- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vich
csendes tag
Lee56, nekem is szépen ketyeg ^^.
Igaz nem hajtom/taposom ki a lelkét. Talán mert még az ismerkedési fázisban vagyunk ;-)
Elégedett vagyok a Gigával, szemben az asus M4A89GTD pro-val! Hálátlan egy szutyok széria volt. 3 alaplapból 3 gyári hibás... -
Vich
csendes tag
Sziasztok,
összeállt a vas, boldog vagyok. Köszönöm mindenkinek a sok segítő választ, tanácsot, jó ötletet, mindnek meg volt a helye a szerelésnél.
Az UD5-ös egy régi Chieftech Dragon 6 rack-es házba landolva elnyerte végső helyét, meg lesz tartva. Igazatok volt, tényleg nem bántam meg a döntés(eteke)t.
Valószínűleg a 990-es lapkakészletnek köszönhetően a memóriakezelése nem utolsó. Simán megy vele CL7-ben (7-8-8-24) a 4GB-os corsair CML4GX3M1X1600C7-ES 1600MHz-en, stabilan.
Bár a sok sallang még mindig nem állt össze, de nem fogom kihagyni a teszteket sem. Csak adjatok hozzá ötleteket pls, melyeket rántsak le a netről, mert a témába nem vagyok sajnos otthon.
Érdekes feeling: ha pendrive-ot csatlakoztatok az előlapi kivezetésekre, melyek az F_USB1, F_USB2 és F_USB30-ra vannak csatizva, röviddel utána lefagyást tapasztalok, melyből még alt+ctrl+del-el sem tudok kilépni. Csak reset után áll fel.
Ezen deszka rev 1.1-es F9-es bios-szal.
Lehet bios hiba? Vagy szerintetek mi lehet még?Szép estét (éjt) és jó pihit mindenkinek!
Vich
-
Vich
csendes tag
válasz
Skimaster #1915 üzenetére
Szia Ski, üdv mindenkinek!
1440*900-as felbontásban dolgozom, ill. szeretném a gépet kipróbálni, mihelyst összelegózom.
Gondolom ez elég gagyi felbontás, de ennyire futotta anno és még várnom kell (sokat) egy köv vételig.
Néztem, a bolt már nem forgalmaz 5770-es kártyát. Gondolom már elavult 2,5 év óta. Érdemes-e használtban néznem vagy felejtsem el és nézzek inkább az általad javasolt típusok vmelyikében?
Egyébként egyáltalán nincs még itt az ideje, ez a lap+memória is hatalmas összeg volt (nekem).
Szerencsémre (lehet emlékszel még) írtam, Anyám kórházba került, de enyhe lefolyású volt az agyvérzése, már otthon van és a gyógyszereit is meg tudtam venni egészségpénztárból. Így "csak" a hálapénz vitte el a gombjaimat, de a "jó sors" kegyeltje lettem és így sikerült az általad és a Többiek által javasolt alaplapba beruháznom.
Még egyszer köszönet a véleményed(etek)ért, egy gyöngyszem ez a lap! Komoly az északi híd és a CPU VRM hűtése. Kézzel jól érezhetően eltérő súlyban a kiszerelendő asus M4A89GTD PRO alaplaptól, pedig azon is van pipeline-os hűtés... A Gigához képest az asus komolytalannak tűnik.
A memória slotok úgy látszik már jól vannak feltűntetve (korábbi fórum hozzászólásoknál szerepelt az UD3-asoknál elírás/felfestési bakik). Itt egységesen 4-2-3-1 a proci felől nézve mind a deszkán, mind a user guide-ban.
Negatív attitűd: a deszkához csak SLI-t adtak, CrossFire nem tartozék...
. Ennyi gombért igazán beleférhetett volna ez is
.
A lap rev 1.1-es, úgy látszik igen le vagyunk maradva a piacon. Vagy talán nem véletlenül kerülnek ezen deszkák hozzánk a polcainkra?! A rev 3.0 már rég elérheető kellene legyen...Memóriába benéztem a vásárlást, 2*2GB CL7-es időzítésű kitet láttam éjjel, amire rástartoltam, de a boltba 1*4GB CL7-es memória érkezett. Na most ha 1-2 hó múlva lenne pénzem másikra, óriási kérdésem: fog-e menni CL7-ben, 2*4GB-ként? Gondolom a gyártó nem véletlenül árulja/csomagolja kitbe. Párba választva kell, hogy működjön. De ha külön veszem meg, hiába reklamálnék később. Szerintetek tévedek?
Ugyanakkor 12K-ért 1*4 CL7-ben erős ár szerintem, mivel nem tudom kihasználni az előnyét - ha ugyan single modulként van neki egyáltalán...Válaszokat várva üdv mindenkinek, "menek" szerelni
-
Vich
csendes tag
Sziasztok ismét!
Megszánt a jó sors, így megrendelhettem a korábban Veletek megbeszélt gyönyörűséget, egy990FXAUD5-öst egy Mugen3-as fésű és 2*2GB 1600MHz-es CL7-es black vengeance társaságában. Alig várom a holnap estét, azt hiszem akkor sem alszom, lesz mivel legózni
Kérdéseim, hátha rutinból tudjátok:
-hogyan tudom a raid-et itt aktiválni a lapon?;
- 4-es füzért csinálok stripben, erről szeretném bootoltatni a win7-et, egy 50GB-os partíciót gondoltam erre a célra (szerintetek elég neki?). Korábbi tapasztalatom, hogy bő 1 év alatt majdnem teli szemetelte ezt a méretet...
- Mielőtt szétszedem a régi vasat, mire készüljek fel a winfos telepítéséhez? Utána nem lesz sajnos netem érthető okokból.
- Kell-e pendrive-ra vagy ne adj balsors megint floppyra raid drivert kiírnom? (M4A890GTD PRO-nál muszáj volt, megy is az Asushoz vissza, jó lesz nekik havat lapátolni, jeget kaparni...)
- Régi PATA-s vinyókkal lesz még kérdésem, de most elfogyott a zseton, nem jut csatoló kártyára. Szerintetek egy sima PCI PATA raid vezérlővel raid aktiválás nélkül meghajtható 2 vinyó?
- 5770-es vidító kártya marad benne, érdemes szerintetek ezt a típust jövőben crossban vagy SLI-ben megduplázni? Vagy már nagyon elavult a korhoz képest?(Bocs nem tudom, melyik az ATI, melyik az nVidia csatoló.) Ötletem nincs játékra, mit próbálnék ezután ki vele, kedvem az lenne. De majd csak adtok valami jó tippetA Dio LOD már régen volt a III meg fizetős lett, mint a WOW, ha jól informáltak - ezt kihagyom. De a középkori fegyverek, mint a szúró-vágófegyverek, buzogány stb eddig is bejöttek.
- A memória slotok számozásával is volt valami gikszer emlékeim szerint, mit javasoltok, hová tegyem be őket? Lehet hinni az alaplapi felfestésnek vagy mivel tudnám megnézni? Esetleg szétszedés előtt még azt a progit is lerántanám a netről.Köszi a válaszaitokat előre is!
Szép estét kívánok mindenkinek.
Vich
-
Vich
csendes tag
Sziasztok!
Akoska07, Skimaster, Axe125, Xatos3, Dik, Lee56 és Fury71, köszi a válaszokat a deszka vásárlásról szóló kérdésemre.
99,99%, hogy UD5 lesz, függetlenül halandó földlakói fizetésemtől. Ám a beszerzést el kell (hó)napolnom, a sok gombot elvitte a "hálapénz". De legalább anyám túl van az életveszélyen, s most a legfontosabb a rehabilitáció. Szerencsénkre jóval kecsegtetnek. Lehetett volna végzetes is.Szép estét és jó pihit mindenkinek!
-
Vich
csendes tag
Srácok, rendesek vagytok, hogy ennyit törődtök velem.
Sok-sok hála!
Sajnos anyám kórházba került és nem tudom mikor engednek be hozzá
Agyvérzés magas vérnyomás miatt állítólag. De ez már nem az első
Remélem látom még.
Indulok Esztergomba a Vaszary kórházba.Szebb napot/estét/hétvégét mindenkinek!
Vich
-
Vich
csendes tag
Srácok,
nagyon szépen köszi a válaszokat, mindent megfontolok.
Érdekes, hogy semelyikőtök sem hozta fel a 890FX-et lehetőségként.
Ugye nem kaki az a deszka?
Üdv mindenkinek és jó pihit.
-
Vich
csendes tag
Köszi Srácok az ajánlásokat.
Meg tudjátok mondani, hogy a 890-es chipkészlethez képest miért lenne előnyösebb a 990-est használni?
Itt arra gondolok, hogy elvileg a 890-es is teljesen fel van készítve a Phenom II x4-esekre, de ettől mivel tudhat többet a 990-es, hogy hagynám veszni 890-es 2db UTP+ATA100+FDD-s csatijait?
Mert ezekre szükségem lenne és a 990-esbe csak csatoló kártyával + külső floppyval tudnám megoldani ezt az igényt. Ez több hely+több zseton - csak ha nagyon érdemes áldoznám fel ilyesmi miatt.
Azért kérdezem ennyire aprólékosan, mert a 890FX-UD7-ről nem találtam topikot sajna.
Plusz biztos vagyok benne, hogy ehhez a konfighoz a jövőben már nem költök többet, csak álljon fel a rendszer.(A 990FX-ek között azUD3 helyett inkább az UD5, mert itt pipeline is segíti a hőt egyenletesebben eldisszipálni - az én értelmezésemben relatív stabilabbnak tűnik a deszka = hosszabb élettartam.)
Köszi a válaszokat előre is Mindenkitől.
Vich
-
Vich
csendes tag
Üdv a szakértő Uraknak!
Segítséget szeretnék kérni. Még új vagyok, s fáradt, nézzétek el, ha tévesztek.
Nem tudok 2 Giga alaplap közül választani, melyik lenne hosszabb távra a jobb nekem: a 890FXA-UD7 vagy a 990FXA-UD5?
Nagyot csalódtam az Asusban (egymás utáni 3 gyári hibás alaplap az M4A89GTD PRO/USB3-nál) és a Gigabyte lett a legszimpatikusabb márka számomra.
Nem sok elvárásom van a lap felé, amit jó lenne, ha legalább olyan gördülékenyen csinálna, mint a régi elődje (A7N8X E Deluxe/2600+ 10 éven keresztül^^) hibamentes és villámgyors raid stripben:
- kevéske proci/memória OC mellett,
- fagyásmentes, stabil deszka,
- rengeteg megnyitott alkalmazás (20-30 net-fül/office/carmen/pdf/média lejátszók/skype/ stb...)
- teamspeak/game - ha elkap a gépszíj,
- tömörítés/konvertálás, adat le-feltöltés,
- a 2 régi ATA100-as matuzsálem vinyó megtartása melletti folyamatos üzembiztosság (ezek csak biztonságiak, vmint SSD-t nem tervezek, ha ez későbbi gát lehet),
- jó lenne a 2db UTP port - nem divat nálam a router, ez lenne a jobb megoldás 30m2-es kis lakásomban.Az adottságaim az új deszkához: PII 955BE, Asus ATI HD5770, Creative SB X-Fi hangk., 4*750GB sata2-es vinyók + a 2db 80GB-os öreg maradnának.
Az alaplap és memória lenne cserélve (ugyanabban a boltban venném mindkettőt az egyszerűség és pénzszerűség kedvéért. Kicsit offtopic: a Corsair melyik kitjét részesítenétek előnyben? A 8gigás CMZ8Gx3M2X1600C8B-t 15K-ért vagy a 4 gigás CML4GX3M1X1600C7-et 12,7K-ért? Az utóbbi CL7-es időzítésű... Elég a 4GB a játékokhoz is?
Saját gondolataim: a 890FX a 2db UTP-je+ATA100-asa+FDD csatija miatt praktikusabb lenne, de egyrészt a 890-es lapkakészletben csalódtam, nem tudom stabil-e (konkrétan az UD7-eshez nem találtam topikot), másrészt félek, hogy az 1600MHz-es memóriák gyorsaságát sem tudnám kellően kihasználni. Vmint mivel kifutó széria, kérdés meddig lesz még hozzá support...
A 990FX-es széria UD5-öse nagyságrendekkel esztétikusabb, kevésbé zsúfolt és logikusan kialakított (pl a heatpipe alatt is kevesebb az smd alkatrész, ha jól sasoltam a képet: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4455#ov ), az ATA100 hiányt gondolom meg lehetne oldani csatoló kártyával. De persze ez plusz gomb.Segítő válaszaitokat, kritikáitokat előre is örömmel fogadom és köszönöm, mivel szeretném ezt a projektet még a hétvégéig lebonyolítani, amennyiben lehetséges.
Tisztelettel és üdvözlettel: Vich
Sorry, de most hunyok 1 kicsit, 11-ig vár az orvos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest