- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
Nippon
őstag
Két dolog volt: egyrészt ferde volt a hűtő a DS4-emen. Nem állt egyenesen az északi hídon. Levettem visszahajtottam picit, így tökéletesen felfekszik, kentem alá egy pici Artic Silver 5-öt és láss csodát, most jó. A nagyon melegedő proci oka a rosszul felrakott hűtő volt. Este volt fáradt voltam, elbasztam, na. Levettem, helyretettem most az is jó.
DE, kifogtam a világ legszarabb E6400-as prociját. 3000 fölé 1.45V-tal sem lehet húzni.
Megy is lassan a levesbe.... -
Nippon
őstag
Megőrülök, ha leviszem a szorzót akkor is szarakodik a gép, a bios megfagy, ha az MIT menüben turkálok az újraindítás után.
7 szorzóval sem megy még a 333mhz-es fsb sem.
Minden alapon csak az MCH-nak adok plusszt gyakorlatilag 0,05-0,35 között minden értéket megpróbáltam, de nem megy.
Mi a cerka lehet?
Alapfrekin hibátlanul megy a proci és nem is melegszik kifejezetten.
Lehet, hogy ez volt életem első és kurvára utolsó Gigabyte lapja. -
Nippon
őstag
válasz
farkas123 #2968 üzenetére
333Mhz-es FSB-vel is fagy. A proci alapfeszen, csak az MCH-nak adtam 0.10 és 0.35 között.
350-es FSB-nél se adtam a 1,325-nél többet, csak az MCH-nak de akkor már nagyon melegszik a proci a Core-temp szerint.
2800-on 77fokos volt, ez szerintem sok. Orthos alatt volt, hogy 85ig is elment.
Jól mér a Core temp?
Légyszi írja le valaki, hogy minek mennyit adjak, illetve, hogy az EIST-et meg C1izét ki kell-e kapcsolni a tuninghoz. -
Nippon
őstag
válasz
westlake #2945 üzenetére
Mi van az ASUS P5B Deluxe-szal? Jobb, mint a DS4?
Engem totál kiborít ez a gép.
DS4 + E6400, valami nagyon szar, vagy a lap vagy a proci. Most éppen 2db kölcsön 512-es Geil memóriával szopok, gyakorlatilag nem tudom tuningolni a gépet, mert lefagy újraindulgat, majd ha végül mégis eljutok a biosba, akkor ott fagy le.
400Mhz-es FSB-t sem bírok stabilizálni. Mellékesen ez a memória tökéletesen megy egy ugyanilyen konfigban 425ös FSB mellett.
Mit kell be illetve kikapcsolni a biosban, hogy menjen a tuning? F4-es van rajta.
Tippek? -
Nippon
őstag
válasz
westlake #2805 üzenetére
Nem rossz, sőt nekem most kifejezetten szükségem lenne az ötleteidre.
Összeraktam az új cuccomat: DS4 + E6400 + régi 667es Samuk.
Felment a rendszer, a programok aztán egyszer csak fagyi.
Sorozatos újraindulás (a biosig se jut el). Kivettem az egyik ramot, akkor elindult.
Tuning esetén egyből fagyi, és utána a biosban is folyamatos fagyások.
Megpróbáltam a 333Mhz-es FSB-t, mert akkor vissza lehet osztani a ramot 667-re, úgyis fagy.
Egyedül alapon megy, egyelőre.
Szopok a rammal rendesen, milyet vegyek? Ja a Bios pedig F3.
F4-et honnan érdemes leszedni? -
Nippon
őstag
Az E6300-asokat elvben meddig tudom húzni DS4-ben? Egyelőre 667-es samsungokkal, mert még nem tisztult le bennem, hogy milyen memoriám lesz.
Mit rendeljek?
E6300 ill E6400-re vonatkozóan van valami best buy sorozatszám? -
Nippon
őstag
Vettem egy DS4-et!
Kérdéseim: E6300 v E6400 menjen bele? Melyikből mennyi hozható ki? Lényegében megéri-e a 6400 vagy sem?
Jelenleg a maradék 2x1Gb 667es Samsungom van, mire érdemes cserélni? Veritech 667?
Köszi előre is! -
Nippon
őstag
Mondja meg valaki, hogy mekkora FSB-re van esélyem a DS4-es lapban.
A proci egy E6400 lenne, a ram pedig ideiglenesen a régi samsung 667-es. -
Nippon
őstag
Most akkor DS3 vagy DS4? Válaszoljatok mááá.
-
Nippon
őstag
válasz
Gorneck #1068 üzenetére
Gyakorlatilag csak a Sytche Ninja volt nála jobb 2,0 fokkal de az is csak azért, mert valami combos ventivel küldték.
Jár hozzá venti ami a TT szerint 16dB amiben természetesen nem hiszek, ellenben valóban teljesen csendes. Nálam egyedül a Hitachi 7TK250 és a Epsylon tápnak van hangja, a hűtő egyáltalán nem hallatszik.
Én árulom az enyémet géppel együtt, de az új confighoz is ilyet veszek, mert jobbat nem láttam. Azaz egyet amit még nem lehet kapni. Láttátok azt a hűtőt ami az XP120-ra hasonlít leginkább, csak éppen 2x akkora a borda. Teljesen eltakarja a memória foglalatokat és 2db 12cm-es venti van rajta. Olyat vennék ha lenne már... -
Nippon
őstag
Thermaltake Big Typhoon, nagyon jó hűtő és nem annyira drága, hangja meg semmi.
Hogy állnak a dolgok? Még mindig a DS3 a jobb lap tuning szempontjából?
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- Asrock B760M PRO RS
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest