- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung topic
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
etilin
aktív tag
Ha hangváltót akarsz tervezni akkor használd ezt.
http://www.pvconsultants.com/audio/crossover/pcd.htm
Kellenek hozzá a hangszóró frekvenciagörbéje hangnyomás és ellenállás beépítve.
[link]
Ha megnézel egy hangszóró adatlapot láthatod, hogy hangnyomás de különösen az ellenállása nagyben változik a frekvenciával így egyrészt sántít ha azt mondod hogy a hangszóróm 90dB-es. De az mégjobban hogy ha azt mondod 8 omhos. Szabvány csak a 6,4Omh-os minimumnál nagyobb minimummal rendelkező hangszórókat tekinti 8 omhosnak.
Wickey: A hanghullám hullám így energiája frekvenciafüggő. Kisebb frekvenciájú hangoknak nagyobb az energiája így hasonló hangnyomás eléréséhez nagyobb teljesítményt adnak le.
Hangfalat mindig lineárisra tervezzünk (kivéve a tanyadiszkóba)!!!! -
-
etilin
aktív tag
válasz
Bazsee71 #585 üzenetére
Hello ez itt off, de mindig is érdekelt egy két dolog az autóhifiről:
Hogyan lehet az autóhifiben jó szinpadképet elérni?
A kocsi kaszni kicsi légterében hogy lehet érvényesíteni a szép mélyhangokat? (ne legyen a mélyhangoknak kiemelése egy adott frekvencián) Én eddig mindig csak búgó, ronda basszusú mélyládákat hallotam kocsikban (igaz mind SAL, MNC kategória volt).
Én H2000 hangskból építettem hangfalat. -
etilin
aktív tag
válasz
Ironhand #573 üzenetére
Én igazából csak nagyon néha használtam a távirányítóját, akkor is csak mutogatni milyen faszán forgatja a potit.
Szóval szerintem dobj fel egy aprót Genius távirányatót vennék 2K-ért szerintem lehet valaki jelentkezik és még mindig olcsóbb lesz mintha vennél egyet a boltban. -
etilin
aktív tag
Nagyon függ a zenétől. Én is először amikor meghallgattam az új ládámat erőtlennek tünt. Mer nem volt kiemelése 60-80Hz között. Emiatt csalóka lehet.
Ja és eszedbe jutna pl: de sokszor a mélyhiányos hangfalnál a középtartományban kell keresni a hibát nem pedig a mélytartományban. -
etilin
aktív tag
mivel egyszeri szétszedős projectre gondoltam a hátlap visszarakása után körbeöntöttem ragaszóval minden rést, csavarokat is mindent
Nem épp a legjobb ötlet. Elég ideges leszel ha kinyúvad belül egy kondi, azt hogyan cseréled.
Front és centernél kicseréltem a vezetéket, 1,5mm somogyi féle high-end vezetéket használtam 150ft/m...
Somogyi féle high-end
A kábel minőségére inkább a hátsó hangfalak érzékenyek.
bezörög a mélynyomó, másnál is így van???
Egészen biztosan a mélynyomó zsörög be. -
etilin
aktív tag
-
etilin
aktív tag
válasz
frankie! #420 üzenetére
Vettem 20db 4,5*50es csavart a tömítésre figyelni kell mert ha nem jól tömíted akkor szelni fog a két lap között én odaragasztottam félig a régi hangfalszivacsot, úgy hogy félig lefedje a falapok érintkező részét.
Szerintem szebb lett csak nem olyan hangos mint volt.
Igen kitömtem és a frontokat is.
Két 130*380*19-es lap egy 220*380*19 egy vékonyabb lap az aljára amit könnyebb kifurkálni és a tetejét egyelőrre szabadon hagytam had szellőzzön. -
etilin
aktív tag
válasz
frankie! #417 üzenetére
Nem kibeleztem az összes hátlapon lévő elektronikát és beraktam a cucc mögé egy fadobozba. A mélynyomó kamrályát kibéleltem és ráraktam egy 19-es pozdorjalapot.
A puttonyt szintén 19-es pozdorjalapból csináltam a kábeleket egy lyukon át vezettem amit utánna kitömtem szivaccsal. A puttony alját meg kifurkáltam legyen szellőzése.
[link] -
etilin
aktív tag
Gondolkdott már valaki azon hogy az egész elektronikai részét átrakja egy puttonyba a sub láda mögé. Így gyakorlatilag egy sima falat kapunk minden oldalon amit már csak be kell vonni csillapító anyaggal. A puttonyra lyukakat fúrva felülre alulra meg rácsot rakva megoldható a szellőzés is. Így kb 15 cm-el lenne hoszabb a szub a kábelek is elérnének ahogy néztem.
Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Béta iOS-t használók topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Windows 11
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest