- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #74143 üzenetére
Szorend.
"Meg ne vedd!" ;) -
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #74142 üzenetére
Átgondolva, ne vedd meg.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #73989 üzenetére
Imádom az összeset! Ez számomra a tökéletes gép, de erre még egy SZJA visszatérítés sem elég
Mennyi lesz vajon a legszerényebb Iris XE változat? Nekem az is elég lenne, mert az XG mobil csati mellett végre ott van a TB is
2021-es X13-on még nem vót. Ott csak a méregdrága XG Mobile dokkolóval lehetett megtámogatni, itt viszont már bármivel.
-
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #73952 üzenetére
Huhh, az biztos kiváló kombó lenne!
-
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #73900 üzenetére
Gyönyörű!
Ezeket az egybe alaplapokat még mindig nem hiszem el, olyan mintha egy ratyi telefonnak látnám a PCB jét. -
Silverboy
aktív tag
válasz
vakablak93 #73900 üzenetére
Nah végre, akkor meglesz az utódja a 13R3-nak. 1060ról 3060-ra bár az a 85W max a gpunak nagyon karcsúnak érzem.
400 nittes panellal, 32GB rammal, már amúgy is instant get. -
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #73872 üzenetére
Ez lemaradt: [link]
Jól megváltotik az új Nitro, ezzel a zsanérozással most mintha kövenék a Lenovo es MSI gépeket.
Illetve érdekes hogy azt írják a 3070Ti lesz majd a max, az is 150W-al, ez kicsit fura a mennyi is 100W-os 3080 után?
Vagy esetleg megváltozik valami és nem a belépő lesz már a Nitro?Kíváncsi vagyok ez is olyan gagyinak hat-e majd mint az előd
-
nggabi
félisten
válasz
vakablak93 #73716 üzenetére
Egy hdmit a gépbe, egyet a dokkolóba és abban van a minidisplay port is. 3at nem bír el, de egyértelműen a hdmi miatt szürkébb a fekete 2 monitoron. Átdugdostam a kábeleket, nem a monitorok miatt van. A dokkoló nem bír el 3x fullhdt.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #73704 üzenetére
Nálunk szolid családi house party. Én szétcsapattam magam ma Forza H5-el, mert a rohadt heti triál nekem kicsit izmosra sikerült. Kellett vagy 15 futam, mire a fortuna is úgy akarta, hogy sikerüljön. Csapassátok. FPS-ben gazdag BUÉK! Clevo rulez
-
2018
senior tag
válasz
vakablak93 #73648 üzenetére
Én már le is tettem erről. Amúgy amd-s laposaim miatt amúgy is esélytelen voltam eddig is. Nincs TB port.
-
Gergello
addikt
válasz
vakablak93 #73428 üzenetére
Szerintem csak nálam rossz valamiért.
Csak azért jeleztem, hogy nehogy azt gondolja valaki, hogy 100%OS megoldás, sok játék benne sincs. -
válasz
vakablak93 #73439 üzenetére
Én is többnyire az öreglány Jean-el vagyok,
mert azt kellemes nézni hátulrólDe az igazi kemény csávó a csapatomban:
-
válasz
vakablak93 #73434 üzenetére
Genshin forevör!!! Meg van Arataki Itto
-
válasz
vakablak93 #73425 üzenetére
Kb két éve volt nálam egy ügyfelem, hozott egy kosárnyi MacBook-ot karbantartásra. Amíg várt addig előcsapta a MacBook Pro-ját és egyszer csak azt vettem észre, hogy a MacBook-on a Horizon Zero Dawn-al játszik!!!
Teljesen ledobtam a láncot, hogy a fos-mekkóesre kijött a HZD, winfows-ra meg nem. Erre sztoikus nyugalommal közölte, hogy a játék az otthoni PS4-esén fut, ő csak távoli eléréssel játszik a MacBook-jával amire a PS streamel-i a játék képét!
Kicsit megnyugodtam, de azért a sárga irigység kerülgetett így is -
Gergello
addikt
válasz
Nekem lanon is akad, főleg a hang Cyberpunk 2077 alatt, pedig Gigabites netem van.
-
Dhampir
félisten
válasz
Köszönöm, hogy jobban rávilágítottál erre a témára.
-
Dhampir
félisten
válasz
vakablak93 #73416 üzenetére
A GeForce Now-ra reagálva, az ugrott be, hogy még 2 évvel ezelőtt írta egy vásárló az Árukeresőn, aki Apple MacBook Air 13 Mid 2017 laptopot vásárolt:
Bár a grafikus kártya nem játékra való, az NVIDIA GeforceNow segítségével megfelelő internetkapcsolat mellett gond nélkül lehet nagyobb gépigényű játékokat is futtani.
Forrás Vélemények a(z) termékről 6. oldalán
Vajon tényleg elég lehetett az Intel Core i5-5350U processzor is egy Interneten keresztüli játékhoz a GeForce Now révén?
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #73411 üzenetére
Az enyem meg TB3, de a kovetkezobe mar nem is kell dGPU ha van combos proci es TB4. Nem tudom ilyen gep akad-e jelenleg a piacon.
Felesleges a beepitett izmos gpu, hurcolaszva ugysem hasznalom. Azaz szepen at lesz gondolva az egesz.
Kulso hazban elfer asztali kartya is.Vagy konzol.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #73298 üzenetére
Persze, ez az olcso, belepo szintu gepekbe szant verzio. Meg azt se felejtsuk el, hogy a TDP is durvan limitalt. Mennyi is a max? 60W?
Ez ilyen thin&light gepekbe valo mint pl. a HP es Dell gepei (pl. XPS 15").
Hely sincs, akkut sem raknak bele eleget, vekony is - hetkoznapi usernek boven jo.
Nem melegedos, atlagos taszkokra eleg.
Ilyen szempontbol igazuk is van. Nem a pro vonal, nem a gamer vonal - belepo szint.Mondjuk a G vonal a Dell eseten a gaming - szoval a gyartok gamer vonalba is rakjak.
Az mondjuk igaz, hogy a KH-nal latott G15 az nagyon rendben volt. Nem egy kiugro kijelzo - Razerrel osszehasonlitottuk, de nem volt rossz - de a tobbi az peldas. Nem egy nyeklo/nyaklo gep.
-
válasz
vakablak93 #73234 üzenetére
Nekem a gépen van, OC (GPU) profilok is mentve vannak, de inkább csak monitorozás miatt van a gépen inkább.
-
válasz
vakablak93 #73234 üzenetére
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #73229 üzenetére
Megnezem majd, de nekem a Hwinfo 20W koruli ertekeket mutatott (atbootolva az NV GPU-s uzemmodba) - es akkuidoben is a 3-4 oras ido jott ki a (80 wattos akkubol a) Razeremen es a ceges 3070-es gepen is. Aztan lehet, hogy ugyanaz a hiba mint amikor a Razeremen 145W fogyasztast mutat
Utobbi ugyanis lehetetlen a 90W+15W boost-ot tudo gep eseten. Pedig van rola screenshotom.
Lehet a 20W alap fogyasztas az MSI Afterburner hozomanya. Majd letesztelem nelkule.
Amit emlitettel azt meg nem probaltam, a mostani taskam mar tud ilyen kabel kivezetest, de igazabol 1-2 orat vagyok max tavol a konnektoroktol, igy meg nem kellett.
Mostanaban nem repultem, autoban meg van USB port is ha tolteni kene valamit.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #73225 üzenetére
Ezt most nem ertem.
NV dedikalt GPU siman elnyel ~20 wattot, akkor is ha semmit sem csinal.Az MSI afterburner az Optimusos gepeken kenyszeriti ki a dedikalt gpu hasznalatat, mert nonstop hozzanyul a GPU-hoz. Persze, olyan gepen ahol nincs prociba integralt ott felesleges, ahogy irod.
Mit csinal a geped TB3 csatirol? Kulso monitor, vagy kulso GPU log rajta? Nem jott at a mondandod lenyege.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #73219 üzenetére
Ugy ertem, hogy 2 ora alatti akkuval gepet kihozni (szerintem) szegyen.
Az Nvidia GPU uresben bekap 25-30 wattot, siman kiprobalhatod.
Csak be kell kapcsolnod az MSI Afterburnert. Az nonstop piszkalja a GPU-t, pont mintha egy olyan geped lenne ami alapbol csak azzal szerelt.Nem josolok nagy akkuidot semelyik laposnak aminel akkurol megy a dedikalt NV GPU.
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #73219 üzenetére
Most esik le nem is lehetne Freesync sehogy sem benne, hiszen a gépben semmilyen radeon nincs még igp formájában sem, hisz a gép azokkal a Ryzenekkel jelenik meg amik nem rendelkeznek igp-vel, nem pedig G sorozatóú APU-val.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #73214 üzenetére
Erdekes szornyeteg. 32mm vastagsag, nem irja van-e freesync (vagy csak en nem talalom, egyik helyen 105W CPU TDP, masik linken mar csak 65W ugyanarra a procira...
A 62Wh akku az inkabb a bele se tegyek kategoria, kar vele novelni a sulyat. Adjon abban a sulyban egy beepitett tapot es mindenki boldog....
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #73087 üzenetére
A billentyűt kell "lepattintanod", alatta lesz a wifi kártya. A lepattintást ne szó szerint értsd, ha még nem szedtel le, két csavar fogja alulról, majd vékony csavarhúzóval meg kell nyomnod, hogy kipattanjon.
A másik két memória foglalat is ott van elrejtve, illetve egy slot a WWAN kártyának. -
válasz
vakablak93 #73003 üzenetére
Nincs szándékomban kukázni, amit kérnek fizetem. tocsics16 mutatott egy videót hogyan lehetne megjavítani....ráírtam küldje el nekem, érdekes volt, majd linkelem. A baj az hogy nincs dokumentum, leírás, kapcsolórajz vagy mi ami megmutatná a chip a kártya melyik részével, pontosan mivel van kapcsolatban, mit kellene összekötni.
-
Whysperer
addikt
válasz
vakablak93 #72985 üzenetére
Köszi a válaszod. nagyon egyértelmű volt... Csak nem tudtam ,hogy néz ki belülről mert a régi i3-as laptopom nem úgy nézki,de akkro a celvok igyen.
-
válasz
vakablak93 #72927 üzenetére
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #72885 üzenetére
Meg lenne 3 kiló és rögtön jönnének a rokkantnyugdíjas diákok, akik belerokkantak a gamer laptopjuk használatába. Lehet próbálkozni, de a fizikát nehéz megkettyinteni.
-
k-adi
nagyúr
válasz
vakablak93 #72875 üzenetére
igen, az még jelenleg egy elég nagy komfort-gond, (bár tudom sokan hangosan játszanak vagy fülessel így terhelés alatt ez kevésbé problémás), de szerintem hamarosan az is javulni fog, ha nem is teljesen, hiszen a fizikát nehéz megkerülni míg van benne venti de mondjuk valami jobb hangszigeteléssel vagy akármi.. én azért remélem majd a közeli jövőben már lesznek jó hűtésű de fanless gamer-teljesítményt nyújtó laptopok is, az lesz a köv. igazi lépcsőfok szerintem
főleg így hogy már vannak rtx30xx meg majd lesznek rtx40xx gépek a teljesítményhez
-
válasz
vakablak93 #72867 üzenetére
Hogy ne tudnál azt én is általánosságban mondtam.
Folyamatosan változtatnak valamit hogy mozgásban tartsák a piacot, mint egy öltözködési divathullám divatdiktátorok által. Most újból feltalálják mondhatni a spanyol viaszt 16:10 képaránnyal, új érzés amitől elalélsz.Ugyan miért változtattak annak idején? Most meg vissza. Mindegy csak lehessen választani kinek mi a jobb.
-
válasz
vakablak93 #72863 üzenetére
Ha nem tudsz venni neki normális hozzávaló laptoptáskát a lapost sem érdemled.
A súly már más dolog. Viszonylag nekem is vastag laptopom van mint Maxx-nak, nem annyira, könnyebb, kisebb, de régi dizájn. Van neki külön hátitáskája amibe még sok más dolog is belefér. -
válasz
vakablak93 #72863 üzenetére
Majd kiderül mit hoz ez az irány és folytatják ezt a vonalat vagy nem, de szerintem igen.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #72296 üzenetére
Ryzen 5, RTX3060, 16 GB ram, 512 GB ssd. Ez elég még a 2k-hoz mindenre, amivel én játszok, annyi pénzt meg most nem akartam erre költeni, amibe egy 2070-es modell kerül.
No, lassan eljutok a tesztekig, frissítget a win ezerrel. Első benyomásra a kijelző nagyon fura, ezt a 16:10-et szokni kell, de jól esik a nagyobb látótér.
Speedy007: ő egy maine coon, elég távol áll az ilyen pincsi-féle jószágoktól.
nggabi: pedig szerintem megér ennyit ez a gép.
-
Speedy007
őstag
válasz
vakablak93 #72296 üzenetére
ha jól tudom maradt minden csak a szín/képernyő/hűtés lettt más
-
DonAttilas
tag
válasz
vakablak93 #72236 üzenetére
Köszi szépen. Időközben nézegettem még az aprót és láttam Samsung Evo 970 plus ssd-ket elfogadható áron. Akár azok is megfelelnek? 140 Eurós ssdre egyelőre nem ruháznék be ha nem feltétlen muszáj, az samu amit láttam pedig talán még gyorsabb is mint amit az olcsóbbik amit linkeltél.
-
2018
senior tag
válasz
vakablak93 #72227 üzenetére
Nezve az alder lake topicot ott se indulnak el a jatekok es a kekhalal se ritka.
Early adopternek lenni nem jo.
Biztos nem vennek inteles alder lake alapu notigepet.
-
2018
senior tag
válasz
vakablak93 #72217 üzenetére
Voltak vele gondok. Megjelenes utan nem olyan sokkal jo aron alzaba meg tudtam venni. Befagyott mindig egy ponton a quake 2 rtx vele peldaul. Watch dogs legion kifagyott vele rtvel. Resizable bart aktivalva jatekok nem indultak el. Kephiba is elofordult. Ami par jatek jol futott verte az rtx 3080 at azokban a cimekben. A hajam kiteptem mert pont azokkal bugozott amikkel jatszani szoktam kiveve a forza 7et. Sorolnam a dolgokat meg de szerintem ennyi eleg lesz. Hogy mit csinaltam? Visszaraktam a palit 3080at a gepembe es hatradoltem a vga ment a dobozaba es eladasra miutan mindent leteszteltem vele. Akkor meg nem volt az amdnek valasza a dlss re es cyberpunk 2077 gyalazatosan futott max rt vel a 6800 xtn. Olyan szinten jobb volt abban a 3080 hogy nem volt kerdes tovabb a radeonnak mennie kell es nem is lesz tobbet nekem radeon vga max tesztre de nem hosszu tavu hasznalatra.
-
válasz
vakablak93 #72217 üzenetére
Random hülyeségek vannak inkább, és sajnos gyakran.
Én (asztali 6800-am van) a BF2042 béta miatt frissítettem driver-t, aztán naponta egyszer befagyott a kép, volt játék és idle alatt is. Egy újabb frissítéssel később már teljesen le is fagyott néha.
DDU biztosan megoldotta volna, de inkább visszamentem egy augusztusi WHQL driver-re, ami tuti jó. A régi driver miatt az új játékokban eleshetsz némi teljesítménytől ugye...
Előfordul az is, hogy nem működik a Chill (pedig a játék rajta van a listán 4 éve, de elvileg már mindennel is megy), vagy random gép indításnál visszaáll a beállított profil (venti görbék, teljesítmény) a gyárira.
Volt egy időben olyan is, hogy ha a Launcher-ből indítottad a játékot (pl WoT), akkor a játékhoz beállított egyedi profil nem aktiválódott, csak ha a driver-ben megadott exe-vel indult a játék.
Jah, és az új SAM (Smart Access Memory, a vörös oldal Rebar-ja, kb +5%) aktiválásához a BIOS-ban kell matatni, ami miatt néha a GPU inicializálásnál hibát dob boot közben. Ha jól tudom, ez nem egyedi eset.Ezek egy mókolni szerető felhasználónak nem nagy dolgok, de aki bekapcs->játék->kikapcs használja a gépet, azt biztos az őrületbe kergetné.
Bányász oldalról nem tudok nyilatkozni -felőlem rájuk is robbanhatna a GPU.
Teljesítményben hozzák amit kell. A 6000 széria hűtését most nagyon eltalálták a gyártók (kivéve Gagyibájt, és a silány PCB komponensek mesterévé előlépett XFX és az Asus a TUF modellekkel), és az MorePowerTool segítségével széjjel lehet tuningolni a kártyákat, amíg a táp vagy a hűtés bírja.
Esetleg még annyi, hogy sokan azt hitték, hogy dedikált RT egység nélkül is jól megy majd a Ray Tracing a vörös kártyákon is, holott ezt soha senki nem ígérte meg, csak annyit, hogy itt is lesz Ilyen lehetőség.Ellenben az nVidia egy plug&play cucc, driver-rel sosem volt bajom, és az MSI Afterburner-ben is elég egyszer beállítani a dolgokat.
Én elnézem ezeket az AMD-nek, a kék és zöld cégekhez képest egy garázscég a CPU, GPU, és még sok mást fejlesztő vörös oldal, de mások meg lehet nem.
Szerk: off-ba rakom, mert megint asztali PC dolgokkal szennnyezem itt a topikot
-
törölt tag
válasz
vakablak93 #72117 üzenetére
Van G-Sync. Vagyis nem tudom. Az Acershop oldalán a Helios 500-hoz oda van írva, a Triton 500 SE-hez meg nincs. A Predator magyar oldalán meg pont fordítva van (hacsak át nem írták, egy ideje már nem néztem).
Nem elírás, a nagy DTR gépekben szokott lenni HDD slot is. A H700-ban is van, de nyilván nem azt fogja belerakni az ember hanem egy SATA3-as SSD-t. Őszintén megmondom, nekem annyira nem tetszik dizájn szinten. Nem elég vastag.
Csili-vili mindenhol. Eh. Öregember vagyok én már ezekhez. Meg nem tudom lehúzni a billentyűzetet. Persze most se teszem, DE le LEHET.
Az viszont dícséretes, hogy az Acer beleállt még a DTR gépezet gyártásba.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #72122 üzenetére
Ejnye, hogy nem vettem ezt észre...köszi. Ez így már ütős jószág, az biztos.
-
válasz
vakablak93 #72117 üzenetére
De van G-sync, a részletes specifikációknál. A videóvezérlőnél.
-
válasz
vakablak93 #72052 üzenetére
Elnézést, elsőre nem fogalmaztam egyértelműen
" azt viszont sajnálnám ha egy nap kontrollerre lennék kényszerítve, valszeg inkább abbahagynám a játszadozást..."
Kaptam kölcsön a múltkor egy öreg PS4-et, szereztem hozzá olyan "félbillentyűzet-egér" kombót; ne tudd meg mekkora flash volt úgy nyomni a Last of Us-tNekem akkor letaszította a gamer trónról a PC-t.
Teljesen más játék élményt adott. Valahogy jobban átgondoltabb, fliudabb volt az egész... Mondjuk a marokkontrollert képtelen voltam megszokni
Pedig azt mondják azzal jobb játszani
-
válasz
vakablak93 #72042 üzenetére
Ahogy a tendencia mutatja (meg látom az átlag felhasználóknál) egyre inkább kiszorítja a számítógépeket az androidos rendszer, nem csak a tartalomfogyasztás szintjén, hanem a mindennapok egyszerű munkafolyamataiban is.
Ami meg a játékokat illeti, arra meg ott vannak a konzolok. -
Ryan1318
tag
válasz
vakablak93 #71960 üzenetére
Látom már a nyerészkedők feltették HA-ra az emagos laptopot 400-ért
3 hirdetés is fent van, én szerettem volna egyet saját használatra de nem jött össze 20 másodperc alatt.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #71900 üzenetére
Persze, ezt tudtam amikor megvettem. Ezert is mondom mindenkinek, hogy a Razer egy komromisszum - mindig van erosebb es olcsobb gep is.
Nekem egy olyan 'oszver' kellett ami ha kell tud eros is lenni, USB-c toltes, jo kijelzo, hosszu akkuido, letisztult uzleties kinezet. Ezt tudja a Razer - emellett nemara sikerult kihozni akkurol hasznalva. A celt elertem.
Egy picike, kb 20 dekas toltovel van a hatizsakban, otthon meg TB dokkolon log.
Igy a periferiak csatlakoztatgatasa is megoldodott.1 munkanapot kibir akkurol - es nem 2,5 kg.
A GPU-t is lehetne meg tweakelgetni - eddig meg nem volt ra szukseg, mert amire nekem kell arra meg sok is.Amikor megjott csinatam par tesztet - azota max ha valaki kivancsi a szamokra.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #71879 üzenetére
Igen, en meg hardveres programozoval engedelyeztem a feszultseg allitast a biosban. Es persze a windows aloli flashelest. Osszesen az a 2 ertek lett modositva.
Utana mar a Throttlestop es az XTU hozza tudott ferni a processzor regisztereihez amit az egyik serilekenyseg miatt tiltottak le kb. minden gepen.
Mara mar van olyan megoldas ami nem igenyel ilyen jellegu tudast, valahogyan sikerult megoldaniuk a gyari Bios unlockolasat. Onnantol meg azt flashelsz bele amit osszedobtal a szerkesztoben.
Egyebet tekintve teljesen stock a gepem, egyedul az ujrapasztazast csinalta meg KH a gyarinal jobb anyaggal.
Gpu-hoz nem is nyultam, az teljesiti az elvarasaimat igy felesleges piszkalni. Akkus uzemidoben ugyis az Intel gpu-t hasznalja.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #71873 üzenetére
Latom mar linkeltek a Jarod's tech tesztjet.
A Legion5 pro ugyanugy 80wh akku ahogy a Razerem.
Viszont a nagyobb felbontasu kijelzoje (qhd) szerintem tobbet fogyaszt az en fullhd kijelzomnel. Mondjuk az enyem 300hz, a Legion meg 500 nit ( napfenyben is lathato). Kepfrisfitesi frekit en nem szoktam valtogatni.Nem tudom a Ryzen proci milyen energia takarekos, nekem a 10875h olyan 2-3 w package Tdp korul van netezes es YT kozben (XTU monitorozza). Nalam a proci undervoltolva van, 105mV core es cache UV amit altalaban hasznalok. Igazabol a VC hutes miatt passzivban elmegy a gep.
Az energia beallitasok alatt a proci max 99%-on van, ami annyit jelent, hogy nem megy a turbo akkus uzemmodban.
Tippem szerint (es a latott 450-560 perces eredmenyt figyelembe veve) lehetseges a 8 oras uzemido. De a tiz az mar nagyon ki lesz centizve ha egyaltalan osszejon.
Oda mar nem csak a turbo kikapcsolasa lesz szukseges hanem a fenyero, a kepfrissitesi frekvencia es mas energiat fogyaszto dolgok allitgatasa is.Ha nem fontos, akkor inkabb a 8 orara celozz. 80wh akkuval az a realisabb. Lehet vinni egy usb-c toltot mar nagyon kicsik is leteznek.
Rosszabb esetben usb-c power bank lehet a megoldas, de az gepfuggo lesz. Nalam azt hiszem 45w a minimum aminel tolteni kezd. Egy 65 wattos Blitzwolf toltore a telefont is radugva mar nem tolt. Szoval izmos powerbank kell.
Netan olyan gepre celozz ami 100wh koruli akkut tartalmaz. Tan a Gigabyte nehany gepe, az MSI GP76 ami olyan.
Vagy az ujabb Macbook Pro gepek. Ha azok bele fernek a keretbe es OS szinten is megfelelnek.
Lehet extrem uzemidoket kihozni, de erteni kell hozza.
Kulonben lehet egy uj alkalmazas vagy frissites es borul a terv. Fontos menet kozben figyelni.Nekem van kis meretu usb-c tolto a taskaban. Az a B terv.
-
válasz
vakablak93 #71838 üzenetére
Arra gondoltam, ahogy mondod, ha 1-2 év akkor mindegy lehet, bár szerintem nincs mindenki ezzel így.
-
válasz
vakablak93 #71831 üzenetére
Pontosan, ezért sem görbültem soha 3060-ra. Talán még mondtam is egyszer kevés lesz az a 6GB vram, nem érdemes ilyen laposokat újonnan megvenni még akkor sem ha olcsóak.
-
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #71831 üzenetére
amúgy igen, ezt pont egy Doom Eternalnál lehetett megtapasztalni szintén, ott pl nézi a Vramot és úgy engedi a lehetőségeket az options-re, míg amúgy a kártya lehet bírta volna fentebbi setting-ekkel is.
-
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #71825 üzenetére
köszi, ezek tök jó videók
de ugye ha az ember feljebb akar lépni az előbbi kártyánál, nem fog 3050ti-t venni, pont azért, mert hát az újabb, meg van benne dlss, akkor már inkább 2070/3060-ra pályázik minimum. -
Ubul86
őstag
válasz
vakablak93 #71525 üzenetére
igen, még a mostani rész egy fő, előző részt is egy ember csinálta
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #70663 üzenetére
Almanal eddig kisporoltak mindent es felaldoztak a hasznalhatosagot az elkepzelt dizajn miatt.
Gondolom kaptak az ivet rendesen a 'minden portot vegyel meg kulon kabelkent' gyakorlat miatt.
Akkubol is csak ugy tud komolyat berakni ha vastagsag is tartozik hozza.Pro felhasznalasra szant gepek eseten alap, hogy legyen benne minden ami kellhet. Kartyaolvaso, hdmi, (meg USB-A is kellene), thunderbolt portok, stb.
A touchbar eleve baromsag volt. Azert szerintem nem kar.
-
válasz
vakablak93 #70433 üzenetére
Tehetek egy próbát, de azt már nem tudom hogyan is érhető el ennél a gépnél/specnél a full gyári beáll. CPU részéről
Max. ha kilépek az Obsidian profikból, akkor gyárin fog futni a procc? Ventiket tutira nem az vezérli akkorÚgy megszoktam már ezt az Obsidian progit, hogy nem is tudom már hogyan érem el, hogy full gyárin menjen a gép...tudod a kényelem lágy ölén
/megszoktam a jót!/
-
válasz
vakablak93 #70163 üzenetére
Nincs mit.
Legtöbb mai modern játékban már lehet állítani, hogy mennyi legyen a max FPS, szóval az már megoldott dolog.
Engem inkább a melegedés és annak kezelése érdekelne ezekben a hand-held cuccokban.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #70171 üzenetére
Legjobb a 400 jatekos retro kinai gameboy (piros retro cucc).
Az gyerekkorunk osszes jatekat tartalmazza a tamamgocsitol a tetriszen at a Marioig.
Tenyleg kb minden van rajta. Wizard of Wor, stb.Nokia mobil akksi van benne, es meg tan TV-re is kotheto.
Volt vagy 20 euro. Gyerek imadja.Azt hiszem ez az.
[link] -
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70171 üzenetére
Jól teszed, mindenképpen fenn kell tartani velük szemben az egészséges gyanakvást
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70163 üzenetére
Vagy talán mégsem akkora kamu?
Itt hozza, amit a gyártó ír.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70127 üzenetére
Egyelőre nagyon komoly tényezőnek tűnik és összességében (teljesítmény, optimalizáció, driver, hűtés <= ez utóbbival kapcsolatban csak az Aya Neo a minta) én is ezt tartom a jobb választásnak. Valószínűleg nem véletlen választotta a Steam se az AMD-t
Nyers erővel viszont a 11. generációs i7 Iris XE G7 96EUs GPU-val jobban áll. Kérdés, hogy összességében megéri-e a teljesítménytöbblet, ha hozzátesszük a hűtés/driver páros is. Intel a driverekkel hadilábon áll és ha az adott gép hűtése sem az igazi, akkor inkább lemondok a teljesítménytöbbletről, mert ezek meg tudják keseríteni az ember életét úgy, hogy kedve se lesz használni.Ebből csak azt akartam kihozni, hogy az eddigi handheld PC konzol tapasztalataim alapján sokkal fontosabb az összkép szempontjából, hogy jól legyen hangolva minden lényeges elem (kezelőszervek, kialakítás/fogás, teljesítmény, szoftverek, driverek, hűtés!!) egy ilyen gépnél, mint +10-20% teljesítménytöbblet. Notinál ezt ennyire nem éreztem. Ott könnyebben elnéztem egy kis kilengést, de itt kevésbé toleráns az ember, sokkal több odafigyelés kell a tervezőasztalnál szerintem.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70124 üzenetére
Az Aya Neo Ryzen 5 4500U max TDP-je 20W. Még most is rácsodálkozok néha, hogy hogy lehet ennyire halk. Nagyon diszkrét, alig hallani hogy duruzsol, egyáltalán nem zavaró játék közben. Egyik youtube tesztben összemérték a GPD Win 3-mal és a One Notebook OneGX1 Pro-val (ezek ugye a 11. genes i7-tel max 28W-on pörögnek). Max teljesítményen lényegesen halkabb volt az Aya Neo. A másik kettőnek azért már megjött a hangja. OneXPlayer-ről nem tudok nyilatkozni, de a méretéből és a dupla ventis hűtéséből kiindulva annak sem kéne hangosnak lennie.
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70118 üzenetére
Lehet olyan teszteket is találni, ahol megfelelő környezetben és beállítással lelépi az MX350-et az XE. i7-1195G7 mellett 28W-on járatva tud gyorsabb lenni az MX350-től
Evil Snowman: Köszi, szívesen megnézném
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70083 üzenetére
Ha érdekel van egy eladó dobozos Razer Raiju Mobile kontrollerem
-
hito
nagyúr
válasz
vakablak93 #70079 üzenetére
Azért van még 1-2 a bakancslistán
Aya Neo eddig az abszolút befutó!
Szerintem fényévekkel jobb, mint a GPD. OneXPlayer-hez is volt szerencsém testközelből. Annak is megvannak a vitathatatlan érdemei (akár még az Aya Neo-val szemben is), viszont a méretet tekintve az már határeset. Ez mindenképpen ellene szól. Steam Deck-re kíváncsi leszek, de az 1 USB port miatt (nagyon gáz!) ez maradni fog kíváncsiság.
-
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #70005 üzenetére
En a 15" verziot fogtam a kezemben es probaltam ki, de az is nagyon rendben volt.
Meg valami pre production verzio volt - de egy az egyben az XPS a hazat tekintve.
Csak kicsit sotetebb szinu. -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #70001 üzenetére
Dell-t meg megzargatom. Igazabol nem surgos, 2-3 honap lenne ra.
De ugye ev vege jon, akkor meg a fu sem no... -
FőDudu
veterán
válasz
vakablak93 #69997 üzenetére
En is erre jutottam. Elobbi jo kijelzo, utobbi jo(bb) hardver. Eleg szivas.
Utobbi:
HP ZBook Studio G7 i7-11850H/32/2TB/RTX3070/W10Pro
Intel Core i7-11850HH (2,5-4,8Hz) 24MB 8C/16T
Windows 10 Pro 64 SLO/ANG
32GB DDR4 2933 MHz, dvokanalni, ni nadgradljiv
2TB NVMe TLC SSD
15.6 FHD AG LED (1920x1080) 400 nits Narrow Bezel
nVidia RTX 3070 8GB
2x USB-C (Thunderbolt), 1x HDMI 2.0, 1x USB 3.1 G1
1x kombiniran 3,5mm
Čitalec kartic SD/SDHC/SDXC
osvetljena SLO tipkovnica, odporna proti politju
HP Clickpad s stekleno prevleko
B&O zvočnika, kamera HD 720p, stereo mikrofon
Intel AX201 ax 2x2 in Bluetooth 5
Li-Ion 6 celična 83 Wh Long Life baterija
TPM 2.0, bralnik prstnih odtisov,
35,4 x 1,79 x 23,46 cm, 1,74 kg
Garancija 3 leta (tudi baterija).Lehet berendelem nekik ugyis TB dokkolon menne foleg. Azon meg ra lehet akasztani a 4K monitort es bodotta...
-
Frozen
addikt
válasz
vakablak93 #69381 üzenetére
volt 5900x amd procim úgy előtte magátt dark rock 4 proval mint a húzat az egekbe szóval én tapasztalatból írtam előtte volt 8. genes intelem is az is előtte magát az egekbe és mindegyiken volt rendes toronyhűtő persze az ilyen pár magos olcsó proci ami alig pörög elhiszem beééri a gyári hűtővel.Haveromnak volt 2600x aszem és ő is mondta ,hogy elég a gyári hűtő...
A játék hiába ír 100% ot ki közel sem terheli úgy meg a procit mint egy stresses ,vagy munkafolyamatot végző program.warzont is nagy cpu igényesnek volt kikiáltva és semmi...
Megpasztáztam a gépet folyékony fémmel ugyan úgy 94+ a 11800h annyit hozzott hogy az all core 3,7 helyett 4,2 alapból kb 25w al többet fogyaszt most a proci.
Kitakarítottam az egészet mindent letakarítottam és újrakentem ,majd ha otthon járok elviszem Kh ,hoz kíváncsi leszek ő mit tud majd vele kezdeni.
(egyéként szerintem pupos az intel proci is),a paszta lenyomatból legalább is úgy láttam) -
törölt tag
válasz
vakablak93 #69381 üzenetére
Bár régen játszottam vele, de emlékeim szerint az Assassin's Creed: Odyssey is elég komolyan terheli a processzort. Egyébként meg de igen, a kifejezetten gamer laptopok arra vannak kitalálva, hogy kipattintsd belőle a maxiumomot, már a nevében is benne van, hogy konkrétan játékra való, sokan (mint ahogy én is) kifejezetten asztali PC helyett (is) használják. Az megint más kérdés, hogy sok laptop ennek nem tud megfelelni.
Xerath404: Én úgy tudom, hogy 2 db M.2-es slot van benne.
-
vakablak93
őstag
válasz
vakablak93 #69197 üzenetére
Ránéztem közben, visszaszívom 3080-al mégse áll meg 3K alatt. Ez is drágult volna?
-
válasz
vakablak93 #69197 üzenetére
Igen... erről beszélek!
Azért már a 3200MHz-s CL22 RAM is jó bele, ha a CL20-t nem is veszed bele külön.
/Kingston HyperX Impact/
Amúgy ha akarnék venni (mert kellene) a gépembe RTX 2080 Super-t akkor mélyen a zsebbe kéne nyúlni...[link]
-
válasz
vakablak93 #69184 üzenetére
Köszönöm a visszajelzést!
-
válasz
vakablak93 #68601 üzenetére
A leírásban arról a hibás FET-ről nem igazán volt szó. Arról igen hogy nem tudja tölteni a gépet, de töltője sem volt, na mindegy. Bekapcsolt képernyős fotó meggyőzött. Megjavíttatom. Az érdekes mintha alig használta volna, leszámítva azokat a helyeket amiről meg azt gondolnám hogy falhoz vágta.
Több célom is lenne vele, a mostanimat is megvizsgálnám úgy hogy letesztelném mindkét quadro kártyámat a venti pörgés és a külső monitorom hdmihibája(persze az ott nem hibás csak ennél a laposnál nem érzékel)miatt, tudnom kell hol nem stimmel. Szóval tartalék lapos és egyúttal hibakereső is.
Már bánom hogy elengedtem 2 licit gépet is, lehet jobban jártam volna. -
válasz
vakablak93 #68601 üzenetére
Helyébe pl. egy ilyet vettem volna
[link] -
Frozen
addikt
válasz
vakablak93 #68267 üzenetére
Az lehet hogy termal throttingol ezt softweresen vagy fémes pasztával oda lövi az user ahova akarja. Viszont azt nem szabad elfelejteni hogy a technologia fejlödik és a 2 éves cpu 3ghz en a mostani 3ghz teljesítmény ellene elfog maradni.
-
Frozen
addikt
válasz
vakablak93 #68264 üzenetére
félre ne értsd egyébként én csak azt mondtam most egy olcsóbb jobb hardwer configot kapsz ennyi pénzből.
Nem a minőség a lényeg nem azt használod,hanem a hardwer tudását nyilván egyikbe ez a jobb a másikban meg az. és ahogy írtam kb árban már jobban kijösz egy 3070 mobil rtx el ez az én véleményem. -
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #68204 üzenetére
Azaz, a hasznos piaci verseny!
-
válasz
vakablak93 #68204 üzenetére
Milyenek vagytok...!
-
Yeffy
veterán
válasz
vakablak93 #68172 üzenetére
koszi a kiegeszitest.
ez van, sajna megszivtam. tobbet lapos, vagy Clevo nem hiszem, h lesz. kar, mert egy mittomen 7-es szerias i7-et, ha fogadna, nekem megfelelne. bar gondolom a foglalatot ott is valtogattak gen-enkent, ugyhogy marad a PC-zes, ha mar nem leszek spur kiadni ra a zsetont.
-
Yeffy
veterán
válasz
vakablak93 #68138 üzenetére
Igy van, pontosan ezt irtam.
Koszi, ranezek majd!
-
válasz
vakablak93 #68138 üzenetére
Lehet dvga csak minek, fogyasszuk több áramot, meg ha akkuról használjuk merítsük jobban? Nem mintha ez engem annyira zavarna.
(Még kiélvezem a laposom jelenkori használhatóságát.)
Most éppen a dvga vram hűtésén dolgozom hogy gyorsabb legyen, többet tudjon, mint korábban a gpu esetén küzdöttem. Akkor KH kisegített nem is akárhogy, most magam kell ezt megoldjam. Szétszereltem az 5db heatsink-em egyikét, hőcsövek leszedve éppen.... levágom a ramok hűtési részét a bordáról majd felragasztom a vga-ra, amire még hőcsöveket szeretnék rakni pluszban, amik rányúlnának a hűtésre.....terv. Kár hogy ez nem az én területem.
Mindegy elvagyok a világomban. -
válasz
vakablak93 #68127 üzenetére
Nálam a i7-4940mx proci viszi simán a 4k videókat (2160p60), támogatása van, vga nem is kell hozzá. De még a régi i7-2820qm is vitte.........youtube 4k teszt videók.
Persze nem olvastam nagyon vissza.
-
Yeffy
veterán
válasz
vakablak93 #68127 üzenetére
Nem tudom, meg nem probaltam.
Egyszer neztem a BIOS/UEFI-jet, sok mindent nem lehetett benne allitani. -
Yeffy
veterán
válasz
vakablak93 #68109 üzenetére
annak nez ki, annyi, h ez gondolom US kiosztas, a "csik" Enter miatt, amit en nem szeretek.
ezert irtam, h ha volna UK/EU, a rendes, nagy Enterrel, az lenne a legjobb. a kiosztasa mindegy, max atmatricazom.valami USA oldalon lattam korabban UK layoutot, £100-ert, plusz szallitas, meg gondolom vam is. biztos ki fogok annyit adni egy billzetert.
-
bgabesz75
tag
válasz
vakablak93 #68073 üzenetére
Sziasztok! Van rá hivatalos Lenovo garancia itthon,és ha van akkor 36 hónap?
-
k-adi
nagyúr
válasz
vakablak93 #68073 üzenetére
egyre több 3060as gép van most már, de hol vannak a 3070 3080 gépek?
(vagy csak én nem találom?)
-
válasz
vakablak93 #67299 üzenetére
Remélem azért meg tudja őrizni a hidegvérét; ha már a proci forrófejű
-
válasz
vakablak93 #67259 üzenetére
Én i9-10900K -m is 2933MHz-t támogat (default) és a 3200MHz RAM (4x) megy gond nélkül 3200MHz-n "Default" a laposba.
-
hpeti3
tag
válasz
vakablak93 #67259 üzenetére
Igen. 10750H. Az előzőekkel nem volt baja pedig, biosban pedig a kiválasztott XMP profilnál is írja a 3200 MHz-t :/ lehet a timingok vannak alapból rosszul beállítva?
-
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #66486 üzenetére
Ez is tuningolt, a gyári extreme beállításra ami 200/400Mhz-et jelent, kapott AB-vel +30/200-at.
Így a GPU kapott 230Mhz-t, a VRAM pedig 600Mhz-t.
Tovább nem erőltettem egyenlőre. -
gago1975
őstag
válasz
vakablak93 #66484 üzenetére
Köszi, hát erre azért nem számítottam, hogy ennyi lesz a 2080s pontja, ez kb mint egy 165W-os 3080-as .
De najd ha megkapja az indium-ot végre, akkor aztán lesz nemulass. -
hszilard666
veterán
válasz
vakablak93 #66420 üzenetére
Bőven jobb lesz, 16 giga ram van benne és elvileg az SOC grafikai szinten egy GTX 1050Ti szintjén van. Na most ez 800p ben mindent meghajt. Elvileg az összes GPD-t lehagyja, ott az inteles integrált iGPU-kal van probléma még driveres szinten.
Nálam nem lesz rizikós, hosszú évek óta várok egy ilyen device ra!
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #66320 üzenetére
Nekem is tetszik, nem hiába van nálam is, de sajnálom hogy ebbe az irányba tart és nem tudok nem kritikus szemmel tekinteni rá.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #66313 üzenetére
A herélés egy dolog, de egy 100W GPU jobban teljesít, mint az AW-ban lévő 125W? Végül is szobadísznek elmegy
Az meg hogy nincs VC, hát nincs VC, más gyártó is tud hőkamra nélkül hatékony hűtést tervezni, de itt ez sem sikerült.
-
motifator
senior tag
válasz
vakablak93 #66302 üzenetére
Szerintem pici túlzással, de katasztrófa lett, teljesítményben és hőmérsékletben is elmarad a kategóriatársaitól. A design és az SO--DIMM foglalaton kívül én nem tudok más pozitívumot felhozni mellette. Korábban az AW a max teljesítményre hajtott, ettől a generációtól mintha elindult volna lefelé a lejtőn, ráadásul még ez a butított GPU mizéria is körülötte, nem éppen a siker felé húzza. Az új sorozat sem annyira sikersztori, nem hozza az "element 31" sem az elvárásokat, 100 °C lesz az AW védjegye.
-
echterion
nagyúr
válasz
vakablak93 #66302 üzenetére
Ez is csak egy a sok tojássütő között sajnos.
De van benne mux switch. -
2018
senior tag
válasz
vakablak93 #66262 üzenetére
Én nem úgy olvasom. A gp66 130w max tdp-s nek írja az oldal az rtx 3080at. Szóval ez a teteje az oldal szerint. És nincs plusz 10w. Ezért is állok értetlenül a "stock performance" az jócskán megelőzi az én rtx 3080 laptop eredményem, ami ugyanúgy 130w-os.
-
válasz
vakablak93 #66187 üzenetére
Úgy legyen.
Simán kitalálhatnak valamit menet közben aminek nagyon nem örülnék. De igen, ha letudnék nyugodni és eltekinteni a pénisznöveléstől, akkor nekem ez bőven elég lenne. Kell mindig egy aranyközép.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- Kuponkunyeráló
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- DELL Latitude 5520 Intel Core I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET!
- Asus Vivobook 15 X1504ZA-BQ1420 2 hónapos GARIS!
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged