- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabics
csendes tag
A Biost úgy lehet moddolni, hogy egy progival leszeded a biost a kártyáról, pl: X-bios editor, nvflash, majd egy másik priogram segítségével: OmniExtremeEditFX módosítod a frekiket, feszültségeket, vagy esetleg az ID-t! Veszélyes! Csak az csinálja aki ért hozzá! Nem küldenétek nekem 5700-as biosokat lehet bármilyen falyta. Sőt az lenne a legjobb, ha minden féléről küldenétek!
zabics@freemail.hu
Vagy esetleg tudtok egy helyet, ahonnan lehet letölteni? -
szabics
csendes tag
Új fejlemények! A VGA-m BIOS-ában átállítottam a GPU frekijét 450-re! Elindult a windows, és kapásból lefuttattam a 3DMark2K1-et! Az eredmény 1024x768-ban: 11986. Ez azért ugrás az előzőhöz képest! De! Többször már nem volt hajlandó ilyen eredményt csinálni! Újraindítottam, windowst telepítettem, újraflasheltem, de semmi! Még csak nem is nőtt a pont az előzőhöz képest. Na ez miért van? Ezt magyarázzátok meg nekem!
-
szabics
csendes tag
Nekem is így írja ki! De szerintem ez azért van, mert a progi lekérdezi a hardwaret, és az 2D-s üzemmódban csak 300-on megy! Amikor 3D-ben van, akkor meg szerintem a tesszttel foglalkozik!
Átléptem a 11000-pontot, és a videókártyát nem is húztam. A procin emeltem! 200x11! Próbáltam 200x12-n is, de akkor már nagyon melege volt a procinak. Annyival meg nem lett jobb, hogy megérje! -
szabics
csendes tag
Hát pont ezért kérdezem azt, hogy hogyan húzzam! A GPU frekijét szerintem nem is állítja! De a memórián sem sokat! A hibákat meg eddig csak ebben a 2 játékban láttam. De az nem feltétlenül a memória hibája! Egyébként olyan isten igazáboli memhiba 650MHz körül kezd lenni! De az is csak 3DMark2k3-ban a Troll... tesztben (3. game, amikor a csaj ''bekapcsolja'' a kardot) Szerintem hagyom így ahogyan van, minden elmegy rajt szinte full grafikán. Ezen azt értem, hogy az élsimítást, és az anizotóp szűrést kell kikapcsolnom.
Játék teszt:
Call of Duty - United Offensive Extra (high felett, aki nem tudná) grafikán 1024x768: 40-100 fps
Doom III ultra grafikán 1024x768 21-30 fps
NFS UG2 full grafikán 1024x768: 20-25 -> Komolyabb, mind a Doom III?
Az a baj, hogy kevés a Ramom. Tipikusan a Kevés ram esete áll fenn! Mindenki tudja, hogy az milyen!
Összehasonlításként: Connect 3D 9600 Doom III High (nem ultra!!!) beállításokkal 800x600: 18-27 fps!
Ez szerintem külömbség! Milyen jó, hogy lecseréltem! -
szabics
csendes tag
A gépem: Abit NF7, 256MB 400MHZ Samsung, IBM 60GB, 2800+ @ 3200+, XP SP2, Inno FX 5700 128MB.
3DMark2K1: 10789- húzva: 11166
3DMark2K3: 2954- húzva: 3342
A GPU-t hiába húzom, az eredményen semmi nem változik, a memória meg már egy 20 MHz húzás után ezeket az eredményeket nyomja, és hiába húzom feljebb, marad ez az eredmény! Akkor tehár itt a vége a kártyámnak?
Ja és szerintem nem tudom húzni sehogyan sem, mert ha húzom egy kicsit, akkor a NFS UG2-ben 1-2 helyen egy nagy 3szög alakú hiba jelenik meg! Bár ilyet memóriahibának eddig csak úgyláttam, hogy előjön, és eltűnik, aztán előjön máskor. Ezek a hibak meg mindig ott vannak! Meg ugyan ez a jelenség a Silent Hill 4-ben is jelentkezik! Ha alapra állítoma kártyát, akkor megszűnik!
Ez memoria túlhúzási hiba?
[Szerkesztve] -
szabics
csendes tag
Letöltöttem A New Year-es RivaTunert!
Na, ezzel már nem írt ki hibát, tehát állította a frekvenciát. De szerintem ezt is csak elméletben, és nem gyakorlatban, hacsak nem a 4ns-os ramjamik simán mennek 750Mhz-en! (eddig tudta húzni a program!)
Ez mitől van? Vagy tényleg ennyire jók a ramok? Valaki találjon már ki valami megoldást! Csíkokat akarok látni, meg fagyjon már le a gép a magas GPU frekitől!
Help me!
Ha a BIOS-ban állítom át, akkor mindenképpen huzza, nem?
[Szerkesztve] -
szabics
csendes tag
Egy 5600XT-t tovább húztunk, és nem lett emmi baja! Még most is úgy megy!
Viszont én az Inno FX 5700-asomat nem tudo húzni sehogysem! Ha rivetunerrel próbálkozom, akkor az új ferkik tesztelészénél kíírja azt, hogy:The driver failed to pass internal test with teh clock frequencies you are about to set!, ha a nVidia belső tuningprogijával próbálom húzni, akkor meg azt írja, hogy :A teszt sikertelen a választott órajelfrekvenciákon. Ha Power Stippel hózom, akkor pedig nem ír ki semmi, és szerintem nem is júzza, mert a memóriákat 1000Mhz-re is fel tudtam rakni, és nem csíkozott, még játékban sem!
Hogyan húzzam??? -
szabics
csendes tag
Nem feltétlenül vannak rajta gyorsabb ramok! Az enyémen speciel 4n-sak vannak, pedig 128Mb-os! PowerStrippel tudtam húzni, de nem vagyok benne biztos, hogy a kártyát húzta a progi, ugyanis alig lett gyorsabb, viaszon 500/600-at simán vitte, mindenféle fagyás nélkül! Ez lehetséges?
-
szabics
csendes tag
Nem a 9600-as, hanem az 5700-as csinál 14-et. De ez nem biztos, csak a fórumon olvastam! Oda pedig sok butaságot is beírnak! Egyébként megvettem az 5700-ast! Jobb mind az ATI! Szerintem! Eredményeket nem írok, mert elég szar állapotban van a windows, majd ha újraraktam.
Egy nagy kérdés: hogyan lehet húzni? Felraktam a legújabb Riva Tunert, de amikor arra megyek, hogy tesztelje, akkor kiír valamit, és nem engedi húzni! A saját Control Paneljén sem engedi. Ott azt írja ki, hogy sikertelen a teszt! Érdekes az, hogy lefelé sem zudom húzni! Hogyan kell kiiktatni a LOCK-ot? Mert ez biztos, hogy LOCK! -
szabics
csendes tag
Elnézést fiuk, elírtam! Nem Club3D, hanem Connect3D.
Csak azért gondolkodom a cserén, mert ezzel a 9600-assal annyi pontot érek el. min az régi 9100-asommal (8500LE). Sőt a 9100-as még rá is ver 100 pontot. Szóval nem tudom! Azt tudom, hogy a pontok nem jelentenek semmit, de én szeretem, ha a kártyám minél több pontot ér el. A topicban olvasható hozzászólások által én úgy számolom, hogy 11E körül kellene csinálnia 3DMark2K1-ben, vagy esetleg többet? Mindha a topic eleje felé valakinek 14 körül nyomta volna, nem? Gondolom tuningal. Attól én sem riadok ám vissza!
Szóval akkor igen, vagy nem? -
szabics
csendes tag
Hali!
Van egy 9600 az ATI-m 256 MB rammal, meg van egy haverom (inkább csak ismerős) Inno FX 5700 256MB-tal. A gyerek meg van szorulva, és azt mondta, hogy ha adok neki 5000 Ft-ot, akkor elcserélhetjük a kártyákat! Az övé zsír új! A mult héten vette, az enyém már egy hónapos (ja Club3D). A procim (Barton) 11x200-on megy 256 MB rammal, és az ATI-m 3DMAR K2k1-ben: alap órajelen: 9400 pöttyöt, 2K3-ban 2580-at. Az FX mennyivel csinálna többet kb? Megéri lecserélnem? Sürgős lenne, kell a válasz! Ugyen nincs INNO FX 5700-ból 64 bite? A Haverom nem tudja, hogy milyen, és nem is teszteli!
Órajelei?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Gumi és felni topik
- Star Trek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest