- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android dual SIM okostelefonok
- Privát Samsung funkciót tehet az Apple publikussá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
-
Mobilarena

X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ma volt egy kis hullámvölgy a munkában, így volt időm próbálgatni magát a jelenséget. Csináltam olyan 300+ tesztképet a 23 1.4-gyel és a 35 1.4-gyel 1.4, 2 és 2.8 rekeszen, és a 18-55-tel 2.8-on 18-on és 55-ön 4-en.
Volt huntolás, de attól függött. A legrosszabb ebből a 3 obiból egyértelműen a 23-as volt, az volt szegénykém hogy 1 és 1.5 méter között ugrált, a távolság a valóságban 1.5 volt. A 35 és a kitobi sokkal jobb volt ebből a szempontból, kb a sorrend 23-35-kit, de ez utóbbi kettő közel volt egymáshoz.
Az első sorozatot egy falinaptárral lőttem, ott a 23-as szó szerint borzasztó volt, olyanokat ugrált hogy csak lestem.
A második sorozat egy plüssállattal lett fotózva, ott mindegyik obi sokkal jobban ment, a 23-as javult a legnagyobbat (volt honnan).
A korábbi képekkel azért nem összevethető, mert közben volt a vázon egy fw frissítés.
A plüssállatot tekintem a valós tesztnek, ez a valós felhasználási körülményekhez nagyon hasonló is, kb azonos távolságról szoktam vele kutyákat fényképezni. Ez alapján az új fw-rel alig volt ugrálás a fókusztávolságban a 23-assal (volt, de se a mértéke, se a darabszáma nem volt jelentős) a plüssállatnál, amire azt mondom, hogy rendben van.A fókusz ugrálását menet közben is néztem a skálán, illetve a képeket kinagyítva hasonlítottam össze.
Csináltam egy összehasonlítást az M43-as gépemmel és a 20/1.7-es obival, ami azon a rendszeren egy nagyon-nagyon éles objektív, de a felvételek nem voltak összehasonlíthatóak a felbontásbeli különbség miatt (16 vs 26 mp).
Új hozzászólás Aktív témák
X-E5 tulajdonosok olvassák el: [link]
- Banggood
- Jogász topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Könyvajánló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Metal topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- A készlethiány jelezheti, jön az iPhone 16e és iPad Air utódja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Sony DSC-RX100 Mark III 3 - nagyon szép állapot
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel ( 2500 / 4200 expoval )
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel ( 4250 / 6500 / 9000 / 12300 / 13200 expo )
- Sony Alpha A7II + KIT 28-70 EXPO 20248
- Ram bazár DDR3 (4GB/2GB)
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4443
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

X-E5 tulajdonosok olvassák el:
hemaka