Keresés

Aktív témák

• Foobar

tag

Most lehet, hogy meglepő lesz, amit mondok, de miután gondolkodtam a dolgon (ti. nincs kedvem gariztatni, de ha esetleg kicserélnék, anyagilag jobban jönnék ki), most mégis afelé hajlok, hogy megpróbálom a garit érvényesíteni, tehát asszem be fogom vinni...Ugyanis éjjel megnéztem a ready árlistáját, ami (5 lista van) most kicsit nehezen áttekinthető, de úgy láttam, hogy most VAN nekik ilyen 566-os A-data!
    Sorry azoktól, akik érdeklődtek.
    Egyébként még semmi sem biztos... Én arra gondoltam most, hogy ha sikerülne esetleg cseréltetni, akkor vennék még 2x512 MB ugyanilyet, mert amúgy azon is elmélkedtem mostanában, hogy 2 GB ram nem lenne rossz:) Csak azt nem tudom, hogy 4x512 menne-e dual channelben...

• Foobar

tag

válasz DeadMeat #8 üzenetére

Hmm hát én Fehérváron lakom, látom te Vácon...nem tudom, hogyan lehetne a tesztelést összehozni. De persze, teljesen érthető, h megnéznéd, hogy muzsikál nálad.
    Egyébként most el is bizonytalanítottatok kicsit - mármint, hogy megpróbáljam-e gariztatni.
    Alszom rá egyet. Holnap meglátjuk, h éppen mi lesz az álláspontom.

• Foobar

tag

válasz DeadMeat #3 üzenetére

köszi az érdeklődést, a 17-nél egyelőre nem akarok lejjebb menni; Aliennél most 30 K a 600-as, az 566-os is lenne legalább 25 gondolom. Ez így használtan szerintem jó 17-ért.:)

• Foobar

tag

válasz Scream007 #4 üzenetére

''valszeg nem válogatott tccd van rajta hanem csak...''
    na jó, de a gyári specifikációt (566 Mhz) azért tudnia kéne!
    az a baj még a gariztatással, hogy ha esetleg (kétlem) kicserélnék, akkor meg az a gáz, hogy ilyen (tehát 566-os) A-data már hónapok óta nem kapható, csak 600-as. De most a readyben AZ SEM!

• Foobar

tag

Nos hát, a szitu nem egyszerű. Van 2 db 512/566-os A-data memóriám, még asszem decemberben vettem őket a Readyben, hogy egy jó kis tuningos A64 rendszert építhessek velük. Akkor még S754-es konfigom volt, MSI K8N Neo Plat. deszkával, és hát...nem mentek a ramok még 540-en sem. Azt gondoltam, hogy az alaplap nem szereti őket, (próbálgattam igen sokféle biost is), úgyhogy vállat vontam - gondoltam jó lesz majd, ha veszek Venice procit és hozzá vmi jó nforce4-es lapot.
    Most már egy DFI nf4 Ultra-D figyel a gépemben, de ezzel sem volt stabil a 2 ram 566-on hajtva - sem dual channelben, sem másik slotvariációval single channelben. Úgyhogy kipróbáltam őket külön-külön, ugyanabban a slotban egymás után, és kiderült, hogy az egyik így sem hajlandó stabilan 566-on működni, sőt 510 fölött semmilyen fesszel, semmilyen időzítéssel sem stabil (na jó, vmi extra lassú időzítésekkel talán). Tehát nem teljesíti a gyári specifikációkat.
    Gariztatni nem akarom, egyszerűen nincs kedvem heteket várni, és különben is hogy bizonyítsam be nekik, hát nem tudom...ahhoz hogy 566-on menjen, a procit 283-as HT clockra kell állítani, ez ''nem rendeltetésszerű használat'', bár a memónak igen. És az is igaz, hogy a proci nem tőlük van, de akkor is kicsit felemás helyzet, hogy a memória akkor megy gyári értéken, ha a proci jól meg van húzva, szóval...rosseb tudja, hogy a szervizben a tuninghoz egyáltalán konyítanak-e, igen sokféle szerviz és szervizes van. Nekem ehhez semmi kedvem, pláne ha még az lenne a vége, hogy ki se akarnák cserélni, EZÉRT:
    arra gondoltam, hogy a rosszabbik ram, ami 510-et megy 3-4-4-8-cal (efölött nemsokkal lehet a vége) teljesen jó lesz anyukám gépébe, őneki csak netezésre meg Office-ra kell, és Athlon XP mellé lesz a ram, oda meg bőven jó egy 400-at tudó is.
    A jobbik ramot, ami megy 566-on abszolút kifogástalanul, meghirdetem itt és most, hátha elviszi valaki.
    Az én gépembe meg veszek 2x512 mega TCCD-s Geil ramot - valszeg.
    Tehát 512 MB 566-os A-data ram eladó. Tegnap tesztelgettem (egymagában), miket tud. 400-on ment 2-2-2-5-1T-ben, de 2,85 V fesz kellett hozzá. Így egy ideig jól ment, memtest tesztjeiben nem hibázott, 3DMarkot loopoltam, meg játszottam is, stabilnak tűnt, viszont egyszer váratlanul lefagyott a gép. Szerintem túlmelegedett... Szellőzés szempontjából elég rossz helyen vannak a memóriaslotok ezen az alaplapon, és 2,85 V fesszel rothadtul melegszik a ram. Lehet, hogy hűtőbordácskák kellenének a chipekre, nem ilyen hőelvezető fémlap, és/vagy aktív hűtés, tehát egy venti föléjük valahogyan. Vagy csak jobb szellőzés. 566 Mhz-et 3-4-4-8-as időzítésekkel tud, használtam így tegnap sokat, aztán megpróbáltam a 600-at szintén 3-4-4-8-cal, tesztelgettem így is pár óráig, semmi hiba nem volt, de egyszercsak itt is jött a fagyás. Én arra gondolok, hogy a 2,85 V-tól nálam egy idő után túlmelegszik, marha forrónak éreztem a kezemmel.
    Na tehát ez a ram eladó, 17000-re gondoltam, gari még van rá decemberig vagy jövő januárig nem is tudom, elő kell kotornom a számlát, garipapírt. Nah, érdekel valakit?

Aktív témák

Hirdetés