- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
fasterware #559 üzenetére
De a ramot be lehet lőni kézzel is. Az úgy nem jó? Vagy úgy se működik? (Ezekre a marketing "Easy így, Easy amúgy" dolgokra szvsz sose szabad adni, mert csak parasztvakítás az egész)
A magfeloldás egy vagy-vagy funkció. Szerintem sehol se garantálta a Giga hogy működni is fog még akkor se ha korábban kideült hogy megy stabilan 4 maggal a proci egy másik lapban. Ha azt mondanák hogy tutibiztos hogy működni fog akkor igen akkor lehetne verni a fejet a falba és elővenni a kiegyenesített kaszát. De mivel nem garantálták ezért maximum a szemöldököt lehet ráncolni.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
fasterware #556 üzenetére
Sose értettem hogy hogy lehet hulladéknak kikiáltani egy lapot vagy hozzá a BIOS-t ha az eredetileg 2 magos processzornak kikiáltott CPU nem hajlandó 4 magon tökéletesen futni. Jah és hogy a korábbi lapban ment? Akkor miért cserélted le? Senki se mondta a Gigánál hogy a 2 magos procid 4 magosként jól fog üzemelni az új lapodban. Az egy extra funkció nem egy garantált dolog. És még neked áll följebb... Facepalm.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
fasterware #471 üzenetére
Valóban. Akkor rosszul tudtam.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
goodboy007 #465 üzenetére
Az összes új giga lap 8+2-es ha jól tudom. Nekem a "legolcsóbb" 970A van most, és az is 8+2-es.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
#21346560 #449 üzenetére
Jah értem. Igen ezek már jelentenek valamit bár nem sokat. Én arra gondoltam hogy az alaplap cseréből pusztán nem sokat profitál a gép adott hardver melett, már ami a teljesítményt illeti. A memória sebessége meg már elég régóta egy nagy parasztvakítás az az igazság. Egy 1600Mhz-es DDR3-mas memória meg kábé semmivel se gyorsabb egy DDR2-es 800Mhz-es darabnál, a szintetikus teszteket leszámítva...
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
NereusLaceee #377 üzenetére
Senki és semmi se tökéletes
És ez a számítógép alkatrészekre fokozottan igaz. Előfordul a dolog sajnos...
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
NereusLaceee #374 üzenetére
Hmm.. érdekes. De a lényeg hogy működik
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
NereusLaceee #366 üzenetére
Nem hinném hogy a táp kevés lenne bár nem kizárt. Egyébként a tápoknál sose az számít hogy hány watt van ráírva hanem elsősorban az, hogy a 12 voltos ágán hány Ampert tud leadni, és azt milyen stabilitás mellett.
Első körben én először is teljesen megbizonyosodnék arról hogy biztosan jól illeszkedik-e minden csatlakozó, és hogy semmit se hagytam ki az összeszerelés során. Ha ez meg van, de továbbra se mukkan meg a gép, akkor az alaplap + CPU + táp hármasra gyanakodnék először is, mivel hibás memória vagy memória illetve VGA nélkül a gép beindul ugyan, csak maximum sípolni fog hogy itt valami nem oké. Valahogy ki kéne próbálbi az egyes alkatrészeket egy másik működő gépben. ilyen esetben biztosat csak így lehet mondani.
-
whiteman0524
aktív tag
Nálam is elég melegek, bár még nem mértem ki a pontos értékeket. Továbbá én egy 970A-UD3-mal rendelkezem de nem lehet sok különbség a kettő között. Szerintem a hőmérsékletet valamelyest talán befolyásolhatja a CPU hűtése is, mivel eléggé közel vannak egymáshoz. Nekem egy Mugen 3 dolgozik a CPU-n, és így is elég melegek a bordák, de felteszem hogy a gyári hűtővel az értékek még magasabbak lehetnek.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
csabika0001 #290 üzenetére
És neked az alaplapod dobozán is 4+2 szerepel komolyan? Vagy csak online írták el?
Nem tudtam hogy korábban ez téma volt itt, elnézést.
-
whiteman0524
aktív tag
Igen támogatja majd a Bull-t, mivel AM3+-os
Csak jelenleg még mivel nincsen Bull gondolom a BIOS se lesz hozzá jó, tehát ha majd kijönnek a procik akkor BIOS kell frissíteni valszeg. Kábé 3-4 hete használom az alaplapot és eddig semmiféle problémám nem volt vele. Jelenleg egy Phenom II X4 955 megy benne 3.6 Gigára húzva, de Stock hűtővel ami eléggé visít. Szerdán hoznak nekem egy Scythe Mugen 3-mat, azzal sztem felnyomom 3.8-ra vagy 4-re majd meglátom. Hőmérsékletekről nem igazán tudok nyilatkozni, az elég sok mindentől függ, például ház szellőztetése, vagy a processzor hűtés ugye...
Az a 2 K különbség nem sok. Ha nincs szükséged 3 PCI Express foglalatra akkor teljesen jó lesz a 970A-is szerintem. Én azért vettem 970A-t mert nekem 1. db PCI Express csati is bőven elég.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
csabika0001 #287 üzenetére
Érdekes... 4+2 és 8+2.. Akkor a Giga oldalán lenne rosszul kiírva? Én az összes 990-es lapnál 8+2-es kiírást látok.
Amúgy itt van előttem az alaplapom (970A-UD3) doboza és azon is 8+2 szerepel. Honnan jött az a 4+2 ?
-
whiteman0524
aktív tag
Hali
Én is először a 990FX-eket nézegettem, azok igazából csak pár extra miatt különböznek az olcsóbb típusoktól. A giga oldalán láthatod hogy például a 990FX-UD3-nak 4 PCI Express 16x-es foglalata van, meg fekete a nyák, és lehet hogy van még pár plusz csatlakozója. Az UD5, UD7 nyilván még több extrával bír. A 990XA-UD3-nak "még mindig" 3db PCI Express 16x-es foglalata van, de már nem fekete a nyák
Szóval az a lényeg hogy nincs sok különbség ezek között a deszkák között, csak annyi hogy milyen fajta csatlakozók vannak rajzuk, azokból mennyi van, hány PCI Express foglalattal bírnak és ezek milyen sebességgel üzemelnek, illetve hogy milyen színű a deszka. Nagy általánosságban kábé ennyi.
Én éppen ezért egy 970A-UD3-mat vettem, ezen konkrétan 2db PCI Express csati van de nekem még ez is sok, meg persze nem olyan szép fekete mint a 990FX-ek, de ez engem nem is érdekel. Memóriából ugyan úgy 2000Mhz-eset visz mint a nagyobbak, van rajta SATA 6 GB, és USB3 is. És ha az igényeimet vesszük akkor 23 ezerért nagyságrendekkel jobb vétel volt mint az FX-ek amik 32-nél kezdődnek.
Szóval ha nem számít a deszka színe és beéred kevesebb csatlakozóval is, akkor nyugodtan vehetsz 990XA-t vagy 970A-t
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
agressiv #233 üzenetére
Értem. Lehet hogy valami tényleg van a dologban, de én akkor se merném kijelenti hogy x-y az egyik legrosszabb márka ha előttem menne tönkre 100 alaplapuk, mivel annak elég sok oka lehet.
De ha már a memóriákról is szó esett, akkor minden gyártó honlapján megtalálható egy memória kompatibilitási lista. Általában oda van írva, hogy más, a listában fel nem tüntetett és le nem tesztelt RAM-al is működik/működnie kéne az alaplapnak, de ez sehol sincs kőbe vésve és szerintem garantálva sem (bár lehet hogy rosszul tudom). Az, hogy ha mondjuk az Asus lapok minden féle memóriát megkajálnak, az nyilván egy nagyon jó dolog, és ezt sok ember biztos meg is szokta. De ha nincs odaírva valahova hogy ez márpedig működni fog neked minden fajta RAM-al akkor nem lehet az orruk alá dörgölni, hogy márpedig az én memóriám nem megy ezzel a lappal. Te konkrétan tuning ramokat említettél. Nos a tuning ramok pontosan az a kategória, amit hadd ne teszteljen már le a gyártó, mert a felhasználók 95%-a soha nem fog olyat tenni a gépébe.
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
agressiv #231 üzenetére
Akkor nekem marha nagy szerencsém volt eddig az összes Giga lapommal. Mindig pont 3. lehettem.
Nincs gond egyik márkával se, csak vannak olyan emberek - köztük nyilván te is - akiknek nem volt szerencséjük, esetleg többször is megszívták egy-egy gyártó termékeivel és akkor máris lehet oltani, hogy ez mekkora egy fos. De ez nem így van. Egyik gyártó se akar saját magával kibaszni, hidd el. Nem is engedhetné meg magának hogy tömegesen silány alkatrészeket gyártson, mivel akkor rövid úton tömegesen hisztériáznának az emberek. Azért mert neked meg még 3 havernak rossz tapasztalatai voltak azt úgy hívják hogy pech.
Egyébként meg, az alaplap nem arra van hogy hajlítgassa az ember. Lehet hogy az Asrock-nál ez valamiféle minőség-ellenőrzési követelmény, hogy amelyik lapot nem lehet feltekerni mint egy szőnyeget az konkrétan semmirenemjó, de rajtuk és rajtad kívül ez senkit se érdekel.
-
whiteman0524
aktív tag
Sziasztok !
Egyszerű kérdésem lenne. Ha soha az éltbe nem érdekelt és ezután se fog a CrossFire vagy a SLI továbbá az alaplap kinézete, akkor ér-e valamilyen különösebb hátrány ha mondjuk egy Giga féle 970A-UD3-ra, vagy egy 990FXA-UD3-ra ruházok be?
Csak mert több mint 10 ezer a különbség közöttük, de engem nem érdekel az alaplap színe, és tökéletesen megelégszem akár 1 DB PCIE foglalattal is. Ami még fontos hogy nem akarok tuning rekordokat döntögetni, de azért jó lenne ha majd egy kicsit meg lehetne rántani a Bull procikat benne. Nem tudom hogy ilyen szempontból van e valamilyen különbség a chipset-ek között...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Diablo IV
- Asztalos klub
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest