Hirdetés
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Avicularia
üzenetére
képzeld el hogy még soha. (lekopogom... :) )
ezen én is meglepődtem amúgy, volt hogy villant is, de mázli volt, mert takarásban voltam éppen.
többször mentem le olaszországba úgy hogy az osztrák szakaszt 200-210-es utazósebességgel nyomtam végig és még soha sem meszeltek le. olaszoknál meg aztán igazi kánaán van:)
viszont olyan már volt, hogy hegyeshalomnál mo. felé az osztrákok lézereztek keményen, meg is büntettek 10 rugóra (ft-ot elfogadtak), mert 80-as táblánál 100-zal mentem... LOL:D
ja és havert a jobb ülésen megbüntették 2500-ra mert nem volt bekötve az öve.
előttem egy csajt meszeltek le, 140-nel, hát ő vagy 30 rugót fizetett.
ráadásul bravo-val volt aminek a pótkereke szükségpótkerék, szerencsére éjjel volt és jobb elölre volt felszerelve, ha azt a rendőr észreveszi, képzelheted mit kapott volna a csaj...
ja és a nagy mol benzinkútnál beszélgettünk, mesélte hogy már kifelé is megbüntették ahogy átgurult a határon.. szegény, azon a hétvégén vagy 50 rugót fizetett büntetésre összesen:) -
törölt tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Ez mondjuk igaz, de honnan tudod hogy egyébként mennyivel ment;] lehet hogy egy Ferrarival produkálta:F
-
törölt tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Én elhiszem neki én is hazaértem tegnap 4és fél perc alatt Erzsébetről Taksonyba(18km).:B;]
[Szerkesztve] -
Avicularia
veterán
válasz
Integra
üzenetére
azért azt megnéztem volna,elég sokszor megjártam ezt az utat,és kétségeim vannak ezzel kapcsolatban
és az sem mindegy hogy honnan számolod,mondjuk osztyapenko,bécsben meg a hid ahogy beérsz
azért kiváncsi lennék ,ha az osztrák zsandárok megfognának ilyen tempóban ,mit kapnál tőlük?
valszeg lefoglalnák a kocsit,de ha nem akkor annyit ülnél ,hogy rádrohadna a müanyag lakat :) -
Integra
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
felfüggesztésben tuti nem, csak areodinamikában
ferkó a mindenható mint kasztni merevségben mind futóműben még mindig:(
akkor verik el a mezőnyt amikor akarják:( -
Nowhereman
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Legyünk rövidek: A renault a kényszervezérelt szelepeinek hála jobban reagál a gázadásra/rajt/, az aerodimikája elsőrangú/kivülröl is látni/, a felfüggesztésben pedig a legjobb/nézzétek a sikánokat/ - a ferrarit is übereli. A BAR leginkább az aerodinamikában van lemaradva. Ezt elég könnyü észrevenni...
-
Integra
titán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
persze, a porschénak tök felelselges, meg pénzkidobás, inkább ölik azt a pénzt az autófejlesztéseikbe
a vw meg nem véletlenül vacilál, érzik hogy kevés a tudásuk hozzá
és nagy lehet a blamázs ugye, ezt már tudjuk, többet veszíthet egy nagyon vastag buxájú gyártó ha bénázik, mint nyerhet a sok év alatt esetleg -
-
Integra
titán
válasz
Gregorius
üzenetére
nem is két hete mentem ezt:)) mamár nehezebb sajna ilyen időket menni.
és természetesen ezt úgy mértem hogy az osztyapenkótól amíg a bécsi külső sugárútra bevezető szakaszáig be nem értem. onnantól már én is csak csordogáltam.
viszont győrbe is le lehet érni 25 perc alatt:)
javítottam offra:)
[Szerkesztve] -
Ne máááár. Legyen már ez normális Forma1 topik, és hagyjuk az ilyen idióta hozzászólásokat! Nézz már körbe! Minek örülne jelenleg egy Ferrari szurkoló? Nem mind1 a Ferrarinak, kiesik egy merci vagy sem? Úgysem ellenfél jelenleg.
Én Ferrari drukker vagyok, és képzeld, nem tapsoltam. És nem vagyok hülye sem. Én egy normális Forma1-nek szurkolok. Az egyetlen hülye Te vagy itt, nem a szurkolók...
[Szerkesztve] -
Már volt róla említés, asszem' Integra-tól, de azért idemásolom:
''A Ford pénteken bejelentette, beszünteti a Jaguar márka gyártását a nagy-britanniai Coventryben. A hír a gyárban mintegy kétezer főt, a világon sok millió Forma-1-rajongót érint: a halmozódó veszteségek miatt ugyanis a Ford (csapatként Jaguar néven) a száguldó cirkuszból is kiszáll.''
forrás: Origo
A dolog érdekessége, hogy a Cosworth is eladásra kerül, aki eddig a motorokat szállította a Minardinak.
Önmagában engem nem érdekel az egész, de a Jaguar-t, mint márkát megszüntetni... Ez nagyon elszomorít. :O
Ehhez hasonló, hogy a Corvette után a Daewoo is Chevrolet néven kerül a piacra. Kajak... :F
[Szerkesztve] -
lac019
tag
Gondolom ki lett már vesézve, de ez az Alonso-s incidens azért durva. őt bezzeg nem tolták vissza, a szabályokat a ferrárira írják? A kis sumikának már annyi mákja volt(sőt ezt már inkább csalásnak nevezném), hogy röhej. No meg az a sok hülye ferrári szurkoló, akkor tapsol mikor leáll a Merci.
-
Integra
titán
válasz
üzenetére
nem, soha.
egyszerűen a legkevésbé sem érzem a késztetést hogy mással versenyezzek.
piroslámpás gizdulások meg meg egyebek távol állnak tőlem.
viszont ha egyedül vagyok és olyan kedvem van, akkor néha nagyon megszoktam nyomni. ilyenkor tényleg nagyon pályaversenyere veszem a sítlust (van egy két durvább szintidőm a városban meg városok között mint bp-bécs), de szigorúan csak magam miatt és csak egyedül és csak akkor ha úgy ítélem meg hogy a környezeti tényezők is adottak hozzá.
[Szerkesztve] -
-
Integra
titán
Jaguar to Pull Out of Formula One
Friday September 17th, 2004
Ford said on Friday its Jaguar Formula One team would pull out of the sport at the end of the 2004 season.
''After a thorough review over many months, Ford Motor Company has decided it can no longer make a compelling business case for any of its brands to compete in Formula One,'' Joe Greenwell, chairman of Jaguar and Land Rover, said in a statement.
''We are putting our Formula One businesses up for sale,'' he said -
Integra
titán
Engine makers have 'radical' plan - report
Three F1 manufacturers have proposed a radical plan to reduce testing and almost double engine mileage from 2005. BMW, Mercedes and Honda have threatened to take the FIA to arbitration over plans to compel a one-engine-per-two-races rule.
They're also vehemently against the V8, 2.4 litre idea. All carmakers met at the FIA's Paris HQ on Wednesday. According to Autosport magazine, the three manufacturers said a car engine change should only be permitted on Saturday morning.
The same V10, they say, will have to be used between grands prix - including at a test - and on the Friday of the next F1 event. They also said carmakers should contribute $3m to a customer engine 'pool' for struggling privateers like Jordan and Minardi.
A source said the FIA 'is considering' the carmakers' position. -
Pierre
tag
Úgy látszik, Ron Dennis szereti az ilyen két dudás egy csárda megoldásokat (Prost-Senna). MEglátjuk, szerintem, ha megbízható és versenyképes gépet tesznek össze, akkor egyforma erős lehet a két pilóta. Én inkább azon drukkolok, hogy ne egymás elől vegyék el a pontokat, a Ferrari meg nevet majd a markában. De ugyanezt elmondhatnám a Renault-nál is. :U
-
Integra
titán
na, lehet hogy a BAR nyerni fog buttonnal szemben....
-
escie
őstag
válasz
üzenetére
PumPi:
köszönöm kérdésed! megvagyok. :)
csak tudod, az utóbbi időben, kicsit kiábrándultam ebből a topikból, gondolom sejted, miért.
meg a suli is beindult...
mindenki:
amúgy a Kimi+JPM kombótól én már előre félek. tipikus, két dudás egy csárdában helyzet...
kötve hiszem, hogy puszipajtások lesznek. tűz és víz ez a két fickó, bármennyire is közhely...
de legalább felkavarják a WMM -valljuk be- poshadt állóvizét... (nah, egy újabb közhely, le kéne már feküdnöm, mert közhelyesedek. :D ) -
escie
őstag
el nem bírom képzelni Trullit Toyotás ''jelmezben''... :D
ami még durvább lesz számomra: JPM McLaren-Mercis-ruhában
kell majd egy kis idő mire megszokja a szemem. :) -
Pierre
tag
Örömmel látom, hogy Villeneuve nem felejtett el autót vezetni :). Második tesztnapon ilyen jó kis kört menni 1,5 év után, le a kalappal... :C
[L]http://prohardver.hu[/L] -
Integra
titán
válasz
Nowhereman
üzenetére
ittt van angolul, érthetőbb mint az én hirtelen fordításom:)
What Honda needs is an outstanding, refined aero package, similar to Ferrari and Renault, which is able to produce constantly quick laptimes on the long runs. The engine is actually the most powerful in Formula 1 (>920 hp@19 200). It has surprisingly good fuel economy. It is light, compact. BMW and Ferrari are close but power is nothing when the chassis can not cope with it. Look at Sauber! They have the same engine and gearbox as Ferrari for the first time this year. (Until 2004 they got last year's Ferrari V10 with their own gearbox.) The results are not the same. Renault's V10 in the latest specification produces around 860 hp, but the car is capable of running a very strong pace, because of great aerodynamics. BMW is strong too but the car is mediocre.
A lot depends on the suspension geometry and the chassis' rigidity. When a car flexes, it can not put the power down, the traction control kicks in earlier, has worse traction and braking stability. You can not set up a flexing chassis, because you have to compensate the chassis' weaknesses with the suspension. Because constant aero means constant ride height, you have to set it up it harder. Then it jumps around. Bigger wings can settle it a bit but you lose speed... etc. etc. etc.
So, first and most important correction factor: AERO, then CHASSIS. Then Honda has to choose the perfect tires, to work in harmony with the suspension settings and geometry.
Ferrari's synergies are working as a whole. Honda has to improve a lot in certain areas, but I'm sure that the innovative power will solve everything.
P.S.: The Braking Torque Transfer System worked well in Monza! -
Integra
titán

ááááááá
[L]http://imgfrm.index.hu/imgfrm/9/3/0/0/BIG_0000109300.jpg[/L]
[Szerkesztve] -
Nowhereman
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Kedves Integra!
A motornak a KW-on kivül van más paramétere, például nyomatékgörbéje! De még ez sem teljesen fedi a kigyorsításból adott előnyt. A másik a szelepvezérlés/a franciák itt szivatják a világot/, és a kis tehetetlenség. Ebben ők a profik, nem véletlenül dominálnak a ralliban...
Anno a Yamaha is összepakolt egy kegyetlen bivalyerős motort<a mezőny legerősebje volota fékpadon>, és a jordan csak szopott vele - ugyanis csak a hosszú egyenesek végére tudott felpörögni... -
Integra
titán
válasz
Gregorius
üzenetére
nem jól látod:)
a rönónak nem a motorja jó (kb 40-60lóval gyengébb mint a honda ami a legerősebb jelenleg), hanem két dologgal büntet.
egyik az aerodinamika. de ezzel valami kegyetlenül:(
ami miatt pedig ennyire jól kijön a kanyarból, ez azért van, mert van valami szupertitkos elektronikai vezérlés, aminek a következtében valamiért nem esik úgy le a fordulatszám ahogy a többi motornál.
ha láttál már rönóból felvett rajtot hanggal, akkor hallhattad hogy egyszerűen nem esik le a felpörgetett motornak a fordulatszáma induláskor mint a többi autónál. vagyis nem kell újra felpörögnie hanem azonnal jóval nagyobb teljesítményt ad rá a kerekekre.
hogy hogyan, ezt csak a rönó tudja, mind a honda mind a ferrari csak a fejét vakargatja.
sokan traction controllal egybeépített rajtautomatikára gyanakszanak, de a rönó esküszik rá, hogy ez nem tiltott dolog. valszeg ügyes volt a japán csóka aki ezt összetákolta és tényleg így van, nem tudni.
a kasztnival a bar-nál pedig igenis baj van. ugyanis minél jobban meghajol a kasztni a kigyorsításnál és az erőráhatásoknál, annyival mozdul el a futómű és a gumik is az ideálisra beállított helyzettől, ez többletenergiát emészt fel, így lassabban jut el idális szintre a teljesítményleadás és lassabb a kigyorsítás is.
ha csontmerev a kasztnid, akkor a futóművet pontosan tudod a kasztnihoz állítani, illetve a gumikat is, nem vész el feles energia az erőhatásoknál és sokkal gyorsabb és pontosabb a teljesítmény leadás.
erre példa a ferrari ugye, akinek nincsen semmilyen rönó féle automatikája, viszont kegyetlen jó a kasztni és az aerodinamika és a motor és a gumi...
sajnos a bar-nál csak a motor a legjobb eddig:( -
Gregorius
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Asszem a magyar nagydíjon látszott, hogy a Renault motorjai igen jók a kigyorsításnál. Namármost az előzések többsége egy gyors szakasz utáni kanyarban történik (az egyenesben izomból le lehet nyomni a másikat), és itt a motornak ezen tulajdonsága igen hasznos a ''visszaelőzésnél''. Szóval nem hiszem, hogy ott a kasztnival van elsősorban a baj.
-
Integra
titán

-
Integra
titán
a BARnak pedig a következő a gyengesége szerintem:
kasztni, nem elég merev.
aerodinamikát meg tovább kell fejleszteni, nincs mese, amíg a rönó 60 lóval gyengébb motorokkal ennyire jól megy, nincsen elfogadható magyarázat
a kasztniért viszont nem a honda felel, hanem a bar, ha minden igaz, akkor a jövő évi sasszé tervezésébe már nagyban beleszól a honda. -
Integra
titán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
abban az évben a bridgestone semmit sem fejlesztett, egyszerűen ületk a seggükön. aztán az utsó futomakra csak összedobtak gumikat. ezért volt a majdnem bukta.
tanultak belőle, az eredmény pedig önmagáért beszél.
anno mikor a honda ott hagyta sok más csapattal a bridgét.
az egyik hogy éppen gyengélkedtek és a micselin látványosan fejlődött. de mondom, ez annak tudható be hogy a bridzsnél ultiztak fejlesztés helyett a japók:)
aztán van egy olyan urban legend, hogy a bridgenek olyan szerződése van a ferrarival, hogy a legjobb gumikat csak ők kapják és csak nekik fejlesztenek mindent. a többiek nem kapják meg ugyanazt a gumit mint a ferrari. ez pedig mindenkinek hátrányos helyzetet jelent, míg a micselin mindenkinek ugyanazt a legújabb fejlesztést adja.
a birdzs most azt mondja, hogy mindenki megkaphatja ugyanazt a gumit mint a ferrari, csak fizesse ugyanazt az összeget meg érte.
nos, ebben csak az a bökkenő szerintem(!!), hogy ha tényleg ennyi lenne a dologban, akkor a top csapatok simán kifizették volna a gumikat.
szóval ez nem nemzeti kérdés jelen esetben, mert ha csak azt nézed hogy sato-nak 99% hogy jövőre is megvan a helye, akkor nem lehet rájuk azt mondani hogy nem akarnak komplett japán csapatot.
a kérdés az, hogy a ferrarinak és a bridzsnek milyen szerződése van.. -
válasz
Integra
üzenetére
Tényleg. Milyen jó a Bridgestone. Tavaly majdnem elvérzett vele a Ferarri, előtte meg fejreálltak rajtuk a terepjárók Amerikában.
Mellesleg nem értem. Ilyen profi csapat, mint a Honda, meg a Bridgestone, miért nem fog össze? Nincs a japánokban ennyi nacionalizmus? Vagy ők kevésbé fanatikusak? -
Integra
titán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
maradj már kispajtás....
ha olvasnád is a topicot és nem csak az utsó oldalt akkor tisztában lehetnél vele hogy a legkevésbé sem örülök annak hogy a bar azokkal a michelinre váltottak, ugyanolyan ócska gumi mint az autóik....
azt meg hogy mit veszel tőlem komolyan, pont nem érdekel. -
-
törölt tag
-
td
senior tag
Van nyárról néhány ''Off-track'' képem, nézzétek meg, ha gondoljátok:
[L]http://www.freeweb.hu/perlharbor/php/showpictures.php?categoryID=5&show=1&max=26[/L]
Ja, amúgy Villeneuve jövőre a Saubernél versenyez, két évre írtak alá, úgyhogy ez most csak egy ilyen kis ''villanás'' lesz.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- ASUS routerek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest