Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Szten Márs

nagyúr

válasz nap #14129 üzenetére

A gyorsabban szinte kizárt, sőt, szinte nélkül: kizárt - próbálj így pengetni, amíg az ujjbegyed/körmöd átverekszi magát a húron, az jóval (!) hosszabb idő, mert nem egy ponton kell ezt megtennie, hanem a szög miatt egy kiterjedtebb szakaszon (ami persze még mindig kicsi, de már nem pontszerű). Emiatt a pengetés egyenletessége is romlik, vagy legalábbis nehezebb elérni, hogy egyenletes legyen. Amúgy lágyabbnak igen, lágyabb lesz, de ahhoz elég jóval kisebb döntés is, a merőlegeshez képest.

Amúgy ha ujjal pengetésnél azt akarjuk, hogy nyújtottabbak legyenek az ujjaink, a csuklónkat nyomjuk ki, olyan mértékben, ami épp elég. Mintha egy (adott esetben akár háromlábú) emberkével akarnánk lépegetni a húrokon... minél jonnan kinyomjuk a csuklónkat, annál jobban kiegyenesedik az emberkénk és annál nyújtottabbak az ujjak és annál erőteljesebb boltívet alkot a kézfejünk meg az alkarunk. Ezt fokozottan érdemes alkalmazni, vagy legalábbis próbálgatni, olyan alap pengetési technikáknál, mint mondjuk az apoyando - meg amúgy is, gyorsabbá, gördülékenyebbé válhatunk vele.

atidzsiforc:
    Teljesen egyetértek. Nem is az a baj, hogy így gitározik, gitározzon így. Amin leakadtam az inkább az, hogy egy oktatóvideóban teszi, ami szerintem nem túl szerencsés. Főleg, hogy az ilyen videókat a kezdők nézik, és egy kezdőnek szerintem ez tökéletes arra, hogy teljesen szétessen a pengetése (már egyenletességre), és ha beidegződik, baromi nehéz átszokni is.

Új hozzászólás Aktív témák