Aktív témák
-
Male
nagyúr
Végülis 1.6 literből is lehetne elég erős (ahogy írták is, régen pl 1.5-ösek voltak itt a turbo motorok), de ez is korlátozva lenne most, fix 650 LE... azért ez vicces F1 szinten szerintem. A kisebb kategória erősebb lesz lassan.
Ez a nagy egyenlősdi meg a sport elég nehezen összeegyeztethető szerintem... a következő mi lesz? A gyorsabb versenyzők valami lassító bogyót vesznek be, hogy a gyengébbeknek is legyen esélye?
skylaner: Ahogy a többiek is írták azóta, az erősebb csapatok gyengítése + így a jogdíjakból kevesebbet követelhetnek.
Persze meg lehet érteni, hogy nem jó, ha egyre többet és többet költenek erre, mert aki nem tud annyit az esélytelen, és lelép. Viszont értelmesebben hozott szabályokkal jobban lehetne ezt csökkenteni... szerintem a gyárakat nem az zavarja, hogy sok pénzt költenek itt el, hanem hogy abból sok értelmetlen, hiszen kifejlesztenek valamit, aztán betiltják mire hasznot hozna. Amire meg szívesen költenének, mert esetleg máshol is fel tudnák használni az eredményeket (pl KERS), azt annyira lekorlátozzák, hogy szintén csak pénzkidobásra jó.lenox: A fizetések nélkül, legalábbis a versenyzőké nincs benne. Ez a régi Max féle terv szerint is így volt. (mondjuk azt tartom továbbra is, hogy egy gyár esetén, ami mással is foglalkozik, lehetetlen ellenőrizni, hogy ténylegesen mennyit költöttek az F1-re)
-
Elolvastam a szabályokat most, és tényleg ezt jelenti simán, hogy kint van.
Én úgy értelmeztem, hogy megkülönböztetnek egy olyan fázist is ami a SC elindítása és a SC poziciójának felvétele között telik el.
############
A konkrét esetnél meg szerintem is két külön helyzet van:
1, SC mögött intik le a mezőnyt (azaz nem lengetnek "SAFETY CAR IN THIS LAP" táblákat meg feliratokat az utolsó körben), a SC a szabályok szerint nem megy be a célegyenesbe az utolsó körön, és az idézett szabály alapján nem lehet már előzni.
2, Kint van a SC az utolsó körön de a versenybírók úgy döntenek, hogy behívják. Ekkor pedig lehet előzni ott ahol MS előzött, mert az már nem SC fázis alatt van. -
hunnylander
őstag
Nem a pálya része, ott a fehér záróvonal a kerékvető belső részénél felfestve, nem lehet elhagyni négy kerékkel versenyzés/előnyszerzés céljából. 20-ból 17-en a rajtnáli is szabályosan kanyarodtak, holott ezzel sokuknak tötymörögni kellett a La Source-ban. Kimi nem vold hajlandó besorolni az 5. helyére.
És értsétek már meg, hogy nem az a büntetendő, hogy elhagyja pályát, hanem az, hogy az 5. helyről hagyja el az elhagyás pillanatában, és a 3. helyre jön vissza a visszatérés pillanatában, és a nagyobb íven megtartott nagyobb sebesség és így jobb kigyorsítás miatt a következő féktávig így jut a 2. helyre könnyedén.
Az első kör bezártával Kimit a versenyirányításnak 3 pozíció visszaadására kellett volna kérnie, a SC fázis alatt. Legalább többet láthattuk volna KERS-szel előzni, de úgy már nem nyert volna, mert Fisico meglép elöl, mert a restartnál még nem őt, hanem csak a 4. pilótát támadhatta volna.
-
proof88
addikt
na igen, monzai hátsó egyenesre fordító szintén érdekes... dehát akkor is, amikor visszajött a bukótérből Kimi, azt az 1 pozíciót, amit egyből lelépett és 3. lett így, azt nem kellett volna átvennie, csak az eau rouge-tól... persze nem kanyar levágásról van szó, de előnyt szerzett így, ha koszosak lettek a gumik, ha nem ...
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest