Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vich

csendes tag

Lee56, nekem is szépen ketyeg ^^.
    Igaz nem hajtom/taposom ki a lelkét. Talán mert még az ismerkedési fázisban vagyunk ;-)
    Elégedett vagyok a Gigával, szemben az asus M4A89GTD pro-val! Hálátlan egy szutyok széria volt. 3 alaplapból 3 gyári hibás...

• Vich

csendes tag

Sziasztok,

összeállt a vas, boldog vagyok. Köszönöm mindenkinek a sok segítő választ, tanácsot, jó ötletet, mindnek meg volt a helye a szerelésnél.
    Az UD5-ös egy régi Chieftech Dragon 6 rack-es házba landolva elnyerte végső helyét, meg lesz tartva. Igazatok volt, tényleg nem bántam meg a döntés(eteke)t. :R
    Valószínűleg a 990-es lapkakészletnek köszönhetően a memóriakezelése nem utolsó. Simán megy vele CL7-ben (7-8-8-24) a 4GB-os corsair CML4GX3M1X1600C7-ES 1600MHz-en, stabilan.
    Bár a sok sallang még mindig nem állt össze, de nem fogom kihagyni a teszteket sem. Csak adjatok hozzá ötleteket pls, melyeket rántsak le a netről, mert a témába nem vagyok sajnos otthon.
    Érdekes feeling: ha pendrive-ot csatlakoztatok az előlapi kivezetésekre, melyek az F_USB1, F_USB2 és F_USB30-ra vannak csatizva, röviddel utána lefagyást tapasztalok, melyből még alt+ctrl+del-el sem tudok kilépni. Csak reset után áll fel.
    Ezen deszka rev 1.1-es F9-es bios-szal.
    Lehet bios hiba? Vagy szerintetek mi lehet még?

Szép estét (éjt) és jó pihit mindenkinek!

Vich

• Vich

csendes tag

válasz Skimaster #1915 üzenetére

Szia Ski, üdv mindenkinek!

1440*900-as felbontásban dolgozom, ill. szeretném a gépet kipróbálni, mihelyst összelegózom.
    Gondolom ez elég gagyi felbontás, de ennyire futotta anno és még várnom kell (sokat) egy köv vételig.
    Néztem, a bolt már nem forgalmaz 5770-es kártyát. Gondolom már elavult 2,5 év óta. Érdemes-e használtban néznem vagy felejtsem el és nézzek inkább az általad javasolt típusok vmelyikében?
    Egyébként egyáltalán nincs még itt az ideje, ez a lap+memória is hatalmas összeg volt (nekem).
    Szerencsémre (lehet emlékszel még) írtam, Anyám kórházba került, de enyhe lefolyású volt az agyvérzése, már otthon van és a gyógyszereit is meg tudtam venni egészségpénztárból. Így "csak" a hálapénz vitte el a gombjaimat, de a "jó sors" kegyeltje lettem és így sikerült az általad és a Többiek által javasolt alaplapba beruháznom.
    Még egyszer köszönet a véleményed(etek)ért, egy gyöngyszem ez a lap! Komoly az északi híd és a CPU VRM hűtése. Kézzel jól érezhetően eltérő súlyban a kiszerelendő asus M4A89GTD PRO alaplaptól, pedig azon is van pipeline-os hűtés... A Gigához képest az asus komolytalannak tűnik :P .

A memória slotok úgy látszik már jól vannak feltűntetve (korábbi fórum hozzászólásoknál szerepelt az UD3-asoknál elírás/felfestési bakik). Itt egységesen 4-2-3-1 a proci felől nézve mind a deszkán, mind a user guide-ban.

Negatív attitűd: a deszkához csak SLI-t adtak, CrossFire nem tartozék... :W . Ennyi gombért igazán beleférhetett volna ez is :((( .
    A lap rev 1.1-es, úgy látszik igen le vagyunk maradva a piacon. Vagy talán nem véletlenül kerülnek ezen deszkák hozzánk a polcainkra?! A rev 3.0 már rég elérheető kellene legyen... :F

Memóriába benéztem a vásárlást, 2*2GB CL7-es időzítésű kitet láttam éjjel, amire rástartoltam, de a boltba 1*4GB CL7-es memória érkezett. Na most ha 1-2 hó múlva lenne pénzem másikra, óriási kérdésem: fog-e menni CL7-ben, 2*4GB-ként? Gondolom a gyártó nem véletlenül árulja/csomagolja kitbe. Párba választva kell, hogy működjön. De ha külön veszem meg, hiába reklamálnék később. Szerintetek tévedek?
    Ugyanakkor 12K-ért 1*4 CL7-ben erős ár szerintem, mivel nem tudom kihasználni az előnyét - ha ugyan single modulként van neki egyáltalán...

Válaszokat várva üdv mindenkinek, "menek" szerelni :))

• Vich

csendes tag

Sziasztok ismét!

Megszánt a jó sors, így megrendelhettem a korábban Veletek megbeszélt gyönyörűséget, egy990FXAUD5-öst egy Mugen3-as fésű és 2*2GB 1600MHz-es CL7-es black vengeance társaságában. Alig várom a holnap estét, azt hiszem akkor sem alszom, lesz mivel legózni :)
    Kérdéseim, hátha rutinból tudjátok:
    -hogyan tudom a raid-et itt aktiválni a lapon?;
    - 4-es füzért csinálok stripben, erről szeretném bootoltatni a win7-et, egy 50GB-os partíciót gondoltam erre a célra (szerintetek elég neki?). Korábbi tapasztalatom, hogy bő 1 év alatt majdnem teli szemetelte ezt a méretet...
    - Mielőtt szétszedem a régi vasat, mire készüljek fel a winfos telepítéséhez? Utána nem lesz sajnos netem érthető okokból.
    - Kell-e pendrive-ra vagy ne adj balsors megint floppyra raid drivert kiírnom? (M4A890GTD PRO-nál muszáj volt, megy is az Asushoz vissza, jó lesz nekik havat lapátolni, jeget kaparni... :((( )
    - Régi PATA-s vinyókkal lesz még kérdésem, de most elfogyott a zseton, nem jut csatoló kártyára. Szerintetek egy sima PCI PATA raid vezérlővel raid aktiválás nélkül meghajtható 2 vinyó?
    - 5770-es vidító kártya marad benne, érdemes szerintetek ezt a típust jövőben crossban vagy SLI-ben megduplázni? Vagy már nagyon elavult a korhoz képest?(Bocs nem tudom, melyik az ATI, melyik az nVidia csatoló.) Ötletem nincs játékra, mit próbálnék ezután ki vele, kedvem az lenne. De majd csak adtok valami jó tippet :) A Dio LOD már régen volt a III meg fizetős lett, mint a WOW, ha jól informáltak - ezt kihagyom. De a középkori fegyverek, mint a szúró-vágófegyverek, buzogány stb eddig is bejöttek.
    - A memória slotok számozásával is volt valami gikszer emlékeim szerint, mit javasoltok, hová tegyem be őket? Lehet hinni az alaplapi felfestésnek vagy mivel tudnám megnézni? Esetleg szétszedés előtt még azt a progit is lerántanám a netről.

Köszi a válaszaitokat előre is!

Szép estét kívánok mindenkinek.

Vich

• Vich

csendes tag

Sziasztok!

Akoska07, Skimaster, Axe125, Xatos3, Dik, Lee56 és Fury71, köszi a válaszokat a deszka vásárlásról szóló kérdésemre.
    99,99%, hogy UD5 lesz, függetlenül halandó földlakói fizetésemtől. Ám a beszerzést el kell (hó)napolnom, a sok gombot elvitte a "hálapénz". De legalább anyám túl van az életveszélyen, s most a legfontosabb a rehabilitáció. Szerencsénkre jóval kecsegtetnek. Lehetett volna végzetes is.

Szép estét és jó pihit mindenkinek!

• Vich

csendes tag

Srácok, rendesek vagytok, hogy ennyit törődtök velem.
    Sok-sok hála!
    Sajnos anyám kórházba került és nem tudom mikor engednek be hozzá :(
    Agyvérzés magas vérnyomás miatt állítólag. De ez már nem az első :(
    Remélem látom még.
    Indulok Esztergomba a Vaszary kórházba.

Szebb napot/estét/hétvégét mindenkinek!

Vich

• Vich

csendes tag

Srácok,

nagyon szépen köszi a válaszokat, mindent megfontolok. :R

Érdekes, hogy semelyikőtök sem hozta fel a 890FX-et lehetőségként. :D Ugye nem kaki az a deszka? :N

Üdv mindenkinek és jó pihit.

• Vich

csendes tag

Köszi Srácok az ajánlásokat.

Meg tudjátok mondani, hogy a 890-es chipkészlethez képest miért lenne előnyösebb a 990-est használni?
    Itt arra gondolok, hogy elvileg a 890-es is teljesen fel van készítve a Phenom II x4-esekre, de ettől mivel tudhat többet a 990-es, hogy hagynám veszni 890-es 2db UTP+ATA100+FDD-s csatijait?
    Mert ezekre szükségem lenne és a 990-esbe csak csatoló kártyával + külső floppyval tudnám megoldani ezt az igényt. Ez több hely+több zseton - csak ha nagyon érdemes áldoznám fel ilyesmi miatt.
    Azért kérdezem ennyire aprólékosan, mert a 890FX-UD7-ről nem találtam topikot sajna.
    Plusz biztos vagyok benne, hogy ehhez a konfighoz a jövőben már nem költök többet, csak álljon fel a rendszer.

(A 990FX-ek között azUD3 helyett inkább az UD5, mert itt pipeline is segíti a hőt egyenletesebben eldisszipálni - az én értelmezésemben relatív stabilabbnak tűnik a deszka = hosszabb élettartam.)

Köszi a válaszokat előre is Mindenkitől.

Vich

• Vich

csendes tag

Üdv a szakértő Uraknak!

Segítséget szeretnék kérni. Még új vagyok, s fáradt, nézzétek el, ha tévesztek.

Nem tudok 2 Giga alaplap közül választani, melyik lenne hosszabb távra a jobb nekem: a 890FXA-UD7 vagy a 990FXA-UD5?

Nagyot csalódtam az Asusban (egymás utáni 3 gyári hibás alaplap az M4A89GTD PRO/USB3-nál) és a Gigabyte lett a legszimpatikusabb márka számomra.
    Nem sok elvárásom van a lap felé, amit jó lenne, ha legalább olyan gördülékenyen csinálna, mint a régi elődje (A7N8X E Deluxe/2600+ 10 éven keresztül^^) hibamentes és villámgyors raid stripben:
    - kevéske proci/memória OC mellett,
    - fagyásmentes, stabil deszka,
    - rengeteg megnyitott alkalmazás (20-30 net-fül/office/carmen/pdf/média lejátszók/skype/ stb...)
    - teamspeak/game - ha elkap a gépszíj,
    - tömörítés/konvertálás, adat le-feltöltés,
    - a 2 régi ATA100-as matuzsálem vinyó megtartása melletti folyamatos üzembiztosság (ezek csak biztonságiak, vmint SSD-t nem tervezek, ha ez későbbi gát lehet),
    - jó lenne a 2db UTP port - nem divat nálam a router, ez lenne a jobb megoldás 30m2-es kis lakásomban.

Az adottságaim az új deszkához: PII 955BE, Asus ATI HD5770, Creative SB X-Fi hangk., 4*750GB sata2-es vinyók + a 2db 80GB-os öreg maradnának.

Az alaplap és memória lenne cserélve (ugyanabban a boltban venném mindkettőt az egyszerűség és pénzszerűség kedvéért. Kicsit offtopic: a Corsair melyik kitjét részesítenétek előnyben? A 8gigás CMZ8Gx3M2X1600C8B-t 15K-ért vagy a 4 gigás CML4GX3M1X1600C7-et 12,7K-ért? Az utóbbi CL7-es időzítésű... Elég a 4GB a játékokhoz is?

Saját gondolataim: a 890FX a 2db UTP-je+ATA100-asa+FDD csatija miatt praktikusabb lenne, de egyrészt a 890-es lapkakészletben csalódtam, nem tudom stabil-e (konkrétan az UD7-eshez nem találtam topikot), másrészt félek, hogy az 1600MHz-es memóriák gyorsaságát sem tudnám kellően kihasználni. Vmint mivel kifutó széria, kérdés meddig lesz még hozzá support...
    A 990FX-es széria UD5-öse nagyságrendekkel esztétikusabb, kevésbé zsúfolt és logikusan kialakított (pl a heatpipe alatt is kevesebb az smd alkatrész, ha jól sasoltam a képet: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4455#ov ), az ATA100 hiányt gondolom meg lehetne oldani csatoló kártyával. De persze ez plusz gomb.

Segítő válaszaitokat, kritikáitokat előre is örömmel fogadom és köszönöm, mivel szeretném ezt a projektet még a hétvégéig lebonyolítani, amennyiben lehetséges.

Tisztelettel és üdvözlettel: Vich

Sorry, de most hunyok 1 kicsit, 11-ig vár az orvos :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés