Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Pocsék az új bios. Tedd vissza a régit.
UD5P esetében nálam az F6 bios (08. havi) tökéletes. Az utána kiadott verziók és a néhány korábbi egyáltalán nem vált be, és fagyást okoznak. Míg a Prime pár perc után kifagy, vagy resetel velük.
Persze lehet más beállítások kellenének a biosban az új bios verziókhozDe nem nyúlkálok hozzá a húzott rendszeremhez, ha már egyszer atomstabil az F6-al (1,4 V és 3,6GHz X4B50 proci, "FSB" 233, NB 2330, ram 1555/CL8)
-
szki
őstag
Feltettem a friss biost (UD5P-hez F7), melyet leírása szerint a C3-as procik miatt adtak ki. Nem is találtam a menüpontokban semmi változást a korábbihoz képest. Nem megy továbbra se a spéci OCZ ramom, csak a Patriot.
Viszont sokkal instabilabb lett a húzott rendszerem tőle (X4 B50 3,6 GHZ). Játék közben volt egy kékhalál. Aztán ráengedtem a Prime-ot, és 1 perc alatt kifagyott.
Tehát nekem ment vissza a korábbi bios máris, és minden újra stabil húzva is. -
szki
őstag
Neked is PVT36G1600LLK memo van?
Ha 1333 MHz felett akarod használni, akkor 1,65V helyett 1,8V és CPU NB 1,1 helyett 1,25V kell.Amúgy 2x2 GB mehet az 1-2 és 3-4 slotba is. Nekem a Mugen2 ventilátorát picit feljebb kellett rögzítenem az ideálistól, hogy a magasított hűtőbordás Patriot Viper ramok elférjenek.
Sőt nekem 3 db modul van a 2-3-4 slotokban, de dualban megy, és a Win7x64 nagyon szereti -
szki
őstag
Iponról teszt: Athlon II X4: az olcsó négymagos
Érdemes megnézni, mert elég jó teszt lett iponhoz képest. És mert egy MA790XT-UD4P lapban tesztelték az AMD procikatLui76: jó eredmény!
-
szki
őstag
Kingmax memo moduloknak 1,8V kell a stabil működéshez. 1600 MHz-hez 1,9V sem fog ártani (SimonYana 2,0V-al is megküldte). A cpu nb feszt is célszerű megemelni 0,1-0,2 V-al
Mod: én az LV (1,65V) Patriot Vipert használom 1,8V-on probléma és melegedés nélkül 1550/CL8-ban 2330-as NB freki mellett.
-
szki
őstag
C1E nálad hány Wattot számított? (már ha van teljesítménymérőd...)
Én is várom a következő Giga biosokat. Van még mit javítani a ramkezeléssel...
A Patriot rammal hibátlan a gép. Az OCZ LV ramom a szekrényben vár egy jó biosra. Vagy építek még egy AM3 gépet Asrock 785G lappal a gyerekemnek is -
szki
őstag
válasz
zoleecool #793 üzenetére
Lehet, hogy ez az oka? Hardware Thermal Control
-
szki
őstag
válasz
SimonYana #736 üzenetére
Ha az Everest mem bench. képernyőn a DRAM: FSB Ratio fölé viszed az egeret, akkor legördülő menüben tudod váltani NB Clockra.
Cadal: kösz!Ja, hogy Intel lapban ment 1800 MHz-t ez a Kingmax. Ebben az AM3-ban kis esély van rá... Kell még szerintem 1-2 bios kiadás, hogy a ramokat igazán jól kezelje.
Az én Patriotom tesztek szerint többféle Intel X58-as lapban is ment 1800MHz/CL8-at 1,65V-on. Ebben az AM3-ban 1600/CL8-hoz kellett 1,8V.
1333MHz a hivatalosan támogatott max freki. Azt viszi is szépen 1,65V-on CL7-ben. Kis plusz fesszel CL6-ban. -
szki
őstag
válasz
SimonYana #733 üzenetére
Na alakul! Grat!
Még lécci állítsd át, hogy az Everest képernyőn is az NB freki látszódjon! Nézz nekem lécci egy 1800 MHz/CL7 vagy CL8 1T-t is!Olvastam bakosgabor57 logout cikkjét és a hozzászólásokat a ram és órajelek összefüggéséről. Ott is sokan keverték az alaplap chipset NB feszt és a CPU NB feszt (meg a HT-t is)...
Mod: a HAF csinos! De ne mondd, hogy passzívban használod a procihűtőt 3,6 GHz-en is órákon keresztül?
-
szki
őstag
Még egy számomra új dolog F6 biosban.
"AMD C1E Support" pontnál ha eddig módosítani akartam, akkor egyből lefagyott a gép. Most sikerült engedélyezni ezt a funkciót, és -10W-ot számított terheletlen állapotban, mely kb 10%-al kevesebb fogyasztás jelent a gépházat nézve! Ez nagyon jó érték!
Mindez változatlan procifesszel (cpu-z szerint), és EES szoftver használata nélkül, azaz csak a win gyári energiagazdálkodással! (van egy fogyasztásmérőm).
Bár állítólag hajlamos a C1E-től a gép fagyogatni, de majd kipróbálom hosszabb távon.SimonYana: 1,1 V-os CPU NB helyett 1,25-1,35V kellene talán, hogy 2200 MHz fölé mehessen az NB freki.
-
szki
őstag
UD5P lap F6 Biosban most turkálok. És látom, hogy van egy új menüpont a PC Health Statusban:
Hardware Thermal Control: Enabled/Disabled. "To reduce the CPU voltage and ratio when the CPU temperature is too high"
Nem tudom mi számít túl magas hőmérsékletnek, hogy aktivizálódjon a cpu fesz és szorzó csökkentés, de extrém tuning esetén lehet tiltani kell ezt a funkciót -
szki
őstag
válasz
SimonYana #725 üzenetére
Hm. 1500MHz/CL6! Nem rossz!
Ha az NB-n húzol, akkor az még szebb lesz!Én megelégszek egy szerényebb beállítással, mely tuti stabil: [link]
A 3x2 GB van benne a gépem továbbra isHa az Everest mem bench. képernyőn a DRAM: FSB Ratio fölé viszed az egeret, akkor legördülő menüben tudod váltani NB Clockra. Jobb, ha inkább az látszik!
Te látom napom óta éjjel 2-3-kor még ébrenvagy! -
szki
őstag
válasz
#58660352 #707 üzenetére
cpu nb fesz emelése a cpu hőmérsékletére van hatással. De lehet a chipset is melegszik picit miatta közvetetten. Majd a nagyok megmondják!
Más: a sys fan1 szabályozható talán valamely Gigabyte progiból, de nem tudom van-e értelme. Jó az úgy automatán. Én rábíztam a hdd-ket (amik amúgy se melegszenek).
-
szki
őstag
válasz
Mlnr To'm #703 üzenetére
Akkor memo 1,75V? Azt elvileg még bírnia kell. CPU NB-nek meg jobb lett 1,2V?
Le kellene tesztelni több op. rendszer alatt is prime bleddel, hogy nem-e fagy!Ha minden okés 1600/CL7-en, akkor ne cseréld be a ramot!
Végre egy rendes ember, aki vissza is olvas mielőtt kérdez!
-
szki
őstag
válasz
#58660352 #681 üzenetére
1,45V-ot javasolnak az okosak max 24/7-re. De azt bírja elvileg full terhelésben éjjel-nappal.
De igaz. Úgyse megy egész életében 1,5V full terheléssel a proci. Ha meg él a cnq, akkor még a feszt is visszaveszi. Durva egy hűtőd van!! Ehhez képest sokallom a 60C fokot. A házba is kellene nagyobb húzat talán.
Szerintem ne várj lehetetlen a 720 BE procitól! -
szki
őstag
válasz
#58660352 #679 üzenetére
Szerintem a 720-as procit nem fogod 3,7 GHz fölé húzni 3 maggal se!
Én 550-es procit 2 maggal 3,9 GHz-en tudtam stabilan futtatni (2 óra prime blend), míg 4 maggal 3,8 GHz-en. De ezek 1,5 V-al mentek, ezért 24/7-re nem jók.Aygo: nem tudom mi van a ramkezeléssel 3 modulnál. De nem is érdekel. Egész éjjel ment a prime blend 4 maggal, tehát belőttem a 24/7-es használatot.
Azért Everestnél megvan a 9000 MBs-os read. Erősebb ram és cpu nb tuningnál meg 10500 is. De nincs rá szűkségem. -
szki
őstag
6 GB ramért szerintem is jó ár volt 27eFt. Meg kaptam legális key-t a 3DMark Vantage-hoz, melynek "eszmei értéke" 4eFt
Amúgy kapható i5-höz is kit (Corsair 1600/CL8), melyből 4 GB kerül kb 30eFt-ba...
(Ettől függetlenül a Kingston ramok a kedvenceim)Persze van 64 bites Win7 is a gépemen. Egyre többet azt fogom használni, hogy az összes ramot lássa. De 32 bites XP alatt is megoldható a 3,5GB feletti részt ramdisként kihasználni.
Végül így lőttem be a rendszert stabilra, és nekem elegendőre (megy az automatikus cnq is):
X4 B50 proci 3,5 GHz-re húzva tisztán "FSB" emeléssel (15,5x 226 MHz) 1,328 V-on (1,35-0,125V), CPU NB 1,25V (1,1+0,15V). HT 2034 MHz, NB 2260 MHz.
RAM 1,65 helyett 1,81V-on. 1507 MHz/CL7/CR1T unganged.
Íme az Everest ram tesztek: 1, 2 és 3 db modul esetén
Single és dual chanel esetén látható eltérés a másolásban, de 2 és 3 db modul között már nem!
XP32 Single (1 db)
Win7 Single (1 db)
Win7 Dual (2 db) (XP alatt elfelejtettem mérni)
XP32 Dual (3 db)
Win7 Dual (3 db)
Így utólag visszanézve: a Win7 eredmény másolása picit rosszabb, mint az XP. -
szki
őstag
válasz
#58660352 #668 üzenetére
i7 2 db ram modullal is gyorsabb, azaz dualban is.
Azért nem kell temetni az AM3+DDR3 kombinációt. Hiszen 10000 MBps körüli memória sávszélesség nem kevés, és talán nincs is kihasználva. Azaz csak Everest tesztekben látszódik nagy különbség, míg alkalmazásoknál/játékoknál alig észrevehető.Nem javaslom meglévő DDR2-es konfigról a váltást AM3-ra. Ha valaki totál új cuccot vesz és van pénzkeret, akkor gondolkozhat AM3-ban.
Zé_Mester: azt hiszem rosszat linkeltél
Ezt akartad? [link]
Mikor jön az UD5P írás 2. része?
-
szki
őstag
válasz
#58660352 #665 üzenetére
Épp én is ramot tesztelek UD5P-ben és i7-hez kitalált Patriot rammal (PVT36G1600LLK). Win32 XP op. rsz. 2x2 GB RAM unganged dual, 1600/CL8-2T, 3600 MHz X4 proci, 2600 MHz NB esetén az everest mérés:
Memory Read: 10094 MB/s
Memory Write: 8647 MB/s
Memory Copy: 12867 MB/s
Memory Latency: 45,3 ns1600/CL7-2T esetén minimális javulás: 10235, 8639, 13172 MBps, 43,6ns
1600/CL7-1T esetén: 10501, 8647, 13038 MBps, 42,3nsSzorzóval én sem tudtam az NB-t 2,6GHz fölé húzni 2,8GHz-re. De "FSB" és szorzó kombinálásával biztos lehet.
A DDR3 bizony ennyit tud AM3 lapban. i7-nél szépen skálázódik a proci freki emelésével a memória sávszélesség, míg AMD-nél valóban az NB freki emelése előnyös.Ayg0 #658: még nem volt időm eleget tesztelni. De eddig igazolódott az, hogy ami i7-nél 1,65V-on megy az AMD-nél 1,8V-ot kér. Tehát 1,65V-on megy 1333/CL7-et stabilan, míg 1,8V-on 1600/CL8-ban stabil. 1600/CL7 is megy, de nem prime stabil. Talán menne 1,9V-on, de nem feszítem a húrt
Majd rakok be 1, 2 és 3 db modullal is tesztet. De eddig úgy néz ki, hogy nincs tesztbeli különbség 2 és 3 db modul között. Én se értem hogyan írhatja dualnak a 3 modult
A cucc innen jött: [link]. Kb 27eFt-ba fájt. (Plusz vettem SSD-t, így olcsóbbra jött a szállítűs fajlagosan)
Az OCZ ramnál várok még egy biost, és ha az se jön be, akkor eladom nem Giga lap tulajnak... Amúgy az is kapható: [link] -
szki
őstag
válasz
balázs13 #569 üzenetére
UD5P-höz Kingston v. Kingmax memot ajánlunk! Lásd a honlapot a Memory Support List-et.
Ma célszerű 2x2 GB-os DDR3 KIT-et venni.
Mod: ha mégis 2x1 GB kell, akkor vegyél inkább használtan itt az apróban. Sok eladó van olcsóbban: [link]
Mod2: bár nem értem miért kellene olcsó, és "kevés" ram ilyen drága lapba?!Ha 5 percen belül újra írnál a legutóbbi hozzászólásod után, akkor hazsnáld a szerkesztés gombot inkább, mint hogy új hozzászólás legyen!
"ly" és "j" nagyon zavaró... -
szki
őstag
Ja-ja. Ha nem megy egyik ram se rendesen, akkor alaplap lesz cserélve Asus-ra v. MSI-re. Jó ez az AMD X2@X4 proci nagyon!
Gabor970: CF esetén jó a 2x8-as pci-e is. Akkor van értelme a 2x16-nak, ha HD (1920x1080) vagy nagyobb felbontásban játszol. És azt hiszem érdekes módon a kis video rammal rendelkező VGA CF esetén lassít a 2x8. De játékfüggő is, melyiknél épp mennyit számít.
-
szki
őstag
válasz
Gabor970 #531 üzenetére
Friss iPon tesztben láthatod a különbséget: [link]
Szerintem vegyél Gigabyte MA770-UD3 Rev2.0 alaplapot és előtesztelt X2@X4 procit és DDR2 ramot! Rev 2.0 már 710-es SB-s, azaz ACC, és unlock! Az alaplap topikja: [link]#528 Ayg0:
Ez most külföldről lesz. Valóban 6 GB-os kit. Nagyon sok teszt és pozitív visszajelzés van róla a neten (tuningos fajta Micron chip). Ha ezzel se fog menni az AM3, akkor párosítanom kell a RAM arzenált Intellel... -
szki
őstag
Giga honlapon összefoglaló a 785G-re épülő alaplapokról (nem csak AM3 van benne): [link]
Ha valaki ilyet venne, akkor a támogatott memóriák listáját erős fenntartással kezelje!
-
szki
őstag
Ami csak itt megvan: [link]
Beta és nem nem beta is volt közte F3x-től F6-ig.Mod: 2 héten belül lesz nálam Patriot Viper 1600/CL8-as ram (PVT36G1600LLK). Benne van a támogatott ramok listájában. És Intel rendszerekkel nagyon jól szerepelt. Ha az se lesz okés, akkor a ramokhoz kell új lapot és procit vennem 09.09.-én
Amúgy szerintem a legtutibb ram gyártó a Kingston. A jövőben csak olyat veszek a gépeimbe.
-
szki
őstag
Friss, azaz F6 bios feltéve 790FXT-hez. X4 B50-re simán megy a mod továbbra is.
Az OCZ AMD Edition LV ramok esetében nincs változás (2x2 GB 1600/CL7, 1,65 V). Azaz sípolgat, és nincs boot (mod: ha csak a 2 db OCZ van a gépben)... Annyit tudtam elérni most és korábbi biossal is, ha beteszem a 2 Kingmax modult mellé (2x1 GB 1333/CL9, 1,8V), akkor bootol a gép 6GB memoval. Biosba be tudok lépni. De bármit állítok (fesz, időzítés) akkor se áll fel a Win. Újraindul a gép magától a Win betöltés kezdésekor.
Még egy MSI v. Asus lapban megpróbálnám a ramokat, de nem találok senkit Pécs környékén AM3 konfiggal...
-
szki
őstag
Átnéztem pár RAM mérési eredményt. Egyértelmű, hogy AMD esetében nem skálázódik együtt a memória olvasás/írás/másolás sebessége a RAM modulok frekvenciájának változtatásával, mint Core i7 esetében...
Már többen írták, hogy az NB frekvencia emelésével és a ram időzítések (így a késleltetés) csökkentésével lehet inkább jobb eredményt elérni AMD rendszer esetében.
Persze mindez főleg az Everest eredményekre van jó hatással. A valós életben, azaz alkalmazásoknál és játékban nem jelentős az eltérés 1333/CL9 és 1600/CL7 között (kivéve renderelés). -
szki
őstag
Gigabyte honlapon megjelentek az új 785G + SB710 AM3-as deszkák:
GA-MA785GMT-UD2H
GA-MA785GPMT-UD2H
GA-MA785GT-UD3H -
szki
őstag
DDR3 ügyben ajánlom figyelmetekbe:
DDR3 Memory Scaling On AMD's Phenom II X4
Scaling Summary: DDR3 Memory On Core 2, Core i7, And Phenom II
Úgy látom, hogy a szintetikus teszteknél jelentős eltérés van a ramok között. De az alkalmazásokban ez alig mutatkozik meg! -
szki
őstag
Grat a cucchoz!
Proci előtesztelt féle?
A kritikához:
Én már megszoktam, hogy zsúfoltak Giga lapok. USB-s problémát nem értem. Rövid a kábel a ház előlapjához?Fetek hűtésére a házi barkács a legjobb
Lehet csinálok pár fethűtést nem használ alu proci hűtőbordákból, és eladom
Amúgy az én 790FXT lapomon gyárilag van hőcső, ami terheléstől függetlenül olyan forró, hogy égeti a kezemet. Egyszer levettem a lapról ez a hőcső+borda együttest. Elég összecsapottnak tűnt a hőátadó közeg felszerelése a feteknél. Jobb lett volna a házi megoldásom...Érdekelnének azok a gyatra szintetikus mem teszt eredmények számszerűen! (nem volt bekapcsolva a cnq?)
-
szki
őstag
Nézd meg, hogy Zé_Mesternél milyen bios beállítások voltak a fényképeken: [link]
Kingmax 1,8-1,9 v-ot kér.
CR T1 helyett nézd meg T2-n is.Nálad zöld v. piros a ram nyákja?
Mod: próbáld meg úgyis, ha csak 1 db modul van a gépben. Vagy, ha a biosban minden ram beállítás auton, de a ram fesz 1,8V.
Prime Blend test vagy memtest86+ (DOS!) futtatásra érdemes, ha már stabilnak látod. -
-
szki
őstag
válasz
SalvadorLynx #402 üzenetére
Zé Mester logout-os cikke napakon belül megjelenik. Abban benne lesz!
-
szki
őstag
RAM helyzet: kipróbáltuk másik 790FXT-UD5P lapban az OCZ LV ramjaimat, és ugyanúgy nem post-ol be.
Így alaplap hiba kilőve. Marad a friss bios várás, vagy tényleg rossz mindkét ram modul.
(mondjuk még Intel lapban nem próbáltam).Tehát aki most akar venni 1600/CL7 ramot, az nyugodtan vegyen inkább Kingmaxot...
-
szki
őstag
válasz
Oliverda #385 üzenetére
Nálam se jött elő probléma AMD konfig + XP32+SP3 telepítés esetén (4 féle AMD konfig..)
respect7: Mennyi lóvé van alaplap+ram+proci-ra? Többi alkatrész marad-e?
Mire lenne használva a gép főként? (játék, HD film lejátszás, esetleg videoszerkesztés, stb?)Zé_Mester: grat a szárazjeges eredményhez! A cikk 2. fele ma v. holnap olvasható lesz?
-
szki
őstag
válasz
Gabor970 #363 üzenetére
Gondolkozhatsz AM2+ lapban is. Ott nagyobb a választék, és jól ismert a DDR2 RAM kompatibilítás. Nekem egy 780G-s lapban is nagyon ment az 550 BE proci.
Ha a jövőre is gondolsz, akkor AM3 lap. De a DDR3 még tényleg szívás. Főleg a Gigabyte alaplapoknál. Talán a biosok fejlesztésével javul a helyzet. Azonban jelenleg lehet jobb egy olcsóbb 1333-as készletbe beruházni, ami szerepel az alaplap kompatibilítási listán. Akár csak 2x1 GB-ba, melyből rengeteg eladó van az apróban (keress rá!)
Én amúgy ajánlom a Kingmax 2x2 GB 1600/CL7-es ramját! Sokan nem szeretik a Kingmaxot, de jelen helyzetben még azzal lehet legnagyobb szerencséd! (lásd pl. prémium memok Elpida chipjei...)Más: OCZ DDR3 Platinum LV nem éled fel semmilyen bios reset után se. Félreteszem, és 1 hét múlva másik UD5P lapban és 955 BE társaságában leteszteljük. Ha ott se indul, akkor ram csere lesz. Bár lehet megvárom az újabb bios kiadását (F6), mely állítólag 2 héten belül várható a 965 BE miatt (bár lehet RAM újítás nem lesz benne...).
-
szki
őstag
válasz
Oliverda #359 üzenetére
Mi az, hogy teljes bios reset?
CLR CMOS gomb van az alaplapon. Ha azt megnyomom, akkor minden beáll alapra és autóra. Kipróbáltam és nem segített. Sajna csak 1 hét múlva tudok összefutni Yeti 83 fórumtárssal, hogy együtt teszteljünk...Mérgemben nyomok egypár OC-t, hogy Herr Z előtt legyek az X2 550 Világrekord listán
Mod: Van esetleg másvalaki AM3 lappal Baranyában?
-
szki
őstag
válasz
KDavid17 #343 üzenetére
"Az nb fesznek meg ilyeneknek, szóval a cpu feszen kívül minek mennyit adjak meg?
És mennyit lehet max adni 24/7-re?"Ha 4 mag van és amúgy is tuningolsz, meg van CPU fesz emelés, akkor a CPU NB feszt is emelhetnéd +0,05 v. 0,1 V-al (össz 1,15 v. 1,2 V-ra). Nálam ez segített, ha instabil volt a Prime Blend teszt.
Talán a display gondokon is segíthet. Bár nem értem 2 maggal miért okés a megjelenítés, és 4-el meg nem még alapon seTöbbi fesznek én nem szoktan adni. Per pillanat így használom 24/7-ben X4 B50-ben ("FSB" 220 MHz, proci 1,3V és 3,41 GHz, CPU NB 1,15V és 2,2 GHz, HT 1,98 GHz, RAM 1172-999-24-2T:
X4 B50 boot: [link]
MIT 1. kép [link]
MIT 2. kép [link]
Ram beállítások: [link] [link] -
szki
őstag
válasz
Oliverda #348 üzenetére
Fekete a nyák, mint a linkelt videon. De ugyanilyen rammal és lapban simán ment a video szerint (de 955 BE proci mellett) .
Nézem, hogy az OCZ honlapon zöld nyákkal van. Lehet valamit változtatott az OCZ az újabban gyártott RAM-on?
1 db modullal se megy. Bármely slotban is próbálom. Persze lehet én vagyok béna
Mod: Yeti 83: az alaplap megvan már?
Ha iigen, akkor beszéljük meg privátban!Mod2: HERR Z: Miért? Csak nem Gfefe féle proci az?
-
szki
őstag
Próbáltam, de nem indul vele a gép. Még nem tudom, hogy alaplap v. ram vagy proci-alaplap-ram kombo nem okés (lehet csak 955 BE mellett megy a ram
).
Ki kellene próbálnom más AM3-as gépben. Van valaki még Baranyából?Beállítom előre a régi Kingmax-al 1,65V-ra a RAM feszt és az 1333 MHz-et (hogy ne egyből 1600 OC legyen). Aztán bios mentés, utána kikapcs (táp is). Ram csere. Gép bekapcs, de nincs kép, ventik, vinyó pörög, a gép meg sípol. Először 11 sípolás, utána meg 15. Aztán néha egyet-egyet. Gondolom közben többször újraindít a gép és próbálkozik, mert hallani, hogy meg-megszaladnak a ventik... Mindez F5 biosnál.
F3L biosnál, mellyel a tesztek futottak: csak folyamatos beep van pár másodperces szünetekkel.
mod: persze próbáltam egyesével és párosával is a ramokat mindenféle slotban
-
szki
őstag
Magyar honlapon kint van a 785G-s giga lap. GA-MA785G-UD3H
-
szki
őstag
válasz
Zé_Mester #324 üzenetére
Oké! Nekiugrok. Úgyis most jöttek meg postán a OCZ3P1600LVAM4GK ramok (AMD Edition 1,65V 1600/CL7).
Kék lemezkék lekerülnek.
Most szereztem jófajta MX-2-t, így a lapot is újrapasztázom.
Tényleg, az MX-2-ben nincs fém ugye? Vagy ez most nem számít?A procit is újrapasztázom a gyári Mugen paszta helyett..
Mod: nyaralás után a cikked 2. fele elkészült?
-
szki
őstag
Új AM3-as alaplap: GA-MA790GPT-UD3H. AMD 790GX + SB750 Chipset
Nem épp egy csúcslap. Gondolom az olcsóbb IGP-s kategáróába nevez.Mod: azt hiszem már valami normális névre kellene változtatni a topic címét, és az 1. hozzászólás is kiegészítendő
-
szki
őstag
UD5P tulajok!
Nálatok mennyit az alaplap kijelzett hőmérséklete?
Nálam idleben is 43C fok. De ha megye a házban az oldalsó 23 cm-es venti, akkor 36 fok.
(a proci passzívban is hűvösebb 4 maggal)Én ezeket a hőmérsékleti értékeket sokkallom. Tényleg meleg is a heat pipe.
Vegyem le a kék Gigabyte feliratokat?
Vagy pasztázzam újra az alaplapot? -
szki
őstag
válasz
vizirider #312 üzenetére
Nem kell szarakodni a gyári cnq-val.
Megoldás XP-re a PhenomMsrTweakerEzzel lehet alulfeszelni és tuningolni is.NB fesz is állítható. Beépül az op. rendszerbe, azaz magától dolgozik.
-
szki
őstag
válasz
harddeejay89 #302 üzenetére
ATi Radeon HD 4850 / 4870 II
Javasolt, hogy nézz körbe a Téged érdeklő témákban! Sokat kell olvasni, és utána már kevesebb kérdésed lesz.
Használd a PH keresőjét!Mod: X2 550 @X4 B50 BE akart lenni az előbb
-
szki
őstag
válasz
harddeejay89 #300 üzenetére
Hello!
- Alaplap nekem is ilyen és okés (akár 2x16-ban tud CF-t).
- Ramra javasolt 2x2 GB OCZ Platinum v. inkább LV Platinum (1600/CL7)
- Procinál esetleg várhatsz Herr Z féle 4 magosítható X2@X4 500 BE-re, mely 30k-val olcsóbb is lehet.
- A megtakarításon vehetsz egy erősebb VGA-t (HD4890 1 GB)
- Persze nem árt egy jó procihűtő, ház, táp, stb.Mod: persze a pénzkeret és cél határozza meg, milyen alapkonfig lenne az ideális. De ez már a "Milyen gépet vegyek" témakörbe tartozik!
-
szki
őstag
válasz
SalvadorLynx #224 üzenetére
Nekem is ilyen alaplapom van, és átmenetileg sima DDR3 Kingmax ram van benne: 2x1 GB 1333/CL9-es. Itt vettem a PH-n 4500 Ft-ért(!)
1,8V-on stabil, mint az atom. Pici tuningot is bír, de nem néztem mi a vége, mert ez nem tuning ramCR 1T vagy 2T? Próbáld az utóbbira tenni!
-
szki
őstag
válasz
SalvadorLynx #224 üzenetére
ram fesz mennyi?
"FSB" emelés volt-e? -
szki
őstag
Ja, és fagyás után meddig vártál a resettel?
Próbáld ki, hogy 1-2 percet vársz, hátha megjavul. Arra gyanakszok, hogy mégis szoftver: konkrétan az Explorer fagy megy, és az magától újraindul Win7-nél..Ayg0 Kingmax biztos jó.
Oliverda: én ezt az OCZ LV ramot rendeltem Ősembertől 1 hónapja, de még nem jött meg...
-
szki
őstag
1.-re: valószínűleg az van beállítva, hogy először usb-s eszközről próbálja betölteni az op. rendszert. Biosban meg kellene változtatni a bootolási sorrendet (1. legyen a harddisk, amin a op. rsz. van)
2.-re: nézd meg az alaplap leírásában az usb kiosztását. 1-1 alaplapi csatlakozó 2x5=10 tűs, mely 2 db usb-t tud kiszolgálni. A 10 tűből nálam 9 db van valójában. Sőt a 10-es is csak azért van, hogy tudjuk az a 10-es (amúgy nincs bekötve). Tehát 4 db tű/vezeték elég 1 db usb-hez.
Hogy akkor a 4 vezeték milyen sorrendben legyen csatlakoztatva a 4 db tűre?
Egy sorban nézve:
1. power (5V)
2. USB DX-
3. USB DX+
3. Föld
A föld fekete szokott lenni, míg a power piros v. narancs.
Így már szerintem tudni fogod a csatlakoztatást! -
szki
őstag
válasz
DummyBoy #180 üzenetére
2x2 GB javasolt. A 4x1-el nem biztos, hogy két dual chanel létrejöhet (ram függő). Illetve ilyenkor a tuning is gyengébb állítólag. IIletve 4 modul az dupla fogyasztás (6W pluszt jelent
)
Nem tudom OCZ DDR3-ról hol olvastál problémát?
Kingmaxiot biztos szeretik a Giga lapok (lásd támogaott ram modulok a Giga honlapján) -
szki
őstag
válasz
DummyBoy #177 üzenetére
Én az FXT-UD5P-be mezei Kingmaxot tettem (2x1 GB 1333 CL9), amit épp az aproban hirdettek 4500 Ft-ért. Átmenetileg ez megteszi (1,8 V-ot szereti 1,65 helyett). Sajna nem volt időm tesztelni a memo tuningot, de plusz fesszel emelhető 1600 MHz-re, vagy 1333-on szűkíthető az időzítés.
Még 1 hét és megjönnek a spéci ramjaim (OCZ LV AMD Edition 2x2 GB 1600-777).A hűtő vélhetően fel fog menni. Nekem Mugen2 figyel a dobozában, és várja a beszerelést
Tomate: Grat a laphoz!
Be fog indulni az élet, amint megkapod a procid, én meg a ramjaimat
Jelenleg számítógépházam sincs, és szét van pakolva az összes alkatrész az asztalon. Persze használat közben elég veszélyes. Főleg, ha a kisgyerekeim játszanak a géppel... -
szki
őstag
válasz
Goller46 #158 üzenetére
Én is hasonlóan vagyok X2 550 BE-vel és UD5P-s lappal.
F5F bios Hybrid EC meg auto ACC biosban beállítva, F10-> save bios. Aztán kikapcsol meg újraindul a gép, de nem éled már fel a videokaártya és pár mp után kikapcsol.
Innen csak cmos reset segít és táp kikapcs/bekapcs.Próbáltam a hybrid nélküli béta biosokat is de bakapcsolt acc-bel, de nem lett több mag tőle...
-
szki
őstag
Hi!
GA-MA790XT-UD4P-ben vajon menne a Callisto 2-ről 4 magosra aktiválása?
(a nagyobb testvér alaplapban ment...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Asus ROG Z790 Dark Hero
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged