- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
sphe
senior tag
válasz
12-es csaj #211 üzenetére
Neked egy program kell, a Photoscape. Mindhárfmat tudja egy programon belül és könnyű kezelni.
-
12-es csaj
senior tag
válasz
12-es csaj #214 üzenetére
Sikerült. Nem lett túl szép az elnagyolt háttér, és a rossz körülvágás miatt, de legalább azt megtanultam, hogyan kell az ilyesmit.
A körülvágottat a GIMP kiterjesztésében hagytam, és készítettem egy új fájlt, ugyanabban a kiterjesztésben. Ott a paletta eszközeivel (ecsettel és elmosással) kreáltam egy hátteret, s ráraktam Megnyitás / Új rétegként a körbevágottat.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
12-es csaj #212 üzenetére
A bmp és a jpeg típusú képeknek nincsen olyan leíró részük, amely az átlátszóságot szabályozná (alfa-csatorna), ezért van az, hogy ezekbe beletörölve valamely színt helyez oda a program. Az általad kívánt kimenethez át kell váltanod olyan formátumba, mely kezeli ezt a helyzetet, ilyen például a GIMP alapértelmezett formátuma, az xcf, illetve a png -- utóbbit a kész kép mentéséhez érdemes választani.
Miután megnyitottad a jpeg típusú képet, a Rétegek ablakban jobbklikk a Háttér feliratú sorra (tulajdonképpen ez most az egyetlen réteg), majd Alfa-csatorna hozzáadása. Így már teljesen üres területre töröl a radír (is). Mentés xcf-ként.
Amikor végeztél a kívánt figura körberadírozásával, Kép > Kép automatikus vágása. Mentés png-ként.
-
Brutforsz
senior tag
válasz
12-es csaj #209 üzenetére
Egy hasonló igényre dobtam össze egy GIMP-es útmutatót, szerintem neked is jó lesz azzal a kiegészítéssel, hogy képet átméretezni a Kép > Kép átméretezése menüpontban lehet. Ha mégsem sikerült érthetően írnom, akkor jelezd.
(Nem tudok rájönni, mit értesz maszatolás alatt.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- NOTEBOOK / MacBook beárazás
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Filmvilág
- Elektromos autók - motorok
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest