- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
buherka
addikt
válasz
#86952448 #17900 üzenetére
Nem a hűtéssel van a gond hanem szar a paszta...még a millás Alienware notikban is ganyé van.
Ha nem darálod szét a csavarok fejét és nem töröd ropira a burkolatot mikor lepattintod, akkor nem lesz baj.
Nem fogják nagyítóval és mikroszkóppal megvizsgálni a gépet ha visszaviszed. Honnan tudnák hogy Te újrapasztáztad.
Egy próbát megér, hogy újrakend...
-
buherka
addikt
válasz
#86952448 #17880 üzenetére
Megértem a dühödet, mert valóban magasak a hőfokok. Szerintem itt már keményen throttling-ol a proci.
Az én Predator-om is igen ratyi teljesítményt produkált a gyári pasztával. Vicc de ez van. Pedig itt egy fél milla+-os notiról van szó.
Adtam neki Thermal Grizzly Kryonaut-ot és mintha kicserélték volna a gépet. Nálam 20 fokot esett az átlag.Átlag használat mellett 40 fok fellett nem látom a CPU-t.
Pasztázd újra...vesztenivalód nincs.
-
buherka
addikt
válasz
#86952448 #17838 üzenetére
Újra kell pasztázni, nincs más út. Ezt talán már privátban is leírtam. Én biztos nem szoftveresen piszkálnám.
Egy max 15 perces művelet. 12csavar fogja a fenéklemezt....ennyi.Sajna itt is kutyasz@rt használnak hővezető pasztának. Egy minőségibb pasztával simán nyersz akár 20 fokot is terhelés alatt.
Ha kell segítek megcsinálni...rettentő egyszerű.
-
-
maximilian4
addikt
válasz
#86952448 #17852 üzenetére
Az élet is, és az ember is a tervezett elavulásról szól. Megszületünk, és meghalunk. Mindenki a föld alá kerül. A halálhoz vezető úton pedig egyre ráncosabbak leszünk, belső szerveink is egyre megviseltebbek, majd leállnak. Ez van. Így hogy várjuk el egy géptől hogy legyen tartós? Beke kell nyugodni.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
#86952448 #17845 üzenetére
Mivel esetedben egy I5-ről beszélünk,ha az normálisan be lesz állítva én bízom benne hogy 80°C alatt fog maradni full load,mondjuk úgy hogy a 80 még vállalható érték.[link] Nem egy nagy ügy,csak ne csökkents egyszerre túl sokat.Először csak a CPU Volt-tot,aztán tesztelj BF1-el és inkább valami normális hőfokmérő progit használj (pl.HWiNFO (sensor only),HW monitor,AIDA64 vagy MSI Afterburner).Utóbbival játék közben is láthatod az aktuális hőfokokat [link] ),mert amiket írtál én még soha nem hallottam,pedig láttam már meggyfán pókot.Az integrált vga ráér később is,lehet ahoz hozzá sem kell nyúlni.
-
echterion
nagyúr
válasz
#86952448 #17842 üzenetére
Igen, baj. Az a 93 nyáron bőven 100 felett lesz, ami akadozásokat fog eredményezni a BF1 alatt. Undervolt és újrapasztáztatás, én (is) ezt javaslom. Nem tudom, hol laksz, de itt a fórumon is akad, aki szerintem megcsinálja ezt neked, vannak többen is, akik ezzel foglalkoznak. Az XTU beállítása nem agysebészet, neten is találhatsz róla leírást, de itt is fogunk tudni segíteni, ha nem boldogulsz.
Darth_Revan (#17823): Biztos, hogy kell neked egy ilyen nitro 1060-assal? A fenti példa nem annyira biztató számomra, de persze te tudod.
-
Muerte
Topikgazda
válasz
#86952448 #17842 üzenetére
Baj-e,vagy sem az relatív,nekem speciel egyáltalán nem baj,ha a procid nyaldossa a 100°C-kot
Mindenesetre jobb lenne ~80 vagy az alá menni a hőfokokban.Normális hűtőpad is segíthet pár fokot,vagy ha megemeled a gép felső sarkát 3-4cm-rel hogy jobban átjárja a levegő alul.
Én majdnem biztos vagyok abban hogy az undervolt elég lesz arra,hogy 93-ról 70-80°C-kos tartományba csökkenjen. -
Muerte
Topikgazda
válasz
#86952448 #17838 üzenetére
Első körben elég egy undervolt a procinak és a HD630-nak is külön.A jobb példányok bírnak -160-170mV-tot.Intel XTU programmal meg tudod csinálni,érdemes -10mV-os lépésekkel haladni addig amíg stabil marad a rendszer terhelés alatt.Ha kifogtál egy viszonylag instabil procit és még 100mV-tot sem lehet csökkenteni akkor jöhet majd a pasztázás.
-
buherka
addikt
válasz
#86952448 #17545 üzenetére
Lakást is használtan vettem, kocsit is.
Azért ebbe van igazság...csak egy nagy probléma van amibe nem gondolsz bele. Az autónak sejtésem szerint nem az új árát fizetted ki.
Itt viszont az új árát fogod kifizetni, ami nagy különbség ám. Ha tudsz róla hogy használt, akkor nem fogod kifizetni az új árát. Nem hinném hogy szeretnél teljes vételárat kifizetni egy olyan notiért aminek mondjuk van már 5%-os aksi elhasználódása, van a HDD-ben 20 nap működési idő, karcos a fedlapja, és már kókányoltak benne...és itt az elő példa...és pluszban ott az aláírásom.
Okos ember a más kárán tanul, a buta a sajátján, a hülye a sajátján se.Ezekre a gépekre 3 év gari van, ha már 2 évet adnak rá... akkor ott sundi-bundi van.
Le kell menteni az oldalt, ne tudjanak mellédumálni. Meg úgy is kapsz róla papírt amin rajta van a gar. idő.
(#17546) RM007...még ha csak a veséjét vették volna ki.
-
buherka
addikt
válasz
#86952448 #17537 üzenetére
Úgy-úgy...
Arról nem is beszélve hogy a MM-ban azt a 15 napot megfejelték 45 nappal. Tehát 60 napig lehet nyúzni a motyót. Csak annyi a lényeg hogy ne add oda a macskának meg a kutyának a dobozt, mert akkor elhajtanak. Kell az eredeti csomagolás.
Nem kell indokolni...annál rosszabb. Nem tetszik és kész....ennyi.
Ezért van az, hogy simán belefuthatsz sajna más levedlett gépébe. Mert Ők kegyetlenül visszacsomagolják ám. Szóval jól át kell ám nézni otthon. HDD sentinel egyből ráereszt, hogy mennyi üzemidő van a vinyóban. Aida-val megnézni az aksi elhasználódást...csavarokat megnézni, hogy a fejük nincs megdarálva..ilyesmikre odafigyelni.
Én is egy multinak szállítok kamionnal és tudom hogy mi megy a színfalak mögött. Persze van amit nem raknak vissza a polcra, ami láthatóan szar. Van egy csomó olyan műszaki cikk, aminek nincs itthon Mo-i szervize vagy nagyon körülményes a szervizelése...ezeket úgy kibaxák a tömörítőbe, mint a huzat.
Láttam már külső vinyó hegyeket a kukában aminek csak a kábele volt kontaktos. Ilyenkor persze én csak arra tudok gondolni hogy szétbombáznám és szedném ki belőle a 2.5"-os HDD-t aminek semmi baja.
Powerbank hegyek rossz kábellel...semmi bajuk.
USB-s fejhallgatók, aminek a dobozában nem volt benne a driver CD...kuka.
Mosógép...beragadt bekapcsológombbal kuka... és még sorolhatnám. -
buherka
addikt
válasz
#86952448 #17525 üzenetére
Ha nagyon gáz a sztori és zavar a enyhe bizsergetés, akkor egyszerű megoldás az átlátszó öntapadós fólia. Ezt bárhol kapsz. Lefóliázod azt a részt ahol felfekszik a tenyered nagy része és meg van oldva a probléma.
Valamint az ujjlenyomatok nagy részétől is megszabadulsz.(#17526) maximilian4 ...1800Ft??? Sokan még egy 100-ast sem adnak érte.
ez a magyar valóság.
-
maximilian4
addikt
válasz
#86952448 #17525 üzenetére
Nem hiszem hogy olyan vészes. Nekem is volt aluminium palmrestes gépem és töltés közben akkor éreztem mikor húzogattam rajta az ujjam, tenyerem ( szerk.: mielőtt széttrolkodnátok, mást nem húzogattam
) Akkor is csak bizsergető érzés volt, kifejezetten élveztem amúgy.
(#17524) buherka
Nem kell virágbolti. A win10 pro-t letöltheti hivatalos forrásból és bárkinek tudok adni 1800 ft-ért hivatalos, eredeti win 10 pro licenc kulcsot (ha lusta ebayen megvenni).
-
buherka
addikt
válasz
#86952448 #17520 üzenetére
Ha ezt a lapost veszed akkor legyen otthon normális földelés a konnektorban...mert lesz némi "megrázó" élményed.
A palmrest csiszolt alumínium a billentyűzet körül és az ugye elég jó vezető...ha verejtékezik a tenyered az még rátesz egy lapáttal.
Tapasztalatból tudom, mert volt dolgom ezzel a géppel, csak a 1060-as verzióval.
Amúgy jó kis gép ez. Nem melegszik vészesen. Persze a venti ebben is tud süvíteni, ezen nem kell csodálkozni. Egy újrapasztázás ennek a gépnek is kötelező, mert itt is kutyaszart használnak hővezetőnek.
Szép IPS kijelző van benne. 80-90%-os szín hűséggel. Nem horpad, nem recseg. Az a DustDefender dolog akkora ökörség az Acer-től szerintem, hogy ajaj...
Szépen szólnak a hangszórói. Meg ugye azért 3 év gari van hozzá. valószínűleg lesz benne ujjlenyomat olvasó is a tapipad sarkában.Arra azért figyelj oda nehogy bontottat kapjál. Nézd át a csomagolást !!!
Rendeld meg online és személyesen vedd át, ha tudod. Én mindig így csinálom már és akkor él a visszavásárlási gari.
Ennyiért egyáltalán nem rossz ár, főleg hogy van benne egy 256-os SSD is.
-
maximilian4
addikt
válasz
#86952448 #17518 üzenetére
A BF1-hez tuti elég. A kérdés hogy milyen gépről van szó. Bf1 alatt iszonyat fel tud ám melegedni a lapos, főleg ha órákat játszol, és ahhoz hogy élvezhető maradjon a játék kell megfelelő hűtés ehhez a hardverhez. Ezt pedig jelenleg a budget kategóriából nem sok tudja.
-
törölt tag
válasz
#86952448 #17501 üzenetére
Valahogy feledésbe merült az igentisztelt hozzáértő közösséghez intézett segélykérő hozzászólásom. Raknám a kosárba a laptopot, de félelmeim vannak.
Röviden megkérdem megint: I5-7300HQ + GTX 1050TI + 8GBRam + 256 SSD elég lehet a Battlefield1 1080p futtatásához élvezhető keretek között? Mondjuk talán medium vagy high beállításokkal. Ugyanez a kérdés a Dirt Rally kapcsán is.
Nagyon köszönöm, előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 14 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Apple MacBook Pro Retina 13" 2020 i5-10.gen 16GB/512GB SSD, Nagyon jó akku, Garancia, üzletből
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest