Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
válasz Goose-T #4014 üzenetére
"Egyébként városban egész jól lép, ha nincs megpakolva, és a klíma sincs bekapcsolva."...meg ha lejt az út és általában hátszél fúj...
[ Szerkesztve ]
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz Sub-ZeRo #4012 üzenetére
Azér' vigyázzá', e' ne ragadjon!
Egyébként szerintem is nagy átlagban elég a hazai viszonyok közé a 100 ló, sőt talán nem is a lovak száma a lényeg, hanem a kg/LE mutató. Egy ügyesen áttételezett váltóval és némi nyomatékkal sok mindent el lehet hitetni a tulajjal.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz Goose-T #3905 üzenetére
Ezt is meg lehet érteni. A jó szerelő valóban fontos, de hogy amiatt ragaszkodjak egy márkához, mert van hozzá szaki, az nekem furcsa.
Persze, hogy halkabbnak érezted őket, újabb és magasabbra pozicionált konstrukció még az MK3-as Mondeo is, mint a fókád. Én is sokkal halkabbnak érzem a mostani autóm, mint a fókát, pedig azzal sem volt bajom soha hosszú utakon sem. Egyszerűen csak újabb, átgondoltabb. Egyébként hosszú távon is mentél velük?
No, nekem végülis mindegy, meg nem is igazán a kérdésedre válaszoltam, úgyhogy max sok sikert tudok kívánni a kereséshez. Az eddigi hozzászólásaidból kiindulva szerintem tudod, mire kell figyelni, meg ha van megbízható szakid, akkor ő még hasznosabb tanácsokat tud adni.
-
Atlantis
veterán
válasz Goose-T #3903 üzenetére
Ha a halkság a fontos, nem vennék dízelt, pláne négyhengerest. Ráz, morog, kellemetlen mély frekvencián, hosszú távon pl.: nekem idegesítő, de ez lehet személyfüggő. Meg amúgy kombit sem vennék, az talán zaj szempontjából a legrosszabb karosszéria, a dobozszerű kasztni jobban visszhangzik, ami hazánk fasza útjain a gyakori felütések miatt érdekes lehet (pláne ha gyakran használod kis hátsó terheléssel), ámbár szerintem ezeket a többletzajokat elnyomják az egyéb zajok. Zaj szempontjából a szedán a legjobb, de kölkökkel, sűrűn nagy cuccokkal megpakolva tény, hogy nem túl praktikus.
Ha a menetzaj a fontos: miért Ford? A kerekeket sosem tudták jól elszigetelni és a gumizaj talán a legjelentősebb tétel, a szélzaj még pályatempónál sem szokott manapság probléma lenni. Ide tartozik, hogy egy jó, csendes gumival is sokat nyerhetsz ezen a téren, más kérdés, hogy a csendes gumik meg általában biztonság terén lehetnek hátrányban.
Summa summarum: kipróbálnék a helyedben más márkát is, a zaj megítélése szubjektív, emberenként eltérő lehet, kit milyen frekvencia zavar leginkább.
-
Atlantis
veterán
válasz radi8tor #3781 üzenetére
Akkor apád évekre előre kifizette az áramot. Vannak, akik így döntenek, de nem éri meg és még az is macera itthon, hogy a pluszban termelt áramot a szolgáltató visszavegye. Egyik kollégám tavaly rakatott a házára napelemeket, lett pár újabb ősz hajszála, mire a végére ért és már ő sem annyira biztos benne, hogy a kezdetekben ígért megtérülés tartható-e. Meg aztán a hazai lakosság jelentős része tömbházban él és elesik ettől a lehetőségtől.
Az elektromos autókhoz: az erőművek kibocsátására elég szigorú szabályok vonatkoznak, szóval korábban linkelt kép kicsit hamiskás, mert attól, hogy az erőmű "füstöl", még nem feltétlen káros. Arról nem is beszélve, hogy az erőművek egyre inkább kezdenek átállni, bio-és hulladéktüzelésre, amely hulladékot amúgy tárolni, kezelni kellene, de ilyen módon jól hasznosítható. A biot-üzelőanyagot (ami általában faapríték) meg újra lehet termelni, nem mellesleg ezek a fák életükben még a levegőt is tisztítani tudják. Szóval szerintem jó az irány az elektromos autókkal, amíg az üzemanyagcella elérhetővé nem válik, mert abban még inkább hiszek. Az elektromos autók valódi hátrányának a rövid hatótávot tartom, a sűrű töltésigénye miatt a csillaggarázsos tulajok és ha a hazai, 30-50 éves garázsok vezetékhálózatára gondolok, akkor sok garázstulaj is kiesik a vevői körből. Nem mellesleg drága...még.
-
Atlantis
veterán
válasz Ace Ventura #3532 üzenetére
Felhasználás jellegétől függ, de szerintem első autónak, vegyes használatra nagyon kevés bele az 1,4. Ezek az autók 5 ajtósban is megvannak 1150+ kg tömegűek, a tisztességes mozgatáshoz 1,6-ból is inkább a 115 lovas illik bele.
-
Atlantis
veterán
Elvitték a fókámat, mostantól már csak múltbéli emlékek alapján tudok majd nyilatkozni és ritkábban nézzek be. További sok sikert és sok balesetmentes km-t minden Fordosnak, különösen a fókásoknak , örülök, hogy hosszú évek döglődése után kezd élet lenni a topicban.
-
Atlantis
veterán
válasz radi8tor #3370 üzenetére
Ízlések és pofonok ugyebár, de szépnek éppen nem nevezném, sőt hátulról eléggé randa ezzel a lámpával. Kombiban egy sötétebb színben és a Titanium szint krómozott hűtőrácsával már kinéz valahogy, de a belterén ez se segít sajnos.
Nekem is mindig megakad rajta a szemem, mert magára vonja a tekintetet, ezzel nálam olyan, mint a Civic. Otthonra nem kéne, de megnézem...
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Pardise #3355 üzenetére
Ha a márkaszerviz szerelte bele utólag, akkor az nem gyári. Persze attól még lehet jó. A gyárit tudtommal arról lehet megismerni, hogy a középkonzoli minikijelzőn mutatja az autót felülnézetből (de nem valós képet), ha aktív a radar.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Pardise #3348 üzenetére
Örülök, ha megfelelő autót sikerült venned. Kicsit ugyan ömlengős lett és túlságosan is dicsérőre sikerült az írás, de sebaj, ha majd elmúlik a köd, észreveszed az autó hibáit is.
DZs: ahogy már említették, turbót ebben nem nagyon találsz.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Change user...
Persze, hogy nincs, a gyári adatot egy jogászok által meghatározott ciklus szerint mérik, amire a gyártók fel is szoktak készülni (VW különösen ). Tervezik, hogy ez a metódus változni fog és reálisabb képet kapnak az autósok.
Egyébként nekem a kétliteres fóka elment ~650km-t egy tankkal, bár a fedcomp szerint 40km még volt benne akkor is. Sosem mertem megnézni, jól számol-e.
-
Atlantis
veterán
válasz Erdei88 #3292 üzenetére
Én elsősorban a literesről írtam, nagyobb Ecoboost még nem volt a seggem alatt. Kollégámnak van 182 lovas 1,6-osa, még csak pár éves, így neki sincs vele gondja.
-
Atlantis
veterán
válasz Martin97 #3289 üzenetére
Környezetvédelem...ez magyaráz minden motorral kapcsolatos kérdést manapság az autóiparban. Papíron jobban fogyaszt, a fejeseknek meg a szűk látókörű vevőknek ez a fontos, hogy az élet mit mutat, arról hamarosan magam is beszámolhatok, mert a következő gépben nekem is ilyen lesz.
Egyébként nem olyan kávédaráló az, hozza az 1,6-osok erejét, mellé a turbó miatt dinamikában még jobb is. Persze bonyolultabb és nem is fognak elmenni 300k km-t.
-
Atlantis
veterán
válasz SzlobiG #3184 üzenetére
Igaz, csak a benzinesnél kisebb nyomaték gyilkolja a kuplungot és jóval kisebb rezonanciát kell neki elnyelnie, így az élettartama is várhatóan hosszabb...viszont itt is ki kell hangsúlyozni a felhasználót/felhasználást, ami nem mindegy. A kuplungon kívül viszont még csomó "szép" dolog van egy közös csövesen, ami a szívóbenzinesnél nincs, azokon se kellene elegánsan átsiklani.
Nekem a 7 év alatt egyszer kellett utántöltenem és fenntartom a gyanút, hogy akkor is csak átbaszarintottak a cserekor és nem töltötték fel teljesen. Mióta én veszem/viszem az olajat cserére, azóta nincs olajfogyasztása. Persze mint minden motornál, előfordul jobb-rosszabb darab, de emiatt az egész konstrukciót leírni nem kéne, mert nem tömeges a probléma. Ezt a blokkot használta a Mazda és a Volvo is szerintem akkoriban, onnan is lehet gyűjteni tapasztalatot, ha tényleg vacak lenne, annak lenne híre. Mint ahogy az általad dicsért 1,6 Ti-VcT korai példányainál a vezérlésállítás hibájának...az 1,8-as meg fehér holló gyakoriságú, arról bevallom nem sokat tudok, leszámítva, hogy volt Flexifuel változata.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz SzlobiG #3178 üzenetére
De miért hasonlítod egy kétliteres dízelhez? Ahhoz képest jó, hogy hiányzik a nyomaték, de ugye nem kell sorolnom, mi minden hiányzik még, ha szervizre kerül a sor? A fogyasztás meg felhasználó és felhasználás kérdése is, nekem megfelel a 7,3-as átlag, amit nálam tud.
Egyébként én imádom a traktorosokat szívatni vele, sokan azt hiszik, ó, csak egy 1,4-es kis szedán, azt hiába kormolnak, csak nem bírnak lehagyni/megelőzni....>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Atlantis
veterán
válasz SzlobiG #3176 üzenetére
Ezt egy az egyben csak cáfolni tudom. Alig megy? Egy még EU6 előtti 145 lovas motor? Persze...
Szerk.: nem vitték el, legalábbis tegnap még megvolt, azóta meg nem jártam a garázsnál.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Gergőke88 #3174 üzenetére
Részben igazad van, ha már kockáztatja az ember, hogy éberék lefotózzák, legalább ne nyamvadt 160 miatt tegye. Azt viszont én sem értem, miért nem megy 130-cal pályán az, akinek a gépe képes rá anélkül, hogy szétesne. A kb. 0,5-1l többletfogyasztás miatt?
-
Atlantis
veterán
Jók a csajok...
Mondjuk nekem már a "nem nyúlkálsz csak nézel" elv van egy ideje, azt is csak fél szemmel és röviden.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz radi8tor #2777 üzenetére
20 centi sincs, elvégre ugyanazok a műszaki alapok (padlólemez, tengelytáv, stb.). 1 méter a Ford KA és a kombi fóka között sincs talán. Mi durva túlnyúlás kellene ahhoz, hogy a kombi hosszabb legyen 1 méterrel, mint a normál.
-
Atlantis
veterán
válasz radi8tor #2773 üzenetére
Milyen 1 méterre gondolsz?
Egyébként igazad van, nekem is az a legnagyobb bajom a szedánnal, hogy néha nehéz vele városban. Radar kell bele nagyon.
-
Atlantis
veterán
válasz Richard! #2718 üzenetére
Ez típushiba volt a Focus-nál, emiatt még nem szokott menthetetlen lenni a motor. Kérd ki másik szerelő véleményét is. Ahogy írták, gyertya- és gyújtáscsere és működnie kéne, ha más baj nincs.
-
-
Atlantis
veterán
válasz tomiii. #2662 üzenetére
Asszem ez így nem vezet sehová, a két oldal nem tudja meggyőzni egymást soha.
De azért folytassuk...Szerintem nem kell a városi kigyorsításokhoz ekkora nyomaték, váltóáttételezés is erősen szerepet játszik. Meg kell nézni, 50-re melyik gyorsul előbb, ha van is pár tized előny, emiatt nem éri meg a bonyolultabb technika és felár. Zöldhullámos csordogáláshoz meg nem kell a nyomatéktöbblet sem.
-
Atlantis
veterán
Azt még azért illik megjegyezni, hogy a turbó csak egyik paramétere az egyenletnek. Mellé még jár a közvetlen befecskendezés, magas nyomású rendszer, kettős tömegű lendkerék (tudom, ez sok szívónál is megvan már, de a Ti-VcT-nél ma sincs tudtommal), amik extra kockázatot jelentenek. Ezen kívül 200k-val drágább, mint a szívó, amit soha nem hoz vissza fogyasztással, pláne a fórumtárs által említett zömmel városi, rövid távokon történő használatkor, ahol erősen kétlem, hogy a literes Ecoboost jobb lenne.
Az meg, hogy ő új autót akar és nem egy tizenévest szervizelni életfogytig, hadd legyen az ő dolga.
-
Atlantis
veterán
válasz Tsebacsi #2632 üzenetére
Mint mondtam, nem értünk egyet, de ez nem baj, hál'Isten nem vagyunk egyformák és mások a szempontjaink. Annyit azért megjegyeznék, a házit nemhogy elolvastam, de meg is értettem.
-
Atlantis
veterán
válasz Tsebacsi #2628 üzenetére
Honda-motor, még jó hogy pörgetni kell, pláne, hogy az EU6 is fojtogatja szegényt. Én is irigykedem néha a feltöltött autók rugalmasságára, csak ne menne a megbízhatóság kárára. Elhiszem, hogy a TSI-t jobbnak érzed, csak majd add el, mielőtt kinyúlik a vezérműlánc (bár erről kezdenek leszokni) és/vagy kokszosodás miatt tisztítani kell a szívóoldalt
#2629: Az 1,6-os Ecoboost-ot azért elég gyorsan nyugdíjazta a Ford, az egyliteres meg még nem annyira régi. Arról se feledkezzünk el, hogy felára is van, amit nem mindenki akar a megbízhatósági kockázat mellé megfizetni és még ahogy írtad, az értékvesztés is nagyobb lehet. Abban egyetértek, hogy nem maga a turbó a kockázat, bár a túl sok város azért a sok hidegüzem miatt annak se tesz jót.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Tsebacsi #2622 üzenetére
Nem vagyunk egyformák, szerintem az 1,6 Ti-VcT már a II-es fókában sem érződik lomhának vagy gyengének. Garancia engem egyébként nem nyugtatna meg ilyen esetben, legyen inkább más a kísérleti nyuszi.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz Pardise #2615 üzenetére
Ha újat akarsz venni, inkább a teszteket olvasgasd át, a népítélet java része még a ráncfelvarrás előtti verzióról szól. Az alapok persze hasonlóak, de mint tudjuk, az ördög a részletekben található.
Inkább arra kérünk, ha megvetted, írj róla egy szösszenetet ide, hasznos lehet a későbbiekben.
-
Atlantis
veterán
válasz gaborbol #2596 üzenetére
Felénk asszem ezt Mondeo (Vignale) Hybrid-nek hívják. Nem fog belőle szerintem sok futkosni itthon....miért nem veszel újabb Prius-t? Várd meg belőle az IV-est, morcos kis dög lett.
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2589 üzenetére
Melyik Mondeo, milyen motorral, stb.? Ha kb ugyanannyi, akkor gondolom a Mondeo öregebb.
Egyébként Mondeo-t nem szoktak benzinessel venni, mert egyszerűen kevés hozzá, az autó rohadt nagy, ahhoz dízel kell, hogy rendesen mozgassa vagy ha mégis benzines, akkor kizabál a vagyonodból. Amúgy sem hasonlítanám őket, más kategória a két autó, először azt kell eldönteni, mire is van szükség, kell-e a nagy kasztni, ami a mindennapokban inkább átok tud lenni, mint áldás.
A magyarok (egyik) népbetegsége, hogy rendre nagyobb kocsiban feszítenek, mint amire valóban szükségük van. Eddig én is szenvedtem ettől, de a gyógyulás útjára lépek talán...
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2587 üzenetére
Már nem. Amelyikkel gond volt, azt mostanra kijavították, még a facelift előtti verzióknál is. Te meg újabbat akarsz, abban nem lesz vele gond, jó motor az.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2585 üzenetére
Nem jobban, mint általában, ha használt autót vesz az ember.
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2582 üzenetére
Persze, a 2005-ös a legjobb, nekem is az van, hamarosan eladó lesz, bájdisznájszkár.
Viccet félretéve, szerintem az idő előrehaladtával nem romlani szokott a gyártási minőség ugyanabból a típusból, sőt, gondoljunk csak a gyerekbetegségekre. Fókánál pl.: a Ti-VcT motorok konstrukciós hibás vezérlésállítása és a korai szériák gyenge hátsó kerékcsapágyai is javítva lettek idővel, meg még sok más is, amit nem kötnek az ember orrára.
-
Atlantis
veterán
Hja, elfelejtettem megírni, megnéztem, az enyémen is lehetne jobban kidolgozott a lemezek és a lámpa kapcsolata. Ez ilyen ezek szerint.
-
Atlantis
veterán
Lehet, hogy igazad van, a lényeg, hogy a tempomatot a 3 küllőshöz nem adták. A képen is egy alacsony felszereltségű autó van, azt gondoltam, azoknál mindig a 3 küllős volt. Egyébként szerintem a 4 küllős szebb és kényelmesebb is, mondjuk én sokszor fogom (helytelenül) alul a kormányt.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2532 üzenetére
Alkatrésztől függ, minőségi utángyártott néha még jobb is tud lenni, mint a gyári, meg aztán szerintem néha egyszerűbb megvenni Ford embléma és az ezzel járó felár nélkül közvetlenül a beszállító termékét. Utána kell nézni, hogy az adott alkatrészből mi az ajánlott.
-
Atlantis
veterán
Majd megnézem, ma gyalog vagyok, talán hétvégén találkozom csak a kocsival. Szép idő lesz a héten és nem kell semerre kocsival mennem előreláthatólag.
-
Atlantis
veterán
Ennél azért kevesebb talán, de ez sokparaméteres egyenlet. Nyilván a szokásos ütés-kopásból származó dolgokat én nem soroltam fel korábban, az olaj+szűrők szokásos cseréje mellett ez is néha egy-egy izzót kiéget, akksi is lett természetesen cserélve, gyertyák is, stb., de ezek természetesek.
Árakat nem írok, mert annak függvénye, ki akar gyári és ki utángyártott/bontott/felújított elemeket betenni, ill. esetleg kinek van tehetsége, lehetősége saját maga javítani.
patomi: valenciai gyártás, spanyoloknál ez még lehet benne van a szórásban.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2520 üzenetére
Azt, hogy szar, nem jelenteném ki rá, pedig én tényleg kritikus természet vagyok. Rengeteg fóka van az utakon, a nagy számok törvénye alapján mindenféle véleményből akad szép számmal róla. Próbálj ki többet is belőle és a konkrét példányt próbáld leinfózni, mielőtt megveszed.
Nekem egyébként az újaknál inkább a belső tér nem tetszik, a középkonzol ronda azokkal a nagy függőleges légbeömlőkkel és a rengeteg gomb...mellé a hangyafülnyi kijelző, amit képesek multimédiának csúfolni...szerintem gáz. Ergonómiából visszalépés és ugye az Ecoboost motorok tartósságáról se tudni még sokat, persze van 1,6-os szívóval is még szerencsére.
hurenzon: ez benne van sajnos, némelyik márkánál gyakrabban, másoknál ritkábban. Csak kíváncsiságképpen, évjárat, motor, futott valós km?? Milyen jellegű a probléma vele, amit ennyi pénzből nem tudtak megcsinálni? És még számtalan kérdés felmerül...
patomi: majd megnézem az enyémet, látom ez az MkII szedán segge. Nem tűnik amúgy rossznak így elsőre.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Igen, kétliteres, Mazda-eredetű motor, amivel nincs is bajom (le is kopogom gyorsan valahol). Kár, hogy a váltót nem gondolták újra hozzá, az MTX75 egy kalap kutyaszar, de asszem erről már beszéltünk egyszer korábban (vagy nem ).
Nem vitatom, nem ismerem azokat az autókat, nekem logikátlan húzás ehhez a motorhoz a kettős tömegű, az 1,6-os benzinesekhez a Ford sem gondolta társítani, pedig az is csak négyhengeres, nyomatéka sem vészesen kevesebb, járáskultúra biztos nem indokolja.
Jazz amúgy esélyes példány lenne egy normálisabb motorral.
Még nem tudom, 2-3 hónap, majd akkor belövöm az árát. Mivel itt szidtam eleget szegényt, majd álnéven hirdetem meg, de valószínűleg nem innen kerül ki a vevőm.
-
Atlantis
veterán
Első tulajtól vettem, 85k kilométerrel, amit azóta kb. megdupláztam, hetedik éve van nálam. Nem komoly? Hát, nem örültem, mikor a kompresszort ki kellett fizetnem...nekem az fájó tétel volt, a többi inkább csak bosszantó, mindennapos használatot megkeserítő dolog.
Hogy mit vennék? Még nem tudom, majd körbenézek és meglátom. Az biztos, hogy méretében kisebbet, hogy asszony is kedvelje. Valószínűleg a Távol-Kelet felé fordulok.
Mostanra sajnos terjed a kettős tömegű, de 11 éve még nem volt szokásos benzinmotor mellé társítani. A Fordnak persze kellett, mer' nagy szükség volt rá.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2506 üzenetére
Igen, ez II-es, facelift előtti, viszonylag korai gyártás.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Nem kopásból eredtek, legalábbis az aktuális futásteljesítmény még nem indokolta őket. Pl.: a már említett központi zár megbolondulás, generátor-csere, klímakompresszor-csere, első lengéscsillapítók megadták magukat viszonylag korán(ezt mondjuk a szittya úthálózat némileg magyarázza). Ezek csak a költségesebbek, pár kisebb dolog is volt,pl.: a kuplungpedál-visszahúzó rugó eltörött, meg ilyesmik.
Félreértés ne essék: biztos van, akinek nem rossz a Focus, de nekem kicsit összességében csalódás, még úgy is, hogy ergonómiailag és kényelem szempontjából rendben van és (még) nem hagyott az út szélén egyszer sem (kivéve, mikor bezárta a kulcsot és bedurcizott). A jó dolgokat idegesítőkkel sikerült feledtetni, pl.: az elbaltázott váltóáttételezés és kapcsolási érzet, esőérzékelős ablaktörlő logikátlan működése, automata fényszóró használata mellett gyakoribb izzócsere (amihez ki szokták venni a lámpatestet és az azt rögzítő műanyag pöckök közül néhány már elgyengült, letört), mostanra már rossz utakon nyöszörgő kárpitelemek, gyenge vételi minőségű rádió (CD6000). Szerintem benzinesbe indokolatlan a kettős tömegű beépítése is és elsőre, az előző Opel után nagynak tűnt a fordulási sugara is. Ezek már elegek ahhoz, hogy legközelebb csak akkor válasszak Fordot, ha nagyon beleszerelmesedek.
Nejem pl: utálja vezetni a fókát a balfasz váltó és a fordulókör miatt.
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2498 üzenetére
Az enyémmel sok bosszantó hiba előjött, amiknek szerintem nem kellett volna, figyelembe véve a használatot, kort és futásteljesítményt. Nyilván nem a tökéletességet várom el, mert olyan nincs. Rosszul megválasztott beszállítók, hanyag összeszerelés, logikai hibák egyaránt jellemezhetik a márkát. Ár/érték tekintetében ettől függetlenül is elismerem, nem rossz választás a Ford, de nagyon bele kéne szeretnem, hogy újra a kék oválosoktól vegyek taligát. Hamarosan kiderül, terveim szerint pár hónapon belül lecserélem a fókát, de nem minden áron, csak ha találok valami értelmes alternatívát.
sky11: Szerintem jobban járt azzal a motorral, ha a vezérlését már rendbe rakták (vagy gyárilag vagy utólag), akkor nem rossz darab.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2489 üzenetére
Felmerül a kérdés, milyen szempontból kényelmetlen?
1., Nincs benne hely? Ez attól függ, milyen magas vagy, stb.,átlagos termettel szerintem elég hely van benne. Vállban is elférünk, nincsenek egymás szájában az utasok, középkonzol sincs útban, könyöklők is a helyükön, ergonómia rendben.
Csomagtér karosszériafüggő, az enyém szedán, akkora valaga van, mint Winnetou terhes lovának, elég sok minden bele tud férni. Más kérdés, hogy a csomagtér "buta", egyrészt kárpitozott, amibe minden tüske, szösz belegyógyul, másrészt egy darab kampó és egyéb praktikus térelválasztó nincs benne, amire pl.: egy szatyrot ráaggatnék.2., Kényelmetlen az ülés? Szerintem ez is felszereltségfüggő, az enyém Ghia, nincs rá panaszom. Persze deréktámasz, masszás, fingelszívó és elektromos herevakaró nincs benne, de ezek akkoriban még nem is voltak általánosak a kategóriában.
3., Zajkomfort nem elégséges? Ebben van igazság, lehetne halkabb, mérést ugyan nem végeztem, de pl.: az elöl ülők beszélgetését hátul már nehéz érteni.
Én sok minden miatt szidom a Fordot, de a kényelem pont nem olyan, amibe bele tudok kötni.
#2491: Haverod gondolom japán autókat kedveli jobban. Nos, van némi igaza, de nem véletlenül futkos sok fóka az utakon, vészes problémája nincs és alkatrész is akad bőven jó áron is.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz DeFranco #2483 üzenetére
Ez már velem is előfordult, bezárta a rohadék a kulcsot, amit azóta soha nem hagyok a gyújtáskapcsolóban, még ha ismerős udvarában állok meg vele, akkor sem. Szerencsére volt lehetőség elmenni a pótkulcsért.
Szerelőm szerint nem ritka, hogy megbolondul a fókák központi zárja, ilyenkor ki kell cserélni mindkét első ajtóban a zárat, ami eléggé költséges tud lenni....vagy elvágni a jobb első ajtónál egy madzagot és utána nincs vele gond. Valami olyat mondott anno, hogy a jobb első ajtó szokott hamis jelet küldeni a bal elsőnek és ugye utóbbi a főnök, magyarul összeveszik a két ajtóban lévő zár, oszt a végén vagy bezárja mindet vagy kinyitja, rosszabb esetben ezt váltogatva csinálja és olyankor is kinyit a kocsi, amikor te azt hiszed, zárva van.
Aztán lehet, hogy mese az egész, mint mondtam, a villamossághoz hülye vagyok.
-
Atlantis
veterán
válasz DeFranco #2456 üzenetére
Üsse kavics, ma jó napom, vitasd meg nyugodtan.
Mióta tiéd a taliga? Mindig ilyen volt a távirányító? Két kollégámnak is 1-es fókája van, de most megkérdezve őket, egyik sem panaszkodik erre, persze lehet, hogy csak megszokták.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz DeFranco #2454 üzenetére
Hát,akkor sok ötletem nincs, ha a kulcs oldalán minden ok, akkor a kocsiban a vevő körül lehet valami. Akku mennyire viseltes benne? Még akár egy akksihalál előjele is lehet ez, de ez csak megérzés, nincs ilyen tapasztalatom, a villamossághoz meg alapból is hülye vagyok.
A kilincstémát lezártuk, neked az (lenne) jobb, nekem meg ez.
-
Atlantis
veterán
válasz DeFranco #2452 üzenetére
Nem, az enyém 2-es Focus, de ezen a téren nem hinném, hogy sok különbség lenne köztük. Mondjuk nálam viszonylag messziről is nyit....hülye kérdés, de jó az elem a kulcsban?
Elismerem, figyelni kell rá, de hogy ezen a kilincs miért segítene, azt még mindig nem látom be. Éppen az a jó a külön csomagtér nyitásban, hogy utána ha lecsukom, nem kell még egyszer rányomni a zárásra (pl.: kijövök a boltból, bedobom a szatyrot, de megyek tovább gyalog) + ugye eleve csak a csomagér nyílik és míg én hátul kotorászok, más nem fogja az utasteret kitakarítani. Ha lenne kilincs, nálam értelmét veszítené az egész. De nem fogok ezen vitatkozni, nem vagyunk egyformák, szerintem ez a rendszer kivételesen jól működik a Fordnál (az már sokkal rosszabb, hogy a motortér nyitásához is a kulcs kell).
-
Atlantis
veterán
válasz DeFranco #2450 üzenetére
Én nagyon szeretem, hogy lehet külön nyitni a csomagtartót, nagyon gyakran használom. Nem igazán tudom elképzelni, hogy fordulhatna elő, hogy bezárom a kulcsot, ehhez be kéne tenni a kulcsot a csomagtartóba, de miért tenném be? A kulcs a zsebemben van, elő se szedem a nyitáshoz. A kilincs ezen amúgy mit segítene?
-
Atlantis
veterán
válasz Ł-IceRocK-Ł #2425 üzenetére
A ráncfelvarrt jobban ajánlható, esztétikailag is (bár szerintem a sima II-es sem csúnya manapság sem) és addigra már a Ti-VcT is kinőtte a gyerekbetegségeit.
Hogy eszi az olajat? Ez szerintem általánosságban nem jelenthető ki, legalábbis családban lévő nem ráncfelvarrt II-esek közül egyikre sem jellemző.
-
Atlantis
veterán
FORDuljanak mindenkinél jobbra a dolgok, akinek meg már most jó, ott ne legyen FORDulat!
-
Atlantis
veterán
válasz Goose-T #2348 üzenetére
Ez valóban jó gondolat.
A benzinkérdéshez hozzászólva: én nem vettem észre, hogy másként viselkedne a taliga az OMW benzintól, mint a Shell-től. Általában utóbbi helyen tankolok, mert egyrészt az esik útba, másrészt a helyi OMW kút eléggé...hogyismondjam, rozoga, elhanyagolt, nem bízok bennük, hogy mi kerül még a tartályaikba és a kártyás fizetési rendszerük is instabil és már volt, hogy megszivatott.
-
Atlantis
veterán
válasz LamaCube #2334 üzenetére
Miféle hideg? Megint egy nyálas vacak télnek nézünk elébe...
Garázsban áll az autó vagy csillagparkolóban? Tavaly "télen" is így viselkedett?
-
Atlantis
veterán
Tehát nincs még meg a külön felnid? Ez esetben legolcsóbban úgy jössz ki, ha mindig átszerelteted a gumit a mostani felniszettre és akkor a TPMS-sel nem kell kínlódni. Persze így az alufelni hamarabb tönkremehet a téli hatások miatt, de X év múlva egy felniszett vásárlása anyagilag lehet nem rosszabb, mint megvenni és fenntartani egy külön garnitúrát télre. Lehet amúgy szenzort külön is venni, kérdés megér-e plusz 40-45k-t egy külön téli szett belőle.
-
Atlantis
veterán
2 lityis benzinesem van.
Rossz áttételezés alatt azt értem, hogy túl rövidre sikerült, vagy inkább sikít egy 6. fokozatért. 5.-ben kényelmesen elmegy városban is 60-as tempónál, de ugyanez a fokozat van pályára is, ahol már forog 3800-at...ami egy benzinesnek nem sok, de itt már hangos és ha a traktor megkaphatta a 6-os váltót, akkor ez miért nem?
Olaj lett benne cserélve fél éve, semmit nem ért ilyen szempontból, bowdenezést meg én nem tudom beállítani, ha a szervizekben meg csak pingvinezni hajlandóak, akkor mi a rossebet csináljak?
Recsegni nem szokott, csak az első (két) fokozat akad. Második tulaja vagyok, bár ez nem tudom, miért érdekes.
-
Atlantis
veterán
Nálam meg az 1-et veszi nehezen, hidegen pláne, de még a 2-es is tud akadós lenni, fölötte nincs baj és a rüki is mindig sima. Asszony gyűlöli is vezetni emiatt az autót, de sehol nem tudtak érdemben hozzászólni, hogy mi miatt ilyen...szokásos pingvinezés és "ezilyen". MTX75-ös szinkronizált váltó...hulladék, akárkitől is veszi a Ford, mind az áttételezés, mind a kapcsolási komfort. Apósom 1.6-osában IB5 van, ugyanaz az évjárat és futásteljesítmény és azt élmény vezetni az enyémhez képest.
-
Atlantis
veterán
válasz Kephamos #2102 üzenetére
Az enyémben automata mind a négy.
Nekem a kedvencem, hogy egyet még utántöröl az ablaktörlő, mikor már nem igazán kellene, ill., hogy 3-4 percig világít egy része a műszerfalnak leállítás és bezárás után...hja és záráskor nekem nem villan az index, csak nyitáskor.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Pedig az a kör nem rossz, simán kikerülhető a "belváros", Csácsból elkerülőn Neszelébe ki, Platán soron fel Landorhegy felé, majd onnan Kertváros már nem vészes, vissza meg a hegyen átmész és a 74-esen vissza a városba, körforgalomnál meg irány Csács. Persze hosszabb, de stresszmentes autónak és embernek egyaránt.
Azért majd kopogd ezt le valami fából készült tárgyon alulról.
-
Atlantis
veterán
Én eredetileg andráshidai vagyok, most már onnan is könnyen elkerülhető a központ, ha csak átmenne az ember a városon.
Igen, szívóbenzin, magam sem értem, a kibaszáson kívül mi vezérelte a Ford agyroggyantjait, hogy ebbe beletették. Nincs akkora vibráció, mint egy traktorban, az eredeti szerepe meg ugye annak csökkentése lenne. Remélhetőleg nem is fog 200-250k-nál tönkremenni, bár a városi használat okozta sokkokat így is kénytelen elviselni szegény.
MiSu: a helyszínelés más téma, az bárhol megeshet. Itt egy nagyon rosszul megtervezett csomópont a gond, ami generálja a helyszínelési alanyokat is többek között. A Praktiker elé (ami kevésbé forgalmas hely) persze be tudták tenni a kétsávost, soha nincs is dugó. Érthetetlen
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Jahogy te is egerszegi vagy? Akkor ismered a járást...persze, központ felé nincs menekülés, de mit tartasz itt központnak? Azt az 500m x 500m-es területet? Én Kertvárosban lakom, Páterdombon melózom, így "központ" helyett inkább elsurranok Besenyő és a hegyi út felé.
Amúgy igaz, a Tesco környékére aki az egysávos körforgalmat betette, azt addig ütném, míg mozog. Simán elférne a kétsávos és nem lenne az, amit írsz. Egyébként sokan úgy tesznek, mint te, a sok birka meg sajnos beengedi őket...
Sajnos az enyémben már biztos van, asszem a 1,6-osokban nincs.
-
Atlantis
veterán
Zalaegerszeg.
2 óra? Annyit ebben a városban nem is lehet araszolni... Az nem kevés+ a Mondeo szerintem +100kg. Nekem mondjuk a 4. simán megy városban, ha nincs előttem senki, az 5.-et is megkapja és 60-nál kényelmes neki. Városra jó a váltóáttétel, de pályán siralom, könyörög a 6.-ért, de a Ford persze nem adta, csak a traktorokhoz....a kettős tömegűvel persze nem fukarkodott benzines vonalon se. :
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Szerintem ez nem így van, elnézve a pillanatnyi fogyasztást, amit a fedcomp mutat.
TayRol: ez ugye hosszú távú átlag, ha több a város vagy pálya, 8 fölé is elmegy simán, pályán 8,4 140-ennél, 2 személlyel, átlagos csomaggal, az elcseszett váltóáttételezés miatt sajnos itt már közel 4k-t forog. Viszont felénk pálya egy méter sincs és a miénkhez hasonló városokban is sok a menekülőút, hogy ne kelljen dugóban araszolni...arról nem is beszélve, hogy a belváros kb. fél km hosszú. ...szóval a dugó sem vészes. Előnye is van a döglött városoknak.
-
Atlantis
veterán
Kevesebb hideg üzem és városi használat, de ha már muszáj, ésszel használni a váltót.
Nekem a 2 literes Focus II (145 paci) városban max. 9 liter, nagy átlagban az elmúlt 6 évre 7,3l. És nem óvatoskodom, nem vagyok útban senkinek, sőt...
-
Atlantis
veterán
válasz radi8tor #2011 üzenetére
Ez is igaz, az első 1000 km után illik olajat cserélni, de utána új motoroknál nem kéne, hogy olajfogyasztás legyen. A 20e km-t meg én sem hiszem el, rosszat nem teszel vele a motornak, ha gyakrabban cseréled, ahogy írták, 10-12e vagy 1 év. 6-8k-ba kerül 5L olaj a Fordhoz, ennyit megérdemel.
Dorien: úgy valóban belefér.
-
Atlantis
veterán
válasz radi8tor #2009 üzenetére
Városban jellemzően nem sokat megy egyfolytában az ember, nagyobb a hő- és terhelésingadozás és a hideg üzem, ezeket egy korosodó motor már nehezebben tolerálja + az olajban is több szennyeződés halmozódhat, amik szép lassan teszik tönkre a szigorú tűréssel tervezett és jó esetben gyártott alkatrészeit a motornak. Új korában még frissek a tömítések, dugattyúgyűrűk sem kopottak, ott még nem tűnik fel, aztán ha az ember el-elhalasztja időben cserélni az olajat vagy nagyon elhiszi, amit az alapvetően profitorientált gyártók mondanak, egyszer csak elkezdi "csipegetni" a motor a nedűt, amit visszafordítani...
-
Atlantis
veterán
Szerintem az nem kevés utántöltés. Persze függhet a megtett km-ek és az üzemviszonyok aránya között, ha pl.: sok a város és a rövid utas hideg üzem, akkor nem szóltam.
-
Atlantis
veterán
válasz DeFranco #1954 üzenetére
Volt ilyet, de a válság szerintem megtizedelte őket...persze lehet maradtak, de összességében talán javult a hozzáállás.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
Ha már kicserélték a vezérlésállítót rajta, akkor veheti a 115 lovast is. Apósomé 10 éves, az említett művelet óta motorikus baja nincs.
Menetzaj: hát, egy 10 éves konstrukciótól nem kell csodát várni, mai viszonylatban hangos, de nem zavaróan. Nem is a motor, inkább a kerekek rossz zajszigetelése miatt. Egyébként mostanra ezek az autók is eljutottak arra a szintre, hogy a szittya úthálózat szétrázta őket (ha nyugatról behozott, akkor lehet akár jobb állapotban is ilyen téren), szóval a menetzaj nem is fog zavarni az egyéb cicergések közepette.
-
Atlantis
veterán
Hja, az a lényegtelen kis szó kimaradt...
SzlogiG: aha, csak aztán 200k km után majd szétesik vagy a gatyádat ráköltöd. Én inkább meghagyom másoknak a kísérleti nyuszi szerepét.
-
Atlantis
veterán
Dehogynem, csak legyen 6-8 henger, V-betű formában, meg 5-6 literes lökettérfogat. ...és persze hozzá egy benzinkút.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz hurenzon #1772 üzenetére
Ha 90 lovas, akkor nincs benne elvileg. A 110 lovasokban van, de a korai darabokban asszem azokban sincs. A legbiztosabb persze az alvázszám lenne és meg lehet kérdezni...
-
Atlantis
veterán
válasz radi8tor #1757 üzenetére
Négyajtós a mostani fókám is, így nem szoktam nagyobb dolgok cipelésével foglalkozni. 4 kerék férjen bele, oszt jóvan.
Meg aztán az ember évente hányszor cipel ilyesmit? Nekem 6 éve van meg a kocsi, talán kétszer voltam úgy vele ennyi idő alatt, hogy de jó lenne, ha kombi lenne. A többi idő alatt meg jó, hogy nem kell a relatíve nagy és nehéz ajtót emelgetni, ha egy szatyrot be akarok tenni (pláne asszonynak, aki alacsonyabb és nem biztos, hogy eléri a felnyitott ajtót).
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
Mondeo tényleg rohadt nagy (~4,8m hossz), városban inkább átok, mint áldás. Pláne, hogy nálunk asszony még a Focus-szal se mer menni, ez is nagy neki, de ez a mi bajunk. Nekem biztos nem lesz Focus-nál nagyobb autóm sosem, felesleges, sőt, most már azon agyalok, hogy egy Fiesta kategória is bőven elég 2-3 embernek.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz SzlobiG #1737 üzenetére
Amit lehet megadok neki.
Dízel? Azt hittem a benzinmotorokról beszélünk. Ízlések és pofonok, én az egyszerűségre törekszem. Azért a közvetlen befecskendésű benzinmotorok kokszosodása olyan jelenség, amivel nem számoltak tervezésnél és bizony azt takarítani kell. Ezen kívül ott a turbó, amit 100 év után se tudnak még tökéletesre csinálni, persze elismerem, annak halálában a tulaj is rendesen közrejátszhat. Kényelmes nyomatékból autózni, én is szeretem, de hozzá kell tenni, a kis turbós benzinesek sem esznek lényegesen kevesebbet, mint a nagyobb szívók, pláne városban. Csodák nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz SzlobiG #1731 üzenetére
Nálam még nem eszi, bár még csak kicsit több, mint 160k van benne. (kopp-kopp).
1.5 Ecoboost...hát, annak a megbízhatóságáról és a betegségeiről még nem tudni sokat. Kicsit zsákbacica. én meg nem szeretném finanszírozni a Ford tartós tesztjét.
radi8tor1: rezonancia (ugyebár az a dolga, hogy ezeket csillapítsa és minél többet kap, annál inkább belefárad), alacsony fordulatról való erősebb kigyorsítások, jellemzően a városi használat biztos nincsenek a kettős tömegű kívánságlistáján.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantis
veterán
válasz Zoli1222 #1719 üzenetére
Nekem Focus-ban 2 literes benzines, kb. ugyanez a motor lehet. Így vidéki városban és környékén átlag 7,3l a fogyasztás, nem óvatoskodva. Mondeonál szerintem plusz 1 lityi reális többlet lehet.
Amúgy a motor jó, de a Ford hajlamos rendkívül elbaszott áttételezésű váltót társítani mellé (5 fokozat LOL), ami kicsit megöli az élményt. Plusz ugye ezek mellett is ott a kettős tömegű, ámbár benzinesben valamivel könnyebb élete van a kisebb nyomaték és rezonancia miatt.
-
Atlantis
veterán
válasz Goose-T #1629 üzenetére
Itthon azért a ritkább motorral szerelt verziókhoz nem könnyű bontott alkatrészt találni. Persze karosszériaelem az van bőven.
-
Atlantis
veterán
-
Atlantis
veterán
válasz Satan_Claus #1494 üzenetére
Ha csak ennyi lenne, seggemet földhöz csapkodnám örömömben...
-
Atlantis
veterán
válasz gaborbol #1467 üzenetére
Alapjárati ingadozás sok mindentől lehet, nekem is volt, mikor megvettem, de egy szoftverfrissítés után helyreállt. Nem hiszem, hogy látatlanban ezt lehetne diagnosztizálni. A motortartó nálam is elfosta magát, de alapjáraton nem venni észre, inkább csak alacsonyabb fordulatról indított határozottabb gyorsításoknál van egy fura hang...az se biztos, hogy emiatt, de gyanús a dolog.
Fogyasztás nálam 7,3L nagy átlagban, de ha több a város, akkor 8 fölé is el tud menni, mindezt normális, határozott vezetési stílusban, senkit nem feltartva (sőt), de nem is gyilkolva a gépet. 9 fölött még sosem tudtam letolni a torkán, még sok téli hideg üzemmel sem. Jó motor ez, pedig a Fordnak sikerült egy elbaszott áttételezésű váltót társítania hozzá, pályán ölni tudnék egy 6. fokozatért.
Ha jól értelmeztem a SES jelölést, akkor amerikai piacos a gép, így viszont az automata váltós, nem? Ha igen, 4 fokozatú? Ez magyarázhatja a magasabb fogyasztást...
-
Atlantis
veterán
válasz SzlobiG #1465 üzenetére
Nem tudok róla, hogy előbb kivezették volna, de a fórumtárs amúgy is facelift előtti évjáratot kérdezte.
-
Atlantis
veterán
Ugyanazok a francia dízelek vannak Focus-ban is, mint a Mondeo-ban. 1.6-osból a DPF nélküli állítólag nem olyan rossz. Szóval ami az egyikben vacak, az biza a másikban is az lehet.
gaborbol: a kerékcsapágy problémás szokott lenni Focus-nál, úgy tudom, leginkább a hátsók. A dobfék érdekes, nekem a 2 literesen tárcsa van elöl-hátul, persze amerikai piac más...
-
Atlantis
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hardcore café
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Bestbuy játékok
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen okostelefont vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest