- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Forerunner 55 - bemelegítő kör
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- iPhone topik
Hirdetés
-
Új Beats fej- és fülhallgatók jelentek meg
ma Frissítette a Solo termékcsaládot az Apple házi audiomárkája.
-
Konzolokra is megjelenik a Fera: The Sundered Tribe
gp A kooperatív szörnyvadászós játékhoz a minap egy friss trailert kaptunk.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
Nah igen, ez tényleg, egy ilyen magamfajta hülyének való recept!
2 személyre vacsoraként hogyan változnak az arányok? Barátnőm nem nagy evős, de én igen! Gondolom, ha délelőtt elkészítm, akkor estig lazán eláll, ha berakom egy szilikon tetős Tupperwareba nem?
[Szerkesztve] -
jakobkacsa
senior tag
-
Szalma
őstag
(Ha 3-4 töretlen babérlevelet kiérzel, akkor valami másból van kevés benn...
Javaslom tesztelésre a következő minimalista pörköltet, hogy utána legyen mihez viszonyítani ízben:
20dkg mosatlan, 1cm-esre darabolt borjúbélszín,
2 nagy fej hagyma (~20dkg) piszok apróra vágva (darálva esetleg),
2 fokhagyma, szétnyomva,
1 púpozott evőkanál pirospaprika (ne legyen benne csípős),
15dkg marhafaggyú (ezt kiolvasztani, majd leszűrni) vagy disznózsír,
2 csipet só.
A zsiradék 1/3-ába beleforgatni az összedarabolt húst (zsírt mikróban felolvaszthatod); a 2/3-ával a hagymát és a sót addig párolni, amíg el nem fő róla az összes víz (megszűnik a gőzölés), nagyon kicsit megpirítani, hozzádobni a fokhagymákat, és figyelni rá, hogy amint kijön az illatmaximum, lekapni a tűzről. Húst (a levét is!!!), majd a paprikát belekavarni, vissza a melegítőre, fedőt rá és szorgos kevergetés mellett 20-25 percig párolni, majd fedő nélkül lesütni (nem megégésig), ha szükséges.
Vizet semmi esetre se adj hozzá, elég folyadék van mind a hagymában, mind a húsban!
Ezt etalonnak tekintve lehet nekiugrani az orrba/szájba fűszerezésnek, különben csak vaktában fogsz tapogatózni...)
Szeretettel:
Szalma -
Varga Csaba
aktív tag
Az én receptem körözöttre:
Túró:
vagy 1/2kg juh és 1/4kg tehén vagy csak 100% juhtúró
Hagyma 1-2 fej nagyon finomra vágva
Vaj (kb 15-25 dkg ahogy kívánja a massza)
Bors
Fűszerpaprika
Őrült kömény
Mustár ( a dijoni is finom
Worchestershire mártás, vagy szójaszósz módjával!!
só (esetleg)
ringli (mindenestül 1 kis!! konzerv)
A hozzávalókat robotgéppel simára keverem, az ízek beállítása mindenkinek egyénileg javasolt , ezért nem is tudom a mennyiségeket (fűszerek) meghatározni, viszont gyakran kóstolom. Ha apránként vannak a hozzávaló ízesítők adagolva akkor nehezebb túlfűszerezni..
Ha van ideje a hűtőben összeérni, akkor pirítóssal mennyei )
Üdv''Egy haver mondta: ''szerintem a linux egy nagyon szar windows'' by Mefistofeles''
-
tildy
nagyúr
Tildy féle csináld magad körözött, vagy valami olyasmiEgyébként ki nem állhatom a körözöttet, de ezt még én is megettem)
hozzávalók:
-túró
-vöröshagyma, bár lilával még fincsibb
-tejföl
-parasztkolbi, vagy bármilyen jó sötétpiros-barnas szalámi (általában a paprikás szalámik...)
-ízlés szerint bors, majoranna
Ezeket keverd össze és kész is. Tejföllel tudod a sűrűséget jól beállítani."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
ladybug
őstag
Nálunk mindig nyerő..
Pulykamellett vagy csirkemellett felvágsz apró csíkokra. Megpárolod félig, majd dobsz hozzá cukorborsót, sárgarépát, újhagymát, meg, amit még szeretesz. Teszel hozzá szójaszószt, sót, fehérborsot, fokhagymát. Kb 35-40 perc alatt kész, és rizzsel vagy kifőtt tésztával isteni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.