Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
érdekes kérdés lenne ez is hogy ki mire használja a tárhelyet... én pl nem nézek filmeket, szval ez is kiesik mint helyfoglaló. a háztartásban kettő, felhasználói értelemben vett komputer van, két laptop, ezen kívül egy PCEngines APU2 ami a routerem. többre nagyon igény sincs.
ami a havi rezsit illeti: érdemes utánaszámolni, hogy mi van ha nem home szerver van 7/24 hanem egy VPS. ha már benne van két rozsdapörgettyű, akkor lehet a VPS nyer
-
-
Na ja, akinek 10TB kell
Nekem pl, nem kell. Kifejezetten nem szokott sok adatom lenni, az egész életem elfér 4TB-n a virtuálgépekkel, 90-es évek óta felgyűlt adattal együtt. (2x4TB van tükörben a NAS+ virtuálhostban. A home szerverben 128GB SSD. Sokáig a tarcsigépben 16GB SSD volt, bagóért, meg egy Debian azon is jól elvan.)
-
dew28
aktív tag
Egyébként a 40 watt asztali gépeknél valami okból kifolyólag hard limit, ami alá sajnos nem nagyon lehet bemenni, még undervolttal, vagy egyebekkel sem, ugyanakkor ha elkezdem kiszervezni a VM-eket a gépből és mindent kiteszek valami ARM csodára, akkor a végén ismét elérem a kábé negyven wattot.
Regen volt vagy 6db rpi4-em, de aztan mindig belefutottam a limitacioiba, ugyhogy mas megoldas utan neztem, aminek kovetkezteben most 1db HP EliteDesk 800 G3 (i5-6500T) viszi az osszes szukseges szolgaltatast dockerben (a teljesseg igenye nelkul: radarr, sonarr, ombi, octoprint, unifi-controller, traccar, node-red, influx, grafana, adguardhome, immich, mqtt, nginx, magicmirror), az ido nagyreszeben 14-19w kozotti fogyasztassal, de ha kell a teljesitmeny, akkor van benne plusz boven.
illetve 1db HP ProDesk 600 G3 (i5-7500T) dedikalt plex szerver hasonlo fogyasztasi adatokkal.
hozzateszem, van a rackben egy qnap nas, az tud kajalni, de mivel minden szigetuzemben megy napelemrol, igy annyira nem izgat -
"Egyébként nyilván nagy előny laptop esetében a beépített UPS+kijelző kombó, hátránya viszont, hogy mindent USB-n keresztül kell ráaggatni."
Olyat kell venni, amibe elfér a cucc; sajnos amúgy kikoptak már a DVD meghajtós dolgok, ott a meghajtó helyére is mehetett háttértár, egy T430-ba pl 2 winyó + egy SSD."Egyébként a 40 watt asztali gépeknél valami okból kifolyólag hard limit,"
Chipset is fogyaszt, stb.
Amúgy ja, itt jön be a felhasználás. Nekem nem kell, hogy a NAS és a virtuálhost menjen 0-24, ezért jó a WOL, és mellé egy keveset fogyasztó gateway gép, ami viszont mehet 0-24, és ezen elvannak a publikus szolgáltatások is, a Nextcloud, Guacamole, SSH, stb. meg egy PXE szerver a belső hálóra. -
Laptoppal home szerverként van pár évnyi tapasztalat, semmi baja nincs, ha folyamat megy. (T410 volt egy ideig a home szerver. És van UPS is beépítve
)
Az i7-el tényleg az a gond, hogy sokat eszik; laptop akkor jó ilyenre, ha lényeges a fogyasztás. A ventid meg tuti más miatt ment folyamatosan. (Az itthoni monitoring loggolja a ventifordulatot is, általában állt.)
Nyilván valami olcsóbb dolgot érdemes erre befogni, persze ez mind felhasználási terület kérdése.A WOL akkor jó, ha van valamid, ami folyamat megy, és onnan tudod ébreszteni azt, ami éppen kell. (Pláne ha akkor kell, amikor nem vagy otthon.)
A 40W szerintem határeset, én pl. nem járatnám folyamatosan, de ha neked belefér, akkor simán jóAmúgy cikknek tényleg jó lenne egy ilyen iromány egyben. Én már vagy másfél éve nekiálltam, csak nem halad
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest