Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ubul86
őstag
válasz
FőDudu
üzenetére
nálam is kb annyira van most hordozva a 17-es lenovo hogy ágyba be, vagy vissza. Előtte 2 kilós volt az Acer, meg van egy Asus vivobook is, 1.89 kg-al. Utóbbit meg se érzi az ember, de hát nem is gamer.
amúgy is sajnos rossz a derekam, nem szivesen hurcolászok már dolgokat, elég a gyereket emelgetni
de ha azon múlik, akkor persze, táska -> kocsiba be, és no problem -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Amugy ja. Most olcsok a GPU-k (legalabbis eleg olcson van 3070/3080 kartya, mar csak gep kell ala es hajra).
De eleve, aki PS5-rol jon az csalodni fog az elmenyben. Szerintem.
PC-n azt az elmenyt nem fogja megadni az alap kiepitesu gep - oda valami utosebbre lenne szukseg amire 400k nem eleg. -
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Te kb munkahely-otthon kozott hordozod (bringaval) - o meg valami roadrunner/gyalogkakukk (Budapest/Szabolcs kozott) ha jol emlekszem.
En meg annyit sem hordozom, sot meg a WC-re is autoval jarok, de ettol meg a 2 kilo folotti suly mar sok. Elsetalni az epuleten belul a 2 kilo folotti geppel a kezben (nem taskaban, nem hatizsakban) a tobbszaz meterre levo targyaloba mar nem kenyelmes...
De mint tudjuk, mindannyian masok vagyunk, mas igenyekkel.
Es a sokszinuseg gyonyorkodtet.Ha nem lennenek ronda gepek, nem lenne mit fikaznom

-
Mikulásbá
nagyúr
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Ilyenkor azert felmerul bennem a kerdes: miert kell 1650-es retkeket ajanlani valakinek?
1650, 2060, 3050 - ezek mind lowcost GPU verziok, valamilyen szinten ki vannak herelve.Hasznaltban, olcsobban is vehet pl. 1070-es Alienware gepet ami kb dupla olyan eros lehet grafikaban... es ha jol remlik meg a 3050-nel is erosebb kicsit.
Majd a hozzaertok megszakertik, nyers ero alapjan (szerintem) az AW a befuto.
Persze, a 1070 mar elavult, stb. De ettol meg ha nem hordozza, akkor akar ilyet is radughat kulso monitorra. Vagy a belso sem szar, 120Hz G-sync. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Bennyboy
üzenetére
Szia,
nem egyszerű a 400 ezres gamer kategória, mert itt bőven kell kompromisszumot kötni.
Itt van 1 db webáruház a sok közül, rászűrtem a legkisebb videókártyás gépekre (GTX1650). Nem túl rózsás a helyzet,
345.000 Ft körül indul a DELL G5 5500,
369.900-tól a HP Pavi gaming,
417.900-tól Lenovo Legion 17",
419.900-tól a kis Asus Vivobook Pro 14", ha kis méret kell hordozáshoz
A 2 utóbbinak van normális kijelzője, 400e alatt csak 250 nites "alap"kijelzők vannak.
Érdemes 1 szinttel fejjeb lépni, RTX3050-re,
a nyers erő több gépben is ott ébredezik, mindben 250 nit kijelzőkkel,
és ahogy tekersz lefelé, 379.900 Ft-ért látható először 300 nites kijelző egy Ideapad gamingben, aztán
389.900-ért van kitűnő kijelzős Vivobook Pro 15,6" Oleddel, de sokkal kisebb teljesítménnyel (a kis házban visszafogott hardver van)
399.990 Ft-nál újra Ideapad gaming van jó kijelzővel,
408.900-nál van Lenovo Legion 17", amire azt lehet mondani hogy normális hűtéssel, normális kijelzővel normális gép, de ugye 17", ha hordozni kell akkor elég durva,
459.900.- Ft-ig el kell menni egy 300 nites 15,6" Legion megtalálásához
Szóval 400-ig vagy visszafogott belső és jó kijelző,
vagy akár erős belső (ASUS TUF-ok), de visszafogott kijelző. -
peet05
senior tag
Nem adott túl sok támpontot a kérdező az igaz. De azért a 3050 Ti-val még el lehet játszogatni, a megadott keretösszeg perpill erre elég. Kompromisszummal, de teljesen élhető.
A 3060-nal (140W) köszönöm még elvagyok 1080/1440p-ben, csak a high és az ultra beállítás között kell "mókolnom", borzasztó elavult..
Azért a 4000-res szériában sem lesz minden fenékig tejfel. -
Bennyboy
őstag
Nem igazán tudom mit írjak még, milyen konkrét példára vagy kíváncsi. Én is ennyi infót kaptam tőle. Van neki ps5 és mellé szeretne egy notit amin néha tud játszani pc-s játékokkal. A keret 400k. Bár azt nem írta, h használt is szóba jöhet de nyilván azt is ajánlok neki ha itt azt tanácsoljátok. Az ajánlott 2 típust tovább küldöm neki. köszi
-
AD4MINATOR
nagyúr
nézd, én boldog lennék ha ennyiért lehetne erősebb gépet de van? akkor linkeld.
Mivel mindketten tudjuk, hogy nincs, a 400ezres keret már leszűkíti a lehetőségeket, illetve nem volt meghatározva "milyen játékokra" kell és a 4000es széria még tavaszig sehol nem lesz, de lehet nyárig se...
így vagy beéri gyengébbel (vagy kifog valami jó használt gép deal-t), vagy pc. -
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Tudod én mikor valaki segítséget jön kérni ide tőlünk mit is vegyen csak magamba fordulok, mert nem tudok magamtól elvonatkoztatni megpróbálni más szemmel nézve azt vajon ő mint kérdező konkrétan mit fogadna el megfelelő válasznak, elfogadható laptopnak. Sajnos én mostanra eléggé kritikus lettem azzal kapcsolatban mikor valaki 3050 vagy 3060 -al felépített laptopokat kínál mert ez már eléggé elavult állapot lenne tekintve a már itt is lehetne 4000-es felhozatalt tekintve. Te is arra pályázol vagy tévedek ám?
Ok hogy meg lett mondva 400k csak mint igazi gaming laptop most 2023 tájékán nagyon nem 3050ti dolognak kellene lennie.
Én mindig abból indulok ki hogy a kérdező nem tudja mit is gondol, szeretne. Ha tudná utána nézne ennek a kérdésnek, de azért jó ha van hivatkozási alap hát ide is benéz biztos ami biztos alapon. 400-ért nem kapni mai gamingnak nevezett merem ajánlani tuti biztos laptopot aminél a vásárló és az eladó vagy éppen ajánló nyugodtan alhatna.
-
válasz
Bennyboy
üzenetére
Nem adtál sok segítséget azoknak akik szoktak ilyenre válaszolni.

A 400-ig az már eleve kevés jelen pillanat szerintem. Az hogy a hordozhatóság nem annyira számít zene füleimnek elkomolytalankodva.(aláírás)
Én személy szerint életemben nem sok gaming laptopot használtam így nehéz valamit is ajánlani mert a laptopokat ajánlva illene közelebbről is személyes tapasztalatból ismertetni mi az erőssége és gyengéje egy adott típusnak szubjektív megítélés szerint. Itt bizony minden szempont számít időtávlatilag azt hogyan és már kezdve milyen alapoktól húzod meg magadnak a kezdeti mércét.
Vehetsz gaming laptopot olyat amit sok évvel ezelőtt reklámoztak, hoztak ki és most valaki használtan árverésre vitt, vagy újonnan nagyon nem barátságos áron, de mint tudjuk a piacot ez egyáltalán nem érdekli mint inkább az hogy vigyed és ezért full reklám minimum.Kinek mi a pénz amit kiad és esetleg kockáztat ezzel kapcsolatban. Valójában egy jó vga-val felszerelt régi laptop ami esetleg csak véletlen egy 4 mag 8 szál cpu képességgel bír jelenleg is tud/hat megfelelő játékélményt nyújtani azoknak is akik a legújabb játék palettából kívánnának választani. Ilyenkor el kell fogadni az alacsony fps számot 30-60. A proci nem számít annyit alacsony fps szám elfogadása mellett mint azt reklámozzák, fontos a sok mag és szál de hűtést azt nem adunk hozzá megfelelőt mint tudjuk.

Az is kérdés kinek mi a játék, mit értek ezalatt, mert lehet egy tetris féle szint és lehet egy modern fps gyilkos új games, nem mindegy hogy a hardver éppen mit kényszerül a kívánt értékek mentén kiköhögni.
Minőségre részemről amit megéltem, MSI GT széria és Clevo mxm vga változatok, amik hozzák a megfelelő minőséget is véleményem szerint hát egyre inkább háttérbe szorítva üzletpolitikailag.Hozz ide konkrét példákat kérdéseddel kapcsolatban és lesz aki hozzá tud szolni, tanácsot tud adni azzal kapcsolatban mit néztél ki magadnak.

-
Bennyboy
őstag
Sziasztok, haverom venne egy notit játékra, otthonra. Szóval a kijelző lényegtelen mert monitorra lesz kötve és a hordozhatóság sem szempont. Tudnátok párat ajánlani max 400ig? köszi
-
válasz
FőDudu
üzenetére
Igen de ha elcseszem az nagyon fog fájni/fájna.....ezért vettem és van már úton felém egy ugyanilyen gtx heatsink a másik ellenére ami most a laptopban van. Ha el.aszom azt nem tudnám már megbocsátani magamnak azok után ahányszor sikerült magamat megszívatnom a sok év alatt, na ideje lenne már az összeszedett tapasztalatok birtokában végre alkotni valamit egyedül is a mester nélkül. Van elképzelésem többféle is hogyan tovább. Azt pl fel nem fogom hogy az a vastag papír fogantyú mi célból szolgálhatta a hűtést mind két oldalon a laptopban. Persze sehogy csak fogásmód.
A múltkor fél óráig görnyedtem a klaviatúra mellett és a végén a mesternek írt könyörgő levelemet kezdtem simítani, csiszolni, nem merve elküldeni mikor beütött az áramszünet az enter gomb megnyomása előtt. Ezt Isteni beavatkozásnak tekintettem és ennyit erről.
-
FőDudu
veterán
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Siman a windows event logban is lehet olyan bejegyzes ami nyomra vezet.
Pl. ha elindit barmilyen hatter folyamatot (a defragmentalastol a viruskeresesen at) annak (altalaban) van nyoma.Using Process Monitor (Procmon) remotely – 4sysops
(psexec viszont sok viruskergetonek artalmas progi - holott csak olyanra kepes amit artalmas dolgokra is lehet hasznalni). -
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Most már ha akarnám sem tehetném, a mostanimba sokat öltem és működik a fantáziám továbbra is. ((Mindenféle megbánás nélkül ülök a laptopom előtt legyen bármi is ezután.)) Talán a pár hónappal ezelőtti 300 ezres németországi ugyancsak p751tm1 -es gyönyörű laposért bánkódok amit ide is belinkeltem, pluszban jöhetett volna annyira olcsón árulták minőségi gondviselés és felszereltség mellett.
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Igen. A Festo Dripless quick connector ami nekem is remlik. Meg Ludecke.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Nincs valósidejű védelem, (a windows security-é is ki van kapcsolva group policy-vel), szóval az nem lehet, valami más. Elvileg a search indexing már nem olyan agresszív, mint a win7-es időkben, másnak meg nem kéne tekernie a procit a háttérben. Valami olyan teljesítménymonitort keresek, ami logol, tehát vissza tudom nézni rajta, hogy mondjuk 10 perce mi mekkora erőforrást használt. (bónusz, ha a proci sebességét is mutatja).
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
FőDudu
üzenetére
Azért picit nézz utána, mert amire gondolsz az még egy előző széria volt szerintem.
ROG-om van:
- billetnyűzet majdnem középen
- touchpad középen
- space normál szimmetrikus
De igen, szeretem a fém, letisztult dizájnt!
De én azért ezt vettem, mert 1/2-2/3 áron tudja azt a teljesítményt CoD-ban, mint egy 3080 Ti (jó, amíg nem kapcsolják be a DLSS-t, én akkor meg az FSR-t
). Le fogom cserélni idővel, mert nekem is jól esne egy minőségi, fém monolit!
-
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Viszont ez a csoka meg nalad is nagyobb matrica halmozo

10 matrica egy gepen szep teljesitmeny. Az mar plusz 2 fps... -
FőDudu
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha jol latom nem is annyira hazibarkacs. Azok a csatlakozok ranezesre eleg jo cuccnak tunnek - emlekeim szerint ezek a Festo csatik valoban cseppenes mentesek.
Szorakoztunk regen ilyesmivel, nem a leg gagyibb cuccok ha azokrol van szo amikre en emlekszem. -
FőDudu
veterán
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Viruskergetok szoktak ugy mukodni, hogy ha idle a gep akkor keresnek.
-
-
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Reszelem a heatsinket. Havonta dokumentálom épp hol tartok.

Kipróbáltam milyen ha a procit a clevo panelban leteszem 99%-ra úgy tudom-e használni a lapost kedvemre, hát meglepődtem még így is okés minden. Csak amíg nem erősítek itt-ott ne ugráljon 100 közeli fokokat 150W körül egy hosszabb futam idején. Nem állítgatom ezeket a paramétereket a Win miatt, bár ezt már mondtam.
Vízhűtés.
Ez szinte ingyen van. [link] Egy igazi gamer laptop. A gazdája annyira szerette hogy még a kitüntetéseket is rajta hagyta, annyira elégedett volt vele. 

-
AD4MINATOR
nagyúr
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
szerintem valami windows hülyeség lesz... mikor látja, hogy "nincs munkában a gép" és szabad erőforrás van, akkor elkezd mindenféle háttérfolyamatokat nyomatni... örökös win betegség..
-
baro32
aktív tag
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Szia lehet ez egy egyszerű üresjárat is amikor érzékeli a Windows hogy nincs használva és karbantartói műveleteket futtat a háttérben ilyen elő szokott fordulni alkalmanként ne ijedjél meg várd meg nyugodtan és figyeld egy idő után abba hagyja majd meglásd.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Nekem nem Legion van, majd jönnek a tulajok, hátha nincs ott semmi gond, ilyen a gép.
-
KilgoreTrout
senior tag
-
FőDudu
veterán
válasz
Mikulásbá
üzenetére
Nekem (valoszinuleg) utban lenne az ilyen. Elkepzelheto, hogy masnak nem.
Ahogy fentebb is irta a forumtars - jo ha bal oldalon van a tapcsati es meg jobb ha van toltos USB-c is. Nekem mindketto van bal oldalon (toltos C jobb oldalon is akad), de legalso port a Caps Lock tetejenel van. Igy nem log ra az alkarom ha a gepet magamhoz kozel huzva hasznalom (kepernyo mondjuk 40 centire a szememtol). Es nem torok bele USB dolgokat sem, mert azok a gep felso harmadanal vannak.
Valahogy ez tunik logikusnak - nem azert mondom, mert a Razeren igy van. Tapcsati lehetne hatul is, vagy fujjanak a ventik hatul. De a gep eleje fele kozeliteni a portokat semmikeppen nem ergonomikus.
-
FőDudu
veterán
válasz
cs.zs.
üzenetére
Miert nekem kell elso ranezesre kiszurni, hogy a bal felso sarokban ott a hely a tapcsatinak?
Rakja hatulra a Kensington slotot es mehet oldalra a tapcsati. Elsore latszik, hogy siman oda ferne egy. Persze akkor pont jobb oldalra kerulne.A masik megoldas: ha a kijelzobe feldugott kabelt el tudta vinni a radiator folott, akkor a tapcsatiet miert nem tudta? Mehetett volna a sarokba, akkor bal sarokban lenne a tapcsati.
Ezek olyan aprosagok amik nem igenyelnek nagy atalakitast, csak epp szarnak ra, mert igy is megveszed. Hat en nem. Nekem ne legyen a gep kozepen tapcsati.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
KilgoreTrout
üzenetére
Kapcsolj ki mindent, zárj be minden programot, feladat kezelőben nyisd meg a teljesítmény részt, mit mutat? Pörög a gép?
Amúgy Kaspersky Rescue Disc-egy pendrive-ra vele és go! ha van bármi, az megtalálja és le is szedi. -
cs.zs.
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Sziasztok!
Az, hogy mi néz ki jól, nem lehet vita téma, és ne is vitázzunk ezen, hiszen max arról nyilatkozhatunk, hogy kinek-mi tetszik, és naná hogy mindenkinek más. Ez így is van rendjén. Ami egyikünknek szép, más észre sem veszi, ami valakinek fontos, másnak nem prioritás.A ROG Zephyrus G14 töltőjénél én pont azt vettem észre, hogy milyen szuper, hogy saját töltőcsatija is van, meg C-vel is lehet tölteni, és ezen felül még mindkettő bal oldalt is van, és ez is szuper.
Nem kerülhettek fel a sarokba, mert ott a 4 csavaros zsanér van, amit a hűtés miatt toltak ki oda.
Az egérpad meg...
Gyűlölöm a szimmetriát !! Egyetértek a japánokkal, ők sem bírják!
(eszembe nem jutna ilyet figyelni, hogy pont hol van)
Ugyanakkor én nem tartom szépnek sem a G14 billentyűzetét, sem a Razerekét, sem az Apple hasonló megoldását, mert káva van mellette.
Persze az almás cegnek is van olyanja, ami bejön a magamfajtának, a 2015-ös Macbook Air 12" billentyűzete.
Csinálnak a gyártók ilyet is, olyat is, mert kinek mi.
Razernek mikor lesz ilyenje?
Onnantól lehet hogy nekem is tetszeni fognak a Razer gépek
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok,
Legion 5 (Ryzen, 3060). Ha kikapcsol a kijelző, beindulnak a ventik.
Megmozgatom az egeret, bekapcsol a kijelző, akkor abbahagyja. Gyanús, hogy valami vírus, de a Malwarebytes nem talál semmit. Task Managerben nem látok semmit (nyilván, mert kilövi, bármi is ez.)
Mivel tudnék rájönni, hogy mi történik?
-
FőDudu
veterán
válasz
Gyarmati_
üzenetére
Na akkor soroljam?
- hogy lehet a tolto csatlakozot a gep kozepetol elorebb rakni?
- csak a legujabb verziokon van rendes space (szep elore lepes) - a regebbieken az a rusnya, megvastagitott space van ahol a space fele dupla olyan szeles...pfejj...
- a touchpad egy billentyu felenel kezdodik, egy masik billentyu harmadaig tart. (semmi szimmetria, semmi szep erzek nincs a tervezokben?)Termeszetesen nem leszolni szeretnem a gepedet, nekem ezek elsore olyan dolgok amik kerdojeleket gyujtanak a fejemben... Nem lehetett volna kicsit odafigyelve ezeket szebben megoldani?
-
Gubu0101
veterán
válasz
FőDudu
üzenetére
Hat en pont ellenkezoleg latom.Ha mar kidobok 1 millat az ablakon,akkor legyen mar rajta minden biszbasz,legyen mar kepernyomeret,ha ramot akarok cserelni tudjam es ne forrasztot legyen meg meg sorolhatnam.Amugy a rog atol meg,hogy muanyag,nem azt az erzetet adja vissza,latvanyt se.Nyilvan van akinek mas jon be 2x annyiert,ha a kulsot nezzuk.
-
FőDudu
veterán
válasz
TestamentDNR
üzenetére
Ezek szerint masnak is a letisztultsag jon be.
A Macbook iranyzat.Konkretan hanyni tudnek egy Rog vagy hasonloan osszehanyt muanyag geptol. Nem vagom miert jo cserelheto biszbaszokat rarakni, amitol meg jobban latszik, hogy egy muanyag, ipari hulladek az egesz. A nem kozepen levo billentyuzet is optikailag egy sertes. A Rog fele undorito Space megoldas a masik.
De nem vagyunk egyformak, van akinek az jon be.
A Multipla-t is megvette valaki, pedig az az auto ipar szegyene....

-
Csupati
őstag
[link] Azért kiváncsi lennék hogy egy 4930/4940mx cpuval mennyit lehetne kihozni belőle. Az egyetlen gynege pontja ahogy látom (leszámítva az express card megoldást) a 220W os dell laptop táp. Jobban utána olvasva : PCIe 1-Lane 8.0Gbps bandwidth
-
TestamentDNR
senior tag
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Szép ez a Mercury házas... remélem lesz 18-asban is!

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Evil Snowman
üzenetére
sőt, irodai perifériájuk is van.
[Razer Pro Suite]
The Pro Type and the Pro Click are comfortable and toned down for the office, but carry the DNA of gaming tech with them, making this a great set for 99% of folks out there.
The other 1% is making professional digital war on the gaming circuit. -
válasz
FőDudu
üzenetére
Bizony. Ha ilyen érintettségű munkám lenne, akkor simán vennék egyet, mármint a Studio-t.
Sajnos sokaknak tényleg annyi ugrik csak be a Razer-ről, hogy RGB csillámpóni hányásos gamer cuccok, pedig azért próbálnak más szegmensben is részt venni. Egyrészt a fent említett Studio Edition valamint a Tensorbook. Ultrabook vonalon pedig a Book 13.
Btw, a Blade 14-ből is van már Mercury házas, fekete billentyűzetes színkombójú változat, ami szerintem elég csecse. [link]

-
FőDudu
veterán
válasz
Bluesummers
üzenetére
Utobbibol KH ajanlott nekem egyet, volt par aprosag ami miatt elvetettem.
(forditott alaplap, melegedes, szar akkuido - nekem ezek fontosak voltak) -
-
FőDudu
veterán
válasz
Evil Snowman
üzenetére
Ma is aruljak.
[link]Kurvajo gepek azok.
-
válasz
Evil Snowman
üzenetére
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
Én annak idején egy kanadai áruházból származó ERazer (aszem német) workstation (
gt70) barebona kiszereléssel kezdtem. Csak egy quadro vga jött a laptoppal minden mást meg kellett hozzá még vennem. Használtam jó ideig, aztán jött egy gtx 980m kártya egy még ma is az Ebayen áruló kanadai mxm kártya árustól. Majd bepróbálkoztam a kínai zöld gtx 1070-es modellel ami rálépett az alaplapom tyúkszemére, na így utólag a bios nem szerette a kártyát, mert egy MSI bios aztán életre keltette. KillHates a tanúm és mindenes ebben a történetben. Az EC maradt, de a bios módosult....az ec teljesen más volt utólag mint ami az msi oldalán elérhető volt még workstation színekben is.
A fekete msi-m fedlapja és burkolata a gagyi műanyag hátlap kivételével egészen egyedi. Az alaplap benne hát volt egy párszor cserélve.
A bill. amit hozzá adtak csak kéken világított. -
válasz
Bluesummers
üzenetére
Régen volt nekik pár ilyen széria.
Valamint volt kollab is a Lambdával: Razer-designed Linux laptop targets AI developers with deep-learning emphasis -
Ubul86
őstag
-
mihione
őstag
válasz
Ubul86
üzenetére
Én már akkor se vagyok nyugodt ha 90+ fok fölé megy a proci,nem is nagyon használtam gyári pasztával a turbo órajeleket.Játék alatt is benézett 90 fokra és süvített a venti rendesen

Ha az egész kifizetett proci teljesítményt ki akarod haszálni csak a folyékony fém fog segíteni semmi más.
-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
november
üzenetére
A lemezkezelő az összes partíciót mutatja, a rejtetteket is. Az a recovery csak akkor érdekes, ha gyárilag volt a gépen a Windows-de ne bánd, hogy törölted, nem érdekes, csinálj egy tiszta telepítést minden most rajta lévő partíció törlésével. Gyári visszaállításnál majd abból is megoldja a rendszer.
-
Csupati
őstag
válasz
Bluesummers
üzenetére
Studio edition alatt lehet a workstation re gondoltak .
-
válasz
Bluesummers
üzenetére
ÖÖÖöööö.... mert ez nem gamer gép, hanem grafikai munkaállomás: 4K 60Hz OLED, RTX Studio, stb...

Szokott ilyen lenni, mert felismerték a gyártók, hogy sokan veszik munkára a gamer gépeket, mert erősek, jobban felszereltek mint a consumer gépek, jobban bővíthetők, jó kijelzőjük van.
Az első fecske anno az MSI volt, amikor a GT70-es gamer gépből, WS70 néven munkaáálomást hozott ki; LED-es csicsa nélkül, Quadro MXM-el, visszafogott dizájnnak. De az alaplap, és a bukolat 3/4-e ugyanaz a gép volt.
-
Gyerekek, én ilyet még nem láttam, avagy nem valami túl megszokott, gamer gépben RTX videokártya.
RTX 5000 -
november
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Legion 7-em (2021-es modell) és szükségem lenne egy olyan képernyőképre ahol látszódnak a windowsban lévő partíciók.
A lemezkezelőben készült kép azért nem jó mert az tudtommal nem mutatja meg az összes meghajtót. Ha használtok külső partíciónáló programot vagy valaki a windows telepítőjében látható partíció kiválasztásánál lőne egy képet azt megköszönném.
Igazából azért kellene mert újratelepítésnél töröltem a Recovery meghajtót. Azt gondolva hogy az majd hozzáadódik a fő meghajtóhoz és majd újra létrehozza magának az oprendszer a szükséges meghajtókat, de nem tette. És én meg szeretném a “gyári állapotot” visszaállítani.
Ha valakit picit bővebben érdekel a sztori akkor itt, itt és itt utána tud olvasni. -
taranis
addikt
válasz
nggabi
üzenetére
Igen írtam korábban, hogy van 2db táppal ellátott dokkolóm is, ha gond lesz a toldós megoldással, akkor veszek egy sata hosszabbítót az egyikhez, mert az ssd-t nem akarom állandóan kiszedni a műanyag keretből amibe bele van csavarozva (egy külső videó rögzítőben használom, amibe csak ezzel a kerettel csúszik bele), márpedig a műanyag kerettel nem megy bele a szokványos dokkolókba, csak ha sata hosszabbítóval kihozom belőle a csatlakozást. No, de akkor részemről zárható a téma.
-
FőDudu
veterán
válasz
taranis
üzenetére
Dugd be forditva.
Nekem is van olyan usb-c pd kabelem amivel a laptopom csak bizonyos pozicioban tolt.
Ugy ertem, hogy barmilyen modon be lehet dugni, de ha nem kezd el tolteni, akkor 180 fokot csavarok rajta ( az egyik vegen) es ugy mar tolt.
Elkepzelheto, hogy a kabeledben is ilyen problema van.
-
moklys1
aktív tag
Sziasztok, Nemrég vettem egy Lenovo ideapad 16 pro gépet. Csak sajnos Windows alatt is mennek a ventik. Van tapasztalat a szabályozásával?
Lenovo részről én nem találtam, illetve külső programok amiket próbáltam nem működnek. -
taranis
addikt
Korábban írtam, hogy a Legion 5i Pro-n nem igazán működik ez a kábel egy 870 EVO ssd-vel:
Mivel másik gépen, egy régi Aceren gond nélkül működött, ezért vettem egy USB-C->USB-A átalakítót, és azzal minden probléma nélkül működik a Legionon is.
Ebből ugye arra következtettem, hogy a Type C portjaimmal lehet valami gond, de telefon, tablet, gond nélkül használható rajtuk, villámgyors az adatmásolás ezekre. Arra tudok esetleg gondolni, hogy az áramellátás ezeken a portokon, ezen a laptopon nem ideális, bár ezt nagyon furcsállanám. -
Az egy nagyon jó kérdés.
Én csak azt néztem a proci milyen szilícium lottery és mit "bír"...
5GHz volt a cél (all core) mert az egy szép kerek szám
Crysis 1-3 Remastered gond nélkül fut (max. Grafikán) 3.7GHz-s proci fekivel...akkor mi itt a gond? (úgy se 100%-os kihasználtságú..sőt! A közelébe sincs!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
- Szép állapotú Apple MacBook Air (Retina, 13 , 2019) 8/128GB, magyar billentyűzet, 12 hónap gari!
- iPhone 14 Pro 256GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- OnePlus Open 512GB Voyager Black Karcmentes állapot 16GB RAM 6 hónap garancia
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Masik kedvenc a mobil.Csori nem birja el a 180gr os mobilt,nem kell neki csak max 150gr-os

Én mindig abból indulok ki hogy a kérdező nem tudja mit is gondol, szeretne. Ha tudná utána nézne ennek a kérdésnek, de azért jó ha van hivatkozási alap hát ide is benéz biztos ami biztos alapon. 400-ért nem kapni mai gamingnak nevezett merem ajánlani tuti biztos laptopot aminél a vásárló és az eladó vagy éppen ajánló nyugodtan alhatna.
Én személy szerint életemben nem sok gaming laptopot használtam így nehéz valamit is ajánlani mert a laptopokat ajánlva illene közelebbről is személyes tapasztalatból ismertetni mi az erőssége és gyengéje egy adott típusnak szubjektív megítélés szerint. Itt bizony minden szempont számít időtávlatilag azt hogyan és már kezdve milyen alapoktól húzod meg magadnak a kezdeti mércét.

Ez szinte ingyen van.

Muerte