Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #6850 üzenetére
Az olaj csak egy példa volt. Nem az a kérdés, hogy hamis e, persze ez is lényeges. Sok alkatrész van, ami károsítja a motort hosszútávon, de érzékelhető gondot nem okoz. Légszűrő, olajszűrő, olaj minősége...stb.
Pappas-nál is ráírnak olyan dolgokat a munkalapra, amiket cserélnek pl. egy S500-nál, amihez hozzá nem nyúltak. Nem fog vékonyan a Mercinél a cerka, és bár lé van, azért ne számoljanak fel költséget, amihez hozzá sem nyúltak. 5ft-ot se.
A Pappas-t azért hoztam fel példának, mert ott is volt aki pórul járt.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #6848 üzenetére
Elviszed a használt olajat dunsztos üvegbe? Mit állapítasz meg belőle azon túl, hogy fekete? Vagy 10000km után visszamész reklamálni, hogy nem gyári/ megbeszélt olajszűrőt tették fel x hónapja?
Apróságok ezek, de ha ott vagy és látod, ezeket ki is kerülted.
Engem sosem vernek át (aki ismer), de aki nem ismer, az belefuthat, és akkor csak pislog, de ott már túl sok mozgástér nem marad a kimagyarázásra. Inkább én figyelek oda, és sanszot sem hagyok nekik, amt ők nem is sejtenek, hogy a sajt érdekükben történik.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #6846 üzenetére
Nem. Szakszervizeket is ide sorolom. Tisztelet a kivételnek.
Honnan tudod mit raknak bele, és mit írnak a munkalapra? Ez nem a jóhiszeműség kora.
Ha viszek Motul olajat, honnan fogom tudni, hogy az került e bele, vagy ellopták, és a hordóból feltöltötték.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Van hozzá elérhetőséged?
Mennyire gáz, hogy így kell keresni jó szakembert.
Persze nekik sír a szájuk, hogy nincs meló, mindenki sufniban szervizeli, szervizelteti...Meg a hozott anyagos blabla.Ilyen felhozatal mellett minden jobb megoldásnak tűnik.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz SzlobiG #6836 üzenetére
Vik szerintem tökéletes lenne, de egy 2 órás műveletre nem hagynám ott a kocsit. Inkább várok 3-4-5-8 órát is ha kell, de otthagyni csak szélsőséges esetben szeretném.
(#6837) TayRol
Személyes tapasztalat? Van név tel számod? Vagy hivatkozni kell valakire?
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Mondeo.hu-n azért magas a mérce. Azzal szerintem nem lehet baj. Könyves Kálmánon levő Fordba melózik az egyik tag (Vik). Csak elég bonyolult megoldani. "Otthagyós", és 1-2 hetes előjegyzés.
De ha nagy dolog lesz, oda fogom vinni.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Ford Mondeo Magyar Team
Mekk Elek ezermesterSokan viszik hozzá a csoportból, de szólni sem tudok, azonnal kivágna és törölné, és azért mások írnak okos dolgokat, nem akarok távozni onnan.
-
zack
nagyúr
Kerülje mindenki ezt a szervizt...
Ma nagyot csalódtam egy szervizben. Egy olyan szervizben, amit a mondeo fb csoportban favorizálnak, és mindenkinek ajánlgatják.
8-ra mentem, 9:30-kor érkezett meg az olajszűrő, pollenszűrő. Aki az autómmal foglalkozott, konkrétan kiszedte a K&N szűrőt, és kereste hol van az új szűrő a rendelések között, közben össze vissza fogdosta az enyémet...Kérdezem, mit csinálsz? Azt mondja cseréli. Mondom mit? Egy mosható és drága sportlégszűrőt? Nem is kértem légszűrőt, és említettem előre, hogy sportszűrő van az autóban, nem kell cserélni.
Ha nem vagyok ott, papírszűrővel kapom vissza?
Itt már új hely lévén, még az a kevés bizalmam is szertefoszlott. Kérdezem a szerelőt, mennyi olaj kell bele? Válasz kérdezve: "6-7L körül?" Amikor mondtam, hogy 5.5L környéke, akkor próbálta szépíteni, hogy akkor elkezdi tölteni, és majd nívó alapján beállítja. 5L környékén indítja a motort, felkapja az olajat, 20mp jár, leállítja. Olajszintet néz, majd konstatálja, a minimumon van kell még rá bőven. Itt már morcos voltam, és szerintem érezte is a drámát. Mondom: Ember, felkapta a motor az olajat ezért van minimumon, mire visszafolyik hidegen, az nem lesz kevés idő. Ezen a ponton kezdtem el összeadni, hogy 4L Mobil Super 3000 5W-30 + 354ml Prolong + a bontott 4L flakon, tehát 4-5dl kell még bele. Légtömegmérőt széthúzta, de elfelejtette visszadugni. Mindezt azért mert a légszűrőház tetejét nem tudta levenni.
Aztán jött, hogy a xenon magasságállító nem kap áramot, és elképzelhető, hogy biztosíték (nincs is biztosítéka! ). Diagnál derült ki az is, hogy a légtömegmérőt elfelejtette visszadugni...Nos ezen a ponton már menekülni akartam.Áldom az eszem, hogy csak olajcserére vittem. Ha az autót ott hagyom egy komolyabb műveletre, mi lett vóóna ebbű?
Amikor a légszűrőt próbálta kivenni, na az volt a másik forró szitu. A légszűrőház levételéhez levette az aksi takarót. Mivel ez az elején volt még, nem akartam szólni, de így utólag oda kellett volna bökni, hogy nem vagyok autószerelő, de eddig 1x sem vettem le légszűrőtisztításhoz az aksifedelet. falbav
Másik...Koszos pollenszűrőt kiveszi. Aki látta már mi gyűlik ott össze alatta, és körülötte...falevél, pici faágak, mérhetetlen sok kosz. Miután kivette a rothadt levelekre elkezdi begyömöszölni az új szűrőt. Na itt már szót emeltem.
"Esetleg hoznál valamit amivel kifújod a koszt?"
Majd elballagott a kompresszorért, és nagy kegyesen megtísztította a pollenszűrő környékét.Mi lett volna itt egy kuplung cserénél?
És ezért kértek 6000ft-ot 1 órára munkadíj gyanánt.
XI.ker. Albert utca. Dugig mk3-mk4-el. A facebook neve Miller Attila, Mondeo Hungary adminisztrátora, és az Albert utcai műhely vezetője. [link]
Kerüljétek!
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #6548 üzenetére
Gondoltam erre én is. De elég nagy idiótának kell lennie ahhoz, ha nyári gumival tegnap autózott.
Nekem sehol sem volt gondom. Sőt még élvezkedtem is.
ESP alapból be van kapcsolva, azt külön kell kikapcsolni más autónál is nem? Aki tegnap kikapcsolta az egy igazi hülye.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Tegnap egy új Focus mögé álltam kifelé jövet a sorompónál a Duna Plazanal. Megállt a jegykezelésnél, de mostohák voltak a körülmények elkezdett visszafelé csúszni, illetve nem tudott elindulni.
Biztos ami biztos hátrébb tolattam. Aztán lendületből már ment neki.
Kiváncsiságból én is pont ott álltam meg, de nekem semmi ilyen csúszkálási gondom nem volt.
Nincs az új Focusban kipörgésgátló?Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Sub-ZeRo #6534 üzenetére
Konwei-t rendeltem én is, de még nem jött meg. Igaz nálam Androiddal kell hogy működjön.
-
zack
nagyúr
95-ös adalékoltat használok minden esetben. A 100-as felesleges, egy 95-re optimalizált motor nem profitál semmit a magasabb oktánszámból.
-
zack
nagyúr
válasz Real_Necro #6342 üzenetére
100%.
A sima 95 Százhalombattáról jön, minden kútra.
Az adalékoltak nem minden esetben. OMV MM az osztrákoktól...Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Pardise #6268 üzenetére
Ez tévhit.
Mert ami kárt okozol ilyenkor, az lassan "öl", és nem veszed észre. Álló helyzetben alapjáraton, sosem melegszik át a motor ilyen időben, és mivel van súrlódás, és nem üzemmeleg állapotban, így jobban kopik a motor.
Beindít, járatatod 20-30 sec (amíg bekötöd magad, zenét indítasz stb), majd elindulsz, és 2000-es fordulat környékén tartod addig amíg nem üzemmeleg. Elméletileg pár perc alatt ez sikerülni is fog.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz sandró60 #6255 üzenetére
Nekem is ilyen van. Ctek minőség. Profi kis kütyü. Nagyon megéri!
Pont most töltötte az Exide Premiumot. 2 órája vettem le.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Pardise #6152 üzenetére
Ez így oké, érthető. De akkor minek vették új kocsit? Vettem volna egy A-ból B-be közlekedős 10 éveset, és maradt volna pár gurítás a zsebemben. Amiből csili vili bringa, műszaki cikk, vagy a 10 éves verda szervize évekre meg lett volna oldva.
Ha nem titok milyen autót vettél? Mert ha egy Shelby GT500-at, tökön szúrom magam.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Pardise #6150 üzenetére
Nem lett volna egyszerűbb venned 4db használt télit? 40-50k-ból megvan egy 7mm-es, amivel mész 2-3 telet. Nem támadlak, csak furi, hogy új autó, (mint tudjuk, egyik új autó sem olcsó), és a téli időszak átvészelésén rugózol, holott 4db téli gumival mind ez megoldódna 40-50k befektetéssel. Márciusig simán fent lehet hagyni. Tartós +8-10 fokban érdemes váltani nyárira, ami március vége kb.
Azért új autó vásárlásánál 4db használt téli bele kellene hogy férjen, illetve be kellett volna kalkulálni.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Pardise #6148 üzenetére
Akkor ott hatványozottan oda kell figyelni.Lényegében akkor annyi a hőmérséklet mint kint, csak annyi, hogy fedett. Akksira 1-2 hetente tölts rá csepptöltéssel.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Pardise #6140 üzenetére
Jó lenne, de szerintem havi 1x 20km-től nem fog annyi visszatöltődni az aksiba, mint amennyit merül.
Miért nem veszel egy komolyabb elektronikával szerelt csepptöltőt?Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Pardise #6132 üzenetére
Attól, hogy nincs téligumi, még kiviheted száraz időben 1x-1x.
Ha nem jársz vele, elég sok mindenre oda kell figyelni. Hetente célszerű az autó kerekeit forgatni, hogy a gumi ne deformálódjon. 3-3.5 bar nyomáson tartanám, de a legjobb, ha le tudodnád venni a kerekeket, és oldalukra fektetni. 1-2 hetente pedig az aksit csepptöltésre rakni. Gumiápolóval mindenképpen lekezelném az oldalát.
Ha van emelőd, a kerekek is maradhatnak, és a lengéscsillapítókknak is jobb lesz.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
A lökös macerás. Illetve akkor nem ha találsz bontva pont ilyen színűt. A fényezés nagyon megdobja.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz Des1gnR #5881 üzenetére
Nekem a motorjával nincs gondom. 2.5 V6.
Kis löketű motorból én már nem vennék mk3-mat. Ehhez már öregecskék.
De nagyobb a sansz arra, hogy "belenyúlsz" egy jó benzinesbe, mint hogy normális dízelt veszel.Nincs véletlenül valakinek bal lámpamosó takaró fedele feketében?
-
zack
nagyúr
válasz Norbika88 #5828 üzenetére
A csere az nem macerás. Rendszám felett 2x2db csillag csavar. Kiteker, és utána kibuktat, majd bepattint.
Legalább is Mk3 Mondeo-nál így működik. A szofita 38-39mm. Lemértem.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz bull84ghia #5826 üzenetére
Szofita. Most meg nem mondom mekkora, mert van több méretben is. Azt hiszem 39mm de nem esküszöm meg rá. Nekem is jégfehér LED, de elég sűrűn kell cserélgetnem. Nem túl tartós.
Az olvasó lámpát kellene megoldani. Hátul nincs gond, de elöl a szofita között a 2 oldalsót nem tudom leddel működésre bírni. Szerintem fel van cserélve a +-.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz SzlobiG #5792 üzenetére
Relatív mi a sok, és mi a kevés, és mi éri meg. Mindennek ára van. A jó fogyinak is. Szívó benzines pedig alíg van, csak nagy ccm-ben. A frissebb autóknál jó a fogyi, de ott a vételár... A dízel pedig kényes a rövidebb utakra (DPF pl), és költséges a javíttatása.
-
zack
nagyúr
válasz Real_Necro #5787 üzenetére
Lehet vele 8,5L produkálni, de nehéz, és városon kívül. Ez az autó nem arra van. Városban 12-13L, Autópálya 10-23L között. Nekem átlagban 15L szokott lenni autópályán.
Szerintem költségben nagyjából ott vagy mindkét esetben. Az egyiknél egyszerre fizeted ki, a másiknál apránként. A többlet fogyasztás talán azért jobb, mert nincs nyűg, és stabilabb az autó.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz SzlobiG #5785 üzenetére
Ezért nem lett dízel, és ezért lett nagy ccm. Legszívesebben valami amerikai szívó V8 kellene, na az kb örök élet + 1 év. IV-es Mondiból kizárólag a 2.5T, ha pedig nem Mondi, akkor 4-5L szívó V8, esetleg 3-3.5L V6.
Többet fogyaszt, de a motor kevésbé nyűgösebb. Nagy löket, nagyobb nyomaték, 1500-2000 között is használható. Persze a dízel is, csak az meg baromi kényes, és költségesebb a problémák orvoslása.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Azért a tempó nem mindegy. Nekem 120-ig fogyaszt jól (10L környéke). Persze ennyivel sosem megyek pályán. 140-től aztán kezd torkos lenni, 160-170 pedig már 12,6-13L, jó volna egy 6. fokozat, de ez van. Ezért nem fogok 6-os váltóra cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Mikulásbá #5549 üzenetére
Szia! Nagyjából reális. A rövid távok, és a hideg motor, sok szívatóval simán okozhat ekkora különbséget.
Nekem 12-13L ami neked 9,4L, és ami nálad 7,5 az nálam 10-11L között. A tél az ilyen.
Nyáron nem lesz ekkora különbség.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Srácok!
Pesten, vagy Pest közelében szeretnék megbízható szerelőt, aki mostantól szervizelné a 2.5 V6-os Mk3-mat.
Ami feltétel lenne, hogy hozott alkatrészből is szereljen, és a lehetőleg Ford típusismerete is legyen.
Ha tudtok ilyet, privátban kérnék elérhetőséget és címet.
Előre is köszönöm!Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Gombinyó #4445 üzenetére
Szerintem nyerni nem fogsz. Erősebb lehet, de szerintem egy TDCi fogyija bőven ingerküszöb alatti.
-
zack
nagyúr
Nightbreaker van, azt hiszem ez 36k volt. Fél éve van bent, eddig hibátlan. De ha csökkenni fog a fényereje, akkor cserélem.
-
zack
nagyúr
válasz Real_Necro #4408 üzenetére
Pont annyi, mint a xenon izzót kicserélni. Ahogy írták 5p.
Xenon-ról ne mondj le. Jó dolog. A trafó ami combosabb összeg, de az meg ritkán fossa össze magát.
Izzó is nagyobb költség mint a halogén, de 1-2 évente 30-40e nem nagy beruházás.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Richard! #4175 üzenetére
Lámpatestet is kell hozzá cserélni, mert más a foncsorozás.
Szerintem jobban világít, mint sok mai autó. Ha eleve xenonos, akkor csak izzót kell cserélni. Nightbreaker-re 17k/db áron 5 perc kicserélni, és megéri. Jó a fényerő.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
A 2 napos K&N szűrőt újra mostam, fújtam, mert érzésem szerint (és szerintem az autó szerint is) túl fújtam. Pénteken 14L átlaggal autóztam. Csoda, hogy nem fulladt meg.
-
zack
nagyúr
válasz Real_Necro #4159 üzenetére
A fehéren, szürkén pont nem látszik, illetve talán a legkevésbé.
De hiába szopóroller tisztán tartani a feketét, én azért csak a fekete, illetve a sötétebb színeket szeretem.
A fehérről az a véleményem, hogy túl feltűnő, úgy érezném magam, mint egy herceg fehér lovon...Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz Real_Necro #4143 üzenetére
Segíti. Mondjuk nekem még az sincs, és a ferdehátúból elég nehézkes a hátrafelé kilátás. Illetve nem könnyű belőni, mekkora még a hely. Radar mondjuk jó lenne. Lehet, majd jövőre.
-
zack
nagyúr
válasz Real_Necro #4141 üzenetére
Engem a szűk utcák nem zavarnak. Hogy még jobban pontosítsam, 2 autó közötti helyre gondoltam nehéz parkolás alatt, ami egy kombival még nehezebb.
-
zack
nagyúr
válasz SzlobiG #4138 üzenetére
Mindenki más felhasználásra veszi a gépezetet. Nekünk az Mk3 ferdehátú csomagtartója bőven elég 2 gyerekkel. Persze biztos jobb ebből a szempontból egy kombi.
Ugyanakkor városban előnytelen, pláne úgy, hogy a budapesti területeimet kombival kellene látogatnom, ahol sokszor még a ferdehátú méretei is nagyok. Városi parkolásra Smart, Corsa, KA és egyéb törpék valók.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz SzlobiG #4136 üzenetére
Én nem a parkolás technikájára és kivitelezésére gondoltam, hanem a szűk helyekre, amik általában jellemzik a várost.
-
zack
nagyúr
válasz Real_Necro #4133 üzenetére
És kár, hogy hosszú mint a vonatfütty.
Sedan mérettel sem könnyű parkolni Pesten, de ezzel...Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Valószínű azért, mert amennyiben jó az automata, úgy szinte problémamentes, de ugye nem új autókról beszélünk, kétes előélettel, ismeretlen tulajdonosokkal, és egy felújítás 5-600e a csere meg 1M környéke.
Valljuk be, egy 500e felújítás sosem jön jól, de vétel után nem sokkal kifejezetten fájó.
535 E60-nál egy barátom pont belefutott. Felújítás lett belőle. 700e.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz Goose-T #3903 üzenetére
Mk4-ből van erős benzines, ott a 2.5T vagy a 2.0 SCTi. Előbbi 220LE, utóbbi 239LE.
Nekem a 2.5T szimpibb, de ez egyéni preferencia.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz westcoastog #3883 üzenetére
Komplett kormánymű + szervó felújítása nem jön ki ennyiből.
Én idén januártól tartok 300k-nál.
Első futómű nálam is kell, + 4db lengéscsillapító, és ezzel szerintem belépek a 450k+ -ba.
De ha ez kész, akkor nem lesz hiba, persze ha addig nem generálódik új.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz westcoastog #3878 üzenetére
Nehogy azt hidd. Mk2 V6 van a cégben, és gond van a szervójával. 60k a javítás, és ebben nincs csere, csak felújítás.
Öregek már, és ezekre meg ezért kell locsolni a pénzt.
Mk3-ból azért még ki lehet fogni karbantartott, szép példányokat. Mk2-ből kb fehér holló szint...Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz motoflug #3876 üzenetére
Megbízható technika, de ezek is 10-14 évesek, és amíg nincsenek megoldva a problémák, addig költeni kell rájuk, mint általában minden használt autóra. Az árak sok mindentől függnek. Eredeti alkatrész, után gyártott, ha után gyártott, akkor prémium minőség, vagy normál. Alkatrész van bőven, nagy választékban.
Eredeti alkatrészárak horror kategória, a prémium után gyártott még megfizethető, de úgy globálisan a Mondeo nem minimálbéres autó. Első hátsó betét + tárcsa szereléssel együtt 100e környéke, gyújtás kábel + gyertyák 60e...Szóval lesz mire költeni.
Ha nincs túl sok keret, akkor szerintem a Mondeo nem a legoptimálisabb választás.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz motoflug #3869 üzenetére
Nekem Mk3 V6 van. Jó a V6, de Mk2 esetében a fogyasztása durvább. Alkatrész valószínű olcsóbb hozzá, de 2-3L torkosabb lesz 100km-en.
Jó első autónak a V6, semmi gond nincs vele.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz SzlobiG #3824 üzenetére
Igaz, nekem benzines, de 134e-nél volt kuplung csere. Nagy átlagban 150e környékén cserések, persze biztos van ami többet is elmegy. 200e környékén tuti cserés + kettős tömegű csere.
Mk3 láncos vezérlésű, mk4 passz, de a láncos baromi sokat kibír, nem 200e-et hanem a 1,5-2x időtartamot.
200e km-ig kerékcsapágy csere is szóba jöhet, az se 2 fillér, magyar utakon pedig a futóműhöz is hozzá kell már nyúlni. Stabilizátor rúd, lengéscsillapítók, külső.belső gömbfej, szilentek stb.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Azért van ott még más is.
Kérdezz rá a kettős tömegű + kuplung cserére, turbó cserére is. Ezek mind nagy összegű tételek. 171e pont az a határ, ha nem voltak cserélve, hamarosan neked kell.
Nekem 152e-nél volt kuplung cserém.
Ha együtt cseréled a kettős tömegűvel 280-300k lesz munkadíjjal.
Ha ezek nem lettek cserélve, akkor le kell "cigánykodni" az árát amennyire lehet, mert az első 1 éves használat alatt cserélned kell majd.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Mk4-ben nem tudom van e, de Mk3-ban a nagynyomású szivattyú cseréje is költséges mutatvány.
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #3657 üzenetére
Akkor számolgass egy kicsit...200k alkatrész árnál 100k kedvezmény azért nem rossz. 20% kedvezménnyel is 60k marad, ott ahol a szerviz ad ennyit, mert valahol kedvezmény sincs.
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #3655 üzenetére
Hozott alkatrészre sehol sincs garancia. Ezt nekem kell intéznem.
Mondjuk 50% kedvezménynél már megéri. 20-30%-ért nem bonyolítanám én sem.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz Gergőke88 #3651 üzenetére
Nem feltétlen gyárit veszek 3x áron. Prémium alkatrészeket veszek, de csak bizonyos dolgokból veszek gyárit. 2db hátsó lengéscsillapító kellene (Bilstein), stabilizátor rúd, kormányösszekötő gömbfej... Ezt megúsznám 50% kedvezménnyel 42k-ból + szerelés. Ha lesz aki beépíti.
-
zack
nagyúr
Tudtok olyan szervizt Pesten, vagy Pest közelében ahol hozott alkatrészt is beépítenek és jó szakemberek?
Lenne 50% a Bárdinál, de ha nem tudom hol berakatni, akkor kb semmit sem fog érni.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Egyik rosszabb mint a másik. Ahogy előttem is írták már. TDCi az egy pénznyelő.
Dízelt felejtsd el. Csak akkor ajánlható ha meg tudod venni a 3 évesnél fiatalabbat.
Még a 10+ éves szívó benzinesekkel is lehet nyűg, és oda is kell tartalék.
Nekem kuplung + gyújtáskábel + gyertya cserével indult a buli (200e).Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Parkolás barát...
Egyébként a ferdehátú Mondival is elég körülményes a parkolás a maga 4,73m-vel, ami csak 8cm-rel rövidebb mint a kombi, ráadásul a hátsó ablak is nehezíti a tolatást (ferdehátú).
Szóval a családi méretekkel óvatosan, mert városban nem túl ideálisak.Ma pl összeteszem a 2 kezem, hogy Mondi van, mert visszük a csemetéket a veszprémi állatkertbe, dínóparkba. Ruhák, babakocsik, kaja, ücsi. Ez egy Astra mérettel lehetetlen lenne.
-
zack
nagyúr
"Szerintem ilyen fiatalon a dízelt is be lehet vállalni"
Ez így van, csak időben el is kell engedni (max 6 évesen) 150-200e km környékén.
-
zack
nagyúr
Mk3-mas Mondinak az oldalsó index burkolata (A oszlop alatt) hogy jön ki?
-
zack
nagyúr
válasz Ace Ventura #3274 üzenetére
Ne kapkodj. Ne vegyél 1.4-et. Majd akkor fogod bánni, ha előzni akarsz.
-
zack
nagyúr
válasz DeFranco #3256 üzenetére
Nekem sajnos nincs. Ha lenne adnék. Barátom hozott amikor megnéztük a Mondeot, de ő hozott laptopot is a diag-hoz.
-
zack
nagyúr
válasz Ace Ventura #3253 üzenetére
Képekről szép, és ápoltnak tűnik.
Ha frankó szervizkönyves, nagyon nem nyúlhatsz mellé. Rétegvastagság mérőt ide is vinni kell.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz radi8tor #3249 üzenetére
Nem csak az a lényeg, mennyire szépen lett helyrehozva a felszínen, mert ezt meg lehet csinálni igényesen.
-
zack
nagyúr
válasz Ace Ventura #3247 üzenetére
Sárvédők, ajtók alsó részénél, és amennyire lehet, nézz alá.
Rétegvastagság mérőt mindenképpen vigyetek, és tudd meg mennyi a gyári vastagság tól-ig.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Ace Ventura #3244 üzenetére
Szerintem jó a Fusion. Mindenképpen 1.6 és felette érdemes gondolkodni.
-
zack
nagyúr
válasz Ł-IceRocK-Ł #3211 üzenetére
Mondeo Mk3 2.5 V6 váltójának semmi baja.
-
zack
nagyúr
Faternak is 2002 Focus Mk1 1.6 benzin van. Taxizott vele 6 évet. Elégedett vele, nem volt nyűgje.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz SzlobiG #3184 üzenetére
Nem csak a kettős tömegű itt az ami fejvakarós. Nagy nyomású, porlasztócsúcsok, EGR, turbó...
Szervizköltségben nem összehasonlítható egy TDCi és egy szívó benzin. Gondolom erre utalt.
Amit a réven nyersz (fogyasztás), elmegy a vámon (szervizelés).Ezeken felül pedig nem kell odafigyelni egy szívó benzin esetében, éppen mire és hogy használod. Míg egy TDCi-t a rövid táv kifejezetten nyírja. Persze nem kell odafigyelni itt sem, csak esetleg a turbó élettartama harmadolódik.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Ace Ventura #3182 üzenetére
Családban van egy 1.6-os. 6 év alatt a kopó alkatrészeken kívül nem volt baja.
-
zack
nagyúr
válasz Gergőke88 #3174 üzenetére
Tudom, hogy ügyes vagyok, bár nem ezekért a dolgokért amiket említesz, de azért köszi a bókot.
Ha a fogyasztás lett volna szempont, akkor nem benzinest veszek, pláne nem V6-ot.
Fogyira visszatérve, 80-nál biztos még jobb lett volna a fogyid pályán legalább 0,5L-rel.Aztán ha Budapest-Pécs-Budapest távolságot 5-5.5 óra alatt teszed meg, kíváncsi lennék, hogy a monotonitástól mennyire lennének élesek a reflexeid 4 óra vezetés után, és mennyire tapsolnád magad, hogy de jó, milyen keveset fogyasztott, igaz, este 10 van, és a családot nem láttam, de sebaj, nyertem 2000ft-ot az üzemanyagon.
-
zack
nagyúr
-
zack
nagyúr
válasz berek21 #3069 üzenetére
Vannak dolgok, amikből érdemes gyárit venni. Hátsó kerékagyból SKF-et vettem, 35k volt, míg a gyári 90k lett volna. Vezérlésből én is gyárit vennék.
Ugyanakkor bánom, hogy féktárcsából nem gyárit vettem, mert a Brembo elöl üt, és rázza a kormányt nagy tempós lassításnál...Van benne vagy 5-6e km. Többet Brembo soha. Ráadásul 2-3k volt a különbség. Előre nem tudtam, de ami gyári alkatrésszel szinte megegyező árban lesz, a gyárit fogom választani.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest