- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
riva tuner,harware monitoring jobb katt setup.
bla bla... on screen kipipál,annál amit szeretnél monitorozni.
az everest fusson tálcán mondjuk (a riva nem látja a procit és a mobo.-t)
statictics server is fut.. kb ennyi
ha nem találnál a procihoz monitort,akkor van a monitorozások alatt egy setup,ott alul hogy plugins,pipálgasd ki okosannagyjábúúúl ennyi
[link]
itt van egy kicsit érthetőbben pikcsőrökkel fűszærozva -
bim
veterán
nagyon nem vacakoltam a subkkal csak betoltam az arcába.
max amit adtam a memonak az 2,35Vegyébként nagyon nem foglalkozom többet vele.vegyétek, vigyétek.
-
Gorneck
legenda
Elviekben JZelectronic-os modi ajánlotta egy droopos topikban...ne tudd meg milyen harc ment ott...szal állítása szerint ez a progi mér a legközelebb a valósághoz...kimondottan a lapjainkhoz van...
szacsee: Kapd be!
fagy53: Egyszerűen nincs időm rá...köv héten vagy még most hétvégén sztem szakítok rá és amit adtál pontot ott mérek majd.
-
Gorneck
legenda
-
Telefunen
őstag
Az órajel meglesz, inkább a tRD az ami kérdéses. Ha kevésbé szerencsés párt fogsz ki elképzelhető hogy 9-es tRD-vel kell szúrnod neki.. (pl. az én pár A8KI5-öm /azért írom mert bár a kingmax honlapja nem tesz róla említést, létezik egy más típusnevű 1066-os Kingmax is/ képes 1080-ra, tRD:8-al is, de a haverom ugyanott, ugyanakkor vásárolt párja nem..)
-
janos666
nagyúr
Szerintem többet ki lehet hozni abból a RAM-ból, én is elgondolkodtam rajta hogy beújítok belőle egyet most hogy potom 28K körül hozzá lehet jutni, mert talán már ez a Ballistix féle IC a DDR2 csúcsa és csak lefelé megy majd a színvonal ahogy a DDR3 terjed.
Ezért is próbáltam ösztönözni laraxiort (ne hívd már larának, mert majdnem azt hittem hogy nő, pedig nem) hogy hajtsa már meg rendesen ha teszteredményeket mutogat, mert azt amit eddig villantott egy régi 800-as RAM-al is el lehet érni hasonló feszen. -
Laraxior
titán
-
Ketyegi
csendes tag
Végre van net-em újra! Szóval közben az történt hogy átállítottam auto-ról voltage-ra a CPU SMART Fun-t, és a CPU feszt is visszavettem Normal-ra. Láss csodát minden f@szán működik. CPU fan 745-1510 rpm között dolgozik, a terhelésnek megfelelően.
CPU alapon 1.14V kap, 100%-an terhelve pedig 1.31V-ot stabilan. Azt hiszem hagyom az F9-es BIOS-t. A lap így már kompatibilis a 45nm-es procikkal és vezérli a DDR3-as RAM-okat is. Legalább is az everest szerint. Mindenkinek köszi a segítséget !!
BÚÉK Mindenkinek!!! -
Laraxior
titán
Egyenlőre ez a két eredmény van:
1100on tuti nem stabil 4-5-5-18 ban,viszont 4-5-5-15ben igen! Performance level:7!
1080 volt a vége a 4-4-4-8nak 2.2.V-on.
Feljebb csak este tudok menni,vár a munka.
Fél óra Blend-et mindig megvárom,a screenshotnál is futott még utána....
Tracer?Hmmm...Nem tudom,asszem igen. SuberuWrc-nek 2.1V-on ment 1200-t 5-5-5-15 (18) értéken.
Jah és elmondom most a "másik" slotban vannak a memókEste megnézem mi a vége a ramoknak
-
janos666
nagyúr
Ezeken már túlvagyok. A 2.3-as szórzót 7-es trd-vel és mindent szétfeszelve, minden időzítésen lazítgatva és standard módban se sikerült stabillá tenni a gépet. Igaz annakidelyén Option2-n sikerült stabilizálni azt az állípotot, ami most elűnt. (de ennyit lazítgatva akkor is menni kéne).
Mindegy, marad 2.0-án, nem vesztettem semmit, csak nem is nyertem. -
janos666
nagyúr
Néha tényleg visszaáll a BIOS alapra mikor resetet nyomok, monst nem mondom meg hogy mi a trükkje, de ki lehet tapasztalni ott is hogy kell resetelni hogy ne akadjon ki tőle.
Most úgy van belőve a gép hogy majdnem ugyanannyit mutat a winrar mint a régi beállításokkal f5f-ből, de tök más irányból jutottam el oda ami most stabilnak tűnik:
fsb 456, 2.3-as ramszorzó, 5-5-4-14, trd 6
fsb 456, 2.0-ás ramszorzó, 4-4-3-10, trd 7
Az everest valamivel kevesebbet mér olvasásra, de nem sokkalta a Hz-beli különbséghez képest, az kevésbé tolerálja az alacsony időzítéseket, de szerintem a winrar kicsit mértékadóbb mindennapi használathoz. -
janos666
nagyúr
Jaja, az mgam is látom hogy ugyanazon beállítások mellett jobb eredményeket kapok ezzel a BIOS-al benchmarkok alatt.
Az a gáz hogy ezzel a BIOS-al nem nagyon találok olyan beállításokat amikkel stabil marad a gép és benchmarkokban majdnem ugyananakkora értékeket kapok.
Az F8 sokkal rézékenyebb a trd-re (ha lentebbviszem a CAS latencyt 5-ről 4-re akkor megy le 8-ról 7-re, de azt csak kissebb Hz-en bírja a RAM-om...) -
bim
veterán
némi alátámasztás hogy quad alatt jobban teljesit az F8.
F5f. bios everest
F5f. bios winrar
F8. bios everest
F8. bios winrar -
Muréna
őstag
"engem nem hoz lázba az hogy egy teljesen instabil eredménnyel gyorsan mentsek egy validot és azzal villantsak.esetleg még 1 fsb amit még kibir a winrar sz@rráfagyás nélkül...ezeket a köröket meghagyom murcinak. "
köszi,de én nem szoktam validokkal vagánykodni, meg tele errorozott winrarokkal -
Pancsermeste
őstag
Dehogy is tudom... csak álmodozom...
Viszont a jelenlegi lapban esélyem sincs kipróbálni, hogy mit tud FSB-ben.
Persze nem is olyan lényeges... csak a kíváncsiság hajtja az embert... amúgy se nem használnám annyin. Jelenleg is csak 8x400-on használom -ami bőven elég nekem. -
Pancsermeste
őstag
Hmmm... viszont tuti nem veszek mostanában penrynt vagy egyéb más procit.
Hát, ez a max 520 FSB meg elszomorít.
7x520-nak nem sok értelmét látom, a 8x520 meg tuti nem fog menni, tehát marad a 8x500. A kérdés már csak az, hogy a jobb memóriavezérlő megéri-e a +7K kiadást. Valós alkalmazásoknál is észrevehető a gyorsabb memokezelés, vagy csak tesztekben igazolható? -
Gorneck
legenda
X38 vs P35! Nem rossz...sok meló lehetett vele...
-
Laraxior
titán
Stabilnak tűnik Blend alatt.
4-4-4-12 2.3V 1080MHz
proci:3456MHz (432x8) bár nema proci a lényeg az stabil 450en is.Egyszer hajtottam a memót 1333-on +0.6V-al. De ez csak nem teszi tönkre,nem napokig ment,csak épphogy elindult.Win épphogy betöltött,aztán nyomtam is vissza 2.2V-ra.
(Csak megemlítem,hogy minden lehetségest számba vegyünk)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- Mini-ITX
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest