- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-adi
nagyúr
leak info [link]
- 99 whr battery
- Fingerprint quick access
- Mini led display
- stb.érdekes lesz
UK modellek (nem teljes lista)
AMD:
LEGION 7; 6800H; 6850M; 16GB; 1TB: est £2150 - 82UH0005UK
LEGION 7; 6800H; 6700M; 16GB; 0.5TB: est £2050 - 82UH0004UK
LEGION 7 SLIM; 6800H; 6800S; 8GB; 1TB: est £1750 - 82UG0003UK
LEGION 7 SLIM; 6800H; 6600S; 8GB; 0.5TB: est £1475 - 82UG0004UK
INTEL:
LEGION 7i; 12900HX; 3080 Ti; 32GB; 1TB; est £3125 - 82TD000WUK
LEGION 7i; 12700HX; 3070 Ti; 32GB; 1TB; est £2400 - 82TD000XUK
LEGION 7i; 12800HX; 3070 Ti; 16GB; 0.5TB; est £2250 - 82TD000VUK
LEGION 7i SLIM; 12700H; 3070 Ti*; 8GB; 1TB; est £1900 - 82TF0017UK
LEGION 7i SLIM; 12700H; 3060; 8GB; 0.5TB; est £1725 - 82TF0019UK -
Frozen
addikt
igen ,de az egy tubus nem csak 2 alkalomra jó vagy 3 ra amit adnak hozzá és szeirntem ezzel sokan sporolnak , mivel az a gumis ízé elég drága tud lenni,ha külön veszed, a gyári meg akkor jó ha egymás után lekensz vele vagy 10 procit ,de gondolom ennyi Kh nál sem fordul meg
óránként
-
Frozen
addikt
innen szállítanak magyarba is , a billt ki lehet cserélni ,vagy felmatricázni azt az 5 gombot ,de hát mindenki maga dönti el mi ér meg neki mennyit.
1700-1800 ért már van
legion is 3070 el
helios 300 szintén 3070 el
msi gp76 szintén 3070 el
szerintem ezek fényéveket vernek rájuk, lehet ,hogy nem a legőjabb gen proci van benne ,viszont itt még minden mag teljes értékű és nem ilyen eco save akármicsoda
van választék bőven és jó áron is dobálják őket ,de hát az elvek miatt tudnak megélni otthon a kereskedők és 1,5-2x áron adni a dolgokat. -
Az én esetemben úgy nézve (mint már kibeszéltük komoly játékhoz mindenképp kell asztal és sok áram!) hogy kis helyet foglal el a komplett cucc, könnyen szétszerelhetős rakható lekopogva, bár még nem tesztelve, egy laptop hátizsákba innentől én ezt még mobilisnak veszem. Az már egy másik dolog hogy a vga méreténél fogva nem fér be a motorháztető alá....ez a gyártók és az ide kapható meg nem kapható hardvereik és áraik baszogatására egy válasz tőlem. Kibúvót kerestem és találtam az öreg gaming laptopomnak. Nyugdíjas de így még mindig él sok fiatalt leköröz/het.
Mint egy régi családi ház amit belülről azért tudsz finomítani, felújítani, modernizálni.2018: Elég sok beszélgetést hallgatok mostanában olyan dolgokról miről nem esik szó sehol.........pl Nógrádi Győrgy , Drábik János...és sorolhatnám az elmúlt 2 évet, ez nem vicc...csatornák.
-
-
-
FőDudu
veterán
Eddig altalaban max 20% volt a teljesitmeny ugras generacionkent.
Azaz a mert eredmeny az kb 20% kulonbseget produkalt az azonos kartyak kozott (2080vs3080).Ha 20% tobbletet tud dupla teljesitmeny felvetellel, az igen rossz biznisz lesz....
Azaz a 4080 helyett egy 'oreg' 3090Ti fel teljesitmeny felvetellel kb ugyanazt fogja tudni.Remelem nem lesz igazam...
-
FőDudu
veterán
Nem tudom az miert lenne jo, ha automatikusan 60Hz-re valtana. Nem kell. Nincs szignifikans kulonbseg az uzemidoben. Legyen allithato a Synapse-ban es kesz.
(amugy pont megoldhato, mert ugye profilonkent allithato a refresh rate is aztan olyan profilt allit be amilyet akar. Rendelhet hozza billentyu kombinaciot is. Annyi profilt csinalhat amennyit csak akar.)
Mondjuk 4K euro arert igen szar az uzemideje.
Ezert nem vettem 17-es blade-et. Pedig lett volna valami hasznalatlan, angolbol behozott verzio a mostani gepem araert.... De a szamla valahogy nem volt vilagos es ott is szar volt az akkuido a tesztek szerint.
-
Speedy007
őstag
Nekem mint mondtam bajom nincsen,de pl. amit küldtem múltkori teszt videot ide a tech2 csatornáról ott is problémáztak vele sőt itt a topikban is vannak egy páran akik nincsen kibékülve mert nehéz így cipelni meg felesleges szerintük mert oda elég a 230W-s én azt a tábort erősítem jó hogy van erőtartalék
-
Frozen
addikt
annyi kiderült már asztali fronton a 40xx ről,hogy ugyan az az elrendezés és 3 ventis levegű hűtés lesz. Simán elképzelhető,hogy notik esetében sem lesz a hűtés átdolgozva csak mint most a titánium részleghez ugyan ugy a régi desingbe belecsomagolják. Bár szerintem egy minimálisat akkor is kell majd külsöre változtatni hiszen nem árulhatnak jó drágán egy 2-3 éves dizájnt
-
Speedy007
őstag
-
Speedy007
őstag
Hát ha nem hatalmas felárral adnák akkor talán lennének rá vevők az emberek..bár tény hogy a Lenovo szerintem olyan "szürke zóna" a Gamer gépek között.. Bár én tavaly február óta kezdtem el intenzíven Gamer notit használni de nem tudtam róla addig míg nem ajanlottak ősz eleje körül nekem a Legion-t hogy gyártanának Gamer gépeket.. DEL/Acer/Asus/HP jobban a köztudatban van..
-
"Érdemes külön kitérni a VGA-piacra helyzetére, ugyanis lassan megtörténik Ethereum 2.0-ra való teljes átállás. Pontos időpont nincs, de idén bekövetkezik, akár pár hónap múlva. Ez egy olyan tényező, ami bizonytalanságot szül, mivel az új Proof of Stake modellben nincs szükség VGA-kra a hagyományos értelemben vett bányászathoz. Innen a bányafarmok vagy keresnek egy másik kriptovalutát, vagy elkezdik ráönteni a piacra a használt VGA-kat. Hagymási Balázs, az iPon kommunikációs vezetője az utóbbira számít, ami nyilván túlkínálatot fog eredményezni a teljes szegmensen belül."
Akkor Biden-ék felvásárolják az Ethereum picivel több mint felét, s kijelentik, hogy akkor most ők a "pénzkibocsátók"? S már nem is kell nyomtatni se a 100USD bankókat, elég lesz nekik pár darab nullát az Ethereum kontójuk mögé tenni?
Haver valamit mesélt erről, hogy mi a Proof os Stake és Proof of Work között a különbség. -
Pierre75
senior tag
"ennél feljebb már hova mehet/mehetne az ár"
ahogy a hatósági árat kivezetik és ráeresztik a világpiaci üzemanyagárat (+Alk-os költség), a HUF várható újabb "szárnyalása" (most folytonos kamatemeléssel 372-380 között lebeg) hozzá az infláció, még bőven van feljebb.
És ki tudja meddig húzódik az ukrán háború (élelmiszerárak), Vlagyimir mit spekulál a gázárral, ami utána átgyűrűzik... Nem vagyok optimista. -
Frozen
addikt
Nemetből rendelsz azt kesz
kicsit olcsobb. Egyebkent aki sporolni akar az nem otthon rendel gepet mert az elmult idoszakban nagyon leepultek ezek a boltok es ami van par es forgalma az pedig akkora haszonkulcsal adja el ha meg csak ha ritkan is. Esznek toluk akkor is tobb szaz ezret kaszanlnak.
-
Frozen
addikt
Igazából ahogy beszétük már a ti kártyás gépek is túl vannak árazva nootbok téren. nem tudom a kvöetkező széria hova lenne árazva ,de így eelőbb vagy utobb elfogy a vásárlok aránya. Hiszen nem fogja megérni több ezer euroból venni egy laptopot ami folyamatosan melegszik és trottingol és még drága is.
Az áraknak le kell mozdulniuk a közeljövőben erről a szintről.
hogy mi lesz a jövő és mi mennyire fog bedölni arról senki nem tud semmit ,viszont az tény,hogy a mobil fronton a mai napig semilyen korlátozás nincs ezzel kapcsolatban és egy ideje már ezeket az eszközöket szívja fel a piac és nem az átlag emberek akik játékra tanulni vagy csak erre arra veszik a gépet amit néha szeretnének is magukkal vinni. -
Frozen
addikt
egyenlőre értelmes proci és videokártya sincs amiért megérné venni ezeket a laptopokat
Első körben szerintem a következő generációs procit és gpu kell megvárni ,addigra lesz jobb ddr5 memoria modul is.
Volt szó róla hogy játékokban nem ez a legjobb választás viszont még nagyon az elején vagyunk. egy cl16 os 3600 vagy 3800 körüli ram nyilván jobban muzsikál és laptopba ha vlaki vesz egy ilyet az tuti nagyon kemény ,de drága.Ddr5 ből is lesz jobb idő kérdése -
Frozen
addikt
Igazad ,van majd kiderül,de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy minden fejlődik és ajelenlegiből is még ki lehet hozzni elég sokat minden nagy változtatás nélkül. Szóval erre még pár évig nem lesz gond.
#76893Jakuu
Rengeteg tesztett láttam olvastam ,nekem is van egyik sem ér semmit.
Maga ami ér valamit az,hogy megemeli a gépet és így több levegőhőz jutt ,de maga a ventilátorok nem tesznek hozzá semmit max több port koszt nyomnak a résekhez..
Ami ér valamit az erősebb ventire modósítás aminek van légszállítása és légnyomása.
Ezzel nyerni lehet valóban pár fokot de drága és cserébe kb 10% megemeli a venti fordulatott mivel azok ki könnyebbülnek és ez miatt hangos is lesz. -
Frozen
addikt
Szerintem direkt vannak így tervezve a gépek, hogy tudjanak később újat mutatni.Egy egy új szériánál.
igen helyet foglal ,de volt rá példa az alienél is,hogy 2 kisebb féle venti volt még pluszba,szóval volt neki hely.
Nálam a laptopnál egy oldalon kb 140w leadásra képes a hűtő, a másik oldalt ugyan ennyit tudna, csak nincs ugyan annyi rézcső odapakolva.
Szóval, hogy értsd az én konfiguráciomban simán van plusz minden extra nélkül csak annyi,hogy egy kulturáltabb elrendezés kellene bele és + egy kevés réz és máris képes lenne a 280w körüli hűtésre a 2 db ventilátorral is egy pici plusz légáramlat és borda simán 300w fölé nézhetne.
Nyilván sokat lehetne csiszolni ha rendesen elrendeznék a dolgokat és kicsit alakítanának. De erre pl az én gépemnél is van lehetőség vagy lenne minimális desing árán.
Sőt egyébként lehet nem is kellene olyan sok változtatás lehet plusz egy pár miliméterrel hosszabb vagy szélesebb borda is dobna a teljesítményhez. Lehet itt azért haladni rendesen ,de majd hamarosan jönnek az új szériák és meglátjuk melyik gyártó mit villant. -
Frozen
addikt
Azért a ventilátor hiba nem nagyon jellemző szerintem ,elég kiforrt dolog ez már.
Miért jobb 2db 6500 Rpm ventilátor mint 4 db mondjuk 4000 Rpm el? AZ első 2 sokkal hangosabb lesz 4 db esetén pedig nem szükséges akkora fordulat ,ha pedig igen akkor hűteni tud rendesen. Ha valaki szerint visít akkor vegyen egy vizes asztali gépet ,mert laptopból nem fog olyat találni amin kényelmesen játszik és a gép meg zajtalan és csöndben van ugyan akkor meg leadjon egy nagy teljesítményt. Ez csak álom....Az xmg oasis hát szerintem ronda ,meg ennyi erővel semmi értelme a laptopnak ennyi erővel lehet egy minipc is....Főleg úgyhogy simán meg lehet levegővel oldani az egészet és nem kell a vízzel bohóckodni meg különféle kábeleket ide meg oda dugdosni
kész vicc.
-
FőDudu
veterán
Nem lenne butasag abba az iranyba menni.
A hardcore gamer es a munkagepnek hasznalt laptop kivetelevel a teljesitmeny valoban idoszakosan kell. Akkor pedig pont be lehet dugni a kulso egyseget.
Valljuk be, nem megy napi 24 oraban a GPU - kiveve a banyaszoknal. Render farm meg megint nem laptopokkal bohockodik.
Tehat szerintem van let jogosultsaga egy ilyen megoldasu gepnek. Foleg ha a kulso egyseg kicsi es jol hordozhato.
-
mihione
őstag
En egy olyat siman el tudnek kepzelni hogy egy nagy nagy borda lenne a gepben, ventik nelkul vagy csak minimalis a procinak,passzivan elmenne,es dedikaltan lenne hozza egy hutopad tenyleg frankon megtervezve a gepben levo bordakhoz,ezzel tolton lenne jobb es halkabb hutes,ha meg netezel vagy csak lightos hasznalat lenne siman elmenne passzivban neman.
-
echterion
nagyúr
Nekem kell és kész.
Amúgy meg ha nem lesz járdalap, el lehet felejteni a magas TDP-s gpu-kat noti fronton, a fizikát egyszerűen nem lehet megkerülni, ha tetszik, ha nem. Főleg, hogy egyre kisebbek a chip-ek is, egyre nehezebb lesz a hőt átadni, azon meg sajnos a járdalap se fog segíteni. 1500€ körül lehet kapni kint 6800M-mel szerelt Asus lapost, azon még azért gondolkodom, de egyszerűen nincs kedvem játék közben a visító hanghoz meg a forró gépházhoz.
Most inkább asztali oldal felé kezdek megint fordulni, épp azért nincs vga-m most, mert sztem még nem érte el a vga árak zuhanása a padlót és várok még kicsit. Pedig jó lenne már a Valhalla-t befejezni végre. -
motifator
senior tag
Asztali vonalon már 450 - 800 W közötti teljesítmény igényről beszélnek és új csatlakozó típusról PSU oldalon, hogy képes legyen ellátni, és ez csak a GPU fogyasztása. Kíváncsi leszek mire lesz képes laptop vonalon az új széria, hűtés tekintetében fel kell kötni a gatyát, vagy marad a 150-170W, de akkor nem lesz hatalmas performance robbanás. Mellesleg nép úgy is a kicsi / vékonyra bukik, úgyhogy a hőmérséklet is borítékolva.
-
FőDudu
veterán
-
törölt tag
"Az hogy az alza behozat szlovák gépet, csoda és nem protokoll szerű."
És ha jól tudom, csak innen legalább ketten is éltek a 14 napos elállással.
De lehet egyikük csak fontolgatta.
Gondolom nem fogják az Alzánál a végtelenségig eljátszani ezt, hogy kérésre behoznak pár darabot és visszakapják őket bontottan.A billentyűzetről alapvetően nekem is ugyanaz a véleményem, mint neked, de sajnos a magyar piac tényleg elég beteg.
610-ért vettem egy hónapja 3070-es, magyar billentyűzetes sima Legion 5-öt... Azért ha akkor is lett volna ugyanennyiért szlovák billes Legion 7 (vagy akár 5 Pro) az Alzánál, akkor gondolkodás nélkül azt vettem volna inkább és rondítanám el matricákkal.(vakon gépelni nem tudok)
-
k-adi
nagyúr
Ezt a gondolatmenetet még kicsit tovább vinném:
Itt a kérdés az, hogy mi a fákkomért nincs itt is eredeti, magyar boltból vehető gép?
Miért csak a radium árulja egyedül Mo.n?
Mi a tökömet csinál már 1 éve a lenovo magyar képviselete? Már lement egy széria az új legion-okból, jönnek a Ti-s változatok, vagyis hát nem ide gondolom, majd azok is szlovákba meg máshova. Mert oké, covid meg chiphiány, meg tökvakarás, de azért 1 év elteltével történhetne már valami.Szóval itt a probléma az, hogy senkitől nem tudsz venni, csak a rádiumtól akik meg nyilván felárazzák a g.cibe, merthát miért ne?
Nem is kéne szlovákot ajánlani ha lenne gép Mo-n, azaz nem is kéne szenvedni a szlovák bill-el (van aki elfogadja -"jó nekem így is"-a fenét csak bemeséled magadnak), ha lenne magyar boltokban is gép.
Csak nincs.
Ez a probléma. -
echterion
nagyúr
Jah, nincs most nekem való deal a piacon, ezek a véknya gépek nem jönnek be nekem. Vagy egy G15 vagy egy AW lesz majd, ha lesz valami. De hogy mikor, az a jövő zenéje. Most asztali gépet építek, az új kecóban lesz neki hely, így a noti kérdés erősen korlátozódik egy netes gép irányába, arra meg a mostani céges masinám is hellyel-közzel megfelel.
-
echterion
nagyúr
Semmi se marad meg nálam sokáig, ez nálam ilyen beakadás, defekt, nevezze ki minek akarja.
Az Area51m a maga majd' másfél évével az abszolút rekorder. Az összes eddigi gépem közül azzal voltam a legelégedettebb, utána jön a Predator 17, a dobogó 3. fokára meg ez a L5 Pro került. -
MaxxDamage
félisten
Lenovo amely egyben IBM is , tehát Amerikai (onnan indult)
Amúgy azzal nincs is baj, Kína legyártja az alkatrészeket és vagy ott, vagy máshol meg össze szerelik, össze rakják (pl. Clevo is Kínai, de Németbe, UK, stb, meg össze építik a Kínába legyártott alkatrészekből - Clevo már csak így van, ők gyártják a "laptopházat", más országokban meg össze állítják/szerelik személyre szabott spec. szerint. - lista érdekes...) -
Speedy007
őstag
Azt nem próbáltam. Balanced üzemmódban toltam rövid ideig. "alapjáraton" még a Legion 5-től is halkabb szerintem. Hangszóróit kissé szokni picit dobozos szerintem de attól eszméletlenül szól.. Egy telefon sztereó hangszóróihoz lehetne hasonlítani.. Az elméletem is be vált hogy az erősebb soc oda fűt rendesen a két 970 evo-nak most lazán 60C° körül van mind eközben a sima Legion 5 esetén 50C°..Kijelzőtől nem vagyok hasra esve kb. olyan hatást kelt nekem mintha egy TV-t bamulnék szerintem a sima 5 jobbnak hat nekem.. Rá kell még jönnöm hogyan tudnám a játékok alatt HDR képessé tenni mert nem ismeri fel a játék
-
Speedy007
őstag
Majd megírom ha addig nem előznek meg hogy mik a tapasztalatoka Legion 5 és a Legion 7 között...Nálunk már a 5 Pro-t RTX 3060-nal kapható csak már de a szomszédban 170 euró a kettő között a differencia ugynazzal a felszeretlséggel így ott igazán elgondolkodtató melyiket veszi is az ember pláne ha be áll a ram csere mizériába
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- PlayStation 5
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Le Mans Ultimate
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest