- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya84
őstag
válasz
- = Zk = - #1781 üzenetére
Érdekes...
-
Zotya84
őstag
válasz
- = Zk = - #1778 üzenetére
Talán még mindig az a jobb, mintha a lap lenne dög, nem? Csak, mert ha másik lap sem látja, akkor beza a ssd a hunyó...
-
Zotya84
őstag
válasz
- = Zk = - #1776 üzenetére
BIOS frissítés? Másik kábel? Másik port esetleg? Ha esetleg ezek sem segítenek, másik lapban próba?
Ha ezek megvoltak, és mindre az a válasz, hogy nem megy, akkor dög a ssd. ha bármelyik kimaradt, akkor azt ki kell próbálni...
-
Zotya84
őstag
válasz
keneseig #1772 üzenetére
A tapasztalatok azt mutatják, hogy AMD esetében van esély nem támogató BIOS esetében is az indulásra, de nincs rá garancia. Pl a 7es chipsetű lapok általában nem indultak bulldozerrel sem... Azokhoz kellett a friss bios. Viszont mivel a legtöbb 9es Giga lap ma már bulldozer támogatással érkezik, így elvileg lehet mázlid, figyelembe véve, hogy a vishera mégis csak frissített bulldozer. Viszont reális esélyed van arra, hogy nem fog vele elindulni.
Ez van.
-
Zotya84
őstag
válasz
keneseig #1768 üzenetére
Sosem fogod megtudni, csak ha látod. ugyanis nálunk Mo-n valamiért nem divat feltüntetni, hogy pontosan mit is veszel. Így csak a kezedbe véve tudod megszerezni ezt az infót. (Ó hogy én mennyit balhéztam ilyenek miatt a nagykerekkel, de b@sznak rá...) Utána, meg hiába kérdezel, a boltos is max a kezében levőről tudja megmondani, hogy mit is árul. A webshoposnak meg aztán már csak akkor kerül a kezébe a 0db-os készlet miatt, amikor te megrendeled. Így ő sem tud segíteni...
Pedig fontos lenne tudni, mert itt jelen esetben elég komoly differencia van köztük, konkrétan én nem nevezném ugyanannak a két terméket - de ez meg a Giga sara...
Egyébként pár hónapja jöttek ki a Rev 3.0-s lapok. Talán itt PH!-n is volt róla hír.
-
Zotya84
őstag
válasz
keneseig #1765 üzenetére
A kérdésed első felére: ha mázlid van, vagy tudsz válogatni, akkor Rev. 3.0-s alaplapot kapsz. (Ezt a szériaszámot tartalmazó címkén tüntetik fel a doboz oldalán.) Ha sikerül, akkor az azért jó, mert az már nem BIOS-szal van, hanem UEFI-vel, ami azért jó, mert abban az FB az egyetlen verzió eddig, ami létezik, és az meg már támogatja, így nem kell vele vacakolnod. Ha viszont Rev. 1.0, akkor sincs baj, de BIOS-t kell mindenképp frissítened, hogy kezelje. Ha nincs mázlid, akkor el sem indul vele. Ha igen, akkor ugyan ismeretlen prociként lehet, hogy felismeri, és akkor QFlash-sel meg tudod csinálni első bekapcsoláskor. (Én mondjuk mindenképp tartanék kéznél egy AM3-as CPU-t is. (Vagy Rev. 3.0-t szerezni.)
A másodikra: a QVL-t meg sosem frissítik, és sosem kerül bele az összes gyártó összes modulja. Furcsa is lenne
-
Zotya84
őstag
válasz
mike710 #1764 üzenetére
Alapból a 0-3be dugd őket. Ha csak kettő, akkor 0-1 (bár de úgyis csak azok kerülnek bele a raidbe, amiket a raid-biosban beleteszel).
Én azért csinálnám így, mert akkor a 4/5-t meghagyod ide-n, és azt meg használod optikai meghajtóhoz. (Nem minden raid vezérlés szereti őket. - bár még nem próbáltam...)
Viszont figyelem! a raidbe való felvétele, raidből való eltávolítása a lemeznek az rajta tárolt összes adat elvesztésével jár (főleg, hogy raid0-t akarsz).
-
Zotya84
őstag
válasz
- = Zk = - #1759 üzenetére
Hát, arra már csak azt tudom mondani, hogy ha egy program összeakad egy 5-6 éve lényegében nem változott, csak fejlődött programmal (jelen esetben a driverrel), az nem az utóbbi, hanem az előbbi hibája... Nincs valami frissebb afterburner, ami már nem problémázik vele?
Egyébként ráguglizva, az nvidiás kártyákkal is ugyanez a helyzet azokkal, amikhez használnak MSI AB-t... (A kedvencem az a fórum, ahol evga kártyával írja ugyanezeket a gondokat, mióta afterburnerezik...)
-
Zotya84
őstag
válasz
- = Zk = - #1754 üzenetére
akkor jó. úgy néz ki, hogy a 2.70-es erőteljesen bugzik...
-
Zotya84
őstag
válasz
- = Zk = - #1751 üzenetére
Azt hiszem nekem kell elnézést kérnem. Elfelejtettem, hogy a nyáron újrahúztam a rendszert.
(bár előtte tényleg az volt fent.) most épp a Realtektől letöltött R2.68 driver van fent, nem a gigabyte-os. tényleg. nincs is ott benne a giga logó. de attól működik. Ezt a driververziót találtam most: 6.0.1.6602 telepítő: R2.68, driver időpontja: 2012.03.27.
-
Zotya84
őstag
válasz
- = Zk = - #1749 üzenetére
Nekem a gigától letöltött drivere van fent. a home theatert nekem is felrakta. ki is van ütve, hogy ne induljon. viszont nekem most is megvan ez a felület.
Úgyhogy kimondottan nálad lehet a gond... (Én megpróbálnék egy reinstallt, majd úgy a drivert frissen letöltve.)
-
Zotya84
őstag
Basszus, erre tényleg nem gondoltam. A "Load fail-safe defaults" megoldotta az én problémám, a SSD felgyorsult tőle.
Ebből lett a fenti:(F10b - Reset után mindent újrakonfigoltam az eredeti szerint, és a win indulás is olyan lett mint szerettem volna - időben kb a fele.) Végre.
De hogy én miért nem hittem el eddig, hogy megoldhatja a problémámat???
Ezek után azt mondom, bátran reseteljetek BIOS-t, ha úgy érzitek valami nem megfelelő. -
-
Zotya84
őstag
válasz
eszakas #1528 üzenetére
Igen, nekem is gyorsult, de ez még mindig sata2 3 helyett...
A Vertexed is SF-2281, akárcsak az én Force 3-mam. Utánanéznék a helyedben az OCZ-nél, van-e frissebb FW-ed hozzá, mert a kékhalálozós dolog az FW bug miatt van, ugyanis készenléti állapotnál kékhalálba fut... (Nálam is ez volt, de FW frissítgetéssel ez megoldódott, majd a legjobb szétverte a TRIMet, amit a mai nappal javítottak ki a Corsairnél.)
-
Zotya84
őstag
-
Zotya84
őstag
válasz
eszakas #1524 üzenetére
SZia!
Köszi, de nekem a sebességprobléma a lényeg, mert a trim hiánya a FW bug miatt van. Ma lett meg a FW5.03 amit este ki is próbálok. De a lényeg az, hogy a korábbi FW-rel is csak ennyit tudtam elérni (amin még ment a trim).
Egyébként az F10b-ről mi a tapasztalat? Jobb lett? Stabil? Csak mert a 790FXT-UD5P-men anno elég sok béta igen pocsék volt, pedig szükség volt rájuk.
-
Zotya84
őstag
Sziasztok!
Nekem az a nyűgöm, hogy a SSD-mből (Corsair F3 120G) sosem tudtam SATA2-nél nagyobb sebességet kicsikarni. A régi lappal ez érthető is volt, mert az csak egy 790FXT-UD5P volt sata2-vel, de a mostani egy 990FXA-UD5. Próbáltam már mindent, amit lehet, FW, BIOS, driver, oprendszer, kábel frissítését/cseréjét, de eddig sajnos nem találtam rá a megoldásra. Most a lapon F9, SSD-n 5.02 (amiről tudom, hogy nincs TRIM, de majd javíták SF-nál, és talán mi is megkapjuk egyszer), AMD AHCI-n van nem a Marvellen, driver a 12.4-es (azóta nem változtattak rajta semmit a 12.8-ig bezárólag). A Marvellen se volt gyorsabb.
CDM ezt hozza:Sequential Read : 198.406 MB/s
Sequential Write : 106.196 MB/s
Random Read 512KB : 180.639 MB/s
Random Write 512KB : 108.335 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 15.140 MB/s [ 3696.2 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 71.194 MB/s [ 17381.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 91.141 MB/s [ 22251.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 102.855 MB/s [ 25111.0 IOPS]Test : 1000 MB [C: 19.6% (21.9/111.7 GB)] (x5)
Date : 2012/08/20 11:47:14
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x64)ATTO-t ha futtatom, az se megy írásnál 258MB/s, olvasásnál 286MB/s fölé. Ötlete esetleg valakinek, hogy mi okozhassa ezt? Corsair fórumokat nézve, mindenki másnál jól megy, nálam meg szűz winnel is sz@r volt. És érezhetően lassú a gép, nem ilyennek kéne lennie. :?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Rog Strix G16
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged