home a vírusírtó...
-
ntomka
nagyúr
Majdnem olyan, mint a Chromium daily, annyi különbséggel, hogy nem minden build kerül át ide, de sokkal gyakoribbak, mint a dev verzióban. Értsd: a devben kb. heti frissítés van, a canaryban 1-3 napi.
Már benne van a 7-esben, és hamarabb fog jönni, hisz e hónapban átálltak 2-3 havi főverzió frissítésre. Most bekapcsoltam, és a GPU renderingen kívül a videó és layout rendering jól működik (persze ez linux, így némi driver inkompatibilitás bejátszik).
-
ntomka
nagyúr
"Előreláthatóan mik várhatók a közeljövőben ő is kap hardware acceleration-t ??"
Ezt nem tudni pontosan, de már dolgoznak rajta. Szerintem a konkurensekkel közel egy időben adják majd ki.
"Most akarok váltani operáról , és ez az eggyik alternatíva , mi igaz abból hogy 10 kiegészítőnél , kb 50 tabnál őrületesen belassul a böngésző??"
Semmi.
"A Chrome extrém memóriahasználatát nem lehet vhogy lecsökkenteni."
Nem. Ez több tényezőből áll össze. Ha nagyon érzékeny vagy erre, akkor kevesebb kiegészítőt kell használni, vagy még ajánlottabb a Firefox, jelenleg ő fogyaszt a legkevesebbet.
-
törölt tag
-
pethYeti
addikt
Senki se fog haragudni rád, hogy Chrome.ot használsz főleg nem ebben a topikba, te döntésed, én Fox-al kezdtem közben kis Chrome, most csak Opera
Számomra ez a leghasználhatóbb, program viselkedését tekintve e leggyorsabb.
Az Opera rossz build-je meg egy béta volt amit csak az adott blogon lehet letölteni, a beta-kat mindenki saját felelősségre próbálja ki ezért kár hibáztatni az Opera-t...
És sok esetben igaz, ezt ne értsd magadra, hogy az Opera-t inkább a "tapasztaltabb" usereknek szánják, a Chrome nekem túl fapados még a kiegészítői ellenére is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Drón topik
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Formula-1 humoros
- Sorozatok
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Villámgyors internet, egyetlen kártyával!
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest