Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• daykiller

csendes tag

válasz lee56 #3254 üzenetére

Megoldódott a probléma: csütörtökön megjött az új VGA (Sapphire RadeonToxic R9 270x) és azon van egy UEFI gomb. Azt bekapcsolva gyorsabban észleli a hardvereket és jön be a Gigabyte logo. :) Úgy tűnik, hogy a régi GTX nem tetszett a lapnak. Azóta nem áll le újraindításnál sem. :) Pedig egyébként az első PCIe slotban van és azt is állítottam be az UEFI-ben, hogy azt figyelje elsőnek. A hardver észlelésnél viszont többször ránéz a VGA-ra vagy mi, mert ahogy aktiválódott, a sapphire felirat világítani kezd és ez az ellenőrzés során többször pillanatokra felvillan.

Egyébként tetszik a lap. De igazából azért vettem ezt, mert ez volt az egyetlen értelmes lap, amin van sima PCI slot az X-Fi Elite Pro hangkártyámhoz. :) Tuningolni nem nagyon akarom. Tudom, hogy ki lehet sajtolni belőle 5GHz-et is és a lap is bírná, hiszen a 220W-os 9xxx-es amd procit is támogatja a lap, de egyelőre nem érzem ennek szükségességét. A hűtéssel nem hiszem, hogy gond lenne túlzottan (CoolerMaster Hyper 212 Evo), bár hosszas játék után már 47 fokosak a magok, viszont Windowsban 28-35 között szabályoz a lap. Maximum még rakok pár ventit a Fractal Define R4 gépházba, mert egyelőre csak a kettő gyári van bent.

Köszönöm a segítő hozzászólásokat! :)

• daykiller

csendes tag

válasz DeltaPower #3252 üzenetére

Igen, megtörtént azóta. Kikapcsoltam az APM-et: ugyanaz. Performance Boost (Turbo) letiltva, ugyanaz. RAM XMP kikapcsol, kézzel beállít gyárira, ugyanazt műveli. Reseteltem az UEFI-t, ugyanaz. Nem értem miért csinálja ezt, hogy mindenért kikapcsol. Még CTRL+ALT+DEL esetén is leáll. :D

• daykiller

csendes tag

Sziasztok!

Van egy 4 napos 990FXA-UD3 Rev4.0-ás alaplapom, benne egy FX-8350-nel, Corsair Vengeance Piros XMP LP 1866-os 2x4GB RAM. 550W-os Chieftec táp (3x18A-es 12V-os ággal).

Az lenne a problémám, hogy szerintem nagyon sokáig gondolkodik az alaplap a bekapcsolás után, mire feléled és kép jelenik meg a monitoron. Ezt a VGA-m hűtőventilátorából tudom, mert míg a lap nem aktiválja, addig teljes fordulatszámon pörög a hűtőventilátora. Gigabyte GTX 280 1GB a VGA. Faterom AMD rendszere sem egy kapkodó idegbeteg a POST során, de azt betudtam annak, hogy integrált VGA van a lapon (ASUS M4A89GTD Pro).

Amit még észrevettem, hogy amíg így gondolkodik az alaplap, a VGA-m ventilátora pillanatokra leveszi a fordulatot, tehát többször is hallani, hogy egy pillanatra aktiválta a VGA-t de aztán mégsem.

Az FX-et alap frekvencián hajtom, alap feszültséggel, tehát minden default értéken van. PWM-es Coolermaster 212 Evo hűtés van rajta, amit a gondolkodási időszaka alatt leszabályoz, majd mielőtt bekapcsolna a monitor, felpörgeti.

Illetve van még egy dolog, ami szerintem már nem a normális működésre vall, hogy akárhányszor bekapcsolom a gépet hidegen, egy pillanatra beindul, leáll és utána kapcsol be és kezdi a gondolkodását. Ugyanez van újraindításnál is, hogy leállítja magát teljesen és bekapcsol. Ezt nem tudom mire vélni. Arra gondoltam, hogy a RAM-okat nem bírja, pedig XMP-s, a lap meg támogatja. Bár a BIOS pont nem ismeri fel az XMP-t rajta, mert akkor kéne lennie egy Profile2-nek is. A RAM is a gyári értékein vannak használva.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Azt meg sem merem említeni, hogy az intel c2d e8400 után a windows boot is lassabb SSD-vel de az intel lap meg végképp nem agyalt ennyit a bootnál.

Új hozzászólás Aktív témák