Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ctrl+Alt~Del

őstag

válasz Ba cy lus #60224 üzenetére

A probléma csak az, hogy ez el sem hangzott se kérdésként, se megállapításként, hogy az gitározik-e jól, aki el tudja játszani.

Az egész onnan kezdődött, hogy betettem egy saját videót, és megkérdeztem, hogy van-e itt bárki, aki ezt el tudja játszani lefele pengetéssel. Mert én nem tudom.

Erre mindössze két adekvát válasz létezik: igen, én el tudom (mondjuk betesz róla egy videót, abból még tanulni is lehet), vagy az, hogy nem, nem tudom. Esetleg az, hogy még sose próbáltam.

Pont. Ennyi.

A "hülyeség a downpicking", "csak magad szívatod vele", "Hetfield énekelni se tud", "előbb tanuld meg váltott pengetéssel", "úgyse hallod a különbséget", "ne higgy el minden, amit látsz" és hasonló válaszok teljesen irrelevánsak a kérdés szempontjából. Nem értelmezhetőek ebben a kontextusban. Ez mind a hozzászóló - ahogy angolul hívják - cognitive bias-e (szerintem jó magyar kifejezés nincs rá, azért így írtam).

Nem az volt a kérdés, hogy szerintetek van-e értelme megtanulni ezt lefele pengetéssel játszani, vagy jobb gitáros leszek-e tőle, ha ezt megtanulom, esetleg van-e hangzásbeli különbség a két verzió között és társai.

Új hozzászólás Aktív témák