Hirdetés
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
wierra
senior tag
Hétvége képekben:
Szűk 6,5 óra múlva:
~11,5 óra múlva, ill. 40 perc pihentetés után:
-
wierra
senior tag
válasz
mormota #2504 üzenetére
Ha már Ikea; ez a kínai szakácskés baromi jó ár/érték arányú eszköz.
-
wierra
senior tag
Eddig a kiégetés után volt egy császárszalonnás-sütőkolbászos direkt grillezés.
Azóta csak BBQ csirkecomb és BBQ kiterített csirke volt a rácson (fehér mártás nélkül). Az egy éjszakás sóoldatos fürdőt feltétlen próbáld ki pipinél, epic effekt!
Ha stabilan megy a csirke, utána jöhet a sertés, azután majd a marha.BBQ Expedition-ről van eddig szinte minden (eszközök, faszén, brikett stb.) Kéményt és looftlightert (isten ajándéka) használok.
A legtöbb belpő szintű smokerben van vizesedény, ami a párásítás mellett a hőmérsékletet hivatott stabilizálni 110-120, max 150 celziusz fokon (BBQ üzemmód esetén). Enélkül nem tudom hogyan oldható meg gömbgrillben a hőfok stabilizálása több órán keresztül.
Az biztos, hogy jót tesz, ha adagolsz füstölőfát is a faszén mellé, ha pulled porkra vállalkozol. Több órás sütés esetén nem fogod megúszni a faszén pótlását, gyújtósból pedig keress olyat, ami mindenféle kemikália mentes. A lehető legtermészetesebb megoldás a legjobb.
Nameg talán a legfontosabb a minőségi húsárú beszerzése, ami sajnos nem túl triviális hazánkban. -
wierra
senior tag
Én ilyen Pro-Q Frontier Elite-et használok.
2 db 43 cm-es grillráccsal van felszerelve.
Indirekt grillezésnél pizzakövet használsz "tompításnak"?Igen, a faszén nagyon fontos, amellett, hogy lehetőság szerint minél pormentesebb legyen, nagyon fontos, hogy kb. egyforma méretű és lehetőleg vegyszermentes faszéndarabokat használj(unk).
Boksa faszenet használok, a begyújstáshoz pedig kókuszrost brikettet. -
wierra
senior tag
Milyen smokered van?
GB-ről rendeltem maghőmérőt, pár dolcsi volt, annyit is ér. Idézet egy szakértő leveléből:
”Hús maghőmérő: kiemelten fontos eszköz. Ajánlott márka a Thermapen: [link] A Thermapen az nem olyan hőmérő, ami folyamatosan mér. Viszont a legpontosabb, legmegbízhatóbb maghőmérő. Kinyitjuk a sütőajtót, és mérünk – ez alegfontosabb eszköz a BBQ-ban. Most féláron van itt: [link]"Engem a rácshőmérséklet jobban érdekel, itt a ThermoPro az ajánlás. Drága, de legalább távolról is lehet csekkolni a hőfokot. Egyelőre még csak BBQ csirkecombot és BBQ kiterített csirkét készítettem. Bíztató kezdeti sikerekkel.
-
wierra
senior tag
BBQ belefér ebbe a topikba?
Van aki esetleg műveli ezt az ételkészítési módszert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új F Speed ZTECH Z-02 elektromos robogó 2 év jótállással
- 16" Brock alu felni Continental TS830P 205/60 téli gumi szett, 5x120
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest