Aktív témák
-
tkesy
addikt
válasz
PongiBandi #4040 üzenetére
szerintem elirták....
-
tkesy
addikt
válasz
Yushchenko #3758 üzenetére
főmenüben ctrl+f1, majd a bal oldalon a legalsó almenübe belépve megtalálod...
-
tkesy
addikt
Keresek olyan bp-i, DS4 tulajt, aki 2*1gb ddr 667-es rammal rendelkezik, és hajlandó nekem segiteni....
Egy tesztől lenne szó, amiben kicserélnénk a ramjainkat, majd pár beállitás (nme tuning) mellett DC -ben lefuttatnánk némi memtest-et...
Előre is köszönöm...
[Szerkesztve] -
-
-
tkesy
addikt
válasz
Yushchenko #1268 üzenetére
igen, azt...
-
tkesy
addikt
válasz
Yushchenko #1220 üzenetére
Hmmm... Ez lenni érdekes...
Én már 4 Sata csatit elhasználtam a 8-ból, (mind intelesre ment), de ilyet + nme tapasztaltam... -
tkesy
addikt
válasz
Yushchenko #1200 üzenetére
Ez a belassulás miben v. hogyan mutatkozik meg?
-
tkesy
addikt
válasz
Gorneck #1091 üzenetére
Nme rossz, nme rossz, persze, de hát egy kicsit bosszant, és elszomorit, hogy mig más alapfesszel meg neha az alatt megfutja a 400-450 -es fsb-t is, addig az én géppemnek majd kiguvvadnak a szemei is az 375-nél a nagy erőlködés közepette....
Hmmm...
A lefogató pántokon nme tudsz egy kicsit hajlitani (nyitni), hogy lazább legyen? -
tkesy
addikt
válasz
Gorneck #1089 üzenetére
Sehol....
375 fölött 1:1-ben vége a dalnak... Memtest, Orthos hibázik, ha jobban megemelem a fesz értékeket kékhalál is kapok, ha nme akkor simán elbukik valamelyik mag 20-40-60 perc után...
úgyhogy maradt a 8*375 ( 3Ghz, 1.365v) + a rammok 375*2,5 (DDR 938, +0,25v) 5-6-6-17-en...
[Szerkesztve] -
tkesy
addikt
Kérdés mivel méred
Nálam Everest szerint: (3.01.652)
alaplap: 51
cpu: 63
aux: 48
De ugye van 8 C különbség a lap és az everest között. (utóbbi mér többet)
Este tovább próbálgattam, ezt az 1:1 ben való hajtást, de valamiért nem szeresse a lap 375 fölött, így begurultam és átraktam 2,5 szorzóra a ramot... (DDR 938) És láss ''csodát'' memtest hibátlanul lefut, és most állítottam le az Orthos Blend tesztjét két és negyed óra után... (5-6-6-17)
De valamiért az én gépem igényli a plusz feszt, mert az előbbi mutatványnál a ram +0.25v -ot, a cpu 1.365v-ot kapott, és másik két értéket is meg kellett emelnem +0.1v -al....
Ahhoz képet, hogy másnál alapfeszen megy 400 fsb környékén is, ez kicsit elszomorító tény...
[Szerkesztve] -
tkesy
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #905 üzenetére
Hát én most belőttem az Orthos-t egy olyan beállításon, amin hibázott a memtest... Kiváncsi vagyok mi lesz a vége...
jelenleg a venti 2300 pörög, és 78 fokot mér az everest... Ha -8, akkor 70 fokos a cpu (1.35v mellett) -
tkesy
addikt
Na még egy észervétel a DS4 el kapcsolatban, az elmúlt közel 36 órából...
Ez pedig a Vista installja:
A telepítés felvezető majd az utánna következő részen nme volt lényeges különbség a sebességet leszámítva...
A telepítés fő része így nézett ki:
A64-en: (SD 3700+ @ 2700 MHz, DFI Ultra-D, 2*1GB ram)
- a vista fáljokat másol: 0% 1%; Done (2s)
- a vista kibontja azokat: 0%, 1%,... 100% (sok idő)
- ...
A telepítés fő része így nézett ki:
a mostani konfigon:
- a vista fáljokat másol: 0% 1%;.... 100% (sok idő)
- a vista kibontja azokat: 0%, 1%,... 100% (sok idő fele)
- ...
A winchester amire telepítettem és a DVD meghajtó + lemez is ua volt mindkét esetben, csak a cpu - ram - lap + vga változott...
De az A64 ez a része a telepítésnek gyorsabb volt.... Igaz utánna a Core2-ön hasított a Vista mint a szél, de ez a különbség meglepett.... -
tkesy
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #881 üzenetére
Az enyémen gyári intel hűtő van jelenleg... a Bios-ban a gép inditásakor 53-54 fokot mutat a lap.... Ezekszerint az Everest hozzáad pluszba +8 fokot...
Akkor nincs mese, venni kell valami jobb CPU hűtőt... -
tkesy
addikt
+1x ami kimaradt...
Audió driver fel, szvsz jól szól, felismeri a fejest, azt hogy rákötöm a tv tunert, stb, rakom fel a tv tunert. az meg néz rám hülyén, hogy hol marad a hang a felvételhez... Kontrol panel gyorsan átnéz, mikrofon és vonalbemenet ottvan, de hangerőszabályzó csúszka hiányzik róluk... És nme is tidtam rávarázsolni, a mikrofon is meg a Line -in is totál néma maradt...
Nme maradt más megoldás: integrált hang Disable, Audigy2 be... -
tkesy
addikt
Hőmérséklettel hogy álltok
Mert nálam szvsz nagyon magas értékeket mutat az Everest (3.01.652)
alaplap: 50 C, cpu: 64 C / 63 C és mindez terheletlenül... Bár az everest sem megbízható, mert amikor terheltem mindkét magot, már 78 C írt ki, mikoris az alaplap nekiállt szírénzni... Az meg 70 C volt beállítva...
De ha levonom a különbséget, szvsz még úgy is magas...
A másik: Memtest senkinél sehol nme hibázik 1:1-ben
Mert nekem igen...Egészen pontossan az 1335.8 Mb nál vagy a #6 teszt végén vagy a #7 teszt elején... És makacsul ragaszkodik hozzá, mert végigmentem 375 - 415 MHz között 5 MHz -ként, de mindenhol kidobta...
Időzítésként főként 5-5-5-15 a többi Auto használtam, (de volt 5-6-6-17 meg 5-4-4-13 FSB függvényében) és próbáltam a feszekkel is játszani, de semmi eredménye....
A vicces az az egészben, ha visszaveszem a proci FSB-jét és felszorzom a rammot akkor meg semmi hiba sincs...
Ja, ami kimaradt: DS4 @ F3 bios
[Szerkesztve] -
tkesy
addikt
Ma végre megjött a DS4-esem, szal én is klubtag lettem...
Élőben mégjobban néz ki, mint a képeken...
[Szerkesztve] -
tkesy
addikt
én ennél egyszerübben számoltam...
proci szorzó 8x, lap ds4 lesz, és ha tényleg lehal a ds4 380-nál, akkor az még 3GHz körül van...de remélem az még az első szálítmány gyermekbetegsége volt... Már csak valami jó rammot (ami megy és normális árban van, és 2*1GB-t ) kellene hozzá nézni, aztán már csak e-mail özönt kell küldeni a gigásoknak, új bios végett.... -
tkesy
addikt
manual-ból: (DS3 /DS4)
CPU Host Frequency (Mhz)
100MHz ~ 600MHz Set CPU Host Frequency from 100 MHz to 600 MHz.
If you use a 533 MHz FSB processor, set ''CPU Host Frequency'' to 133 MHz.
If you use a 800 MHz FSB processor, set ''CPU Host Frequency'' to 200 MHz.
If you use a 1066 MHz FSB processor, set ''CPU Host Frequency'' to 266 MHz.
Incorrect using it may cause your system broken. For power End-User use only!
System Memory Multiplier
Wrong frequency may make system can't boot,
clear CMOS to overcome wrong frequency issue.
for FSB(Front Side Bus) frequency=533 Mhz,
3.00 Memory Frequency = Host clock X 3.00.
4.00 Memory Frequency = Host clock X 4.00.
2.00 Memory Frequency = Host clock X 2.00.
2.66 Memory Frequency = Host clock X 2.66.
3.33 Memory Frequency = Host clock X 3.33.
2.50 Memory Frequency = Host clock X 2.50.
Auto Set Memory frequency by DRAM SPD data. (Default value)
for FSB(Front Side Bus) frequency=800 MHz,
4.00 Memory Frequency = Host clock X 4.00.
for FSB(Front Side Bus) frequency=1066 MHz,
4.0+ Memory Frequency = Host clock X 4.0+.
Ami igazán hiányzik az a x1,50.... -
tkesy
addikt
Akkor ezekszerint OCZ- ne is nézzek, a leendő lapomhoz... (DS4)
Tud valaki linket tesztekhez, hogy az alábbi márkák, hogy szerepelnek a giga lapjában
/ amik a gyár szerint megy: [link] pdf /
- A-DATA 2*1GB DDR2 667 / 533
- Kingston 2*1GB DDR2 667 / 533
- Samsung 2*1GB DDR2 667 / 533
itt van [link] pár ram felsorolva, hogy mit tud, ugy nagy általánosságban, de valami konkrét se ártana..
Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest