Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• F34R
    nagyúr

Még a USE flagekkel sem lenne bajom, mert hasznosak, ha nem akarsz belefordítani a csomagokba valami bloat feature-t. Hanem ez az emerge nagyon minimalista, nem jelzi ki jól a függőségi fát, hogy egy adott csomagot a USE flag-ek vagy egy másik csomag függősége miatt húz-e be. Valahogy nem nagyon lehet szabályozni, hogy milyen csomagnak milyen USE flag-je legyen.

Azt viszont jó, hogy írod, hogy az Artix-ban libsystemd van, ezt nem tudtam. Elég kár. Mondom, nekem megfelelne a Gentoo, hajlandó vagyok beletenni a munkát, csak legyen átláthatóbb.

Nem jelzi ki.. az hogy a csomaghoz milyen USE flagek vannak altalaban a packages.gentoo.org-rol az adott csomagnal szoktam megnezni...
    A lenyeg, hogy ha ugy akarod hasznalni, ahogy en regen, akkor letrehozol egy package.use fajlt es abba szepen belepakolod ami neked kell.. ne tevesszen meg, hogy mar van ilyen konyvtar, azt akar torolheted is..

[link]

A make.conf az globalis USE hasznalhato belole, csomagonkenti viszont a fentebb ajanlott modszerrel.

Új hozzászólás Aktív témák