- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satis
tag
Üdv!
Megint én és még mindig tanácsra lenne szükségem EZZEL kapcsolatban. Egyáltalán nem tudom, hogy mi okozhatja a galibát, ezért lehet, hogy rossz topicba írok. Teljes passz, ezért fordultam ide.
Aki tud valamit, kérem jelezze!
Köszönöm! -
Satis
tag
Nem vagyok szakértő, de azért megpróbálom leirni.
Van egy DVD meghajtó, merevlemez kb ennyi ami kézzel fogható. A csatolásról fogalmam sincs.
Elsődleges boot eszkök talán Floppy (ami nincs) majd merevlemez, CD, ésatöbbi. Próbáltam már a merevet 1.nek állítani, de ha jól emlékszem akkor nem segített. -
Satis
tag
Sziasztok!
Két napja már írtam a problémámmal kapcsolatban, sajnos azóta súlyosabb lett. A gond az, hogy amikor bekapcsolom a gépet csak 20másodperc elteltével jelenik meg a LOGO screen, majd annál is kb. ennyi idő telik mire továbblép (ha továbblép).
Aki tud rá bármi magyarézatot/megoldást, kérem tegye meg!Köszönöm!
szerk.: Jelenleg Win XP van fennt, 7RC helyett.
-
Satis
tag
Üdv!
Rögtön 2 kérdéssel is kezdenék ha nem gond.
1. Az utóbbi időben elkezdte azt csinálni a gépem, hogy indításkor 15-20 másodpercet vár mire a LOGO screen megjelenik. Rebootnál egyből bejön, csak bekapcsolásnál tököl. Mi lehet a probléma? (GA-MA790XT-UD4P)
2. Felraktam az F6-os BIOS-t és észrevételekre lennék kíváncsi, hogy javult-e az 1600Mhzs memóriák kezelése ezzel a frissítéssel? (Az előbbi hibá már a BIOS frissítés előtt is fennállt.)
Előre is köszönöm!
-
Satis
tag
Üdv!
Egy olyan kérdéssel bombáznám a topicot, hogy van-e már megoldás a GA-MA790XT-UD4P és az 1600Mhzs OCZ RAM-ok kompatibilitási problémájára? Legújabb BIOS, stb?
-
Satis
tag
válasz
balázs13 #564 üzenetére
Szia!
Jelenlegi tapasztalataim szerint nem ajánlatos Giga lapra OCZ RAM-ot venni egyelőre.
Egyszerűen nem stabilak 1333Mhz+on. Mint kiderült, hivatalosan nem támogatott memória az OCZ a Giga esetében. Alapvetően nagyon jó memóriák az OCZ-k, állítják ezt azok akiknek más lapjuk van és működik.
Nézz inkább Kingstont szerintem.
szerk.: Én is egy ilyen áldozat vagyok sajnos. -
Satis
tag
Ha neked nem, akkor gondolom velem sem fog kivételt tenni. Nem értek a bios frissítéshez és a hozzá kapcsolódó óvintézkedésekhez. Majd ha lesz egy igértetes update hozzá akkor megcsinálom szerintem.
Célom megcsinálni, csak kezd egy kicsit a puttonyomban lenni az egész téma. A boltosok biztos nem tudtak volna szólni, hogy öcsém ne ilyen ramot vegyél ehhez a laphoz mert nem lesz jó... -
Satis
tag
Kékhalál helyett fagyás a Krízisben. Ez most jobb vagy rosszabb?
Jelenlegi beállítás 1600Mhz-n.:
tCL CAS# Latency = 7
tRCD Ras to Cas R/W Delay = 7
tRP Row Precharge Time = 7
tRAS Minimum RAS active time = 20
CR 1T/2T Command Timing = 2T
tWTR TWTr Command Delay = 4
Trfc0 for DIMM1 = 90 (minimum supported by BIOS)
Trfc0 for DIMM2 = 90
Trfc0 for DIMM3 = 90
Trfc0 for DIMM4 = 90
tWR Write Recovery Time = 8
tRTP Precharge Time = 4
tRC Row Cycle = 32
tRRD RAS to RAS Delay = 4
DDR3 Volt: 1.9V -
Satis
tag
Üdv ismét!
Beállítottam a BIOS-ban azokat az értékeket amiket azon a fórumon találtam és úgy tűnik, hogy működik. Másfél óra Crysis-t bírt a gép, a többihez már nekem nem volt türelmem.
CR 1T/2T Command Timing jelenleg 2T-n van, T1-el még én sem próbálkoztam. Ha úgy is menne, akkor az csoda lenne.
A lényeg az, hogy sikerült 1600Mhzn stabillá tenni az OCZ RAM-ot ezen a Giga lapon.
Írok ha lesz több fejlemény, negatív vagy pozitív irányba. -
Satis
tag
1.95/1.97 -en sem stabil, tovább meg nem akarom már a feszt húzni. Még a többi időzítés átállításást csinálnám meg, de nem tudok infót szerezni azoknak a gyári értékéről.
(jelenelg 1333-on van)
Többi időzítést miért nem teszi közzé a gyártó? -
Satis
tag
Felhúztam a feszt BIOS szerint 1.95V-re, viszont az Everest 1.97-et ír. Ha tönkremegy, akkor hivatkozhatok arra, hogy "na de öcsém, csak 1.95-re húztam" ?
Letesztelem így, aztán ha nem jó akkor a többi dolgot is megcsinálom. A gond az, hogy nem találom a többi időzítését 1600Mhz-n a RAMom-nak. -
Satis
tag
Hát, ez 800Mhz-sat nem ír, és kicsit feljebb még mindig 1066-nak hiszi ha jól látom.
[link]Picit megemelem a feszt, maximum 1.95-ig. Meglátjuk.
-
Satis
tag
Üdv újra!
Ahogy mondtam, ma Crysis-al teszteltem a dolgot és nem örülök az eredménynek.
45 percen át simán futott a játék, már kezdtem örülni, hogy semmi baja, erre kékhalál.
Belépek újra, 10 perc múlva megint kékhalál.
Mi a gond? -
Satis
tag
Talán végeredmény. A fesz felcsúszott 1.92-re de ezt már korábban is láttam, hogy pontosan 1.9 re nem tudom, mert olyan érzékenyen nem lehet BIOS-ban állítani. (1333Mhz-n is 1.62V volt.) A gyártó amúgy 1.95 V-ig garanciát vállal. Szerk.: (Vagy esetleg le lehet húzni pontosan 1.9-re?)
[link]
Vélemény? -
Satis
tag
Sikerült 7-7-7-24-re hozni, viszont kaptam egy CR2-es nem tudom mit, ami eddig CR1 volt.
Az írása lassabb lett mind eddig bármikor, az olvasása viszont jobb.
Erre tessék: [link] -
Satis
tag
Felhúztam 1600Mhz-ra a memóriát és adtam +0.3Vt. Most 1.92 V-n működik. Gyorsabban ír és olvas, viszont az időzítése marhára érdekesre sikerült: 11-11-11-24
Hivatalos adat ehhez képest: 7-7-7-24
Mi folyik itt Gyöngyösön? -
Satis
tag
Beszéljenek helyettem inkább az adatok a jelen állásról. Eddig csak annyit csináltam, hogy 1333-ra felhúztam a memoriát.
[link] -
Satis
tag
Teljesen igazad van, de mégis jobb egy tapasztalatokkal rendelkező embert megkérdezni ilyenekről, mint egy fix, mozdulni sem képes tájékoztatót.
Felhúztam 1600-ra a memoriát és egyből levágta a gép. Visszatettem most 1333-ra.
~1.6 V írt a feszre (jobb oldalon írta ezt a PC Healthben, viszont balra tőle csak 1.5 V-t írt mint ahogy most CPU-Z ben is. Melyiknek higgyek?) erre még rádobok 0.3-at és akkor minden bizonnyal nem vágja le.
A késleltetést nem értem még, hogyan milyen adatok kellenének, hogy szerepeljenek. Csináltam egy fotót...a nemrég említett hivatalos adatokat tükrözik?
[link] -
Satis
tag
Felhúztam első körben 1333Mhz-ra. Eddig semmi baja nincsen, a késleltetés mindehol 7T-re volt állítva.
Hivatalos adatok: 1600MHz DDR3*
CL 7-7-7-24
(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
Available in 2GB and 4GB D/C kits
Unbuffered
Platinum Z3 XTC Heatspreader**
Lifetime Warranty
1.9Volts
240 Pin DIMM
A feszültséghez nem nyúltam mert azt hiszen nagyon rossz helyen kerestem.
Nem állítja be Automatán a szükséges feszültséget a memóriákhoz? -
Satis
tag
Még soha nem csináltam ilyet és természetesen nem akarom elrontani a gépet.
1. A memória fesz igényét honnan tudhatom meg és hol állíthatom be?
2. Az M.I.T menü merre található a BIOSban?
3. A késleltetés mire állítsam át?
A képeket elkészítem amint sikerül az általad írt dolgokat megcsinálnom. -
Satis
tag
Sziasztok!
Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon jól működnek-e a RAMok a gépben, mert az Everest teszt egy kicsit gyengébb eredményt hozott mint vártuk.
Alaplap: GA-MA790XT-UD4P
Memória: OCZ Platinum 2x2GB DDR3 1600Mhz Kit
Tán nem hajtja 1600on az alaplap? Hogyan tudnám ellenőrizni/tenni valamit érte?Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged