Hirdetés
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Apple iPhone Air - almacsutka
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nite
őstag
gyerekek, egy ilyen XFX 9800GT 512MB DDR3 PCIE videokarival szemezgetek

erdekelnenek a tapasztalatok, elsosorban a melegedessel, hutessel kapcsolatban, ha van valakinek ilyen kartyaja
-
-
bigdigit
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
A #7264-esben? Mert itt szóltál hozzá legelőször:
"röpke kérdés.van valakinek valami infója leendő új nv kártyákról?
lassan cserélném a gtx-em de ati-t semmiképp sem akarok
utálom
"ha ez neked nem egyértelmű te szerencsétlen nem fórumoznod kellene hanem valami agytágításra járni.
még egyszer kihangsúlyozom a gyenge kedvéért:lassan cserélném a gtx-em
erre megkérdezted milyen gtx-et cserélek le wazze:Milyen GTX-et cserélsz le?
erre jött:8800gtx-et akarok majd.csak szólj ha értelmezési nehézségeid akadnak segít a bácsi.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
alien_
őstag
Nem kérdezném, ha megtaláltam volna, amit keresek. Nem túl népszerű a kari, kevés info van, pedig ITT állítólag a Gigabyte gyári sw-vel 1.4V-ot kapott a gpu, és felhúzták 787/1075/1863MHz-re Ez az 1.4V nekem viszont eléggé sántít, tekintve hogy 1.1V-ot kap a 8800GT gpu-ja. Vagy én néztem el valamit

-
NFree
addikt
SZét akarom tuningolni a karimat (9800gtx), de lama vok hozzá egy hozzáértö segítségére lenne szükségem. Akinek lenne türelme

-
alien_
őstag
9800GT-n ugyanúgy lehet biosból gpufeszt állítani, mint a 8800GT-n? Egyik lengyel haverom vett egy gyárilag Accelero S1-el szerelt GT-t, és picit feljebb kéne pöccintenem, mert a 22"-es monitorjához Crysis alá soványka..
-
válasz
bigdigit
üzenetére
Hol? te szerencsétlen... Linkeld már be!
A #7264-esben? Mert itt szóltál hozzá legelőször:
"röpke kérdés.van valakinek valami infója leendő új nv kártyákról?
utálom
"Vagy ebből kellett volna rájönni? #7271:
"8800gtx-et akarok majd.(tudom ez nem az a topik de a kérdés miatt mindegy hol tettem fel)
9800-ba és 280-ba már nem akarok bele ugrani.
ezért kérdeztem hátha van valakinek infója mikor jön új nv kártya majd ki."Mert ez idáig nem derült ki, hogy milyen kártyát cserélsz le. Vagy vissza kellett volna olvasnom az előző 7200 hozzászólást? Vedd a fáradtságot és ha már segíteni akarunk akkor orrtúrás és pöcsvakarás helyett inkább gépeld le rendesen, hogy mit akarsz!

#7286:
"egyértelműen le volt írva.ha már hozzá szólsz illene vissza is olvasni ki mire válaszolt és fény gyúlt volna a fejedben"ugyanis látom egyből elmúlt a gémberedettség az ujjacskáidból ha hőbörögni kell!
-
Macka
veterán
Játszik itt valaki a Race07-tel vagy GTR Evo-val? Mert érdekes dolgot vettem észre, ha multi display módra állítom a drivert, azaz SLI off, akkor kb 50%-ot gyorsul a game. Létezik az, hogy ennél a játéknál gyengébb az SLI, mint a Single mód?
-
válasz
sid.:Rc211v
üzenetére
A plusz-os az 55 nm-es.
-
őstag
..most akkor a 9800GT és 9800GTX+ az 55nm ?
vagy csak az lesz majd egyszer ? -
A fene sem érti... Nem tudom miért esik nehezükre egyértelműen leírni az embereknek a kérdésüket? Mert hogy válaszolni derogál rendesen azt meg tudom érteni (bár azt sem nagyon ha visszakérdez az ember) de hogy valamit megkérdezni egy fórumon, ahol ez a kommunikációs forma... Na mindegy...
-
Biriboyka
senior tag
Mondjatok egy progit, ami kiírja a játék közbeni GPU hőmérsékletet! Riva, nem írja.
-
most olvastam vissza és látom mindenki szabályozza a vga ventijét,és ugy 65c meg stb...nem értem akkor nekem miért 48-50c? lehet a nem tul nagy felbontás miatt
Am gigátz vettem,bár nem hinném hogy van jelentősége

-
Hát ma sikeesen megérkezett a 9800gtx em
Igaz már más lefelé cseréli,de én kicsit levagyok maradva
Bár még tesztelni nem tudtam mert az új monitor pénteken jön meg,de annyit már tudok,hogy 1280x1024 ben cod 4 alatt maxon szűk 2 óra game után se ment 50c fölé
Pedig auton van a ventije,sőt még csaak nem is forgott gyorsabban full halk az egész, a lényeg a 8800gts 320mb után ez lényegesen hüvösebb vga
A másik ami nekem érdekes hogy ugyan ezekkel a beállitásokkal a 8800gts-nél 91 fps volt game közbe és a 9800gtx el is pont ennyi ,mondjuk azt hittem több lessz,de nem is értek hozzá szóval lehet igy a jó
Lehet ez a max ezen a felbontáson,és azt még a 880gts is tudta, vagy nem tom,miért pont annyi mint a másiknál volt,
Am igy elsőre én megvagyok elégedve vele,várom a monitor,hogy nagyobb felbontáson is nekieshessek a gamékkal

-
bigdigit
addikt
röpke kérdés.van valakinek valami infója leendő új nv kártyákról?
utálom
-
zolee3000
tag
Hello!
Erre valaki?

-
karis
tag
lenne még 1 kérdésem...miért van az h ha feltelepítettem a 9800GT nek a driver-ét és utána jácccok, akkor az állandoan akad 2másodpercenként?? a videokarinak van baja?
-
diegho
nagyúr
válasz
üzenetére
source-ban 8600gt felett "semmit" nem számít a vga, csak a proci, pár teszt tőlem:
E2140@3.4ghz:
8600GT ~260fps
8800GT ~265fps
9600GT ~265fps
E8200@3.6GHZ
7600GT ~250fps
8600GT ~460fps
8800GT ~480fps
ezek a stress teszt eredmények 1024 minden high-on szűrők nélkül. Ugyanez amd processzorral (Asus m2n sli deluxe, 6000+ X2) siralmas eredményeket adott és a játék közbeni fps gyakran 50 alá is zuhant, jelenleg az adatlapomon látható konfiggal néha 90ig leesik 30 fős szerveren amikor 10+ ember van egyszerre a képen. -
Biriboyka
senior tag
válasz
antikomcsi
üzenetére
éjszaka nem akarom működtetni 100%-on a ventit.
-
karis
tag
Hello
az lenne a kérdésem h amikor beteszem a 9800GT-nek a telepítő cd-ét akkor miért irja ki azt h "sorry, we don't support this VGA" előre is kösziii! -
Macka
veterán
válasz
üzenetére
GTX is tud ezen a felbontáson legalább 150 FPS-t.
Remélem a hét végén meglesz a GX2-blokkom,és akkor végre kussban lesz.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Biriboyka
üzenetére
GPU-Z-t megnyitod és a "BIOS Version" sor végén lesz egy zöld gomb...megnyomod, és elmented ahová akarod a kártya eredeti BIOS-át. Mivel *.bin-be menti le, nevezd át *.rom-ra mert az nVflash nem is meri a bin kiterjesztést, csak a rom-ot. Utána jöhet a NiBiTor, eredetit betöltöd, és átszerkeszted majd máshová elmented mondjuk tuning.rom néven. Ezt a fájlt kell majd rámásolnod a DOS-os lemezre, pen drive-ra. Az eredetit pedig bármikor visszatöltheted, ha gond van, vagy el akarod adni, esetleg gariztatni.

-
Biriboyka
senior tag
ASUS Smartdoctor-t használom, de ott a manuálisra tette és a "low"-ra 78 Celsiust állítottam míg "very high"-ra 85 Celsiust tettem. Azt nem értem , hogy miért nem fokozatosan megy fel a hangja.
Hogyan tudnám "átsütni" a Bios-t? Honnan tudom letölteni a normálist ha vissza kellene állítanom. -
Macka
veterán
válasz
üzenetére
Nekem 1680x1050-ben, minden kimaxolva, GX2-vel 240 FPS körül van. Én is azt tolom a legtöbbet, csak a "jófejek" kitalálák, hogy csalok, mert nem mínuszos a statom, meg tuidok normálisan fejre célozni.
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
A Gainward Bliss 9800GT 512MB kártyáról szeretnék némi infót kapni. Nagyon nem vagyok otthon a témában, úgyhogy kérlek segítsetek!
1. Duplaszlotos hűtés van rajta vagy referencia? És ami van rajta az elegendő vagy cserélni kell?
2. 28.000 HUF-ért megéri megvenni egy most építendő új konfigba? (Asus P5Q Pro, Intel C2D E8400, 2 GB Ram)
3. Van-e esetleg más GF kártya, ami jobban megérné az árát (időtállóbb lenne)? Max. 35.000-t szánok rá.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
4. Jah, és még annyi, hogy a GW 9800GT-t már 55 nm-es GPU-val szerelik? -
őstag
..nekem csak egy CS source-os adat elég volna hogy az hogy megy 1680-ba maxon
.. Bar gondolom nem szarul
azzal a gameval jatszok legtöbbet..
Gigiát néztem én is de a gainward se lenne rossz 2kval drágább csak és 3 év garos
de igazából ezek jönnek be legjobban : PNY 9800GTX+ vagy SPARKle 9800GTX+ mind2 van pixmaniában elvileg de nem merném onnan megredelni
..juuj ez nagyon komoly [link]

-
válasz
Biriboyka
üzenetére
Nekem is ASUS 9800-asom van. Csak az ASUS-os gyári szoftvere hajlandó normálisan vezérelni. Vagy ezt használod, vagy "átsütöd" a BIOS-át BFG-re, vagy valami másra és akkor a Riva is rendesen hajtja meg.
De szerintem alap beállításon megfelelő a hangja a ventijének. Én hagytam a fenébe. Így is elvisz minden játékot 1440-ben. Ha 3DM miatt meghúzom a kártyát, akkor kézzel 85%-ra teszem azt a 10 percet kibírom a hajtóműzaj mellett is.
-
Biriboyka
senior tag
Egy kérdés: ASUS 9800GTX-em van. Nem bírom beállítani a hűtését, mert amikor manuálisra teszem akkor a venti hőfoknál "low" 75 C-ig, "high" 80-tól.
Ha auto-ra teszem akkor állandóan magas fordulatszámon pörög.
Amikor játszom csinál olyat, hogy halk majd hirtelen 2 sec-ig felpörög, majd újra halk lesz 1-2 percig, majd ismét felpörög.
Hogyan lehetne azt megoldani, hogy halkan kb 50-60%-os ventiteljesítményen menjen és ne pörögjön fel. Vagy egy normális progi kellene amivel lehetne normálisan szabályozni a ventit.
Ha ez sem menne akkor eladó!!!
33k-ét vihető!

-
B-L-A-C-K
titán
Esetleg ha valakit érdekelne....[link]
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Tökéletesen igazad van, csak nem akartam belepofázni. Én már nem merek semmit sem mondani ATI kérdésben. Csupán halkan állást foglalok; az ATI-k egy fosok, hiába gyorsak, valahogy vérszegények. (pedig piros a színük!
)
Meg a 9800-asban van tartalék is rendesen. A 320-as GTS óta az egyik legjobban húzható kártya! -
válasz
üzenetére
Holnap jön pont az a giga 9800gtx amit belinkeltél,ha érdekel mit tud, majd szólj és letesztelem,csak nem vagyok tuningos vga terén igy segitség kell,de szívesen megcsinálom,ha valaki ilyet tervez venni és kiváncsi rá
A 22 " monitor is ha mindne igaz a jövöhéten megjön igy azzal kapcsolatba is tudok majd írni hogyan viszi a gamékat 1680x1050-be
Aholy
-
Beowulf_78
addikt
válasz
üzenetére
Inkább vennék 9800GTX+-t mint 4850-et.
A hűtés sokat számít. 
-
őstag
válasz
üzenetére
-
őstag
9800GTX+ -rol néztem pár tesztet és elég izmos karinak tünik.[L:%5BL:http://%5D%5Blink%5D%5B/L%5Dhi.][link][/L] [link] [link] mindenki mondja hogy a 4850 jobb tőle.hat itt ezek között nem ugy tünik.. van ahol jobb a 4850 de sztem a 3 teszt alatt összesítve töbször volt gyorsabb a 9800GTX+ mint a 4850..
akkor most mi van meliyk a jobb kari
és végülis az áruk is megegyezik (40 vs 40k( igaz van olcsobban is 4850 de hűtője low a GTX+-nak meg nem..és inkabb nv parti vok és ilyet vennék..pl itt van giga [link] vagy gainward ami még szóba jöhet de mind1 a giga olcsobb..
20" wide moncsit vennék hozza 1680x1050be jaccanék. gondlom elvinné a kari a legtöbb jatékot szépen és jó fps-ekkel..ami még érdekel az az hogy a CS:Source-be hany fps-em lenn kb 1680ba max detailen kivéve hdr..persze core2 osztana az észt..thx all
FSP 400-as táp elég neki ?
-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Akkor nekem is valszeg befog jönni a 9800gtx
Alig várom a hétfőt
Am leginkább a külömbségre vagyok kivácsi a mostani 8800gts320mb és a 9800gtx között 

-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Kinek nem? A legjobb nV kártya volt! Olcsó, és gyors!
-
Blade_W
tag
Koszi a valaszokat! A referencia hutes egyebkent mennyire hangos?
-
-
antikomcsi
veterán
válasz
Blade_W
üzenetére
Szia!
Szerintem kár passzolni az innot, mert semmi baj nincs a mostani termékeikkel, semmivel sem rosszabb, mint bármelyik gyártó referencia karija.
Itt van béldául ez a kártya , ennyi pénzért semmi gond nincs vele. A hűtője is megfelelő, de ha nem tetszik 4K-ért kapsz rá S1-et.
Nekem is volt 8800GT-m innoban, bírta a tuningot, soha nem volt vele gáz.
Szerk.: ui. Egy brisbane mellett, ha nincs húzva akkor elég lesz. Nekem van olyan mániám, hogy 80%-nál jobban nem használom a tápot, ezért, én legalább egy 550W-os egységet választanék, minimum 3db. +12V-os ággal, de inkább 4el.
Összterhelésre legkevesebb 40A-al. 
-
Blade_W
tag
Sziasztok mostanaban szeretnek beruhazni egy 9800GT-re es szeretnek erdeklodni a tapasztaltabb userektol, hogy melyik gyartot valasszam? Elsodleges szempont hogy a cooler ne suvitsen mint egy hajszárito, plusz cca. 30000 Ft-ert megvehessem. (szal passziv nem nagyon jon szoba). Leadtekben, meg Gigabyteban gondolkodtam Inno3d-t passzoltam.
Valaszokat elore os koszi!
Ui: es meg azt h a configban szereplo 400-as Chieftek eleg lesz e neki?
-
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
antikomcsi
üzenetére
Nem értem nekem miért ugrált....Másik driverrel semmi gáz csak ezzel nálam....
-
Nagyon szépen köszi a választ,
Hát igen ólcsobb is tán az ati kártya,de nekem a 8800gts elött csak azok voltak,és mind max 1 éven belül meghalt több szériát is kiprobáztam,kb 5 kártyával jártam igy
Na akkor megfogadtam soha többé ati
Igy akkor természetesen a 6 k ólcsobb GIGABYTE 9800GTX -et veszem meg,remélem jól fog muzsikálni
Köszi szépen

-
Dj Dekko!
őstag
Egyre röhejesebbek az a számítástechnikai boltok internetes kínálatai.
*Mondom, nézek egy lapot mibe érdemes befektetni:
ASUS Maximus 2 Formula
Ohhh, jól hangzik nézem a leirásását
- Extrém Overclock funkciók
- Rettenet Durva teljesítmény
- ..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- BestBuy topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Beperelte a Motorola a fél közösségi médiát
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- 27% - DDR5 Notebook 16GB / 32GB / 48GB RAM
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB DDR5 RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

"![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Am gigátz vettem,bár nem hinném hogy van jelentősége

Esetleg GX2

Na akkor megfogadtam soha többé ati