Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Bile Demon

őstag

válasz #64791808 #4873 üzenetére

Én csak annyit fűznék hozzá a dologhoz, hogy a vinyóidnak van fizikai értéke OK, van rá gari! Nem nagy gond.
    De mit szólsz ahhoz, amit én könnyen el tudok képzelni, hogy egy kis instabilitás miatt, mondjuk READ vagy SEEK parancs helyett egy WRITE parancs megy valamelyik vinyónak, tán az is elég ha egy bitet eltéveszt az IDE driver a megfelelő helyen, ez nagyon eröltetett de nem zárható ki :) de pl memória/proci tévesztés miatt a FAT megváltozik és úgy íródik vissza, az is finom.
    Lehet hogy észre se veszed a hibát, de lehet hogy az 1.6TB adat között már most is van, ami megváltozott és erről nem is tudsz. Engem nagyon zavarna ennek a tudata is.

Én ezt már (vagyis csak hasonlót) megtapasztaltam ugyanis :( Jókis VIA chipsetes ECS alaplap Athlonnal... Valahogy az IDE kezelése a lapnak kissssé megváltozott 3 éves korára. Lehet hogy sose volt tökéletes de akkor bukott ki igazán, amikor már 3-asával voltak a 80-as vinyók. Másolása közben CRC hibák lettek a tömörített fileokban, akadt bekockásodó film is. jobbnak láttam MINDENT kidobni mert leelenőrizni szinte lehetetlen.

Aktív témák