Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neo81
senior tag
Hm!
Végre valaki itt a fórumon, aki hasonló nagyságú gazt szokott vágni, mint én, ami ráadásul sűrű is.
A történetem majdnem ugyanaz, mint a tiéd.Az első fűnyíróm egy kb. 2004-ben vásárolt MTD 51 BC.
A képen nem az enyém van, mert most nem volt időm lefényképezni, de pont ilyen állapotban van és ilyen motor van rajta, annyi különbséggel, hogy az enyémen rajta van az oldalkidobó is.
Elég nagy, sűrű gazt szoktam vele vágni minden évben, persze nagyon nehezen, mivel nem önjáró úgy mindig csak húzni tudtam. (Csilliószor lefulladt több év szolgálata alatt)
A vételtől számítva eltelt kb. 4-5 év amikor meggyengült a masina, csattogó, kopogó hangokat is adott, nem tudtam mit kezdjek vele. (Akkoriban nagyon nem voltam képben, hogy olajat is kellene benne cserélni legalább évente egyszer)
Aztán eljutottam odáig, hogy megtörtént az olajcsere.
Utána, mintha új erőre kapott volna, rögtön megjavult, de persze úgy sem lett sokkal könnyebb vele a nyírás.
Mindig is nagyon könnyen indult, a mai napig is így van.
Időközönként a légszűrőjét szoktam kifújatni és eddig csak egyszer lett kicserélve a gyertyája.
Valamilyen régi Briggs motor van rajta, ami már bőven bebizonyította, hogy elnyűhetetlen. (Szervízben sosem volt)De mivel már említettem, hogy összességében nehéz volt vele dolgozni, ezért gondolkodtam rajta, hogy kellene valami sokkal jobb technika ennyi év szenvedés után, amibe persze nagyon kételkedtem, hogy egyáltalán létezik-e olyan, ami sokkal erősebb gép, mint ez a gépem. (Mindig azt gondoltam, hogy nagy gazban úgyis mindegy, hogy milyen fűnyíró, akkor is lefullad)
Aztán rátaláltam erre a fórumra, átolvastam elég sok bejegyzést, aztán itt az egyik fórumtárs felvilágosított, hogy a fűnyírónak milyen tulajdonságainak kell lenni a lehető legnagyobb értékeken, hogy igazán nagy teljesítményű legyen.Aztán végül egy MPG 51T-t választottam, ami önjárós, 201ccm-es HONDA GCVx 200-as motorral van felszerelve és 51cm a vágásszélessége. (Még pont olyan áron volt, amit még hajlandó voltam kifizetni, 220e Ft)
Kb. 2004-es MTD 51 BC ---------> MPG 51T
Pffffff...... mintha egy talicskát hasonlítanék össze egy űrhajóval.
Nagyon bika gép, hát ez nem fullad le. -
Amikor kertesbe költöztem, nekem is hasonlóval kellet kezdeni. A régi tulaj, tudván, hogy neki nemsokára el kell hagyni az ingatlant, már nem foglalkozott a kertben a fű (igazából gaz, ugyanolyan, mint a Te képeden) nyírással. Aztán jöttem én, életem első fűnyírását egy zsír új AL-KO 51 centissel abszolváltam a területen. Bár még sosem nyírtam előtte füvet, de azért ekkora gazban én is kétségekkel kezdtem neki, de levitte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest