Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #21035 üzenetére
A genshin fejek azért nagyok amiért az almák is kosárlabdaméretűek a játékban, meg minden drop relatív túlméretezett. Stilizált, tündérmese jellegű open-world fantasy. Meg ugye family friendly gém.
A hsr-t nem vágom, de az inkább fiataloknak szólhat, a zzz meg a fiatal férfiakat célozza (mint a stellar blade meg a nier).
A wuwa is relatív darkosnak, szintén felnőttesebbnek tűnt. Szóval valami ilyesmi a magyarázat a testarányok mögött.
Zani-t megértem, ő nagyot ment wuwa körökön kívül is szerintem, mert még én is láttam (rajta kívül nem találkoztam random wuwa karakterrel a neten) meg ugye hozta az Arle féle esztétikát.
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #21028 üzenetére
Igen, azt láttam, hogy többen wuwára mentetek át. Nekem már nem hiányzik az open world, legalábbis gacsából. Meg az az echo farmolás nagyon rosszul hangzott. Mondjuk a dealbreaker az volt, hogy a karakter art style és esztétikája nem tetszik. És ha egy gacsánál a karakterek nem tetszenek, akkor nincs értelme játszani, arra jobbak a nem live service gémek.
A genshinről sokáig nagyon jó véleményen voltam, mert f2p játszható és ahhoz képes elképesztő minőségű volt. Ámultam a karakterdizájnokon, animációkon stb. Nálam Arle volt a tetőpont.
Aztán megtapasztaltam a zzz-t. Részletesebb karakterdizájnok, minden karakter egyedi, nem ugyanarra a pár modelre épülnek. Minden mozdulat és animáció egyedi és az animációk minősége ámulatbaejtő.
A karakterek kitje néha nagyon komplex, pedig nincs több gomb, ez most yixuan-nál lett extrém: NA, hold NA, tap E, hold E, 2 féle burst, a dodge hold is attack, beidou féle parry, ifa féle repülés, dodge counter, swap assist meg még ki tudja mi. Tíz fajta támadása biztos van és mind egy kicsit másra jó, mást csinál is saját animációja van.
Nincs stamina bar, van parry és perfect dodge, pörgős és interactív, nem rotáció alapú. Nincs ping függés. Csak 3 karaktert kell váltogatni. Nincs burst függés. Az újabb off-field karaktereknek is van on-field jelenléte amíg más karaktert használsz (nem swap cancel révén). A napik elvégzése 3p. Van skip gomb (bár én itt se használom). A fegyó banner sokkal megengedőbb.
Genshinben sosem szerettem, hogy értelmes sebzéshez rotációk kellenek: buffok stackelése aztán sebzés amíg a buffok tartanak és a sebződés elkerülése iframekkel és pajzzsal/heal-lel, mert a dodge dps loss. Wuwában ez nemtom hogy van.Ezek után a genshin clunky, nyújtott, lassú, a kitek unalmasak, az animációk egyszerűek, a napi grind nyűg. Moddolni kell, hogy ne legyen 60 az fps cap. Siget kihúzni luxus. Az archon questek viszont jók még mindig.
Bocs, hogy ide spamelek.
Citrone39: minden ilyen gém hajlamos az elavulásra, de ez majd addigra derül ki. Genshinnél nagy baj volt, hogy a QoL frissítésekre rengeteget kellett várni. A zzz többet újult 1 év alatt, mint a genshin 5 év alatt. Hsr is zzz is, wuwa is jobb alappal indult mint a genshin, mert tanultak a hibáikból.
De kérdés persze, hogy mióta játszol ilyenekkel. Engem 3 év genshin eléggé kiégetett, így a zzz-t az előnyei ellenére is nehezebben viselem már, mint annakidején a genshint, mikor még az kevésbé volt felhasználóbarát. -
Citrone39
csendes tag
válasz
CJ4567 #21028 üzenetére
Azért próbálkoznak vele rendesen, nekem minden nagyobb számozott patch után egy félig-meddig új játéknak hat. Fontaine a vízalatti világával egy teljesen más dimenziót hozott, Natlan pedig a különböző képességű, irányítható állatokkal mutatott újat. De a többi patch világa is jelentősen eltért az előzőektől. Szóval nem lehet rá azt mondani, hogy nem tudom eléggé megújulni.
Kíváncsi leszek hogy a Wuwa hogyan fogja tartani magát 5 év múlva. Vajon annál is azt mondják-e majd az emberek, hogy "eljárt felette az idő".
-
xeon forever
addikt
válasz
CJ4567 #20885 üzenetére
Idáig én is eljutottam... A baj nálam van.
A rendszer leíró fájlok miatt az SP nvme nem bírja tartani, amit 3 évvel ezelőtt simán. Főleg a kis fájlok a ludasak.
(Beállítások szerint unlimitedre tettem és nem volt változás).
Egyébként ezt már írtam, pár napig megoldás, de utána megintcsak írás/olvasás lesz és akkor jön a kacsa száj effektus. -
xeon forever
addikt
válasz
CJ4567 #20825 üzenetére
Akkor majd fogunk...
Ezt viszont egyenlőre tudják fedezni, mondván, hogy biztos "TE" neked van skill issue, mondjuk az is lehet, hogy amit jeleztünk is hogy szarul számolja a statokat-nak van köze hozzá, és valamit próbálkoznak javítani.
Pl a Nahidámnál láttam napokban, hogy 1206 EM-ről felment 1207-re...
Mindenestre kiváncsi vagyok most már, hogy mi a @ van. -
xeon forever
addikt
válasz
CJ4567 #20755 üzenetére
Lajos nincs meg...
Egyébként Raidennel overload team b@$7_ottul erős...
Főleg úgy hogy Tripla Koronásak.
A legerősebb csapatom egyébként Nahida-Raiden-Furina-Mavuika. Mindenki TC. Minden féle feladatra alkalmasak, mindenki buffol mindenkit. :Nahida Q+E -> Raiden E -> Furina Q+E -> Mavuika E+Q -> Mauvika motoros cycle -> Raiden Q(1hit only)+E -> Nahida E+Q -> Furina E -> Mavuika E+NA finishing every one.
-
-
xeon forever
addikt
-
Urzu_7
aktív tag
válasz
CJ4567 #20636 üzenetére
Hát igen, egyéni ízlésbe nem kötök bele.
Valóban élesebbek a textúrák, viszont így az élek is élesebbek szóval fűrészfogasabb(?) is hogy úgy mondjam, jobban kijönnek a pixelek közötti különbségek ami zavaró lehet. Itt egy kis összehasonlítás 1080p-ben (1.2 render).
Nem tudom 4k-hoz melyik passzolna jobban, szvsz SMAA+driveres élesítés, de majd a kolléga kitalálja neki hogy tetszik.
Most nyomom egy kicsit FSR2-ben, hátha
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #20481 üzenetére
Mav harci animációi nekem sem tetszenek annyira, bár ez nem jelenti azt, hogy nem lesz jó érzés játszani vele (chascával is kellemes meglepetés volt a harc), viszont a közlekedés animáció meg nagyon megtetszett.
Citlali eddig a leghaszontalanabb natlan 5* közlekedés szempontjából. Na meg nála a cukira mentek rá a párnácskákkal, nem a cool-ra, én a cool-t jobban kedvelem.
De a kitje hasznos.
Zzz-vel nekem is sok előítéletem volt, de örülök, hogy odakeveredtem, hogy kipróbáljam, sokkal jobb játék, mint a genshin (jstern se véletlen csinál zzz tc-t), noha ebben is a content jó része filler. A genshin nagy előnye, hogy fantasy.
A hsr turn based strategy, ami sosem érdekelt.
-
xeon forever
addikt
válasz
CJ4567 #20232 üzenetére
Amikor 2 azonos elem van egy csapatban, akkor a karakter switch jól időzített váltása is segít.
Pl Benny skill után mielőtt a részecskék rámennek előtte vissza switch Dehyara.
Egyébként meg pont ez a csapat amikor ráérsz Burst tolni mivel TC így hát több a damázs amikor Benny(C6)Burst után nyomoz egy Yelan Burst is majd Kazuha VV szett is aktív akkor bőven elég az NA is, 20k-30k pyro+fizikai sebzes NA+7-10K Yelan Burst per hit#es a vape is működik, ami atk speed miatt picit többet sebez mint csak a 30-35k Dehya Burst. -
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #20024 üzenetére
Hát nem nagyon, de sokakra oké.
High base atk és ER substat, tehát annak jó, aki atk scaler dmg dealer és van számottevő ER igénye. Általában akire ez igaz, az annyira nem kifejezetten jó karakter, de működőképes.
Beidou pl olyan aki szereti azt atk-ot és kel neki sok ER.
-
xeon forever
addikt
válasz
CJ4567 #19834 üzenetére
Így végig gondolva amit írtál az kicsit paradox, a Genshin egy fantasy világ, olyan dolgokat programoztak bele aminek kb 15-20 éve az isten kategóriát adtam volna, most meg itt van az ölünkben és nem tudunk vele mit kezdeni, csak a fantázia szabna határt, hogy ezekkel az adottságokkal milyen programmal lehetne előrukkolni.
Amit írtam a 2x4 player is ilyesmi. A Hoyo az abyss és a "másik"-at tartja end game contentnek, mi meg vakablakkal és Urzu7-nel Fearrel már párszor bele mentünk a boss runba. Uccso Lolis majd 5 óra volt. Jó így is, de ha lenne valami tét (akárcsak egy welkin(zsebből 24-et szponzorálnek a top 3-nak) akkor lenne értelme. Az meg hogy relatív "ismeretlenekkel" csapatot alkotsz és az adott kihívást teljesited már egy élmény, mivel azt a hangulatot adja mint maga a mondocon, ismeretlen emberekkel ismerkedést meg akik ugyanazt a sub kultúrát követik, és a kezdőktől a whalekig össze lehet hozni egy jó közösséget.Konkrétan amire gondoltam egy kb 10 perces route, aminel tényleg számít a jól összerakott csapat, a nagyon kezdőknek meg egy lehetőség, hogy a több éves tapasztalattal rendelkező emberekkel megismerkedhet és kommunikalhat.
-
Wayne
aktív tag
válasz
CJ4567 #19717 üzenetére
Egyetértek, túl könnyű lett. A lényeg, hogy legyen sok átlagos vagy annál rosszabbúl kiépített karaktered, akkor simán meg lehet csinálni. Annyira kell figyelni, hogy az erős DPS-t a "nehezebb" szintekre kell tartalékolni. Aki meg kihívást keres annak ott az abyss solo/duo csapatokkal. Ami jó, hogy lehet barátoktól is karaktereket kölcsönözni. Ha valakinek kell jól kiépített C2 Arle vagy C3 Raiden: 718712303
-
kill_switch
senior tag
válasz
CJ4567 #19720 üzenetére
Én is megálltam általában, mert semmi értelme küszködni a 12-es szinttel. Egyszer már meglett a 36 csillag, szóval részemről végigjátszottam.
Az utóbbi időbe már nem is csinálom egyáltalán, nincs összhangban a reward értéke a ráfordított idő mértékével. Nagyon nincs.Ez lesz a sorsa ennek az új havi cuccnak is. Most megcsináltam, szép volt, jó volt, de indokolatlanul időrabló úgyhogy megtarthatják az alamizsna primót.
-
xeon forever
addikt
válasz
CJ4567 #19599 üzenetére
"Li: We chose UE4.26 for its stability and maturity when we started development. Throughout the development process, we integrated essential functions by incorporating new features from UE5 into UE4.26. This approach allowed us to meet our specific needs and maintain a steady flow of content production."
-
kill_switch
senior tag
válasz
CJ4567 #19513 üzenetére
Mondjuk az sem túl motiváló, hogy az ascend-ért járó wish is úgy van elosztva jó mihoyo-s szokás szerint, hogy a maxra húzásért nem is ad semmit.
Legalább úgy osztották volna el, hogy új jöjjön ki, hogy a végén legyen az utolsó wish. Vagy lennének olyan gavallérok, hogy az utolsó szintre tennének be egy event banneres fate-et. De hát az ugye nagy "kiadás" lenne a cégnek.
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19488 üzenetére
Arle már c0r0-on is jó, persze. Én konstikra csak azért megyek rá, mert számomra különleges karakter és így jó dmg-hez nem "kell" bizonyos supportokat használnom majd.
Eddig, dmg dealernél még nem mentem rá konstikra (csak yelan és xy c1 az utazás miatt). Sig-ekre persze rámentem a kedvenc karaktereknél, yelannál, alhinál és naviánál.
Arleval meg akarom nézni milyen ha egy karakter masszívan op.
-
Jstern nem javasolja a gladi strongboxot, mert van annyival jobb a whimsy, hogy megérje farmolni.
A gladi amúgy frontloadedebb kicsit, mivel a whimsynek kell 3 hit, mire felstackelődik. Gyakorlatban persze a gladi előnye nem hiszem, hogy kijönne.
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
CJ4567 #19373 üzenetére
Gratula az eddigi nyerteseknek!
Én majd este teszek szerencsét, meglátjuk most hogy jön ki. Nekem is C0R1 a cél. Legutóbb Chiori-nál a karakter banneren nagy szerencsém volt, early 50-50 win, de emiatt felbátorodtam a fegyverre és ott pedig végig szivatott a játék (3. arany volt csak az övé). Most fordított helyzettel is kiegyeznék, azaz ha buknám karakter banneren az 50-50-et, de fegyveren elsőre kijönne a kaszája.
Clorinde is cél lesz, szóval örülnék ha rá még maradna valamennyim. -
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19353 üzenetére
Közben kiderült mégegy kis érdekesség. 1% Elemental RES 1% dmg reduction-nek felel meg (75%-ig, utána elenyészik az a több).
Tehát C2 Arle, ha megvan a 3k atk, és 4 féle elem van a csapatban, akkor 20+20+15 = 55% dmg reduction-t tud elérni.Az elemental RES dmg reduction-je és a sima dmg red (amit xq vagy bei ad) multiplikatív, tehát össze kell szorozni a hatásukat.
C2 Arle egy 4 féle elemes csapatban, xq-val 76,3% dmg red-et tud. Beidou-t hozzádobva 90%.
Ezt most nem néztem be, discordon le lett ellenőrizve.#tanklecchino
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19349 üzenetére
Ez már preload infó, tehát végleges. C1-en jelenleg mozdíthatatlan, ha tolod az NA-t, és a sima (nem repülős) CA-ból se tudnak kiütni. Ami tök jó, legalább legyen mozdíthatatlan, hamár papírból van.
kill_switch: mindig olyan bannereken voltak amik nem érdekeltek és ahogy telik az idő és duzzad a 4* pool, úgy egyre ritkábban kerülnek elő.
Nem olyan rossz amúgy, ha minden rate up 4* c6 már, mert akkor a pulljaid 10%-át visszakapod starglitterként.
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19337 üzenetére
Közben írják, hogy C1-en amíg van pyro inf, ha folyamatosan kaszabolsz, akkor végig van interrupt res, valszeg egyáltalán nem tudnak fellökni.
Ezek után érdemes lehet megvárni, hogy valóban mi lesz.
Az is kiderült, hogy C2 ad még 20% elemental res-t mindenre.
#19341: OPPA!
Mindenesetre, azért mert tudják, hogy nekem egyik karakter se kéne. -
Wayne
aktív tag
válasz
CJ4567 #19337 üzenetére
"Neuvi-t 24/7 Zhongli-val játszom kb
" Ez a kötöttség miatt huztam C1-t. Nélküle meg állandóan kiütöttek a CA-bol, elég zavaró
Zhongli, mint csapattárs neki egy dmg loss, ha nem használod rajta az Archaic Petra setet, na itt jön a másik zavaró dolog, hogy ott meg először hydrot kell castolnod valamivel, hogy ZL hydro kristályokat csináljon, amit csak vele szabad felszedned. Egy kaotikus abyssban alig lehet észre venni őket. Most mehet bármilyen csapatba.
Én megvárom 4.7 leakeket. Holnaptól, vagy Arle kijövetele után kellene, hogy jöjjenek. Kivárok Arelval, lehet, hogy ők szimpatikusabbak lesznek.
Elvileg két új 5 star jön 4.7ben: Chlorinde és Sigewinne Remélem jól írtam a nevüket Utobbi hydro bow user, "híler/ main dps, mint kokomi." Jót röhögtem rajta, de így írták.
Mindketten az új Bond of life mechenikára fognak épülni állítólag...
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19331 üzenetére
R1 jobb szvsz. Az interrupt res-zel nem mész sokra, ha meghalsz, mert nem vagy healelhető. Az IR meg csak a NA-ok közben jár csak, 2 NA között nem pl.
A C1 és R1 a dmg nyeresége kb egyforma, tehát lehet választani aközött hogy jobban néz ki vagy kapsz IR-t, ami mellett meghalsz, ha nagyot ütnek rád.Kari banneren a hard pity 180, fegyó banneren meg 240. Azért az nem nagyságrendi különbség, csak +33%.
A c2-nek pl a fő előnye, hogy a blood dept cucc egyből második szintű lesz, nem kell 5 mp-et várni. Ez abyssban nem számít, de overworld-ben, ahol nem kell setupolni, a solo-zást nagyban könnyíti.
-
Wayne
aktív tag
válasz
CJ4567 #19324 üzenetére
Én meg pont a speedrunban találtam meg a szórakozásomat
Általában az van, hogy szeretnék játszani, de nincs mit csinálni, mert minden terület ki van maxolva. OW-n bóklászni és random mobokot ölni meg meh... Utóbb sikerült a 36*ra az abyss. Első fele: solo Nevil, második Yelan, XQ. Utolsó chamber a szívás Geo/híler/shilder nélkül. Jó lenne még valami endgame content...
#19325xeon forever Hu Tao nálam 1.5-2 évvel később kapta meg -
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19292 üzenetére
99%-ban valszeg jobb a furina variáns, mert furinának jó a kitje, monának meg nem. Mona max nuke buffernek lehet jó, mert olyan rövidek a durationjei, hogy pár mp-nél nem több az uptime. De még a hidro app duration is semmi, tehát appliernek se jó. És akkor megnézed furina skill durationjét, ami 30s
, meg a buffját ami 18s... Egészen más vilag a két karakter.
Számomra ami kiderült az évek során, hogy a rövid durationöket borzasztó kellemetlennek élem meg. Azt tartom jó supportnak meg subdps-nek, akikkel nem kell sokat foglalkozni és a quickswap onfieldereket se nagyon szeretem.
-
xeon forever
addikt
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19266 üzenetére
Az a baj, hogy beesik a team dps a shielderektől.
Arle furi xy/jean zhong-on gondolkodtam.
Vagy ja, classik arle yelan ben zhong.
De zhong helyett amúgy xq is megfontolandó, főleg, hogy a dmg reduction additív.Lehet kipróbálom majd a dmg red core-t: arle xq beidou flex.Arle tud 20%-ot, xq 42,3-at, beidou meg 37%-ot max, ami 99,3% dmg red.Beidou pajzsának effektív HP-ja 5800-ról 830 000-ra nő.
Szerk: Nem, arle csak elemental res-t nyer... -
Wayne
aktív tag
válasz
CJ4567 #19245 üzenetére
C2 Furi, ő optimizer szerint csak 7%-al nyomja meg a magasnyomásút C0-hoz képest, illetve nagyobb a saját sebzése és gyorsabban stackelődik max fanfare-re.
C0 Kazuha, C0 Zhongli, C1 Neuvillette
Mindenki elég jól van buildelve, max. közeli artikkal. [akasha profile] -
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19097 üzenetére
Azé yunjin annyira nem jó, hogy érdemes legyen rollolni rá. Szvsz az egyetlen 4*, aki ér annyit, hogy miatta húzzon az ember egy banneren az shinobu.
nonsen5e: 3 hét alatt 20 primo kb jön eventekből, lesz 5 a stardust shopban, tudsz venni welkint és 90%-ra átfésülni a területeket nem olyan nehéz. Ha meg nem jön össze, akkor a kövi kari legalább könnyen meglesz, chiori rerunra meg lesz idő összespórolni egy garantáltat.
-
emiki6
veterán
válasz
CJ4567 #19077 üzenetére
Ja, hát zajef csapat elnevezései túlságosan földtől elrugaszkodottak. A fridge, oven, air fryer és hasonlóak szerintem egyáltalán nem logikusak és magától értetődőek. Mondjuk a csapat archetípusokról amúgy sincs sok értelme beszélni, mindig érdemes kiírni kik vannak benne.
4.4-gyel jól megtrollkodták a communityt hoyoék, kihoztak egy gaming-et és egy xy-t...
Mindenesetre előbbutóbb minden karakter kap egy 2 szótagos vagy 2 betűs rövidítést, hogy könnyű legyen rá hivatkozni, ami furinánál pl a furi szokott lenni nálam, de ebben a topikban szoktuk szójátékozni szórakozásból és szórakoztatásból.
-
Sordoran
Topikgazda
válasz
CJ4567 #19075 üzenetére
Most ezt pont tudtam, de amúgy én is néha pislogok milyen "kreatív" nevekkel illetik a karaktereket a fórum társak.
Magam részéről nem is támogatom, mert ha valaki csak alkalomadtán betéved ide, pl. egy csapatösszeállítást kérni, olyan listát kap ami inkább tűnik a billentyűzet lefejelésének, mint valós neveknek.
-
vakablak93
őstag
válasz
CJ4567 #18946 üzenetére
Pusztán kíváncsiságból mert alapvetően én se szeretem qiqit, nem is húztam fel pedig nekem is C1 a nyavajás már, de ami az újjáélesztést illeti én ennek már vettem hasznát C6 Barbarával abyssban 12-2 Raiden elpatkolt, és egyből vissza is tért.
Mért kellett volna itt resetelnem? Mentem tovább és befejeztem az abysst.
Vagy van esetleg ennek valami hátránya amit nem értek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged