Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• td

senior tag

válasz Gabás #3987 üzenetére

A telefont felejtsd el, most nem az a lényeg, hanem csak maga a GMail-es cím. ;) A telefon csak annyiból érdekes, hogy azon keresztül csináltam, és ott egy alkalmazás felületén kellett megadni (a Market kliens volt, ha minden igaz, de lehet, hogy magának az Androidnak a része).

Szóval a létező accountomhoz aktivált egy GMail fiókot/címet. Most ha ez gyakorlatilag annyit csinál ilyenkor, hogy a Google Profile-hoz megadja a GMail-es címet (amit frissen létrehoz), amit ki lehet úgy cserélni, hogy regelek egy új GMail fiókot, és átállítom, akkor nyilván nem lehet utólag változtatni.

Ha viszont ilyenkor komolyabb összeláncolás van a GMail és a Google Profile között, és innentől kezdve már fixen az az e-mail vagyok én, amit kreált, és ez nem változhat, akkor jó lenne, ha magát a usernevet (az e-mail címben) át tudnám írni. Eddig nem nagyon láttam át, mit művel a Google, mert ezt a folyamatot pl. úgy nevezte, hogy a GMail fiók aktiválása, vagy valami ilyesmi. Persze ez ilyen marketinges-felhasználóbarát akármi, hogy elfedjék a technikai részleteket, csak most ettől nekem sem teljesen tiszta. Telón ment az egész, mint a karikacsapás, és ettől tűnik nekem úgy, mintha az e-mail cím csak egy paraméter lenne, amit akár át is írhatok, és akkor onnantól az lesz a GMail-es címem.

A belépés meg egy adott e-mailemmel történik a GMail-be, ami a Google Profile-os regnél is a belépéshez használt e-mail cím. Ezt sem használhatnám újra fel egy második GMail-fiók reghez, ha jól sejtem.

Új hozzászólás Aktív témák