Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
őstag
Mint mondtam nem vagyok járatos az Inventorban, de ezek a progik elég hasonlóképpen működnek. Az Autocad-et felejts el. Másik világ.
SE-ben ez úgy megy, hogy ahol menet van, oda menet alaksajátosságot kell modellezned. Ezután a rajzon méretezésnél automatikusan menetméretet ad. Ha nem menetnek volt modellezve, akkor pedig a mérettípusnál kell beállítani, hogy ez menetméret lesz.
Azért működik így a dolog, mert ha menetméretként adod meg a méretet, akkor le tudja kérdezni az alaksajátosság definíciójából a paramétereket, nem kell fapados módszerrel minden beirkálni. Ha nincs alaksajátosság, amit le tud kérdezni, akkor mindent kézzel kell beírnod elő- és utótagként, viszont ekkor az csak sima szövegként működik, vagyis nincs kapcsolata a 3D modellben létrehozott alaksajátossággal.Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
kpityu2
őstag
Nem szoktam használni Inventort, de a méretmódosítás tipikus hiba, ha korábban nem parametrikus rendszeren dolgoztál. Parametrikus rendszerben rajzi méretezésnél nem méretet adsz, hanem méretet kérdezel le.
Amikor felraksz egy méretet, akkor tulajdonképpen lekérdezed a rendszert az adott távolságról. Ha nem jó a méret, akkor a modellt kell módosítanod, és a rajzi méret automatikusan módosul.
Nem irkálhatod át csak úgy a méreteket, mint pl. Autocad-ben. Ha megteszed (ki lehet kényszeríteni), akkor a rajz nem fog egyezni a modellel. Ami elég problémás a mai CNC-s világban, mert lehet hogy a fúrósnak kinyomtatott rajzot adsz, de a CNC programozónak már magát a 3D modellt. Ha a kettő nem egyezik, az drága mulatság lehet. Láttam már ilyen hiba miatt alacsonyan szálló mérnököt.[ Szerkesztve ]
Okos mérnök a hülyeséggel is kalkulál. Avagy, a "Figyelj oda jobban" tábla nem munkavédelmi eszköz....
-
Amateur87
tag
Elsősorban, sajnos én sem tudok semmit - nehogy ezt a rajzot másold mert ebben is vannak hibák, de szerintem kiindulásnak megfelel.
Ezek a szövegbeviteli és méretmódosítási problémák ha jól sejtem inventorban vannak?
Sajnos a jelenlegi tudásom csak Solidworks-re terjed ki, de most nézegetem az Inventort is, kicsit félek az SW felhőre váltásától
Az a probléma ami nem oldódik meg magától 3 nap alatt, nem érdemli meg, hogy foglalkozzak vele!
-
westcoastog
veterán
Értem, megpróbálom.
Akkor a felületi érdesség/minőséget is csak rá kell írnom?(#6502) kpityu2
Értem, viszont lehet hogy nem lesz választásom és solidworks-öt kell használnom, már eleve így jött be az ember a cégtől hogy ebben kéne dolgoznunk. Bár még sok mindent nem árult el.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Szólánc.
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
- Óra topik
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest