Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- VoLTE/VoWiFi
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Macrodroid
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacis69
tag
válasz westcoastog #8357 üzenetére
Én már az új OKJ-ről beszéltem, az ismerem, a régi nálunk nem volt.
-
Parson
addikt
válasz westcoastog #8353 üzenetére
Sok sikert hozzá. Az egyetlen ok, ami miatt kevés lehet itt-ott ez a képesités, az az, miszerint a CAD a nevéből adódóan is csak támogatja a tervezői munkát, tehát csak egy eszköz, amivel mérnöki tudással és látással megfejelt termékeket kreálhatsz. Így a továbbképzést mindenképp javaslom, ha van rá mód, akár céges kereteken belül is. Jó dolog a rosszban, hogy nem egy ember tanulta meg sulin kivül a szakmát, igaz ez a nehezebb út, amit választhatsz, de nem reménytelen. Kellő kitartással menni fog, ha más nem, legalább azokon az alterületeken, amiken alkotni szeretnél az aktuális CAD szoftverekkel.
[ Szerkesztve ]
───────────── P r o / E N G I N E E R ─────────────
-
törölt tag
válasz westcoastog #8346 üzenetére
Privát ment, plusz nekünk inkább a német nyelv ismerete lenne jó.
-
kpityu2
őstag
válasz westcoastog #8346 üzenetére
Küld szét az önéletrajzodat a komolyabb cégeknek. Ha komolyan el akarsz helyezkedni, akkor kalkulálj a budapesti, vagy nyugat-magyarországi költözéssel. KKV-al szerintem nem érdemes próbálkozni, ott a fiatal, egyedülálló, több éves gyakorlattal rendelkező, mindenhez értő és minimálbéren bejelentett dolgozókat keresik.
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Lacis69
tag
válasz westcoastog #8344 üzenetére
Szia!
Milyen OKJ? CAD-CAM info?
Esetleg gépgyártós?Én biztatnálak, ne add fel, próbálkozz! Főleg, ha van benned tanulási hajlam, és igyekezet.
Nekem gépgyártástechnológiai technikusaim vannak, és elég jó arányban el tudnak helyezkedni a szakmában. Vannak köztük, akik CAD progival dolgoznak.
Sőt, néha jönnek hozzám cégek, akik érdeklődnek olyan technológusok iránt, akik tudnak CAD-ben dolgozni. (A progi nem számít, majd a helyit megtanulja!) -
perfag
aktív tag
válasz westcoastog #6547 üzenetére
Én Solid Edge-t használok, nem tudok segíteni. Mi kitöréssel oldjuk meg, hogy az Inventorban hogy kell azt nem tudom, de nem is érdekel.
-
kpityu2
őstag
válasz westcoastog #6547 üzenetére
Nem tudom, hogy észrevetted-e, de a #6519 alatt linkelt doksi, komplett magyar nyelvű leírás az Inventorról. Igaz csak az alapok. A 12. fejezet (215. old) kezd foglalkozni a razkészítéssel. Innen is letölthető:
[link]
Nézd át, hátha találsz benne ezt azt ami segít.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
perfag
aktív tag
válasz westcoastog #6532 üzenetére
Egy győri egyetemi tanár előadását felvették mobil telefonon és feltették a netre. Nagyon tetszett a gondolata: inkább megyek ki mezítelen az utcára, mint ne tegyek szimmetriavonalakat.
Azt hiszem nem mondták még, a nézetrend nem jó, a homloknézet (ahol a sok kör van ) a másik oldalon kellene legyen.
Mondtuk már a félnézet-félmetszetet, de lehet, hogy egyszerűen csak nem tudod a módját, miként kell csinálni Inventorban? Ez fórum, kérdezd meg. -
3DFan
aktív tag
válasz westcoastog #6532 üzenetére
- szimmetriatengelyek, furatközéppont jelek hiánya
- nem látható élekhez nem méretezünk, félnézet-félmetszetet kellett volna alkalmazni (mint ahogy javasolták is Neked korábban)
- a süllyesztett furatok osztókörének mekkora az átmérője?
- a hornyok milyen szélesek? -
Amateur87
tag
válasz westcoastog #6506 üzenetére
Valami hasonlóból kellene kiindulni...szerintem:
(#6502) kpityu2: Azt hogy érted hogy az SW ronda rajzokat csinál??
Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!
-
kpityu2
őstag
válasz westcoastog #6506 üzenetére
A nézetrend nem csak esztétikai kérdés. A vetítés azt is meghatározza, hogy miként forgatod a munkadarabot, hogy a nézetnek megfelelően álljon (ezért kell jelölni, hogy európai vagy amerikai elrendezést használsz, mert nem egyforma).
Ha nem így helyezkednek el a nézetek, akkor előfordulhat, hogy nem tudod meghatározni, hogy a munkadarab melyik oldalát látod. Ezeknél a progiknál általában ez nem gond, mert a főnézetből való "kihúzásnál"l automatikusan generálódik a megfelelő nézet. Csak nem szabad utólag ide-oda pakolgatni.
Ha nincs gyakorlatod, akkor nem könnyű olyan rajzot készíteni, amin minden fontos rajta van, mert akkor az egyik méret olyan mint a többi. Próbáld meg leszimulálni a megmunkálási lépéseket egy papíron, és készíteni olyan gyártási rajzot minden lépéshez, ami az adott megmunkáláshoz kellene, ha te csinálnád.
[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Narcsa
csendes tag
válasz westcoastog #6503 üzenetére
Tehát a rajzi megjegyzés panelban találsz olyat hogy felület minőségi jel (pipa), kiválasztod, rárakod a felületre, jobbgomb folytatás, a felugró ablakban pedig megadhatod, az adatokat. De pl. azt is kiválaszthatod, hogy kizárólag csak forgácsolással megmunkálandó felület, vagy anélküli, stb.
-
perfag
aktív tag
válasz westcoastog #6500 üzenetére
Ahogy elnézem, neked nem csak a tűrésekkel van problémád. A vetületi ábrázolás alapjaival is. Nézetrend! Mit keres a homloknézet a főábra mellett? A főábra helyén félnézet-félmetszetnek kellene lennie. És ok, jól néz ki a két axonometrikus ábra, de mit kezdesz vele? Lehet, hogy rosszindulatúnak fog tűnni amit írtam. Az is. Középiskolában tanítok, munkahelyi ártalom.
-
kpityu2
őstag
Ezeket a rajzon kell felraknod, mert kiegészítő információk. A modellnek nincs tűrése, mert az pont akkora amekkorának modellezed. Viszont a parametrikus rendszerek át tudják venni a modellezés során megadott (nem az adatmezőkbe beírt, hanem méretkényszerként megadott) méreteket. A Solidworks-öt nem ajánlom rajzkészítésre ha van választásod, mert ritka ronda rajzokat csinál.
-
Narcsa
csendes tag
A rajzon is elegendő beméretezni, majd a méretre kattintasz jobb gombbal, új méretstílust választasz. Az ablakban van egy olyan opció hogy tűrés, ide bármilyen fajta tűrést megadhatsz.
Az alaktűrések pedig mutatóvonalakkal tehető rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- OLED TV topic
- EA Sports WRC '23
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bittorrent topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest