- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nunder
őstag
válasz
Eastman #13296 üzenetére
Én ezzel nem is vitatkozok, és nem szeretetem volna senkit sem megbántani, csak akkor abban a pillanatban tartottam ott, hogy ha elmegyek mellette szó nélkül, akkor lehet, hogy többet nem nézek be. Tudom, hogy én jöttem később, de ha már demokrácia, akkor ez csak egy vélemény a sok közül.
Plazmacucci: megnéztem, de sajnos nem tudom, hogy a kis kedvenc mire értendő
Talán Mick Jagger csípőmozgása vagy Keith bácsi Telecastere? Mert utóbbi nekem is igen tetszetős
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #13277 üzenetére
igazi kincs!
august förster, frankó zenekar!
és Lacibácsi az ÖBB-ből. pár éve sokszor összefutottam vele debreceni kocsmákban, mindig sorolja a kezdő 11et nemtom melyik csapatból, és röhög, mint a gép!ismered a rocklenyomat '94 kazettát?
ó ha azt elő tudnám keríteni valahonnan.. -
izomhod
őstag
válasz
Eastman #13273 üzenetére
erről a képről eszembe jutott, hogy amikor kerestem gitárt a gs-en, találtam egy jó kis squiert, felhívtam a srácot, tip top, közel is volt, ára is oké.
a beszélgetés végén közölte, hogy mivel ő zongorázik, és a billentyűire ráírta a hangokat, ezért a gitáron a nyakba pár helyen bele vannak karcolva a hangoknem barbároztam be, mert úriember vagyok, de hamar elköszöntem
-
nesa
veterán
válasz
Eastman #13270 üzenetére
Mar korabb is irtak hogy 99 es, hogy mikor keszult nemtudom nemvoltam ott, de nehuzd fel magad mert nekem nem tetszik, inkabb hallgasd nagy kedvencem.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #13257 üzenetére
'99, Cserkó volt itt a gitáros. Molnár Levente 'Cseresznye', most egy éve, hogy kilépett, és a helyére jött Sidlovics 'Sidi' Gábor. Cserkó jelenleg New York-ban van és az új zenekarával dolgozik. '92-től '12-ig volt a 'csapda szólógitárosa, előtte Lukács Laci (most ének, basszus).
-
-
M@trixfan
addikt
válasz
Eastman #13023 üzenetére
Meghallgattam a YT csatornáján a tanárnak a zenéit és nagyon színes, biztosan jó tanár. Nekem sajnos volt olyan ahol nem volt pengetés szinte semmi és konkrét dolgokat sem volt hajlandó tanítani. Zeneiskolában, netán akadémiában másról sem szól a dolog. Én csak arra akartam utalni, hogy nyugodtan bele lehet pengetni egy zenébe, stb...
-
mandras81
senior tag
válasz
Eastman #13122 üzenetére
Köszi a választ!
Az a baj, hogy csak a linken szereplő boltnál van hitellehetőség, és 60-70-et még ki bírnék pengetni kp-ban, de 100 felett már nem igazán. Ahhoz meg nincsen pofám, hogy bemenjek valahová próbálgatni, majd a neten megrendeljem máshonnan...
A hangmester.hu balkezes gitárok fórumán is feltettem a kérdésemet, ott még a Cort KX1Q-t kaptam alternatívának, de abból csak tigriscsíkos mintázatút látok, ahhoz meg valahogy nem fűlik a fogam.
Nézelődöm tovább, sajna a balkezességem úgy látszik, hogy nagy hátrány használt gitár terén. Mondjuk, most megerősítettél abban, hogy talán újat érdemes inkább venni, bár valakitől meg azt hallottam, hogy a használt azért "jobb", mert nagyon rövid idő alatt rakják össze ezeket az alsóbb kategóriás gitárokat, és ezért előfordulhat, hogy egyes darabok jobban vetemednek, mint a többi. Bár, gondolom erre is jó a két év garancia.
-
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #13015 üzenetére
Pentaton, blues pentaton, dúr pentaton, moll pentaton.
Ebből a bluest és a pentatont megtanultam múlt órára, a dúrt nem tudtam, a moll-t nem tanultam. A mollt megtanultam erre az órára, a dúrt még mindig nem, nem értettem. Aztán megmutatta, szóval már csak gyakorolni kell.
-
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #12945 üzenetére
lecsekkolom holnap a dalokat, most superbowlos buli van nálam
Jeff Healey While my guitar.. ezt ismered?
nagyon szép dal, főleg így -
nap
addikt
válasz
Eastman #12810 üzenetére
Igen. 3 nap alatt 352 megtekintésem volt, abból 4 vagy 5 az enyém.
Bár én nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan elviszik, mert Les Paulok is szobroznak ott, hasonló árban.
Egy kicsit szomorú vagyok, mert szerettem, de örülök is, mert új lehetőségek előtt nyitotta meg az utat.
Azt gondolom, hogy jó kezekbe került. -
Tv
senior tag
válasz
Eastman #12768 üzenetére
Balkezes gitárosok nyomták így főleg régebben, hogy bármikor tudjanak egy sima jobbkezes gitáron is játszani. Nagy poén lehet amúgy ha valaki aki így játszik és lemegy egy próbaterembe és normálisan tartva a jobbkezes gitárt épphogy el tud játszani egy-két hangot (met ugye fordítva szokta tartani), aztán benyög egyet, hogy "ja bazeg hát fordítva tartom.." megfordítja aztán vereti Hendrix sztájlban
Az emberek meg WTF
fejjel néznek
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #12747 üzenetére
10-12?
Ahogy tudom, két szólóból áll az a szám. Az elsőnek az első fele ez (inkább harmada), amit leírtam, meg előtte 4-5 hang. Ez már megy normál tempóban, de meg akarom tanulni rendesen, mert össze-vissza vannak az ujjaim.
Mármint hogy inkább úgy játsszam a számot? Értem. Mindjárt megnézem, Cserkó hogy csinálta
--
Egyébként azt vettem észre, hogy egyre inkább próbálom elhagyni a más által leírt tabokat (pl. Guitar Pro-ba beleírva: "Én így játszom"), de mivel fülre nem igazán tudok levenni számokat, egyre több koncertet nézek, amit látok, fogok, onnan pedig próbálkozok, melyik hang is lehet a következő. Persze így sokkal lassabb, de sokkal jobban élvezem.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #12745 üzenetére
Úgy bizony, baján, Danubia Zeneiskola. (azt hiszem
)
Van egy ismerősöm, ő basszusgitározik, Pesten tanul valamilyen zeneművészeti középsuliban és mikor kérdeztem, ismeri-e, rögtön rávágta, hogy igen, már zenélt is vele.
youtube-----------------------
És akkor már kérdezek is.
A Föld és Ég szólójának van egy ilyen része:
____________________________________________12 15
__________________________________13 15 17
________________________11 12
________________12 14
________12 14
12 15Bocs, jobban nem tudtam leírni. Na, szóval. azt a bizonyos 13-15-17-et a H húron hogyan fogjam? Mutató-középső gyűrűs? Illetve, az összes többit hogyan fogjam?
ui:
Utána jön egy visszaugrás
-
-
12~
12~
-
-
-
Ezt milyen ujjakkal kellene? -
sajtee
őstag
válasz
Eastman #12743 üzenetére
Zenesuli, de egyedül vagyok, elektromos gitáron tanulok, erősítőt is hoz be. Már régebben linkeltem a youtube-ját, ha érdekel, előkeresem. Van egy Fender Stratocaster-e (mintha első órára HSS-t hozott volna, de múlt héten már nem.. talán 2?
) és szerdán mondta, hogy épp (akkor) tegnap, azaz kedden vett egy olyan ládát, amit Slash használt annak idején. Az óra vége felé elbeszélgettünk a gitárosokról, nagyon jó arc.
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #12741 üzenetére
Voltam ám, a héten megint megyek. Jó, hogy szólsz, kéne kis zeneelméletet is tanulni.. Holnap megyek, leigazolja a 8-9. órám, ennek örülök (csak 9. van, 8. lyukas). Nagyon érthetően elmagyarázta, még egy ilyen hülye, mint én is megértettem, mi micsoda. Azt mondta, az első hónap ezzel megy el, szóval még nagyjából 2-3 óra gondolom.
-------------------
Az a gond velem, hogy szólózásnál soha nem tudom, melyik ujjammal kellene lefogni az adott hangot, ezért nem tudok elég gyors lenni.
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #12711 üzenetére
nem ez lett belőle, bevallom nem tanultam meg
viszont egy óra után átvettem a gitárt
háát, olyan volt, mint egy ukulele, beletelt egy kis időbe, míg rájöttem, hogy hiányzik az a 30 centi a végérőlnagyon szépen el tudtam játszani az egy barrés akkorddal és a megfelelő effekttel, még szólóztam is, találtam hangokat, amik illettek egymáshoz
-
sajtee
őstag
válasz
Eastman #12555 üzenetére
Nagyon sok dologban segített, aminek eddig nem értettem a miértjét, egy óra alatt. Azt nem mondom, hogy kár ezért a fél évért (?), mert legalább megtanultam jól fogni ezt-azt és nem teljesen tudatlanul mentem oda, így talán könnyebb volt. Már használtam is a tudást, amit kaptam, szóval király
Egyébként ritmustechnikákat vettünk. Azt mondta, jó a ritmusérzékem.
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #12541 üzenetére
érdekes amúgy
easyjeten láttam már egy srácot, ott puhatokban felengedték neki a fedélzetre, de hogy ott hova tették, nem láttam
ha nem engedik fel, mert olyanjuk van, akkor alul viszik el (de akkor már a puhatok nem előny
)
ha meg keménytokban viszed, esélyed sincs, hogy felvidd. kivéve ha jegyet veszel neki, ami sok maninem egyszerű.
pedig tengerentúlról érdemes lenne hozni gotárokat, amit kinéztem magamnak, az itthon 1000euró, odakinn meg 1000 dollár, ami 20-25% különbség, nem mindegy!elég megmondó a klip, nevekkel, minden
-
hNp88
aktív tag
válasz
Eastman #12530 üzenetére
így volt valahogy, jaja. nagyon jópofa videó
képeket pedig holnap(után)ra ígérhetek, akkor lesz fényképezőm. meg az egyik tartót is vissza kell varázsolni a falra, ugyanis olyan vastag és rossz a vakolat, hogy elengedte a csavarjait
atidzsiforc:
Ensitől, hogy csak a legjobbakat mutassam: 1 ; 2 , 3-4 , 5 . igazából az összes a legjobb kategóriába sorolható szvsz
szerintem ha az Amon Amarth-ot kedveled, őket is fogod
izomhod:
nekem néha még ez is sok, hajlamos vagyok eltévedni rajta
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #12424 üzenetére
Móni?
micsoda alakja van, és micsoda fehér/opálos részek, hűhanem is tudtam, hogy Szegeden volt hangszergyár.
"A Szegedi Hangszergyár 50-60 dolgozóval 1953-ban jött létre tanácsi vállalatként, vegyes profillal: a hangszerek mellett bútorgyártó, kárpitos- és dekorációs részleget is működtettek. 1986-ban a Konsumex külkereskedelmi cég leányvállalataként már kizárólag vonós hangszert készítettek, évi hatezer darabot. Jelentős volt a nyugat-európai és az amerikai export."
nem hirdeted?
-
izomhod
őstag
-
izomhod
őstag
válasz
Eastman #12414 üzenetére
bocsi a nagy képekért
ááá
nem szabatnám szét a nyakat, sajnálnám, meg jó sokba kerülneegy ilyen színösszeállítás megfelelne a szememnek, természetesen fender
vaaagy ez a fender aerodyne, de ezen abszolút nincsenek pozíciójelzők, itt nagyon kéne figyelni hol jár az ember keze
-
nesa
veterán
válasz
Eastman #12396 üzenetére
azert nemkell ilyen mert nincs rozsaszin hello kittisbe
Szervaltam olyan fat ami tobb mint 30 eve szarad sajnos olyan vastag por lepi hogy meg nembirtam megalapitani hogy tolgy vagy koris.
Tolgybol lehetne csinalni Brian May gitart azis tolgy testu a maha csak disz rajta o csinalta valami 20 fontbol 40 eve azt azota is jatszik rajta. -
izomhod
őstag
-
nesa
veterán
válasz
Eastman #12272 üzenetére
Igen a szolozas kozben elelvezo holgyeker enis odavagyok, sajnos a kepanyag itt pocsek volt meg messze is.
#12273) GuMipOkE
Ez nemaz az arkategoria ahol a minoseg atomstabilan ugyan az, ki kell probalni sokat esha jo akkor megvenni a leginkabb megfelelot, ebben az arkategoraban is kilehet fogni nagyon jo alapanyagot. -
98bja
senior tag
válasz
Eastman #12238 üzenetére
Itt van egy hanganyag magáról a zúgásról: [link] Eléggé torzít amikrofon de a lényeget hallani.
KÖzben pedig rájöttem: Van nekem két db effektem. 1.: Digitech rp90 és egy behringer rv600. Namost egyenként kipróbáltam és a behringer rv600 a hibás.. :S Ha az nincs bene az összeköttetésben akkor jóval alacsonyabb a búgásszint ami meg már természetes.
Szóval megoldottuk..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Facebook és Messenger
- Total Commander
- Acer notebook topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen1/gen2 // P52 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest