- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Üdv a Fűnyíró topikban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
truebaba8 #1550 üzenetére
Látom nem unatkozol.
Noname, most pont nem arra írtam amit te írtál, vagy látsz valahol ilyet?
Kérlek, mesélj mennyi tapasztalatod van azzal a márkával, egyébként van szervizhálózata stb??Nekem van tapasztalatom vele. Az előd típus (még) Partner márkanéven van családon belül, ugyanúgy egysebességes és semmi panasz nincs rá, sem a rajta lévő briggs motorra, most így 8-9 évesen volt valami a meghatással, kellett egy picur alkatrész bele, pontosabban a szervizes szerint kiugrott a helyéről vagy valami hasonló. Cseppet sincs kímélve, és a 20-25cm füvet is vágták/vágják vele mégsem küzd a gép. Normálisan indul normálisan megy jó vele még mindig dolgozni. Ebből kiindulva vettem meg a McCulloch gépemet (mivel már Partner néven nem találtam sehol), lehet jobb lett volna a több sebességes meghajtás, de nekem nem okoz problémát.
Visszatérve, a szervizhálózat adott, tudom hová vinni ha valamit nem tudok magam orvosolni..Ja video, nyugi ki van az találva
Japán?: PO Box 1207 Anderson, SC 29625 -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Ugyanannyiért (ha nem +20-25e) , akkor Honda, de általában drágább.
Én is ezekből a régi Briggsekből indulok ki, van itthon egy ilyen körkipufogós, még műkődik a fűnyíró ház rohadt ki alóla, és még 1-2 javítanivalója van, de beindul stb..
Nagyon régi több mint 20 éves, de ha erre költöttem volna 20e - t (vagy többet, mert akkor már gyűrűzés stb egyúttal) új kaszaház, kerekek stb akkor inkább 65ért vettem m46125r típust.
Átlag használat mellett megteszi amit kell, alja gépektől jobb. Megnéztem én is a viking stb gépeket, de azok 2-szer ennyitől indulnak.. -
ANDROID???
addikt
B&S motor teljesen rendben
Talán a Hondához 1-2 dolog drágább. -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
Latitude #1364 üzenetére
Nekem is kb 800m2 (sacc, soha nem számoltam össze pontosan), elvagyok a 125R-el..
Amennyiben az önjáró nem szükséges és szeretnél mulcsozni, nem zavar a külön állítható kerékmagasság, veheted a nagyobbat (ha nincs sok kerülgetni való), mert az 53cm széles gép azért elég nagy. Kb ott leszel vele tudásban, mert kicsivel nagyobb a motor, de a gép is nagyobb (vágófelület), csak kevesebbet kell vele fel-alá menned a szélesség miatt.. Amennyiben nincs emelkedős rész, akkor elég a tolós.
Anno lehet ezt választottam volna én is, (bár ezt még nehezebb tolni mint a kisebbet) de akkor házhoz szállítva 65-ért vettem és nem láttam értelmét többet költeni rá. -
ANDROID???
addikt
Van ezzel valami baj? Örülsz és mulcsozol (ha akarsz mulcsozni).
A rugót fordítva jobb rátenni
A mulcs dugón ez (5312106-17) a számsor van?Melyik penge van az alján? PX3 (a képen a bal oldali)?
Honnan szerezted be a gépet?
-
ANDROID???
addikt
Kaptál hozzá mulcsozó dugót? Tuti észrevetted volna, akkora az a mulcsozó dugó, hogy a hátsó kivezető nyílást lehet vele eltorlaszolni
Jól olvastad, a mulcsozó készlet nélkül nem tud mulcsozni.
Pl. ehhez adnak
Vagyis veszel egy ilyen mulcsozó készletet (dugó + rugó), azt beleteszed és már lehet is mulcsozni
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
Kezdő vagyok #1278 üzenetére
Nekem benzines van, de pont előtted volt ez kérdés, azok nem rosszak
Makita inkább talán..Makita ELM3311 3 év garral ~28k
Bosch ARM3200 2 év garral ~25k -
ANDROID???
addikt
válasz
Kezdő vagyok #1271 üzenetére
Elektromos..
Zodiacus:
Akár nézhetsz Viking, vagy Husqvarna fűnyírót annyiért -
ANDROID???
addikt
30-40 percenként megállsz pihenni, 10 perc szünet és mehet tovább. Használati itt fent van (elvileg benne van).
-
ANDROID???
addikt
Husqvarna sae 30, ugyanúgy jó bele mint a Briggs.
Egyik szerviz azt mondta, hogy a Husqvarna jobb, de szerintem mindkettő ugyanúgy jó bele.
Hagyd pihenni a gépet a leírásban leírtak szerint, a levegőszűrőt tisztítsd időnként, ha elkoszolódik.Nem lesz baja a 100-as benzintől, de elég bele a sima 95 is (én vagy MOL, de ha lehet inkább az OMV sima 95-öst adom bele, volt már benne 100-as is). Lényeg, hogy tartsd be a használatiban leírtakat..
R változat van.. -
ANDROID???
addikt
válasz
MinionFlasH #1261 üzenetére
Nem venném meg ezt a változatot, van Briggs-el is szerelve..
Hosszú távra tervezel és új gépet szeretnél? -
ANDROID???
addikt
válasz
MinionFlasH #1258 üzenetére
Amennyiben MTD motorral van szerelve, egy az egyben felejtős, ha 2-3 évnél tovább tervezel..
-
ANDROID???
addikt
válasz
Zodiacus #1241 üzenetére
Mivel nincs domb, ezt a tárcád fogja csak eldönteni.
Amennyiben belefér a felár, akár önjárót is vehetsz. Amennyiben kevesebbet szeretnél költeni, a domb "hiányában" simán meglehetsz önjáró nélkül is.Más téma..
Ilyet sem láttam még.. 110ccm önjáró -
ANDROID???
addikt
A Briggs motoros fűnyíróm nem köpte ki a MOL benzint, (normális Husq. olajat kap) bár ha lehet OMV benzint kap, volt már kapott OMV "extra" benzint (épp azt tankoltam a kocsiba , nem volt kedvem kétszer fizetni
), szépen járt azzal is.
Jobb ha normál benzint kap, jobb mint a "noname" kutak, igaz a MOL elvileg nem noname, de volt hogy a kocsi sem díjazta, inkább járok OMV vagy SHELL kutakra..
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #1230 üzenetére
Erről beszélek.
Egy ismerősöm vett egy teljesen noname gépet 3. évben már valami baja volt, de még leküzdötte vele 4. szezont, utána a szervizben közölték vele, hogy ehhez bizony alkatrészt nem tudnak szerezni, mert olyan alkatrész tört benne (műa.) aminek fémből kellene alapból lennie, de valamiért a gyártó ezt használja hozzá és nem is cserélhető a dolog benne. Így vette egy normális gépet és most örül.
Azért adott 40-et arra a 3-4 évre, és a mostani gépe már megvan 4 éve hibátlan (ezen Briggs motor van), benzines fűnyíró ezt akciósan csípte el 68-ért. Így teljesen megéri a noname sz@rokba beleölni a pénzt valóbanSzóval hajrá Güde és társai noname motorokkal, meg az olcsó MTD az 1-1,5 éven belül cserélendő kerekeivel...
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #1228 üzenetére
Ezekhez a csoda gépekhez" honnan lehet alkatrészeket beszerezni? Az miért jó a vásárlónak, ha pl. 3-4 év után a gép meghal, és akár hengert akár valami más komolyabb hibát kell orvosolni és emiatt kuka lesz a gép, majd jöhet a következő. Igen, ebben az esetben valóban olcsóbb..
-
ANDROID???
addikt
válasz
Voice24 #1222 üzenetére
Eddig nekem is sikerült a benzintartályban üzemanyagot hagyni a szezon végén, most épp minimális maradt benne. Kíváncsi vagyok most a feltöltés után hogyan fog indulni, eddig mindig 1. rántásra indult
Papíron, ha több hónapig csak áll ki kellene belőle engedni, vagy adalékkal maradhat benne.
Ismerősnek akkor volt baja a kaszája indításával, amikor a szezon végén kiengedte az üzemanyagot, következő tavasszal alig tudott életet lehelni bele, szét kellett szedni tisztítani. Utána mindig benne hagyja és tavasszal indul. (igaz azóta a motor széthullott, nem 1-2 éves gép volt) -
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1215 üzenetére
Szerintem teljesen felesleges, ha hibátlanul megy a gép.
-
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1213 üzenetére
Vannak gépek amelyek ilyenek, majd megszokod..
-
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1192 üzenetére
Jó lehet..
-
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1190 üzenetére
Elvileg ilyen van ismerősnek kapálógépen, teljesen rendben van neki
(olyan 5-7 éves lehet)
-
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1179 üzenetére
Már korábban is linkeltem.
Ha nem lényeg, hogy önjáró legyen, akkor van olcsóbb is
Ennyiért ezek most kb a 2-2,5 évvel ezelőtti árakon kapható..
Sokkkkkkkal inkább mint Güde... -
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1177 üzenetére
Látom nagyon bejön, vedd.
Önindítós gép... még több hibalehetőség..még több esetleges javítási költség... -
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1175 üzenetére
Milyen motorral van szerelve, mert ha valami "saját" motorja nem biztos, hogy érdemes erőltetni..
Egy ismerős vett egy ilyen kis kategóriájú gépet, nem briggs volt rajta, hanem valami noname, 2-3 év után szervizt keresett, mert meg sem nyekkent és természetesen alkatrész nem volt hozzá emberi áron, így az "olcsó húsnak híg a leve" mehetett a kukába az egész gép. Vett egy nevesebb gyártó gépei közül egyet (B&S motorral) érdekes módon nem panaszkodik azóta ez is már több mint 3 éve megvan neki, ami elvárható 1 húzásra indul tavasszal (mint az enyém is, nekem is B&S motor van a gépemen MC)..
-
ANDROID???
addikt
válasz
Tothgera30 #1173 üzenetére
Briggs vagy honda motoros géprt vegyél, ha hosszú távra tervezel ;-)
Pont alattad a hsz, 2 év husqvarna garos gépek..
Akár viking..
Olcsóbb gépet keresel akár heht márkát is nézhetsz, de amin nem briggs van, vagy honda kérdéses a tartóssága. Ismerősöd mióta használja a güde gépet, hogy azt ajánlja? -
ANDROID???
addikt
Aki most tervez MC fűnyírót venni, picit akciós..
-
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
Voice24 #1155 üzenetére
Ott a pont, mivel 10kg-ot meghaladja, kézi poggyásztól nagyobb, így a felhasználás helyél kellene a javítást elvégezni (igaz, nekik egyszerűbb, ha elviszik és vissza)..
Viszont így mivel már hónapokkall ezelőtt kaptak jelzést a javítás/garancia igényről, lehet pattogni akár valami kárpótlást kérni (olaj légszűrő stb grátisz).. -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #1148 üzenetére
Pffff, ilyet még nem hallottam, nekem korrekt módon rugalmasan intézték amit kellett...
Nálad valami komolyabb baj lesz, szerintem hívd fel őket újra., mert lassan indul a szezon, bár én inkább a télen intéztem volna a helyedben, mert most fogják megrohamozni a szervizt.. -
ANDROID???
addikt
válasz
yoli666 #1123 üzenetére
Honda motorokra a szervizesek azt mondják, hogy jobbak. Nézz utána az alkatrészeknek, nem csak a kötelező szervizekre értve. A B&S motorokhoz nem vészes az alkatrész...
A vizes fű egyik fűnyírónak sem a "barátja", egyébként sem nyírunk vizes füvet, az alap hogy összetapad... -
ANDROID???
addikt
válasz
yoli666 #1119 üzenetére
A MCCULLOCH-ot Husqvarna fogja szervizelni, azt hogy mennyit szeretnél rá költeni neked kell eldönteni, mert a Husi drágább. El kell menned valahová ahol meg tudod nézni a két márka gépeit és ha jobbnak látod a husit, hogy annyival többet költs rá akkor vedd azt, de ha nem akarsz rá többet költeni, akkor a MC mehet..
-
ANDROID???
addikt
válasz
gabor9991 #1110 üzenetére
Az a szitu, hogy ha egy kő megüti utána könnyen megindul a festék lefelé...
(nekem a kocsim tükreiről verte le a festéket a magasnyomású, követ kapott a tükör a többit a magasnyomású egy foltban elintézte...)
A pengéd alapján a géped kap követ rendesen (na nem azt mondom, hogy Te vagy a hibás), de ha kicserélik a kaszaházat, és tutira akarsz menni, veszel egy alvázvédő spray-t (van van 1500Ft), leragasztod a festeni nem kívánt részeket és szépen lefújod és tuti védve lesz.
A gépem két szezon után közel sem, így néz ki mint a fotón látható géped.
Persze, ha tudod cseréltetni a kaszaházat emiatt többször is, akkor hajrá.Szerintem egy másik másrka attól nem ér többet 40e Ft-al, és annyival nem is lesz jobb mint ez...
Azért kérdeztem, hogy napi használatban van -e, mert ipari használat mellett, talán (de csak talán) elfogadható ez az állapot. -
ANDROID???
addikt
Le kell takarítani (de gondolom ez már megvolt).
Benzin le (vagy a drága adalék bele), legcélravezetőbb kijáratni, ettől az olaj felmelegszik..
..a meleg olajat ki is lehet engedni egyúttal és lecserélni, vagy azt majd tavasszal lecseréled az mindegy.
(én tavasszal engedem le az olajat, így tuti nincs elfelejtve stb..) -
ANDROID???
addikt
válasz
Zoli bácsi #1095 üzenetére
Szólj valakinek és ketten döntsétek meg
-
ANDROID???
addikt
válasz
vizimento #1084 üzenetére
Így is keresheted..
(532 40 35-09) -
ANDROID???
addikt
-
ANDROID???
addikt
Az 5 év az tök jó
Nem ez még nem az a kategória, az majd 100k+ .pl
100 alatt nem lehet állítani a sebességet..
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- További aktív témák...
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest