- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Apple Watch
- Netfone
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magisk
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #100049 üzenetére
Nincs hozzaferesem.
Nem ebben a temaban utazom, csak egy forumon olvastam, hogy az ilyen feladatok fektetik ki a legdurvabb Mac-es gepeket is.
Mert az adott 7B parameteres verziohoz mar 140GB memoria kell az meg laptopban szinte lehetetlen kuldetes a MAC vonalon. (gondolom az UMA megoldja swapbol, de az mar nem memoria sebessegu)
-
válasz
Raymond #100042 üzenetére
Majd most meglátjuk... Biztos lesz valami ami miatt az M3Ultra kihagyhatatlan lesz azoknak akik a csúcsra vágynak (mondjuk ők pont lesz@rják az árcímkét) illetve azoknak akiknek kell a sok memória és kényszerpályára lesznek kényszerítve.
Gyanús nekem ez az RT fícsörös GPU marketing; szerinted ez előre vetíti, hogy az újabb almás rendszerek nyitnak a gaming vonal irányába? Mert igazából ez lenne számukra az aranybánya: sok gamernek nem lehet elég drága semmi sem. -
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #100034 üzenetére
Erdemes megvarni a valos teszt eredmenyeket, mert az Apple marketingje mindig hazudik.
Nem erdemes esz nelkul, konzum idiota modjara azonnal berendelni amit piacra dobnak.Na lassan azert csak kiderul mi az oka a fura memoria konfignak:
"They reduced the memory bus width on the model that uses the 36gb/96gb models from 512 bit to 384 bit hence the new memory config." -
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #99998 üzenetére
Nekem makulatlan T400s van - a lajtos verzio.
500 nites kulteri erintokepernyovel. Az mondjuk 1440x900-as felbontasu, de a 3G modemtol (vagy 4G fene se tudja mar) az ujjlenyomat olvasoig minden benne van ami akkor allat volt. Es az meg cserelheto ramos - egyedul az 1,8" Sata SSD ami kvazi non standard a mai vilaghoz kepest.
Es az meg MAGYAR billentyuzetes is - mar csak a fetisisztak kedveert.
-
válasz
Raymond #99560 üzenetére
Nálam nem ez van. A kék cinkésből rendeltem, tök mindegy milyen szín ugyanaz. Ezzel az erővel akkor semmit ne vegyen az ember az Aliról mert átverik a te megközelítésed szerint. Ja nincs ott ellenőrzés, akár kokót is vehetnék? Kínában gyártanak szinte mindent, ugyanakkor lemásolnak, lopnak, ezt mindenki tudja. Mostanában nagyon sok mindent vettem innen, egyikkel sem volt baj. Van ott egy leírás, annak állnia kell félreértés nélkül világos tájékoztatás van. Hogy ki gyártja le ezeket az ssd-ket meg nem érdekel. Esetleg ha mégsem annyi amennyivel számolok még mindig kijöhetek jól azzal kapcsolatban mint amennyit fizettem. Úgy veszem hogy kiárusítás van.....
#99561 MaxxDamage :
Gyorsan vedd meg, ne várj holnapig, csak ma csak neked amíg a készlet tart.
(Addig kell megvenni amíg a bűnbanda rács mögé nem kerül.) -
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #99261 üzenetére
Persze, de az akkuidőnek meg az árnak és a súlynak nem tesz jót az a gpu benne. Szerintem túl vékony az a gép, hogy akár 45W extrát is le tudjon normálisan hűteni sugárhajtóműzaj nélkül.
Most nézem, 65W-os töltőt adnak hozzá leírás szerint.
És már nem is lehet kapni, neten nem is találtam ilyen speckót, valszeg scam volt, két negatív review-val. -
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #99251 üzenetére
Amugy nem keresek, vettem 990Pro 2Tb meghajtokat. Azok birjak amit kell.
Viszont egy ilyen oledes 13900h Zenbook a 120hz kijelzovel eleg jo 1200 euroert.
Just Josh szerint is faxa, nem tul melegedos es az akku is jol birja, hiaba a 13900h.
Ha nalam a Razer 80 wattos akkuja kibir 8 orat, akkor valoszinuleg ez is kibirna 6-8 orat.
Amugy van 2100 euroert prime napi 240hz oled kijelzos Blade 15 (12900h/3070ti), aztan azt irja szallitas 3-7 honap.
-
-
válasz
Raymond #95315 üzenetére
Nem úgy értette, a vita másról szólt. Tudjátok hogy értette csak már beletrollkodtok.
Amúgy én vele értek egyet úgy hogy ha választanom kellene 3070Ti lenne a győztes a 4070 szándékos butítása miatt, valamit lehúztak és van amit meg fel ami mellett átsiklik mindenki pedig leírta jóval fentebb....Cache!!! (L2 Cache)"Egyébként nemrég az nvidia is lenyilatkozta a memoria lényege egy cache és nem ez a mérvadó amit már korábban és is leírtam hogy a központi feldolgozó egység a lényeg..."
3070Ti
Asztali vonalon is az RTX 4080 a cache miatt gyorsabb jóval az RTX 3080Ti-hez képest, ha az nem lenne alul maradna. 64mb VS 6mb. Szóval más irányba mentek el. A jövőben ezt a paramétert is nézni kell, eddig nem kellett.
-
Frozen
addikt
válasz
Raymond #95263 üzenetére
igazad van benéztem ,de 2000 pénzért sem mondhatni sokkal drágább annak idején a 3070 es gépek így 2000 körül indultak szóval azt mondani hogy drága szerintem nem releváns.
#95270echterion
hát igen mert egyesek azt hiszik magukról ők soha nem néznek be semmit, szerintem sokkal rosszabb az amikor valaki nem ismeri el ,hogy valamit benéz mint a páran a nagy ufo notikat mennyire minöségiaztán a végén kiderül a gigabyte is jobb nála
-
válasz
Raymond #94558 üzenetére
Okés, olvastam csak hallottam hogy a túlzó melegedés is visszaveszi a teljesítményt. Ezért kérdeztem mi számít soknak. Köszi ezzel megnyugtattál, bár mintha ez a teljesítménycsökkenés nálam 50C felett már érezhető lenne. Vagy mert 60% felett vannak töltve az SSD-k szemben mikor még csupaszon tesztelgettem. Az biztos növelnem kell a belső tárhelyem ez a hdd arra pont jó most, aztán egyenletesen elosztom a dolgokat.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Raymond #94468 üzenetére
Én kérek elnézést!
WD RED -(em) az HDD nem SSD , SSD-m csak WD Blue (sima M.2 Sata 2TB), a többi NVMe/PCIe - 2 db SP 34A80 (2TB) és 1 db Samsung 970 EVO Plus (1TB) van, meg fiókba egy SK Hynix (PC711 vagy mi) 1TB (ez új - Samu lett klónozva 1in1 Win10 és 11 rendszer belakások után) -
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #94451 üzenetére
Neztem par tesztet, azok azt irtak jo SSD.
A fenti (tartos iras tesxt) pont kimaradt, mert elsore leesett volna, hogy problema lesz az altalam hasznalt munkamenettel....Valoszinuleg elfer majd az ICY dockban hattertarnak.
Az SK Hypix P41 es a Sabrent Rocket 4Plus eleg jonak tunik. Elobbi nem igazan elerheto. -
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #94443 üzenetére
Hutessel nincs gond, Razerben a fenek lemezen van egy jo kis gap-pad direkt az SSD hutesere.
Neztem, 39 fok fole nem ment masolas kozben.
Majd valami jo Sabrentet beujitok. Azokban meg nem csalodtam.Lehet valahol latni, hogy eppen mit csinal az SSD?
Marmint monitorozni amikor a hatterben masolgat....Ideiglenesen vissza kerul a Sabrent Rocket - az furge is es jo is.
De akkor ezek szerint kb minden uj SSD lekokad 150s utan? Es beesik a 7000MB/s helyett mondjuk 300-ra? Mert ha ez igaz, akkor bizony szar van a palacsintaban.
-
FőDudu
veterán
válasz
Raymond #94441 üzenetére
A Crucial Storage Executive programmal be van allitva, hogy 100GB-ot lecsipjen az utolso particiobol ilyesmire.
De jeleneleg ott tartunk, hogy a windows is megakad, mert az avearge response time 3800ms. Csunyan megakad, meg a weboldalak scrollozasa is.
Nekem sjanos egy SSD fer a gepbe, igy ez holnap kikerul, mert ez igy hasznalhatatlan.
(nem erek ra masfel orat varni, miutan visszatoltottem 500GB virtualis gepet). -
válasz
Raymond #94169 üzenetére
Azért, mert én szeretem, ha a gépem rohadt nehéz lesz. Ha valaki betör hozzám, ne tudják csak úgy felkapni és elvinni
https://www.dell.com/support/manuals/pl-pl/alienware-area51-r3/alienwarearea51r6_setupandspecs/dimensions-and-weight?guid=guid-e0144668-318a-40a7-a287-84490490bfef&lang=en-us
Alapból a gép 28kg, HDD-kkel együtt már 31-32 kg körül lehet -
válasz
Raymond #92635 üzenetére
Erre reagáltam....
"Távoli jövőre nézve, mennyi értelme van a 64gb-nak, ha csak játszik az ember, vagy untig elég a 32?"Az a helyzet hogy általában a dual channel miatt vagy 8 vagy 16 vagy 32 és 64GB ramot használunk. Ha már most van olyan cím ami többet fog mint 16GB próbáljunk utána gondolni. Eddig 3 alkotásnál láttam igen sokat. Harry Potter, Star Citizen, TLoU 1
Ehhez hozzá kell venni azt hogy maga a Windows is foglal hát még ha a háttérben bent hagytunk valamit. SSD-ről sem előnyös töltögetni, legjobb a ram még ha lassú is mint nálam. Szóval ha nyugodtak akarunk maradni és több évre tervezünk már nem lesz elég a zökkenőmentes játékélményhez a 32GB minden esetben. Egy francokat fognak optimalizálni, mondják majd vegyél új gépet több rammal (a forrasztottat cseszheted) több VRammal mert valamiből meg kell élnie a szoftver hardver kartellnek.Vram-nál is fentebb tán volt egy link ahol a 8GB laggolt a 16-hoz képest, semmi nem mindegy.
-
laposonly11
senior tag
válasz
Raymond #92613 üzenetére
Nem tudom hogyan vagy vele, de szerintem a legtöbbünket nem a villanyszámla aggaszt, hiszen a laptopok pont ezért a legjobb megoldást nyújtják ebben a tekintetben, magyarul elhanyagolható a különbség hogy 115 vagy 150 Watt az a lapos, ha itt egy asztali már kb. 600Wattot eszik! Tehát nem FPS/Watt alapján szoktunk vásárolni lapost, hanem inkább FPS/Ár alapján.
-
Csupati
őstag
válasz
Raymond #92007 üzenetére
Nem néz ki rosszul. Sőt elég érdekes .
Egy dolog ami számomra kérdéses: a pcei X8 "MXM" kártya.
Én ugy látom nem igazán éri meg megtartani pl a vga-t mert kb minden mást kell venned hozzá hogy használd ,és azért nem építesz ilyenből desktop gépet mert mégse annyira cserélhető benne a cuccos.
Tény hogy rohadt jó ötlet és tetszik is, de még mindig sok dolgot látok benne ami számomra kérdéses, nem kötöszködésből csak na ...
#92008vakablak93
Igen a cpu része kérdéses, viszont a Gpu-s dolog jó lehet, a kérdés hogy ha most megveszed mondjuk 11-12 gen intellel , akkor az pl az rtx 5-6-7-8 as szériát vagy ami ezek után jön meddig fogja támogatni. VRM hogy fogja birni a laposban az erősebb vga-t , sőt ezek a gpu-k hány wattosak ? Az a két hőcső nem tünt túl meggyőzőnek ha egy 4090 es lenne benne ... -
Csupati
őstag
válasz
Raymond #92004 üzenetére
Illetve a régi lappal mit csinálsz? Becserélik oké de arra hogy ad garit a gyártó ha pl új gépbe rakja mert visszajön az alkatrész es nem kukázzákmert pazarlás. Tény hogy jó dolog de vannak kérdéses részek, vennél e új gépet a kérdésem alapján használt alaplappal amit ki tudja hogy gyilkoltak. Nem tudom hogy megy ez a cserélős dolog de kicsit jobban belegondolva.....
-
válasz
Raymond #91413 üzenetére
Ha teljesen lehúzom akkor is végtelen, amúgy az 128 mp ne csapjon be, évek óta használom és most is teszteltem mikor lejárt az idő leesik ha le kell, most ott feljebb húztam a bekértnél.
Vagy történt valami....én úgy tudom ez a progi sosem tudott 2 perc felett boostot adni. Vagy tévedek?
-
Frozen
addikt
válasz
Raymond #91268 üzenetére
Szerintem félre értettél egy picit, én csak annyit mondtam mindenki tudja mi a fontosabb szempont , egy picit nagyobb ,de élvezhetőbb gép jobb hűtéssel stb vagy egy picit kissebb. Ahogy mások is elmondták a 14-15 közti méret annyira minimális ,hogy nem számottevő a különbség szóval aki ezen nekiáll görcsölni annak tényleg egy olyan való inkább vagy egy szétnyitható telefon. Mind1 is ,mert bármilyen gépe van utazás közben játszani nem lehet rajta hiszen akku nem fogja bírni és a hűtés is kérdéses ölben tartva.....A másik tényező hogy otthon lerakja és játszik 14" on ?
szerintem ezen max vakondosdit lehet játszani és semmit nem élvezni normálisan.
Mindenkinek más az ízlése én nem szolók bele ki mit vesz mielőtt ezt is valaki félre értené ,pusztán leírtam hogy olyan minimális eltérésen rugozni tök felesleges. 15-17" nál azért már nagyobb ez a lépcső , utobbin sokkal jobban élvezhető bármi és a hűtésre is több a hely,cserébe nehezebb hordozni,már akinek nincs kocsija csak annak és tömegközlekedéssel jár. -
Zeki
nagyúr
válasz
Raymond #90353 üzenetére
Ja.. csak tudod milyen egy gyerek... mindig olyan játék, vagy olyan kiégészítő kell, ami nem megy csak úgy.
Pl. ez a minecraft azzal az opcióval , hogy teljesen valósághű legyen, csak rtx-es laptopokon megy. Még PS5-ön sem, pedig az sem gyenge gép.A GTA 5 is megvan mindenhol már (PS5, XBOX, PC), de neki csak valami lspdfr kiegészítővel jó, amivel ő a rendőr. Na az PC-re megvan, csak nem egyszerű elindítani úgy a játékot. De azon az öreg gémer laptopon legalább megy.
Aztán persze én oldjak meg mindent. De mindent én sem tudok.
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz
Raymond #87865 üzenetére
Azért durva, hogy 540Hz és FHD...
A MiniLED kijelző (laposba) 1100nit lesz (max.) ami brutál és a többi tulajdonság is a 2023-as szériákkal kapcsolatban. Olyan 30 percet néztem de elég is volt. Maradok az X170-nél egy jó darabig, az Asus jó irányba megy (Marketingből jeles!)
i9 mobile 16c / 32t .... Amúgy jó 90c+ temp az simán meg is lesz és trotty is!
Bírtam a vasalás bemutatását is.Ja és az árak majd BRUTÁL magasak lesznek, majd győzzetek pislogni...!!!
-
hito
nagyúr
válasz
Raymond #87386 üzenetére
Ja, így már értem
Azt hittem, hogy a GPD Win 4-re írtad a 300-at Ft-ban (799$ valahol ott lenne) és a SD-hez hasonlítottad.
Persze, teljesítményt is figyelembe véve egyáltalán nem éri meg, viszont a Steam Deck-ből rendesen kiábrándultam a méretei miatt. Nem hozom-viszem, vonaton előhúzom kategória. Az Anbernic már annál inkább. Hát ezért lett ez. Élhetetlen volt számomra a Steam Deck.
FőDudu: ha még el is halálozna, ez az összeg, amit - bár nem örömmel, de - le tudok írni veszteségbe. A 25W-ot egyébként én is túlzásnak tartottam, azért is kérdeztem rá itt. Néha-néha fog úgy menni. Resident Evil 3-hoz pl. kell sajnos.
-
hito
nagyúr
válasz
Raymond #87384 üzenetére
Igen, akkor jól éreztem, hogy erre gondoltál
300-400-at már én sem adnék ezekért a gépekért. Beteg volt, amikor 380-at kifizettem egy Onexplayer-ért. Ez az Anbernic bőven megfelel most nekem. A teljesítmény langyos fing kategória, de árban ver mindent és most még szórakoztat is, hogy ebből a gyengusz vasból préseljek ki minél többet.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Raymond #87105 üzenetére
280W-os a gyari toltom.Van 2db c csatlakozo,annak 20V5A maxot enged wattban nem ir semmit.
Gondolkoztam egy toltofej beszerzesen,ha netan itthon felejtenem a toltot,legyen tartalekba,de az lehet nem birna kiszolgalni a laptopot jatek kozben.
Amit linkeltel toltot az meg olyan arban van,hogy olcsobb egy gyari toltofej.Nem hinnem,hogy er annyi felarat a C csatlakozas.
Nem nagyon vagyok jartas ezekben -
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #83899 üzenetére
Hát nem tudom. Én akárhány videóban néztem eddig, azért a DLSS mindig mosottabb képet mutatott, mintha nem volt bekapcsolva. Én ezért nem fogom megvenni a Cyberpunk-ot, hogy megnézzem a saját gépemen, mert nekem ennyit nem ér azért ez, de ha a youtube-on található anyagokat nézem, akkor ez még nálam mindig egyfajta minőségskálázás, vagyis részletességet áldozol az fps-ért.
-
Chiller
őstag
válasz
Raymond #81041 üzenetére
Köszi, vártam az AMD rembrandt procis gépeket, bíztam egy kis konkurálásban, a billentyűzetük elég nekem való....
Na de így, ilyen kijelzővel, ilyen áron, hát ez így biztos felejtős lesz.
Végül mégis marad a G17 asus úgy látom, mert számomra ott a legkevesebb a kompromisszum.
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #80568 üzenetére
Igen, ettől tartottam én is, hogy az a type C. Na mindegy, egyenlőre marad, de ki tudja, meddig tudok együtt élni ezzel a "hatalmas" hiányossággal. Most nyilván nem hiányzik, mert a Valhalla-t 60 fps-en tudom fixálni, de ha majd kelleni fog a teljes kraft valamihez, akkor fene tudja, hiányozna-e. Lehet, inkább a monitort cserélme majd le.
FőDudu: nem kell 4k, a monitor QHD-s csak. De így, hogy az igpu-ra van kötve, nem hiszem, hogy veszek bármit is.
-
echterion
nagyúr
válasz
Raymond #80565 üzenetére
Na, visszatettem a kijelzőre, itt ezt látom. De hogy ezek közül melyik lenne a type C-m, azt nem tudom.
Ez az a modell: GP66 10UG-030XHU. Én is azt hittem, nem is néztem ezt, mikor kerestem gépet. De e szerint a honlap szerint van DP a type C-n. Már "csak" egy megfelelő átalakítót kellene szereznem nem tizenezerért.
Mod: ez pl. jó lenne? Alzánál van kuponom, jó lenne ott venni.
AXAGON RVC-DPC Átalakító USB-C -> DisplayPort
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Acer notebook topic
- 3D nyomtatás
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen routert?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged