Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
megaram
üzenetére
Driver talán?
rumkola: 3850 nincs partiban ezzel az biztos, de kb fele annyiba kerül, de nem is lényeg, 4830 biztos jó ellenfél ide, az is visszavesz órajel/feszt, igp-hez képest 20W-tal volt több az idle fogyasztás. Azt hittem ez itt is alap, havernál volt egy inno86gt, az is visszavette az órajelet biztos, feszt nem tudom.
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
válasz
rumkola
üzenetére
Még nem találkoztam olyan 9800GT-vel, ami megkülönbözteti a 2D és 3D órajeleket. A legutóbbi ami ezt tudta a Gigabyte 9600GT Silent kártyája volt. Azt nem tudom, hogy az újabb ECO, GREEN meg hasonló elnevezésű modellek tudják-e, mert olyan nem volt a kezembe (gépembe)... meg már nem is lesz.
-
Picturemaker
őstag
-
megaram
tag
Helló!
Én ezt most nem értem! Tesómnak volt egy MSI 8800GTX-e, most lecserélte egy 9800GTX+ -ra, de egy dekával se gyorsabb, sőtt még inkább lassabb!!! Pedig mindenki azt mondta, hogy 1,5x gyorsabb a 8800GTX-nél!!!!

Nektek mi a véleményetek???
-
Chaser
legenda
válasz
szasanyi
üzenetére
Jaja ez az. Órajel 600 helyett 550, shader 1375, ram 1800, ezek ref értékek úgy tudom. Tuning nem érdekel, lényeg keveset egyen. 40%-kal kisebb étvágyúnak írják a refhez képest, de gyakorlati méréseket nem találtam, itteni kereső se dobott találatot. Az 1.1 kompatibilitás felett teljesen átsiklottam
Ha tényleg megy itt igaz lehet a 40% kb. -
Chaser
legenda
Most látom MSI-ből is van hasonló, de a zotac jobb lenne mert 1 slotos, meg jobban tetszik a hűtése.
-
Chaser
legenda
Nézegetek egy zotac 98gt-t, eco alnéven fut, kb 4670 méretű nyák és nincs rajta tápcsati. A nagy kérdés az, hogy 1.0 pcie-ben is megyen-e, vagyis max 75W lenne-e a load fogyasztása? Mert ha nem akkor nem kell.
-
teddi24
csendes tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
A 2 giga ram az amúgy is tervben van.
És még mindig bizonytalan vagyok
Majd meglátom.
Köszi a segítséget!
-
Picturemaker
őstag
válasz
teddi24
üzenetére
Ha lehet az 1GB-os verziót.
Szerintem nem gyorsabb annyival a 260, mint amennyivel drágább.
A krízist én 1600x1200-ban játszottam végig, a legmagasabb beállításokkal amit XP alatt választani lehet. Élsimítást nem használok, mert ilyen felbontásban szerintem felesleges, számomra csak "homályossá" teszi a képet.
A megmaradó összegen inkább vennék még 2GB memóriát.Persze ez mind egyéni vélemény.
Itt nézelődhetsz:
-
teddi24
csendes tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
És 512 v 1024????
Mennyivel gyorsabb a 260-as? -
teddi24
csendes tag
Sziasztok!
Az adataimnál látható konfighoz szeretnék egy új kártyát venni, mivel olcsón hozzájutok egy 22” Samsung SyncMaster T220 monitorhoz (max felbontás: 1680 x 1050).
Jelenleg egy 17” crt van.Kérdés: GF 250 v 260?

Előre is köszi a segítséget.

-
szasanyi
félisten
válasz
Biga123
üzenetére
Ne ez mindjárt más ám! Tehát annál a két tesztnél a VGA alapórajelekkel ment, a CPU pedig tuningolva... de mennyin is? Azért érdekel, mert azt is tudni szeretném, hogy alap GTS250 hoz-e többlet teljesítményt egy túlhajtott procival. Szerintem nem, és ez a tesz is azt támasztaná alá.
-
Biga123
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
ha megnézed ott 6x os szorzóval 3000 visszavette a szentem..

amúgy 8*500 on megy persze terhelés alatt.. -
szasanyi
félisten
válasz
Biga123
üzenetére
Ez jó nagy hülyeség hallod! Az egyetlen, vitathatatlan előnye az NV GPU-nak az ATI-val szemben, az a hardveres PhysX támogatás, erre azt ki kell kapcsolni? Hehe...
Ettől függetlenül még mindig nem találok magyarázatot arra, hogy nálad a túlhajtott E8200 miért csak a töredékét hozta a nálam alapon járatott E8400 teljesítményénak?
-
Biga123
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Azért alacsony mert ki van kapcsolva...
Mert a ph-s listákhoz így szokták így tudtam összehasonlítgatni...
amit érdemes összehasonlítani az úgyis a vga pontszám..
Vantage lista -
Biga123
addikt
Noh Zalmis GTS 250 hűtés és zajártalom megoldva..
Dobtam egy hangtalan 12-Cm est a zalmi hűtőre,,,
Caps Viewer-el nem tudom 67 -fok fölé vinni..
Azért jó ez a hűtő, csak nem értem zalmanékat mért kell elb@szni egy ennyire szabályozhatatlan és zajos ventivel...
Most már csak a tápom kéne kicserélni ,mert most az a leghangosabb.. -
szasanyi
félisten
-
hoby36
senior tag
Hellotok!Hol lehet beállítani,hogy ne kapcsoljon ki a gépem,ha a videókártya 75 fokot eléri?
Gigabyte ep45ds3p és Asus 9800gt van. -
Biga123
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
Vagy ez is a ködösítés része..
Lehet kicsit összeesküvés elmélet függő lettem
-
Bluegene
addikt
. rossz helyre írtam

-
szasanyi
félisten
válasz
Picturemaker
üzenetére
Jobban örültem volna, ha arra találsz választ mi-, vagy van-e különbség az 65nm és 55nm GTS250 között, ha a többi feltétel teljesülni látszik.
Mármint a kisebb mérte, egy tápcsati kettő helyett... -
Picturemaker
őstag
-
szasanyi
félisten
válasz
Picturemaker
üzenetére
Rövidebb mint a 9800GTX+ és egy tápcsatis. Nemtudom, ránézésre meg lehet-e mondani, melyik milyen.

-
Picturemaker
őstag
válasz
szasanyi
üzenetére
Néztem az XFX képeit. Neked is az a nagy fekete tégla van?
Az elég hosszúnak tűnik.
A kutya se tudja melyik lehet az 55 nm-es.
ASUS DK-ből láttam olyan fotót, ami egy tápcsatis. Azért vettem azt.
Persze 65-ös.
Nincs valakinek fogyasztásmérője?
Valóban kevesebbet fogyaszt a kártya, ha leveszik a frekiket?
(Gainward csak ennyit tett, és "green edisön" lett.)
A hőmérsékletet néztem az enyémen, de az nem csökkent.A GPU-nál mi a különbség a G92 és a G92/b között?
szasanyi: a PCI-E csatoló után "kilógó" rész hosszúságát néztem.
-
szasanyi
félisten
válasz
Picturemaker
üzenetére
Az enyém is egy tápcsatis, meg rövid nyákos, mégis 65nm-esként detektálja minden tesztprogram.
-
Picturemaker
őstag
A Leadtek amit P00By linkelt nagyon 55nm-esnek látszik.
Egy tápcsati, és feltűnően rövid nyák.
Kapni persze sehol nem lehet, mindenhol a régi van. -
szasanyi
félisten
válasz
Biga123
üzenetére
Igen, elég érdekes. Amúgy a lényeg az, hogy más a nyák, más (fele) a tápellátás, így a teljesítmény felvétel és a hőleadás kedvezőbb. A teljesítmény pedig ugyanaz. Így aztán kevésbé lényeges, hogy mint "mond" a GPU-Z vagy EVEREST. Bár igazából azt nem tudom, mennyire tuti az infó amit adnak... biztosan helyesen detektálják? Én még neten sem találkoztam pölö GPU-Z adatlappal, amin 55nm GTS250 volt.

-
NFree
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
Én azt mondom ha netán 250-be gondolkozol inkább vegyél egy tuningosabb xfx98gtx-et,
Habár most nézem már megvan a 250-n
-
P00By
nagyúr
-
válasz
szatymazi
üzenetére
Hi!
nálam a win7 automatikusan felrakta a dirvert és nem kellett keresgélnem
igaz,előtte én is letöltöttem a legujabb drivert.
amikor megnéztem a verzió számot ugyanaz volt amit felrakott a win7,mint amit már előzőleg letöltöttem. nevezetesen 190.38
guru3d oldalán sok fajta driver van fent.érdemes lenne kipróbálni kártyát más gépben is,hogy ott hogyan viselkedik.
igy ki lehet zárni a vga meghibásodását -
NFree
addikt
válasz
Picturemaker
üzenetére
Az már mind az, vagy nem

-
szatymazi
csendes tag
Szervusztok!
Lenne problémám. Windows 7-es operációs rendszert tettem fel a gépemre nem oly rég, és nem tökéletes a videókártyámmal. A kártya 9800GTX. A hiba jelei: elindítok egy alkalmazást (kicsit megerőltetvén a gépet) és eleinte elkezd a képernyő kockásodni, mint ha pixelhiba lenne, aztán ha nem vagyok elég gyors és nem tudom hirtelen előkapni a feladatkezelőt, akkor lefagy, újraindul, kidobja a szokásos "hibásan álltam le, gondolkozz már el, hogy jól kapcsoltál-e ki" üzenetet, és aztán a rendszer felállása után a képernyőillesztő programmal ijesztget. Legjobb tudomásom szerint a win7-nek fel kellene ismernie a kártyát, ez az első amit nem értek, másodikként pedig hogy nem tudok normális drivert szerezni win7-hez. Próbáltam már az nVidia honlapján a kilences szériás kártyáknál, de semmi pozitív. Nem oldódik meg a probléma. Az op rendszer pedig win7 7100. Szeretném a segítségeteket kérni, csak van itt valami géniusz, aki tud megoldást a problémámra.
Üdv: szatymazi
-
manoarc
senior tag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Őőő mármint GTS4850et

Lebuktam
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Tud valaki olyan GTS 250-et ami biztosan 55nm-es?
-
szasanyi
félisten
válasz
manoarc
üzenetére
Kicsi eltérés van a kártyák teljesítmény felvétele között, nem attól függ fog-e menni. Csak vagylagos választ lehet adni, azaz lehet, hogy elviszi. Én cserélném egy 400W körüli, nem túl drága de megbízható tápra... mielőtt meghibásodik, és esetleg kicseréltet magával együtt más alkatrész(eke)t is.
Pölö: Gigabyte SuperB 460W, FSP 400PNF, Corsair 400CX... ezek csendes, megbízható tápok, és 9-12k között mozognak. Valószínűleg elég teljesítmény tartalékuk van 2-3 évre is.
A felsorolt kártyák közül 2 van, a harmadik (4850, kétféle is) volt. Én ezek közül (most is) a GTS250-et venném.
-
Zoty@80
tag
hi all!
eladó 9800gt [link]
-
manoarc
senior tag
Sziasztok !
Szerintetek egy Palit 9800GT 1GB kártyát elvinne a viszonylag noname tápom?
Gondolkodtam még Sapphire ATI 4850 512MB és esetleg Galaxy GTS250 kártyán is.
A GTS 250-hez gondolom kevés , de azért hátha
Gugliztam is mindegyik után,találtam "hideget-meleget" egyaránt ezért gondoltam megkérdem itt.
A "vas" : M-tech 450W mellette 4.2+ AMD dualcore proci,2x2GB memória,1hdd,1dvd-író van.Köszi !
-
apollo12
veterán
Helo szerintettek elbirja majd a 9800gt oc 700 1700 1100
mhz en majd a dirt 2 ?????? -
nemethati
senior tag
Üdvözletem a Nvidia-soknak!
Volna egy "furcsa" problémám, remélem nem egyedi eset és van rá megoldás.
Következő:
Age of Conan maxon megy szépen, E6750 + 2GB ram szóval nem para! Majd kb fél óra elteltével elkezd ugrálni,szemetelni és csikozódni a kép + villog össze-vissza! Ha megpróbálom letenni asztalra, vagy sikerül (és visszatéve jó a kép), vagy dob 1 kékhalált...
Külföldi fórumokon olvastam hogy driverprobléma lehet, de szinte az összessel próbáltam de ugyanazt produkálja!
Sehol máshol nem csinál ilyet, furmarkoztam,3dmark is ment nem egyszer + pl crysis és AC maxon....elviselte hiba nélkül. Ha valaki tud valami okosat ne fojtsa magába, előre is
Remélem azért benéz még valaki a topikba
-
Redneck
nagyúr
válasz
szasanyi
üzenetére
Köszi szépen a tippet, megfogadom
Alapból a Radeonokkal szimpatizáltam szerintem maradok is a jó öreg 4850 Sapphire Editionnél
Procifronton kicsit váltok... nézd nincs pénzem és alapból 15 ezerért akartam X2 240et venni... Így felmegeyk 20,5re és veszek Phenom II 545öt... nem igazán akarok tuninggal foglalkozni, működjön és stabil legyen 
-
szasanyi
félisten
válasz
Redneck
üzenetére
PhysX támogatás az AMD-ATI kártyáknál is van, csak nem GPU szinten, az az ott a fizikát NEM a GPU hanem a CPU számolja. GTS250 esetén a GPU hardveresen támogatja a PhysX -et, azaz a fizikát a GPU számolja. Játékokban - a fentiek miatt - az ATI kártyákon nagyobb, néhol nagyon jelentős (Mirror's Edge) FPS csökkenés van. NVidia kártya esetében is előfordulhat némi lassulás PhysX számoláskor, de ez többnyire nem jelentős. Persze ez VGA típus, játék, és felbontás függő is. GTS250 már elég erős, hogy ne legyen ebből gond az 1280x1024 (1440x900) felbontásokban, az 1680x1050 már vagylagos lehet.
Annyit még hozzáteszek: én Gainward HD4850 1GB Golden Sample kártyáról váltottam XFX GTS250-re, és nem bántam meg. Játékok alatt sokkal jobban teljesít, hiába a tesztekben kimutatott előny.
Szintén javaslat, amivel jobban jársz! Sztem inkább ezt válaszd egy új géphez:
Gigabyte GA-MA770-UD3 (rev 2.0) - figyelj oda, mert CSAK a rev 2.0 jó!
Phenom II X2 550 BE (szorzózármentes, és soknál bekapcsolható a +2 mag!) De ITT meg is nézheted, hogy alapból is mekkora a különbség. Amit szerencsés esetben megduplázhatsz!
-
Redneck
nagyúr
Sziasztok!
Most tervezem új gép vásárlását, és ezer éve 4850et terveztem bele... DE!
Ez az a de ami nem hagy nyugodni...Mivel nagyjából egy árban vannak a GTS 250el ezért a PhysX miatt elgondolkodtam. Melyik érné meg jobban? a 4850 DX 10.1 el (bár itt nem látok akkor különbséget a dx 10hez mint a physX off/on esetében) vagy a GTS 250 PhysX támogatással? Tudom nem midnen játékban van ilyen de amiben van ott jól néz ki
Mesélnétek a PhysXról kicsit? Ha be van kapcsolva az fpst vesz el, lelassítja nagyon a kártyát? Amúgy, a GTS 250 kb olyan gyors DX 10ben mint a 4850 DX 10.1ben nem? Az AMD a 10.1et pedig ha jól emlékszem "fps növelőként" aposztrofálja
A gép amúgy kb:
789Gs Gigabyte lap
Athlon II 240
4 GB DDR3
Giga SuperB 460W -
Biga123
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
Nem aggódom én..
Csak hát ahány cikket olvastam mindbe az volt írva a 98GTX hez képest a 250-es ben az újítás.. rövidebb nyák..(ez megvan) 1 tápcsati (ez is) alacsonyabb fogyasztás (tán ez is)
+ 55nm -es technológia.. na ez nincs .. ez is az NV parasztvakításos kampányának a része ? Kicsit azért dühítő... Lassan kezdek ATI párti lenni.. -
Biga123
addikt
Everest szerint is 65nm-es..

-
szasanyi
félisten
válasz
Biga123
üzenetére
Úgy látszik. Alant írom, hogy alig forgnak a vetik (35-40%) és semmi hangja. Hááááát egy tápcsati van rajta, de GPU-Z szerint ez is 65nm csíkszélességgel készült GPU. Én "közepes" grafikai beállításokkal játszok, alapórajelen. Lehet, hogy nem hiszitek el, de sztem szebb a kép mint "magas" grafikai beállításnál.

copass: ahogyan korábban is mondtam, az a 7k (vagy már az alatt is előfordul) nagyon megérte. VGA vezérelt, alig forognak a ventik, így teljesen hangtalan, és mégis kellően hatékony. Nyugodtan tedd fel, ha nincs Warranty matrica hátul, a hűtő rögzítésénél. Persze akkor is fel lehet, ha van... csak az neccesebb, és nagyobb körültekintést igényel.
-
Biga123
addikt
válasz
szasanyi
üzenetére
ekkora különbség lenne a két hűtő között..
mondjuk a tieden 2-venti van.. ezen meg csak 1 pörög.. max-on nem akarom járatni mert úgy már visít..most feljebb vettem kicsit így már csak 70°C ig megy fel.. Crysis 4x es szűrők graf max on..zárt térben hozza a 30-40 FPSt..
apropó a tied 55nm -es ? mert az enyim 65-ös.. legalábis a GPUz szerint...
már picit bánom hogy eladtam az S1 et..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 10
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 MERCURY OC Gaming Edition with RGB - Gari 2029.01.14. -ig - Eladó!
- SAPPHIRE RX 9070 16GB GDDR6 NITRO+ OC Eladó!
- GIGABYTE RTX 4060 8GB GDDR6 EAGLE OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Radeon 6700XT Sapphire Nitro+ 12GB
- GAMER PC! i5-13500 / RTX 3070 Ti / 16GB DDR / 512GB NVMe / 650w!
- ÚJ HP All in One 24-cr1234na PC - 24"FHD IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Lenovo 13w Yoga 2in1 Gen 2 AMD Ryzen 3 7330U 8 GB RAM 256 GB SSD Premium garancia FHD IPS TOUCH
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mármint a kisebb mérte, egy tápcsati kettő helyett...

nv