Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Asus ROG Phone 8 Pro - az élet nem csak játék és mese
- Netfone
- Ilyen lehet az S25 Ultra fogyókúra után
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Den
veterán
-
Den
veterán
hát a tatárbifsztek jó ötlet ha szereti, és az télleg elvan a hűtőben csak a pirítóst kel frissen csinálni.
ha melegszendvics, akkor én ezt a hosszú vékony kenyeret venném, mert két előnye is van. A kis szeleteket könnyebb enni,másrészt többféle feltéttel tudsz variálni,és végig tudjátok mind enni, mert nem laktok jól egy szelettől
zsemle kifli szvsz nem jó erre mert megkeményedik nagyon a külsejewww.simson4t.hu
-
Den
veterán
-
Den
veterán
ja látom már, volt konzerv. hát szvsz az elég messze van a tatárbifsztektől
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
oké, te vetetted föl
ha szereti a gombát csinálj gombás tojást pl. Fölvágsz hagymát apróra, olajon megpárolod (ha kezdene megégni öntesz alá kis vizet) a gombát megmosod szeletekre vágod rádobod a hgymára, és párolod amíg összeesik és puha lesz. utána sózod borsozod, és tojást ütsz rá mintha rántottát csinálnál, innen már izlás szerinti keményégüre sütöd mint ahogy a rántottát szoktad és kész. díszitásnek megszórhatod a tetejét pirospaprikávalwww.simson4t.hu
-
Den
veterán
válasz aDM|RaL^ #146 üzenetére
én a bolognait ajánlanám, pontos receptet nem tom fejből, de biztos találsz a neten. Ami a lényeg. csak akkor állj eki ha van időd és türelmed 2-3 órát főzni, és ha tudsz venni, rendes nagyszemű _érett_paradicsomot. Fontos a nagy érett paradicsom, az átlag, félérett teniszlabda méretű narancssárgás paradicsom nem jó erre. Az a hagyományos fajta jó ami bazinagyra megnő
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
1, szalonna befolyásolja, szvsz nem keell bele mert túl erős íz
2. a pörkölt paprika néélkül nem pörkölt (hanem pl tokány), vegeta_nem_kell bele (meg egy ételbe sem), lehet olajjal és zsírral is, zsírral más az íze kicsit (én úgy jobban szeretem de ízlés kérdése), sok hagymával nagyon nehéz elrontani, mivel a hagyma a pörköltalap lényege, azzal lehet leginkább elrontani, ha nem vágod elég apróra, nem párolod meg eléggé, vagy ha megégeted. ha megég a hagyma, szvsz érdemes inkább újrakezdeni.www.simson4t.hu
-
Den
veterán
most ettem betegre magam ey egyszerű de finom étellel. Rakott karfiol virslivel.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kivajazni, esetleg az alját vékonyan megszórni zsemlemorzyával hogy ne ragadjon le az étel,. A karfiolt majdnem teljesen puhára kell főzni sós!! vízben. utána a karfiolt egyenletesen el kell teríteni a tálban/tepsiben, majd a hosszában félbevágott virslikkel beborítani. A tejfollel reszelt sajttal összekevert, sózott!! tojást ráönteni, reszelt (füstölt) sajtal jól megszórni, majd készresütni sütőben.
a tál/tepsi kiválsztásánál be kell kalkulálni, hogy sütés közben kicsit megdagad, feljebbjön.www.simson4t.hu
-
Den
veterán
-
Den
veterán
ha mártást csinálsz hozzá, abban nem kell pácolni. isteni gombás mártás pl. a bakonyi, eszméletvesztésig bírok enni belőle A pácoláskor a gomba ízét úgysem veszi át. Ha a párod nem szereti az olajos dolgokat csinálhatsz szárazpácot, az annyi hogy beszórod a fűszerekkel és álni hagyod. (mondjuk hűtőben lefedve egy éjszakát.)
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
ízlés kérdése. van aki szereti ha zsííros, de én pl ha megérzek a számban egy darabon illyen rajtahagyott zsírt, akkor ott be is fejeztem az étkezést. A kiszáradáshoz nincs köze annak hogy rajta hagyod-e a zsíros részt. Az leginkább attól függ hogy hogy csinálod a pörköltet. Mikor beleteszed a húst, kis időre fel kell venni a lángot és folyamatosan szemmel tartva keverve a húst kifehéredésig meg kell sütni (ez csak pár perc), utána lejebb kellvenni a lángot, hogy meg ne égjen, így a rostok a hőtöl összezáródnak és több nedvesség marad a húsban. A másik, hogy neem kel túlfőzni.
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
az utolsó sertés agyvelőbvel töltött sertésszelet. finom lehet.
a szűzsült valszeg a wellington bélszin sertéshúsos verziója.
itt a wellington bélszín [link]
a zöldmártásnak sokféle verziója van, petrezselymes, tejfölös, stb... itt valszeg vmelyik hús mellé lesz.
a többi az fantázianév szvsz, és azt tudja mit jelent aki kitalálta
a kertésznő rizs a neve alapján vmilyen zöldséges rizs lehet, répa, borsó, kukorica, gomba, stb...www.simson4t.hu