-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
krizmo_ #2804 üzenetére
Igen, próbálok én is egyre több mindent otthon csinálni.
A boltos fehér lisztes cuccoktól fáj a gyomrom, ezért átálltam évekkel ezelőtt a teljes kiőrlésűre meg a rozsos pékárura. Aztán kiderült, ha itthon sütök fehér lisztből semmi baja az emésztésemnek. Mivel melóba általában szendvicset viszek, így most már nem kell kompromisszumot kötnöm, amint sikerül kicsit jobban kitapasztalnom a zsemlesütést.
Az ebédeim nagy részét is itthon elkészítem már rendelés helyett.
Tettem már el itthon savanyúságot, csináltam ketchupot (vagyis paradicsompürét), pizzaszószt és hasonló dolgokat, főleg ha jön a család vagy barátok és ha van rá idő.
-
törölt tag
válasz
krizmo_ #2802 üzenetére
Wow, na ezek a nyálcsorgatós képek. Bár tudnék így és ilyen szépeket sütni.
Bár ha jobban belegondolok, akkor valószínűleg többet kellett volna próbálkoznom és szigorúan légkeverés nélkül.
Lehet itt az ideje elővenni megint a pizzatészta, vajas keksz és hasonló recepteket főleg így családi karácsony előtt. -
törölt tag
válasz
krizmo_ #2799 üzenetére
20-25 dkg liszthez használtam 1,5 dl vizet, annyit simán felvett, nem tudom pontosan mennyi lenne a megfelelő mennyiség.
Ízre jó volt, illetve kicsivel több sót kell majd használnom, állagra is jó volt, nem volt vizes. Legközelebb megpróbálom majd, hogy nem megyek 200 fok alá, akkor lehet jobban átsül a kéreghez közel is.
A tetejét nem kentem le semmivel, simán lisztesen tettem be a sütőbe és olajat sem használtam.Nem találtam a serpenyős megoldást bagelre (általában bingewatch-olom a főzős videókat), de itt egy, amiben főzik a tésztát sütés előtt. Nekem az volt meglepetés, nem is a serpenyő, főleg a serpenyős pizza után.
-
daninet
veterán
válasz
krizmo_ #2709 üzenetére
Begyűjtöttem a pizzaparty után a vendégektől a tapasztalatokat. Öcsém vitt kettőt kecskemétről budapestre amit ott evett meg kicsit meghűlve. Az egyik 00 liszt volt a másik bl55. Elmondása szerint ízben eltérés nem volt, ám amikot meghűlt a tészta a bl55 keményebb lett lényegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 1 / 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged