Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
Passzolom hogy elfogyott-e a táp, talán inkább a hőtermelés miatt. Akkor pont sikerült megtalálnom a nekem való gépet, pedig nem kerestem sokat
Vajon érdemes január-februárig várni hátha olcsóbb lesz?
A ház minőségére azért kíváncsi lennék, gyanítom az visszalépés lesz a mostanihoz képest.(#543) conqver : Erről az Iris Pro 5200-ról nem tudok sokat, mit tud ez?
-
sagit
veterán
Jaja, ez gpu hőfok, 900 mhz-es oc-vel meg 47W-os procival.
FPS értékek: [link]
De pl:
Stock configuration: i7-4800 QM
CPU @ 3.5GHz (quad) stock voltage
GPU @ 900MHz core, 2000MHz vRAMOverclock Configuration:
CPU @ 3.2GHz (quad) -100mV (0.9V)
GPU @ 1020MHz core, 2600MHz vRAMMondjuk tuningolni én nem nagyon akarok.
-
sagit
veterán
A gpu nem is olyan meleg szerintem:
(az oc 900 mhz-es gpu-t jelent ha jól olvastam)
És itt nem volt még hűtésmodding gondolom, meg fűtős 47W-os proci van mellette.
(#538) Muerte75: LoL = Legaue of Legends (még a 4500MHD-n is eldöcög 25-30 FPS-el very low-on 1280*800-ba, de azért a fix 60/90 fps-t el tudnám viselni FHD-ba Very High-on)
-
sagit
veterán
Igen néztem. Csak több néven is fent van a neten ez a gép, most ennek ki a gyártója vagy hogy van ez?
-Clevo W230ST
-XMG P303
-Sager NP7330Amúgy teszt: [link]
A hűtésről:
Így fest:
Max loadon (furmark+prime95) ebben a tesztben a gép alja és teteje ( nem mindenhol) 54 C°-ig melegszik ami szerintem sok ölben tartva, és a tesztelt gépben is az említett 37W-os 4 magos van.
A hűtésen valószínűleg lehet javítani, jobb paszta, jobb hővezető padok, a GPU mellé a ramok fölé a hűtő lemezre ahogy nézem elférne pár öntapadós ramborda, talán a cpu fölé is el fog pár férni. És persze alulfeszelés. Na meg ha kétmagossal veszem, gondolom az nem melegszik ennyire.
Mondjuk idle csak 40-42 fokig melegszik a ház, az már jó nekem. ( 28 fokos szobában mérték)
Netezős üzemidő 3,5 óra, elég sovány a mostani 8+hoz képest de majd kibírom valahogy
Viszont az Elitebookot meg csak eGPU-val tudom játékra használni, a gyenge proci meg a lassú Express Card slot miatt még úgy is korlátozottan.
-
-
Kasya
nagyúr
Erdemes leffutatni a Conventional es Accelerated modot is. A konvencios ugy vettem eszre, inkabb processor igenyesebb.
-
-
Szepi1979
senior tag
Egyelőre élvezkedem, tényleg nagy ugrás a 6970m-hez képest. Alapon is szépen muzsikál. Crysis3 FullHD minden high szépen megy, maxon nem próbáltam. Hőmérséklet rendben. Még dolgoztatom így, aztán majd belekezdek az unlocked biosba. Ha már elméletileg ennyire tuningbarát a kártyám
-
etern
tag
Én mondtam, hogy kell egy noti gyár! PineApple Rulz!!!! Egyébként ezt én sem értem, hogy nagyon sok ilyen jellegű hiba van a gamer szériákban, amit ha csak az ember a fórumokat néz akkor kiküszöbölhető., hűtés, alapanyag stb... és hogy erre miért olyan nehéz figyelniük...
-
Ursache
senior tag
Majd belepattintok még 1 XM-es procit, aztán majd virgonckodik a Physics Score is
Csak azt nem értem, hogy conqver-nek, hogy a fenében ~67 fokos a 680m-je... Most egyáltalán nincs meleg, és mégis 77 foknál állt meg húzva... Most lett mindkét kártya frissen pasztázva, fullfull odafigyeléssel össze (és vissza)-rakva
Hopsz: "Graphics Score 13434" ez ment gtx titannal, ja akkor azért impresszív
Most nézem... Az para! Akkor a proci fogja vissza... (Nem volt nehéz kitalálni
)
-
Ursache
senior tag
nvflash -i[index] -6 vbios.rom, példa: nvflash -i0 -6 680m.rom ezt adtam ki neki, csak másodjára az index értelemszerűen 1, tehát nvflash -i1 -6 680m.rom, slussz
900-2000-as értékekkel.
Jobb oldalt a felső a master, alsó a slave kártyára vonatkozik.
Köszönet: feketeibiza-nak (első gtx680m beszerelése), Muerte75-nek (második gtx 680m beszerzése), KillHates-nek (második gtx 680m beszerelése)!
-
Ursache
senior tag
Ha nem lenne egyforma, nem indulna el a gép, nem? Amúgy visszatettem rá a gyári biost, viszont majd felrakom, amit mondtál. 70 fok fölött még nem láttam semelyik gpu-t se, most metro LL full max (kivétel SSAO off...) 69 fok egyik 67 fok másik. Brutális, széttépi LL-t C3-at ultrán, bf3-at is elindítottam...
GTA 5-re vettem a kártyát, erre nem adják ki pc-re (csak később... kellett szerezni egy xboxot...) Szerintem nincs kényszerítve, viszont még csak 326.41-es driverrel tolom, magasabb verziószámmal rendelkezőknek nincs hackelt inf-je (nem találtam...). Szóval lesz ez még jobb is, plusz majd szénné húzom
10k-t el akarom érni! Amúgy ezt a full performance-t hol találom NV controlon belül? Most így hirtelen nem találom.
Szerk: jézusom, most nézem, hogy azt a 12k-s high-end gaming pc-s értéket gtx titannal érték el... azt is beverem...
-
Mayday001
csendes tag
ha csak abból indulok ki mennyi a 780m ebayen is és ráadásul 2 kell ha onnan veszi az ember már az 200pénz /db! dell-nél egy 580m itthon 170-190 upgrade esetén bele sem merek gondolni mennyit nyögnek majd be a 780m-re
ha "csináld magad" modszert választjuk legalább a 2x 765m ellehet adni
-
Ursache
senior tag
Kapott egy szép kis unlockolt BIOS-t. Múltkor 2760qm-et le akartam cseréltetni 2860qm-re és rinyált (7 sípolás), remélem legközelebb összejön... Köszi még1x
szerk: esetleg tudom szabályozni a cpu hűtési dolgokat? pl csak 60 foknál kapcsoljon be alacsony rpm-en meg ezek...
-
Ursache
senior tag
Értem én, hogy kellenek az érdemi hozzászólások, de könyörgöm!!!
-
ftamas88
csendes tag
Hát figyelj, ezzel a speccel:
Termék neve:acer Aspire V3-772G-747a161TMakk Fekete
Operációs rendszerLinux
ProcesszorIntel® Core™ i7-4702MQ (6M Cache, 2.20 up to 3.20 GHz)
Memória16GB DDR3 memória (8GB+8GB DDR3)
HDD1 TB SATA HDD
Optikai egységDVD-Super Multi duplarétegű író
Kijelző mérete17.3"
Kijelző leírásaFull HD 1920 x 1080 felbontású, Acer ComfyView™ LCD
VGA típusaNVIDIA® GeForce® GT 750M 4GBSimán gamer kategória
-
ftamas88
csendes tag
Mint egy orosz rakétaporszívó..
Akkor marad az U3, arra azt mondják egy 8 fokot is jelenthet. Annyit viszont ér, max majd cserélek rajta erősebb ventit.Nem tudom,hogy felmondott-e, de 22.én még beszéltem vele, akkor lett átrakva a configom a nagyobbra utána meg most kérdeztem volna erre jön az auto-response..
-
ftamas88
csendes tag
Még sajnos buildelik a laptopot :/
Egyébként most nézem, az a vicc, UKba most olyan akció van, hogy -400,-500 font, magyarul ennyiért már a 780M SLI-t kapnámMÁS:
Mi a véleményetek erről a hűtőpadról: Cooler Master Storm SF-19
Elég régi verzió, de nagyon nem találok jobbat.
1 hátrányát néztem,hogy külső tápos, de legalább USB3 HUB van benne még. -
nakos
senior tag
akkor megnyugodtam....
Nem tudom, nekem az ujnal a billentyuzet nagyon nem szimpi, es zzt se ertem miert kellett a tapegyseg bemenetet hatulrol oldalra rakni. Az pont hatul a legjobb. Raadasul ez a touchpad vilagitas tulzas szerintem. Eleg volt a regi, diszkret korvonal vilagitas. Akksi uzemido se lett lenyegesen jobb, pedig mindenki csodat remelt az uj haswel rendszertol.
Eddig mindig az volt hogy minel elobb cserelni szerettem volna az uj m17x/m18x-re de most ez az erzes nincs meg bennem... -
ftamas88
csendes tag
Igen, a 2013asról kérdeztem, a 4. generációs i7esekről.
A boltban láttam, épp egy srác vitt el egy darabot, szerencsés volt, 2 hét alatt megjött..Le is fotóztam, fogtam kézben, nagyon bejött, de azt mondták 4 hét is lehet a buildel együtt a szállítás.
Igen, az új széria teljesen új design, elsőnek nekem is hiányzott az a nameplate, meg extra "csicsa", de így utólag végülis..letisztultabb.. Feldobok pár képet, milyen volt élőbe az a gép.. -
nakos
senior tag
Ejj, latszik Ti meg mindig nem vagytok feliratkozva a csatornamra! Alienware m18x r2-esem (2×7970m crossfire editon) van mar tavaly December ota. Sot van 2 m17x r4-em is mellette. Tessek nezni a videokat kerem szepen...
Millionyi tesztet csinaltam mar vele.
M18x:[link]
VAgy ez:[link]Vagy egy kis BF3 Gulf of Oman 64-es multiplayer FPS teszt is vele : [link]
Vagy amikor az m18x es a 2db m17x egymas mellett mosolyog rank:[link]
Vagy egy szimpla Alienware m18x Orion hatizsak teszt teletomve min 2 m17x-szel
:[link]
De van meg fent vagy 50 teszt az m18x r2 es az m14x r2-rol is. Keressetek ra a csatornan!
Na hajjra!MInosegrol meg annyit, hogy en 2009-ota mas laptopot nem vagyok kepes venni/hasznalni amiota megvettem az elso alienware-t. Viszont az uj, 2013-as generacio nem jon be igy a kepek/videok alapjan ugyhogy szerintem ezek a meglevo laptopjaim megmaradnak jo par evig!
A 7970m vga bivalyeros onmagaban is! Nagyon ajanlom mindenkinek hogy oltat vegyen! -
törölt tag
osztom!
eladtam a toshiba-t, visszavaltok asztalira. De valami szolidabbra, mert nincs ertelme szazezrekert jo gepet osszerakni... ugyanis a CS 1.6, Source elfut ma mar barmin....A mai grafikai csodak egy nevetseges alultaplalt, kreativitast mellozo ipari hulladek kategoriaba mennek...
-
Kasya
nagyúr
Koszonom kerdesed, jo lett. Viszont ez nem egy oc-zett bios, csak engedi hasznalni a grafikai kartya valtast uefi modban is. Ettol fuggetlenul lehet huzni programokkal, csak az instabilitisa nem enged sokat.
Viszont nem hasznalom, mert nem tudtam uefi-be telepiteni a windowst...lefagy a bootolas utan a betolto kepernyonel es nem jutok el az installacioig. Munka miatt most nem engedhettem meg magamnak, hogy ezzel szorakozzak
Majd talan jovo hetvegen visszaterek ra...
Szerk: amibol kiindult az egesz; megjott a Samsung 840 pro 256gb-os cucc. Amit tudni lehet rola:
-ACHI-ba kotve nincs mSATA catch
-RAID-ba minimalis lassulas (40-50MB/s) iras/olvasassal uzemel, de van catch a hdd-hez.
Na most itt mar csak a szamokon valo ugralasrol beszelunk, mert franc se veszi eszre a kulonbseget, de most epp ACHI-ba hasznalom. HDD-re a letoltesek mennek, mSATA-ra meg a felho szinkronizaciok. -
vis.p
aktív tag
Állítólag ennyit lehet kihozni, de kép nélkül nehéz elhinni.
-
Ursache
senior tag
Hoppá
Köszönöm a segítségedet
Viszont az P8000 körüli érték elég durca! Rendben, memót visszaveszem, még régebben, amikor 660-at nyúztam, akkor én sem vettem észre nemhogy érdemi de semmilyen gyorsulást játékok alatt, ha húztam a vramot.
Jaj, inspectorban a shortcutok nagyon hasznosak!
-
Ursache
senior tag
-
Ursache
senior tag
Egyelőre a 3dmark11 működjön, majd visszaolvasok, és megpróbálom, amiket írtál, de nem volt időm
de az biztos, hogy tegnap felraktam a 326.40-es drivert, grid 2 benchmark +5 fps-t hozott, ez volt az előző driverrel is, alapból fhd-n ultrán 37 fps, aztán lett 42, most meg 47 átlagban
-
Kasya
nagyúr
Nos, azt hiszem megvan a megoldas a volt problemara. A flasheleskor nem tudom meg mindig mi lehet a bibi, de az ATI driverrel gondok vannak...
Utananeztem es masoknak is volt gond. Mint kiderult, a PowerPlay-t kellene kiloni a CCC-ben. Mikor megprobaltam, rajottem, hogy nem is az volt a gond...Tehat a metodus:
CCC-ben hozzunk letre 2 profilt. Az egyik legyen Eredeti, a masik Modded nevu (mondjuk)
TC-ben keressuk meg a User/"User nev"/AppData/Local/Ati/Ace
Itt lesz egy profiles.xml
Ezt szerkesztesben nyissuk meg, az egeszet ctr+a es ctrl+c majd bezar
Menjunk be a fentebb levo Profiles mappaba
Szerkesztesben nyissuk meg a Modded fajlt
Ctrl+a majd ctrl+vItt szerkesszuk meg a dolgokat:
-CoreClockTarget alatt ket vagy tobb value lesz. En a kettot javaslom, ami igy nezhet ki:
--Want_0" value="30000"
--Want_1" value="90000" -- ahol is a 0 az alap frekvencia, az 1 a mukodesi max frekvencia
-MemoryClockTarget
--"Want_0" value="15000
--"Want_0" value="125000 -- ahol is a 0 az alap frekvencia, az 1 a mukodesi max frekvencia
Jobb esetben ezek a flash altal adott adatok, vagy amit epp egy 3rd party programmal allitottunk/huztunk. Itt manualisan is allithatjuk a frekvenciat, de ovatosan, mert ez restart utan is igy marad!
Az utolso adat a fontosabb:
-CoreVoltageTarget
--"Want_0" value="900"
--"Want_1" value="1050" -- ahol is a 0 az alap frekvencia, az 1 a mukodesi max frekvenciaNekem az utolso bejegyzesben a dolgok forditva voltak...a flash a 0 erteknek adta meg az 1050-et es az 1-nek a 900-at. Ertheto a dolog, de ebbol az jon le, hogy a driver nem tokeletes a dolgokkal
Ezek utan mentsuk el es a CCC-ben vlasszuk ki a Modded profilt es minden megy rendesen
Remelem ertheto voltam ^^
-
Kasya
nagyúr
Engedj meg egy kis trollkodast
Valamint az estet egy uj rekordommal zarnam a kovetkezo beallitasokkal:
-
Kasya
nagyúr
Kozben talaltam alternativ modot is, de termeszetesen kiprobalom, hogy a "jovo nemzedeke" tanuljon belole. Addig is az alternativ mod:
TRIXX programmal az AB -xcl megoldas utan ujrainditas nelkul lehet allitani a GPU/memory clock es voltage szintet. Ezzel gond nelkul megemeltem az eredetire
-
Kasya
nagyúr
Modded bios nem elerheto neked? Mintha lattam volna, hogy valakinek az van fent...
Viszont az Nvidiaval ebbol a szempontbol szerencsesebb vagy, mert az hajlamosabb a huzasra, mint az ati.
Kozben csinaltam egy 940/1350 tulhuzast CCC altal, de a 3dmark alatt kekhalal. Azota Dx hibaval nem engedi tulhuzassal futtatni...finnyas
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged