-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
jakobkacsa
senior tag
sot, vaj sokkal jobb - szerintem eleg lesz egy kis 10dkg-os teavaj
2 kozepes gerezd fokhagyma (lehetoleg nyomdkodd szet kessel), egy kisebb fej hagyma (lehet durvara vagva is, rusztikusan, vagy nagyon aprora vagva, hogy fel se tunjon, csak izre), sok mustar, kis ketchup vagy piros arany, so, bors
en szemely szerint uborkat nem raknek bele... -
jakobkacsa
senior tag
ez a beszed, batorsag
effektive nem lehet elrontani, ha lassankent adod hozza a fuszereket/mustart/akarmit
ha kicsit enyhebb izt akarsz, rakj bele ketchupot, ha eroteljesebet, piros aranyat a mustar es a bors adja meg a csiposseget - de mindenbol csak egy keveset egyszerre
akkor jo allagu, ha olyan suru/kenheto trutymo, mint mondjuk a toportyukrem -
Judyt
tag
szereti a zöldségeket az asszony? mert ha igen akkor:
zöldséges kínai:
összevágok paprikát-paradicsomot-hagymát-kelkáposztát-gombát
olivaolajat öntök rá és megpárolom kifőzőm az üvegtésztát(ha az nincs jó a cérnametélt is)
mikor jó puha a zöldség ütök rá tojást és beleforgatom a tésztába.
ízesítés:só bors fokhagymapor -
jakobkacsa
senior tag
rum???
uramatyam... akkor rakjunk bele szezamolajat es szojaszoszt is, de minek?
es nyugodtan vagj bele reggel, hidd el, finom lesz
tobbszor ettem ugy, hogy nem volt elore kikeverve, mas, de ugy is kivalo
azert erdemes talan kikeverni, mert lehet probalgatni, mibolt mennyi kell
folyamatos keveres (gyuras) kozben prankent kell adagolni a fuszereket, amig ugy nem dontesz, hogy neked izlik - osszvissz ennyi a titka -
jakobkacsa
senior tag
na megegyszer:
''Meg lehet csinalni ugy is, hogy nem rakod ossze erlelodni, hanem frissen alkotoelemenkent talalod - nagyon jo szorakozas osszeallitani a sajat tatarodat, sajat szajad izlese szerint''
ez szepen csinalva: egy tanyeron kozepen huskupac, kozepebe melyedesben tojassargaja, korulottuk pedig a felkockazott hagyma, fokhagyma, so, bors, es amit az eolbb kihagytam: _mustar_, satobbi
ulto helyetekben villaval osszekveritek, mig keszul a friss piritos, es voila
belekerul kb. 15 perc munkadba, amig felvagod a hagymakat es gusztusosan talalod -
Den
veterán
oké, te vetetted föl
ha szereti a gombát csinálj gombás tojást pl. Fölvágsz hagymát apróra, olajon megpárolod (ha kezdene megégni öntesz alá kis vizet) a gombát megmosod szeletekre vágod rádobod a hgymára, és párolod amíg összeesik és puha lesz. utána sózod borsozod, és tojást ütsz rá mintha rántottát csinálnál, innen már izlás szerinti keményégüre sütöd mint ahogy a rántottát szoktad és kész. díszitásnek megszórhatod a tetejét pirospaprikával -
jakobkacsa
senior tag
szerintem kifejezetten rossz otlet lenne konzerv husimitaciobol csinalni szegeny tatarbifszteket, megolned a lenyeget
rendes marhahusbol, az igen (2x ledaraltatva, vagy inkabb 3x)
Az elkesziteshez: sztem fejenkent 15-20dkg husnak elegnek kell lennie normails esetben (en nem vagyok normalis eset, tetszoleges mennyiseget meg tudok enni belole)
Meg lehet csinalni ugy is, hogy nem rakod ossze erlelodni, hanem frissen alkotoelemenkent talalod - nagyon jo szorakozas osszeallitani a sajat tatarodat, sajat szajad izlese szerint (bar en jobban szeretem ugy 2 nappal elore elkeszitve, szerintem osszerve finomabb, dehat az izles pofon)
A lenyeg: hus, hagyma, fokhagyma, tojassargaja (ebbol adagonkent/fejenkent 1et, ha elore megcsinalod, akar tobbet is, jol osszeall tole, kenhetobb lesz), egy kis vaj, paradicsomszosz (vagy csipos piros arany - hmmm), es tengernyi bors
Gyurd ossze olyan homogenebb masszava, es ket napra hutobe vele. Nyugdtan kostolgathatod, utanafuszerezhetsz, stb.
Persze 23 ember 23felekepen csinalna, en igy... -
Den
veterán
a google csodája :
Bővebben: link -
Den
veterán
hát a tatárbifsztek jó ötlet ha szereti, és az télleg elvan a hűtőben csak a pirítóst kel frissen csinálni.
ha melegszendvics, akkor én ezt a hosszú vékony kenyeret venném, mert két előnye is van. A kis szeleteket könnyebb enni,másrészt többféle feltéttel tudsz variálni,és végig tudjátok mind enni, mert nem laktok jól egy szelettől
zsemle kifli szvsz nem jó erre mert megkeményedik nagyon a külseje -
busman
veterán
Tehát! Végy egy Magyaros vagdalthúst(ha nincs bármilyen megteszi)villával nyomkodd péppé.
Kell hozzá egy negyed ráma,3 gerezd fokhagyma,egy fél fej vöröshagyma,3 csemege uborka.
Egy kis piros arany+piros paprika(a színe miatt)só ,bors ízlés szerint.Ezt mind összedolgozod
Majd pirítóssal, vajjal fogyasztod... -
mormota
senior tag
tésztát tudsz főzni?
fogsz egy kis zsírt/olajat kicire kockázott hagymát pirítasz rajta, bele egy kis húskonzerv, felöntöd egy pici vízzel, majd teszel bele paradicsomsürítményt, és felöntöd annyi vízzel, hogy szósz alakja legyen, főzöd egy kicsit. teszel bele egy kis fűszert, amit jónak látsz. és kész a milánói makaróni.
tésztát, sajtot rá, eszitek
remélem jól fog összejöni, mert most találtam ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest